- Πόντοι
- 36
Μα τη στάση κάποιου προς το ρατσισμό πχ, θα σου την περάσει η οικογέννεια σου και η δασκάλα σου, και όχι ο τύπος που κρέμασες σε αφίσα πάνω από το κρεβάττι σου.nektarios είπε:Όταν η ανιψιά μου τον έχει αφίσα στο δωματιό της πάνω από το κεφάλι της, δεν αποτελεί ένα πρότυπο για αυτήν?Ονομασέ το όπως θες.
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από ένα παιδί να κρίνει και να αξιολογήσει το πόσο σωστό ή λάθος είναι όταν ένας άνθρωπος -όσο ωραία κι αν χορεύει- προσπαθεί από μαύρος να γίνει άσπρος.
Πολύ απλά διότι την άλλη μέρα η δασκάλα της στο Δημοτικό θα της μιλήσει για φυλετικές διακρίσεις και για την έννοια ρατσισμός, ενώ η μικρή όταν κοιμάται θα αντικρύζει πάνω από το κεφάλι της έναν υπέρμαχο της ανθρωπότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρα και του ρατσισμού. :-\
Ο θεούλης να μας φυλάει, υγεία και αγάπη σε όλο το κόσμο...
Αν ήταν να ορίζουμε θεσμούς με τα γούστα μας, θα πρεπε και αυτά που βλέπουμε σε αγαπημένες μας ταινίες να είναι και κανόνες με τους οποίους ζούμε τη ζωή μας.
Και πχ, πάρε ένα στίχο να σκεφτείς πάλι από τον MJ,
If you want to make the world a better place take a look at yourself then make a change...
Αυτό το άκουσα όταν ήμουν πόσο 10;
Ζω με αυτή την άποψη όλη μου τη ζωή, όχι επειδή το είπε ο Michael Jackson (ο οποίος παρεπιπτόντως το πε και το κανε, και χαριτολογόντας πάντα το σχολιάζω ότι αυτή την έκφραση την πήρα από το μεγαλύτερο ρατσιστή στον κόσμο) αλλά επειδή έτσι έμαθα από την οικογέννειά μου.
Το θέμα προτύπων για τον καθένα επαφίεται στην προσωπική του κρίση και την παιδεία του, αλλά και την οικογέννειά του.
@harilatron
δε διαφωνώ πως έναν πολιτικό ή επιχειρηματία ή δημοσιογράφο θα τον έσφαζαν στο γόνατο εάν έστω αναφερόταν τ όνομά του σε κάτι τέτοιο, αλλά αυτό προσπαθώ να αποφύγω τόση ώρα, να κρίνουμε τον MJ για την τεράστια καλλιτεχνική του προσφορά (ως performer για τους ψείρες) και όχι για το αν άσπρισε ή για το αν έγινε κάτι με τ αγοράκι ή όχι.