• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Free Daw , που να τρέχει 64bit Vst

Που να ζήσετε και την εμπειρία του Studio One 🤣

Με μια κάρτα των 100,00 € και αυτό το daw....είσαι έτοιμος για grammy.
Μου θυμίζεις έναν που μου είχε κάνει πριν 10 χρόνια σέρβις στο synth και μου έλεγε, φίλε, με αυτό ένας φίλος μου πήρε δύο διαμερίσματα. 😄

Τόσο καιρό το φωνάζουμε αλλά κανείς δε μας ακούει…

Συγκρίνοντας το με το τελευταίο cubase, βέβαια, μοιάζει να είναι μια δεκαετία πισω, ειδικά στα plugins. Ολα αυτά που έκανα στο cakewalk τα κάνω με μεγαλύτερη ευκολία και απλότητα στο cubase, και κάνω και άλλα τόσα πράγματα τα οποία ανακαλύπτω σιγά σιγά.
Για εμένα όλα αυτά είναι different tools -same job.
Με ό,τι βολευεται ο καθένας.
Εγώ δεν άκουγα, γιατι δεν είχα την ανάγκη να ακόυσω.
Από τυχη ασχολήθηκα (εξαιτίας ένος VST), και βλέπω ότι στην ουσία καμία διαφορά δεν έχει με το cubase ή μάλλον είναι στην ίδια λογική.
Από εκεί και πέρα, τωρα που το έχω....να το ξαναπώ γιατι αυτό έχει μεγάλη σημασία ...ΔΩΡΕΑΝ.....μπορώ να το χρησιμοποιώ.

Ζουμε στη χρυση εποχη της μουσικης τεχνολογιας, και κυρια δυναμη πισω απο αυτο ειναι το software, ΕΙΔΙΚΑ το freeware που δινει τοσα πολλα στο ετσι.

Μια που ξαναναφερες το οτι δεν σε καλυπτει το Sonarγια τις κιθαρες, δες αυτο το βιντεακι για το neural, οπου υπαρχει συγκριση με τα top πανακριβα hardware μηχανηματα.

Οχι μονο στεκεται μπροστα τους, αλλα τα ξεπερναει.

Ζουμε στη χρυση εποχη της μουσικης τεχνολογιας,
Αύριο θα μπει στο music ένα πραγματικά μνημειώδες κομμάτι του cos_dr που 20 χρόνια πριν θα μου έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο να το στήσω, να το προγραμματίσω, να το εκτελέσω, να το μιξάρω κλπ. Και με πολλή δουλειά για αποφορτίζω τον επεξεργαστή και να μπορώ να το δουλέψω real time. Τώρα, μου πήρε μερικές ώρες με τρομερή ροή εργασίας όσο αφορά το τεχνικό μέρος και το PC ουσιαστικά να μη δουλεύει καθόλου. Και χρησιμοποιώ πληθώρα state of the art software instruments και effects.

Είμαστε πολύ τυχεροί. Και θα ζήσουμε κι άλλα, θα προλάβουμε γεροντάκια την true επαυξημένης πραγματικότητας τεχνητή νοημοσύνη στις, στενό σύντροφο, σύμβουλο και πηγή έμπνευσης στις δημιουργίες μας. Που κανείς δε θα νοιάζεται γι αυτές, μόνο το ολογραφικό κοινό που θα μας χειροκροτάει στις virtual συναυλίες μας. Θα είμαστε νέοι στη σκηνή ενώ τα σώματά μας θα είναι μέσα στο matrix των θαλάμων του γηροκομείου. 🤣

@manosx
Δεν είναι τό πρόβλημα μου οι κιθάρες.....έχω πεταλιέρες , πεταλάκια, έχω modelling amps, έχω λαμπάτους ενισχυτες...έχω solid state ενισχυτές...έχω μικρόφωνα....έχω Plug ins.....θα πέσει φωτια και θα με κάψει.
Σαν review το έγραψα αυτό για τις κιθάρες.....που φυσικά και με αυτές τις native του cakewalk , κάνεις ό,τι θες.

Last edited:
OK.

Παντως απο αυτα που εχω δει, δε νομιζω να υπαρχει και κανενα DAW, δωρεαν η μη, που να εχει στα ενσωματωμενα του κατι φοβερο σε λυση για τις κιθαρες.

Ειναι ενας τομεας που εξελισσεται διαρκως, αν σκεφτει κανεις ποσα πολλα, ΠΑΡΑ πολλα πραγματα εχει πανω του ενα DAW, ειναι φυσικο να μη φτανουν τις τοπ λυσεις.

Και που σε καλυπτει σε τομεις οπως τα drums ειναι φοβερο απο μονο του.

που να εχει στα ενσωματωμενα του κατι φοβερο σε λυση για τις κιθαρες.

κολλημένος με την μπάλα. 😄
Θα λέω για το Presonus όπως ένας άλλος έλεγε για το Μontage, για να προσηλυτίσω κι άλλους, να γίνουμε κίνημα

Το δοκίμασα δύο φορές το studio one. Και τις δύο το απεγκατεστησα μετά από μισή ώρα. Από το λίγο που το δούλεψα, το όλο layout με έκανε να νιώσω ότι είναι step back από το cakewalk. Δε με κέρδισε καθόλου η εμφάνιση του. Μόλις έβαλα το cubase ένιωσα ότι είμαι two steps forward.

Αντίθετα το Studio One είναι ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά το πιο εύχρηστο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα έχει πάρα πολλές δυνατότητες, δυνατότητες που θα σου δώσουν ότι χρειάζεσαι και με το παραπάνω, με το ΠΟΛΥ παραπάνω.

Ημερομηνια παραθεσης: 16/1/2011 :ROFLMAO:

Το θεμα ειναι ομως να μην πληρωνεις :ROFLMAO:

το όλο layout με έκανε να νιώσω ότι είναι step back από το cakewal
Δεν μπορεί να έγινε αυτό. 😄 Το layout είναι πολύ πιο πρακτικό και αν δε βαριόμουν τώρα γιατί είμαι κουρασμένος, θα έφτιαχνα ένα βίντεο με 10 τουλάχιστο σημειά που υπερτερεί στο layout και στην διαχείριση των plugin από το γερασμένο Sonar που ανταποκρίνεται και πιο αργά. Μάλλον, δεν του έδωσες την ευκαιρία ουσιαστικά. Τουλάχιστο μιλώντας από την έκδοση 6 που με κέρδισε πέρσι και ευτυχώς δηλαδή γιατί έγινε πολύ τυχαία. Το έβαλα για πλάκα. Έτσι για να δω και κάτι άλλο και μάλιστα το Prime που ήταν συνοδευτικό software. Και στο δεύτερο project, πήρα το πλήρες για να ανοίξουν και τα VST γιατί στην αρχή δούλεψα με τα stock, δεν επέτρεπε η Prime τη χρήση τριτων VST και μετά τα έχασα.

Φτιάχνω κομμάτια στο μισό χρόνο και είμαι δεινός θα έλεγα χρήστης του Sonar μετά από 20 συναπτά έτη. Το κρατάω το πρόγραμμα αλλά δεν μπορώ να πάω πίσω. Μια φορά όπως είπα το άνοιξα και μου φάνηκε κάπως, λέω, κοίτα που δούλευα😄

Πέραν από τα λειτουργικά είναι και πολύ πιο όμορφο
O editor πολυ πιο εξελιγμένος.
To console το ίδιο. Οι γραφικές αναπαστάσεις, ακόμα και στα live thumbnails, είναι το κάτι άλλο για τη διαχείριση της πληροφορίας. Οι απεικονίσεις των effect σε πραγματικό χρόνο. Η αμεσότητα που ανοίγουν τα παράθυρα. Στο ίδιο PC φαίνεται πως το πρόγραμμα εκμεταλλεύεται καλύτερα τους πόρους.

Και επειδή το Sonar και το ξέρω καλά αυτό, θα δώσει και dropouts και γενικά έχει bugs, με το Presonus δεν έχω κολλήσει ποτέ σε τίποτα. Ακόμα και η δημιουργία των songs και η εισαγωγή metadata , των version ενος project και πολλά άλλα είναι σε άλλο level. Ta takes, ta layers εσείς που είστε και κιθαρίστες στη διαχείριση........................ Τι να λέμε 😄

Για 139 ευρώ το πρόγραμμα είναι πραγματικά Sonar replacement .
Και τα standard plugin της pro εκδοσης είναι σαφώς για εμένα ανώτερα του Sonar και με κλάσεις ανώτερο layout.

In my opinion, βεβαια..................

Τώρα τελευταία μου κόλλαγε συνέχεια το cakewalk. Ευκαιρία έψαχνα για νέο.
Με το cubase έχω πολύ λιγότερο latency, και γενικότερα είναι πιο γρήγορο πχ στο export και μοιάζει ελαφρύτερο. Ακόμα να κάνω κάποια βαρβάτη παραγωγή για να το σιγουρέψω, βέβαια.

Τώρα τελευταία μου κόλλαγε συνέχεια το cakewalk. Ευκαιρία έψαχνα για νέο.
Με το cubase έχω πολύ λιγότερο latency, και γενικότερα είναι πιο γρήγορο πχ στο export και μοιάζει ελαφρύτερο. Ακόμα να κάνω κάποια βαρβάτη παραγωγή για να το σιγουρέψω, βέβαια.
Το Presonus δε θα σου κολλήσει ούτε μια φορά. Αν σου κολλήσει μια φορά, θα σου στείλω εγώ 139 ευρώ, πόσο πήγε δε θυμάμαι. Αν βγήκε η έκπτωση, άκυρο γιατί δεν έχω να σου στειλω παραπάνω, έχω ξεμείνει. 😄

Και το cubase ως πιο εξελιγμένο και σύγχρονο, χρησιμοποιεί καλύτερα τους πόρους του συστήματος και είναι λογικό να διαχειρίζεται και πολύ καλύτερα τα plugin, ιδιαίτερα στα οργιάσματα με effects θα είναι καλύτερη σίγουρα η απόκριση, σε σχέση με το Sonar.

Το Presonus δε θα σου κολλήσει ούτε μια φορά. Αν σου κολλήσει μια φορά, θα σου στείλω εγώ 139 ευρώ, πόσο πήγε δε θυμάμαι. Αν βγήκε η έκπτωση, άκυρο γιατί δεν έχω να σου στειλω παραπάνω, έχω ξεμείνει. 😄

89 πλερωσα το cubase. Σε έκλεψαν…

89 πλερωσα το cubase. Σε έκλεψαν…
Άπλα έτυχε να πάρω κάτι που είχε το Studio One ως bundle software.
Αν έπαιρνα πέρσι κάτι που να είχε το cubase αντίστοιχα, τώρα θα έγραφα τα ίδια για το Cubase και θα αγνοούσα ΠΑΝΤΕΛΩΣ το Studio One. Cubase δούλεψα με τον Atari St και λίγο το 2000 αλλά έγραφα πιο πολύ μουσική μέσω WORKSTATION και ήμουν και πολύ άσχετος με τη μουσική και την παραγωγή, στα workstations και στα αρμόνια ήμουν καλύτερος γιατί έδιναν πιο έτοιμες λύσεις και ήμουν και πιο εξοικειωμένος με τα μενού τους. Η επανάστασή μου ήρθε όταν μπήκα στο noiz και εψαξα εκτενέστερα τι γινόταν με την εξέλιξη των DAWs με έναυσμα το noiz και έτσι εξελιχθηκα προς το software και τα έμαθα καλύτερα.

Σήμερα έστησα και το BCF2000 ως generic remote στο cakewalk.
Δουλεύει σε mackie control .
Ανετο στήσιμο.
Θεωρητικά μπορώ να μεταπηδήσω στο cakewalk, η μάλλον να το δουλευω παράλληλα.
Υπάρχει περίπτωση να "κλειδώσει" ή θα δουλεύει εσαεί;

Δοκιμάστε το REAPER παιδιά. Ειναι free κι αν σου αρέσει το αγοράζεις για 60 ευρώ. Κατα την ταπεινή μου γνώμη τα πατάει όλα κάτω για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα αναλυσω τωρα.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!
https://www.reaper.fm/

Δοκιμάστε το REAPER παιδιά. Ειναι free κι αν σου αρέσει το αγοράζεις για 60 ευρώ. Κατα την ταπεινή μου γνώμη τα πατάει όλα κάτω για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα αναλυσω τωρα.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!
Θα συμφωνήσω.
Εκτός από το UI.
Αν το φτιάχνανε, θα ήταν μακράν το καλύτερο DAW.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back