Gibson 335 - ερώτηση!

ndnikola

Μέλος
Πόντοι
36
Καλησπέρα σε όλους!

Χαλβαδιάζω την παρακάτω κυρία.

http://www.thomann.de/gr/gibson_es335_dot_plain_cherry.htm?sid=bc7b16deb5f8311d8e662633d8533a72

και έχω μια ερώτηση:

Τί σημαίνει ο όρος "plain" στην περιγραφή της?

Μπορεί κάποιος να μου πει περισσότερα? Γενικά σε αυτό το budget (ίσως και *ελάχιστα* παραπάνω) ποιά 335 (gibson πάντα!) προτείνετε?

απο οτι βλεπω ολες οσες ειναι στην ιδια τιμη δεν εχουν τιποτα διαφορετικο.

υπαρχουν οι πιο τσιμπημενες που ειναι με εβενο στην ταστιερα και αυτες πρεπει να ειναι custom. [ενας αναλογος διαχωρισμος που υπαρχει και στις es-137 που κοιταζω εγω  :P]

Παντως και μαγνητες παιζουν ιδιοι. οποτε ειναι καθαρα οτι αρεσει σε σενα απο αποψη χρωματος κλπ. παντως θα σου ελεγα να παρεις με bigsby  ;D

Για περισσοτερες λεπτομερειες για την κιθαρα δες στο σαιτ της γκιμπσον που λεει κατι αλλα για το plain δεν μπορω να σε κατατοπησω :/

το plain εχει να κανει με το σωμα και με την επεξεργασια του. στα αντιστοιχα ακριβα μοντελα το σωμα ειναι carved δηλαδη σμιλευμενο και αμα δεις αντιστοιχες φωτογραφιες θα καταλαβεις τη διαφορα.

Στην ακουστικη διαφορα δεν ξερω τι παιζει  :)

ελπιζω να βοηθησα

[αυτες οι κιθαρες ειναι πανεμορφες  ;D

συμπασχουμε ]

edit: απο οτι βλεπω δεν παιζει ρολο στον ηχο

chris4puzzle είπε:
το plain εχει να κανει με το σωμα και με την επεξεργασια του. στα αντιστοιχα ακριβα μοντελα το σωμα ειναι carved δηλαδη σμιλευμενο και αμα δεις αντιστοιχες φωτογραφιες θα καταλαβεις τη διαφορα.

Στην ακουστικη διαφορα δεν ξερω τι παιζει  :)

ελπιζω να βοηθησα

[αυτες οι κιθαρες ειναι πανεμορφες  ;D

συμπασχουμε ]

edit: απο οτι βλεπω δεν παιζει ρολο στον ηχο
Σε ευχαριστώ!

[όντως είναι κούκλες!χαίρομαι που δεν είμαι μόνος !]

βέβαια οι περισσότερες Plain γράφουν. Μου φαίνεται περίεργο, έχει να κάνει μόνο με την επεξεργασία ή με κάτι άλλο? όσες 335 έχω πιάσει στα χέρια μου (και σε αυτήν την κατηγορία τιμής) είχαν "κουρμπαριστό" καπάκι. Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά όσον αφορά το "Plain"? Χελπ κάποιος? ???

Εξ όσων γνωρίζω, όλες οι 335 έχουν κουρμπαριστά καπάκια κλπ.

Ο όρος plain έχει να κάνει με το γεγονός οτι το καπάκι δεν είναι flame πχ... αλλά ένα απλό κομμάτι maple... Αν σ'αρέσει μη δίνεις σημασία, αισθητικό είναι το ζήτημα...

To "plain" αναφέρεται στα "νερά" που φαίνονται στο καπάκι κάτω από το ημιδιαφανές φινίρισμα. Plain, σημαίνει ότι ο τελευταίος καπλαμάς του laminate εχει συνηθισμένη (απλή) διαμόρφωση ως προς τα "νερά" του.

Σε αντίθετη περίπτωση, μιλάμε για figured, flame κλπ.

Προσωπικά θεωρώ πιο όμορφες τις plain παρόλο που οι άλλες (οι "κανονικές") θεωρούνται πιο πολυτελείς και είναι και ακριβότερες.  

Edit: Με πρόλαβε ο ez

οντως αυτη ειναι η διαφορα απλα στο θωμα ετσι οπως το γραφει ειναι σαν να διαχωριζει το top σε plain και carved και οχι σε plain και figured. Απλα τα εχουν μπερδεμενα στα features  ;D

Σας ευχαριστώ πολύ.

Γενικότερα, είναι τελικά αισθητικό το ζήτημα? Πέρα από το προφιλ του μπράτσου και τα άλλα εμφανισιακά στοιχεία (bound fretboard etc) υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε ακριβότερη 335 ?

αμα τα εχεις τα λεφτα παρτην  :P

αλλα ειναι τελειως θεμα αισθητικης οπως ειπε και ο ez και ο harilatron.

harilatron είπε:
Προσωπικά θεωρώ πιο όμορφες τις plain παρόλο που οι άλλες (οι "κανονικές") θεωρούνται πιο πολυτελείς και είναι και ακριβότερες.  
+1

Πέρα από το προφιλ του μπράτσου και τα άλλα εμφανισιακά στοιχεία (bound fretboard etc) υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε ακριβότερη 335 ?
Όχι (εξαιρούνται οι Historic). Επίσης, αν δεν κάνω λάθoς, binding στην ταστιέρα έχουν όλες οι 335 εκτός από την Satin Finish.

Mήπως γνωρίζει κάποιος γιατί όλες οι 335 σύγχρονης παραγωγής έχουν dot innlays στην ταστιέρα,αντί για τα trapezoid?

Ποια μοντέλα έχουν τα τραπεζοειδή και γιατί να αποφύγει η εταιρεία να συμπεριλάβει ένα τόσο απλό χαρακτηρηστικό που όμως (κατά τη ταπεινή μου γνώμη) κάνει την κιθάρα πολύ ομορφότερη?

Υπάρχει απλός,εύκολος και ακίνδυνος για την ταστιέρα τρόπος να γίνει μια τέτοια μετατροπή στα inlays?

Suede είπε:
Mήπως γνωρίζει κάποιος γιατί όλες οι 335 σύγχρονης παραγωγής έχουν dot innlays στην ταστιέρα,αντί για τα trapezoid?
Δεν έχουν όλες dot inlays. Οι 335 "Block Reissue" έχουν block inlays, το ίδιο και οι 355, ενώ οι 345 έχουν parallelogram inlays. Απ' όσο ξέρω, 335 με trapezoid inlays (όπως αυτά των LP και SG) δεν υπάρχει.

Υπάρχει απλός,εύκολος και ακίνδυνος για την ταστιέρα τρόπος να γίνει μια τέτοια μετατροπή στα inlays?
http://enigmagt.gr/html/inlays.html

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Suede είπε:
γιατι ειναι επανεκδοση της original ES335 που ειχε dots.

υπαρχουν οι πιο τσιμπημενες που ειναι με εβενο στην ταστιερα και αυτες πρεπει να ειναι custom.
οχι κατι τετοιο δεν ισχυει,το μοντελο με την ταστιερα απο εβενο ειναι η ES355

Οι 335 "Block Reissue" έχουν block inlays, το ίδιο και οι 355, ενώ οι 345 έχουν parallelogram inlays
ακριβως η 355 εχει και εβενο απο ταστιερα καθως και binding & DIAMOND INLAY στο headstock.

εδω απο οτι βλεπω εχει 335 για...ολα τα γουστα

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sid=29d42521570feafe70733f193eb1d262&xsid=29d42521570feafe70733f193eb1d262&sw=es335&gk=&bn=

η Plain ειναι πολυ πιο ωραια απο την καρεκλια με το flame top που ειναι σαν τραπεζι.... ;D

Με μεγάλα inlays, flamed καπάκια, burst χρώματα, binding παντού κλπ βαραίνει πολύ

οπτικά, kitschάρει. Σε natural είναι απο τις ομορφότερες κιθάρες ever. Είναι και

τρομερά εργονομικές, μια κόπια που έχω είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει.

bihlas87 είπε:
Με μεγάλα inlays, flamed καπάκια, burst χρώματα, binding παντού κλπ βαραίνει πολύ

οπτικά, kitschάρει. Σε natural είναι απο τις ομορφότερες κιθάρες ever. Είναι και

τρομερά εργονομικές, μια κόπια που έχω είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει.
Δεν ξερω τι λες εσυ για kitsch

αλλα αμα εισαι normal και δεις και πιασεις απο κοντα μια ES-355TD SV θα σου πεσουν τα σαγονια  ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
η Plain ειναι πολυ πιο ωραια απο την καρεκλια με το flame top που ειναι σαν τραπεζι.... ;D
Ε...δε τη λες και καρεκλια αυτή:

gibby_02.jpg

gibby_07.jpg

;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back