Fender Telecaster buying guide!

Superfunk είπε:
Mπα για το ΕΙΔΟΣ των ξυλων εχουμε μαλωσει πολλες φορες εδω μεσα για τον..αριθμο των...κομματιων τους ποτε,απο οτι θυμαμαι τουλαχιστον...βεβαια ποτε μη πεις ποτε.... ;D
Και όμως κάτι θυμάμαι να συζητάμε τότε που είχες παραθέσει και κάτι Tele από το TDPRI. Η μία αν θυμάμαι ήταν από φράχτη και η άλλη από πλακάκια πατώματος (καμιά 30αριά κομμάτια  ;D θα τανε το σώμα).

Βαριέμαι να ψάξω όμως.

ενταξει κυριοι με καλυψατε πληρως αλλα να υποθεσω οτι το το ιδιο δεν ισχυει

και για το μπρατσο η και εδω εχω λαθος  ;

audiokostas είπε:
Και όμως κάτι θυμάμαι να συζητάμε τότε που είχες παραθέσει και κάτι Tele από το TDPRI. Η μία αν θυμάμαι ήταν από φράχτη και η άλλη από πλακάκια πατώματος (καμιά 30αριά κομμάτια  ;D θα τανε το σώμα).

Βαριέμαι να ψάξω όμως.
http://www.tdpri.com/2010/05/07/tdpri-210-tele-build-challenge-finale/

ενταξει κυριοι με καλυψατε πληρως αλλα να υποθεσω οτι το το ιδιο δεν ισχυεικαι για το μπρατσο η και εδω εχω λαθος  
καλυτερα ειναι το μπρατσο να ειναι ΔΥΟ κομματια (οπως ειναι πχ ολα τα μπρατσα με rosewood ταστιερα) και ακομα καλυτερα round lam δυο κομματια..

οχι πως τα κλασσικα One piece maple necks εχουν προβλημα αλλα σιγουρα τα 2 Piece ειναι πιο ανθεκτικα στο wraping.  

φυσικα ολα τα παραπανω ειναι γενικευσεις μια και κανενα κομματι ξυλου δεν ειναι ιδιο με το...αλλο...

Superfunk είπε:
οχι πως τα κλασσικα One piece maple necks εχουν προβλημα αλλα σιγουρα τα 2 Piece ειναι πιο ανθεκτικα στο wraping warping.  
;)

σωστος,μια το γραφω ετσι και μια αλλοιως (τυλιγμα.. ;D)...γεραματα... ;D

Superfunk είπε:
ειδικα στις strat/tele κτλ....ενα μονοκοματο σωμα κρυβει και εναν ακομα κινδυνο,ειδικα αν η κιθαρα βρισκεται σε μερος με μεγαλες μεταβολες στην υγρασια,τον κινδυνο του warping
:)

Superfunk είπε:
Mπα για το ΕΙΔΟΣ των ξυλων εχουμε μαλωσει πολλες φορες εδω μεσα για τον..αριθμο των...κομματιων τους ποτε,απο οτι θυμαμαι τουλαχιστον...βεβαια ποτε μη πεις ποτε.... ;D
Tώρα που το λες δίκιο έχεις...Ώρα να ανοίξουμε σχετικό thread... ;D

dopehat είπε:
εξαιρετικο αρθρο!και φυσικα μου εβαλε το μικροβιο να αγορασω μια baja ;D!θελω να ρωτησω σε ποιο καταστημα στην αθηνα μπορω να την δοκιμασω;
Προσωπικά, βρήκα μία στους ορόφους του Παναγόπουλου, στη Σόλωνος.. Μπορείτε να ρίξτε μια ματιά και εκεί.

Συγχαρητήρια για το άρθρο!! Πάρα πολύ καλή δουλειά!!

Γενικότερα μέχρι πρότινος μισούσα θανάσιμα τις Tele μέχρι που είδα την J5 της Squier (που δυστυχώς δεν υπάρχει στη λίστα...) Τι έχετε να πείτε γι' αυτήν?

PRSteve είπε:
Συγχαρητήρια για το άρθρο!! Πάρα πολύ καλή δουλειά!!

Γενικότερα μέχρι πρότινος μισούσα θανάσιμα τις Tele μέχρι που είδα την J5 της Squier (που δυστυχώς δεν υπάρχει στη λίστα...) Τι έχετε να πείτε γι' αυτήν?
ειναι οτι πρεπει για οσους...μισουν θανασιμα (γιατι αραγε τι σου εκαναν,σου εκαψαν το σπιτι? ;D) τις telecaster,μια και ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχουν ηχητικα με telecaster... :)

Ερώτησις:

Η Classic Vibe 50's έχει ηχητικές διαφορές από την Classic Vibe TeleCustom ή μόνο κατασκευαστικές(λεπτότερο μπράτσο και φιλέτο);

Απο οτι ξερω φορανε τους ιδιους μαγνητες/γεφυρα οποτε πανω κατω το ιδιο θα ακουγονται,παντα βεβαια υπαρχουν διαφορες απο κιθαρα σε κιθαρα....δυστυχως το μπρατσο της Custom ειναι πολυ λεπτο για τα γουστα μου......

edit

βλεπω οτι φορανε διαφορετικους μαγνητες και διαφορετικα σελακια (η custom φοραει steel saddles & alnico 5 pickups ενω η 50s brass saddles & alnico 3 pickups ),λογικα  η custom θα ειναι πιο πριμα και Twangy απο την classic vibe,οπως δηλ. συμβαινει και  με ολες τις 60s telecasters (αυτες με τη rosewood ταστιερα δηλ.) σε σχεση με τις blackguards των 50s.

Superfunk είπε:
σοβαρεψου και παρε μια κανονικη τελε...... ;)
Όχι, παρεξήγηση δεν είμαι με την πιστωτική στο χέρι.  ;D

Κοιτούσα απλά τα καλούδια του Θωμά(ν) και μου έκανε περιέργεια να μάθω περί τι εργαλείου μιλάμε

yannis37 είπε:
αυτό κατα πόσο εμποδίζει το να μιουντάρεις με το δεξί?
εμποδιζει κατα... 100%... ;D,για αυτο και μονο ο ALBERT COLLINS το χρησιμοποιουσε ,ολοι οι υπολοιποι τα εκαναν...τασακια για αυτο αλλωστε και λεγονται "ash tray covers"... ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back