• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fender vs Haar Telecaster

Ρε παιδιά σοβαρά τώρα, γράφει το όνομα του τόσες φορές μην τυχόν και ξεχάσουμε αυτό το «αριστούργημα» ;
χα χα

Ειναι λες κ ο τυπος που τυπωνει το logo δε μπορω να το πετυχει με τιποτα κ αποφασισαν να δωσουν αυτο το σχημα στο headstock για να εχει χωρο να προσπαθει πολλες φορες

Οι κιθαρες βεβαια ειναι εκπληκτικες αλλα...

Για εμενα οπως εχει φανει απο προηγουμενες απαντησεις μου εξαρταται απο το ποσο σημαντικο ειναι για εσενα το brandname. To logo. 

Καλυτερη κιθαρα η Haar (χωρις να με ..χαλανε οι american original), καλυτερο playbility κ setup λογω πλεκ, αλλα  χειροτερο re sale value. Η fender am original ειναι am original, ο Haar ειναι ενας μπουτικας με πολυ καλες τιμες κ πολυ καλο ονομα. 

καλυτερο playbility κ setup λογω πλεκ

Εντάξει για να πούμε και την αλήθεια αυτό το πετυχαίνεις πηγαίνοντας ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ κιθάρα της προκοπής σε έναν αξιοπρεπή τεχνικό και με 80 ευρώ έχεις τέλειο fret leveling/crowning  και τέλειο nut δεν είναι και rocket science :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω παίξει με αρκετές haar γιατί εδώ στην ολλανδία ειναι σχετικά δημοφιλείς λόγω εντοπιότητας (σχετικά ε, πιο πολλές Φέντερ θα συναντήσεις κι εδώ όπως παντου). Είναι εξαιρετικές κιθάρες, boutique φάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις και να σου βγει μούφα. Παλαιότερα θυμάμαι χρησιμοποιούσε ίδιο headstock με fender αλλά τώρα όντως ειναι καπως αστείο. Βέβαια δεν ειναι σοβαρός λόγος για να μη παρεις μια κιθάρα. 

Στα καλά που έχω παρατηρήσει στις haar ειναι ότι το φινίρισμα και το βάψιμο είναι εξαιρετικό (όπως και τα χρώματα καθεαυτά--π.χ τα κόκκινα της είναι καταπλητικα).

Δεν ήξερα το headstock των tyler.Πραγματικα καρκίνος στα μάτια...χαχαχα

+1000

Νομίζω πάντως ότι είναι ξεκάθαρη η πηγή έμπνευσης της haar:

IMG_20210320_211453.jpg

t240-002-p1.jpg

καταρχήν  ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

το  headstock δεν με χαλάει , προτιμώ της fender αλλά οκ , δεν είναι κάτι που με φρενάρει. 

το nitro της haar που με τον καιρό θα παλιώνει ωραία μπαίνει στα +

εχω στείλει Mail στον τύπο για το αν είναι εύκολη η επιστροφή της κιθάρας σε περίπτωση που δεν μου κάνει και περιμένω απάντηση.

Αν και δεν έχω κόλλημα με το logo της fender αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η ιδέα να αποκτήσω μια am orig tele μου ήρθε από την μέχρι τώρα εμπειρία μου με την συγκεκριμένη σειρά της fender (am orig,am vintage κτλ)  

Είχα μια am orig jazzmaster όπως ξαναείπα που ήταν φοβερή σαν κατασκευή , μια vintage hot rod strat ενός φίλου είναι η καλύτερη strat που έχω παίξει και μια am orig tele που δοκίμασα για λίγο μου έκανε θετική εντύπωση. 

Haar δεν έχω πιάσει ποτέ και δεν ξέρω πόσο κοντά θα είναι στο feel μιας fender , πόσο άνετα θα αισθάνομαι το όργανο. 

επίσης ash η haar , alder η fender

το  headstock δεν με χαλάει , προτιμώ της fender αλλά οκ , δεν είναι κάτι που με φρενάρει.
Δεν τον ρωτάς αν μπορεί να σου φτιάξει μία με το παλιό headstock?

Δεν τον ρωτάς αν μπορεί να σου φτιάξει μία με το παλιό headstock?

Θα ΤΟΝ κλείσουν το μαγαζί μΠρε :)

Οι δικηγόροι τσι Φεντερ δεν αστειεύονται.

Παλιά κυνηγούσαν μόνο τους Αμερικανούς μικροκατασκευαστες* ,τώρα κυνηγάνε και τους Ευρωπαίους...

Τα Fender headstocks ,όχι όμως τα σώματα, είναι όλα TM

*μικροκατασκευαστες,όχι τον Μήτσο που με  Fender licenced parts φτιάχνει 40 parts casters τον χρόνο 

Γιατί από πάνω του θα είναι να κοιτάνε τι φτιάχνει? Μια κιθάρα για τον OP θα φτιάξει, όχι παραγωγή

Θα τον δώΚουν οι χαφιεδΑι :)

Εξω από την πλάκα του το ζήτησε φίλος μου Γερμανός πέρυσι και του είπε "ούτε για πλάκα, θα μΕ κλείσουν το μαγαζί " οπότε του εΦκιασα εγώ μια partscaster τούμπανο και είναι τώρα ευτυχής  :)

Έτσι εξηγείται γιατί αρνήθηκε ?

Καλά αυτό είναι σίγουρο, έχουν μια....αγάπη οι Ολλανδοι στους Γερμανούς, και το αντίστροφο,....τρελή  :)

Θυμάμαι την πρώτη φορά που ειχα πάει στην Ολλανδία και τους είπα "αν σας είναι πιο βολικό μιλάμε και στα γερμανικά αντί στα αγγλικά " έβγαλαν περίστροφο και μΕ το κόλλησαν στον κρόταφο (όλοι οι Ολλανδοι μιλάνε εξαιρετικά αγγλικά και οι περισσότεροι και εξαιρετικά γερμανικά)

εε όχι και καθόλου   ?

από fender AO_60s...άμα φοράς  ζώνη με αγκράφα το relic το χεις σίγουρο με την πρώτη

Προβολή συνημμένου 28899

Προβολή συνημμένου 28900

Προβολή συνημμένου 28901

Τι πατεντα ειναι αυτες οι 2 βιδες στο input jack? 

Tα επαιξε ,ως συνηθως, η λαλακια και αντι να βαλεις electrosockets το τρυπησες,εβαλες 2 βιδες και ξαναβίδωσες το switchcraft?  

Τι πατεντα ειναι αυτες οι 2 βιδες στο output jack? 
είχα  πρόβλημα με το jack..αφού με 5-6 βάλε-βγάλε πάντα χαλάρωνε όλο σύστημα και σχεδόν καθημερινά έπρεπε να το σφίγγω(γι αυτό και έχει φύγει ελαφρώς το χρώμα στο σημείο)

την πατέντα μου την πρότεινε ο τεχνικός μου.2 πολύ μικρά βιδάκια στο μαμίσιο plate όπως φαίνεται στην φώτο που κρατάνε κόντρα όποτε βγάζω το καλώδιο και από τότε που το έκανα ησύχασα!Πιθάνον και ένα βιδάκι να κάνει την δουλειά.

πουλάνε και έτοιμα

https://www.thomann.de/gr/allparts_retrofit_jackplate_t_style_n.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjw1a6EBhC0ARIsAOiTkrHYd5Es4VHb1oUQag4ImzOCZytqzCl2a7JoadYr89IrQ3rFFo9etIUaAtfXEALw_wcB

είχα  πρόβλημα με το jack..αφού με 5-6 βάλε-βγάλε πάντα χαλάρωνε όλο σύστημα και σχεδόν καθημερινά έπρεπε να το σφίγγω(γι αυτό και έχει φύγει ελαφρώς το χρώμα στο σημείο)

την πατέντα μου την πρότεινε ο τεχνικός μου.2 πολύ μικρά βιδάκια στο μαμίσιο plate όπως φαίνεται στην φώτο που κρατάνε κόντρα όποτε βγάζω το καλώδιο και από τότε που το έκανα ησύχασα!Πιθάνον και ένα βιδάκι να κάνει την δουλειά.

πουλάνε και έτοιμα

https://www.thomann.de/gr/allparts_retrofit_jackplate_t_style_n.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjw1a6EBhC0ARIsAOiTkrHYd5Es4VHb1oUQag4ImzOCZytqzCl2a7JoadYr89IrQ3rFFo9etIUaAtfXEALw_wcB

αρα καλα το καταλαβα

Tα επαιξε ,ως συνηθως, η λαλακια και αντι να βαλεις electrosockets το τρυπησες,εβαλες 2 βιδες και ξαναβίδωσες το switchcraft?  

δεν παλεύεται η λαλακια αυτη αλλα δυστυχως η Fender επιμενει να την βαζει σε ολες τις tele πλην των Ultra, βεβαια εδω εχουμε reissue μοντελο και δικαιολογειται....και στις δικες μου τις ΑΟ (εχω 2) τα εχω προς το παρον αφησει stock μεχρι να....χαλασουν (ΣΙΓΟΥΡΑ θα χαλασουν) μετα.....κλασσικα....

16197868141985634459347959132755.jpg

αρα καλα το καταλαβα

δεν παλεύεται η λαλακια αυτη αλλα δυστυχως η Fender επιμενει να την βαζει σε ολες τις tele πλην των Ultra, βεβαια εδω εχουμε reissue μοντελο και δικαιολογειται....και στις δικες μου τις ΑΟ (εχω 2) τα εχω προς το παρον αφησει stock μεχρι να....χαλασουν (ΣΙΓΟΥΡΑ θα χαλασουν) μετα.....κλασσικα....
ακριβώς!Δυστυχώς το μόνο αρνητικό που είχε η κιθάρα μαζί με το πάρα πολυ κακό setup που είχε όταν την πήρα.Πλέον βέβαια είναι η Νο1 μου.

ακριβώς!Δυστυχώς το μόνο αρνητικό που είχε η κιθάρα μαζί με το πάρα πολυ κακό setup που είχε όταν την πήρα.Πλέον βέβαια είναι η Νο1 μου.

Παραδόξως οι δικές μου,αν και περίμενα την γνωστή αθλιότητα, ήρθαν σχεδόν τέλεια σεταρισμενες με  σχεδον μηδενικό relief,εξαιρετική ταστοδουλεια και θαυμάσια κομμένο nut.

Μέχρι και το intonation είναι μια χαρά ακόμα και με τα non compensated saddles.

Ήταν, και οι δύο, οι πρώτες κιθάρες μαζικής παραγωγής που έχω αποκτήσει τις τελευταίες 3 δεκαετίες που ΔΕΝ χρειάζονται fret leveling & crowning... ώστε να σεταριστουν σύμφωνα με τα γούστα μου (μηδενικό relief και medium/low action μαζί με ελαφριές 010-038 χορδές)

Anyway η δικη σου έχει βέβαια και το θεϊκό χρώμα που δεν βγαίνει πλέον...

τελικά λέω να πάω στα σίγουρα , προς fender δηλαδή (αν την φέρουν τα καταστήματα βέβαια).

αν φεύγει το χρώμα εννοούσα από παίξιμο και όχι γδαρσίματα και στούκες

όπως η κοπελιά από κάτω που φιλοξενώ που έχει φυσικό relic , fender vintage hot rod 57

180573198_3886451994724733_9212007870345770850_n.jpg

178753414_734860867158142_1570999758494945580_n.jpg

177902401_182601920396621_8294801905625991579_n.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back