Fender amps, από Blues Junior III σε 65 DRRI

Dinosp

Μέλος
Πόντοι
38
Έχω έναν Fender Blues Junior III, που μου αρέσει αρκετά, αλλά λέω να προχωρήσω σε “αναβάθμισή” του (αντικατάσταση).

Ο μόνος ενισχυτής που με ενδιαφέρει είναι ο Fender 65 Deluxe Reverb Reissue (DRRI), τον οποίον όμως δεν μπορώ να δοκιμάσω αφού δεν υπάρχει στα μαγαζιά στην Αθήνα.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι:

Για εσάς θα άξιζε μια τέτοια «αναβάθμιση» (από Blues Junior III σε DRRI) για να παίζετε μόνο στο σπίτι και σε χαμηλές εντάσεις?

Οι ενισχυτες που αναφερεις διαφερουν δραματικα σε σχεδιαση,features & HXO...οποτε μονο αν δοκιμασεις ο ιδιος τον DRRI  θα παρεις σοβαρη απαντηση στο ερωτημα σου.

Επισης ποτε δεν καταλαβα τι σχεση εχει η ΕΝΤΑΣΗ που παιζει καποιος με τον ενισχυτη που επιλεγει... ???

Φίλε Dinos και γω τον deluxe γουστάρω,γενικά φεντερίλα αλλά πολλά φράγκα.1200 τόσα απο τον θώμα.Πάντως αν τον αγοράσεις πες μας τι παίζει γιατί και γω τον ψήνω στο μέλλον.

Dinosp είπε:
Για εσάς θα άξιζε μια τέτοια «αναβάθμιση» (από Blues Junior III σε DRRI) για να παίζετε μόνο στο σπίτι και σε χαμηλές εντάσεις?
Αν δε σε καίει το χρηματικό, ναι θα άξιζε. Είμαι ευτυχής ιδιοκτήτης ενός DRRI εδώ και 4 χρόνια και τον λατρεύω. Βέβαια, αν ξεπεράσουμε το συναισθηματικό του θέματος, ο εν λόγω ενισχυτής έχει το εξής αρνητικό κατ' εμέ: Είναι υπερτιμημένος. Το όνομα Fender, το πληρώνεις αδρά.

Επίσης, αν σε ενδιαφέρει να τον "σπας" για να παίρνεις το φυσικό του overdrive, καλύτερα να το ξεχάσεις για μέσα σε διαμέρισμα. Ο DRII είναι πολύ δυνατός και έχει μεγάλο headroom. Δε υπεροδηγείται πριν το 6, ένταση κατά την οποία ήδη τρέμουν τα πατώματα (κυριολεκτικά).

Ο καθαρός ήχος του είναι όμως υπέροχος και αποτελεί και εξαιρετική πλατφόρμα για τα πετάλια σου.

Πάντως, βρες κάπου να τον ακούσεις από κοντά, όπως λέει κι ο SF, για να αποκτήσεις ολοκληρωμένη άποψη.

Superfunk είπε:
Οι ενισχυτες που αναφερεις διαφερουν δραματικα σε σχεδιαση,features & HXO...οποτε μονο αν δοκιμασεις ο ιδιος τον DRRI  θα παρεις σοβαρη απαντηση στο ερωτημα σου.

Επισης ποτε δεν καταλαβα τι σχεση εχει η ΕΝΤΑΣΗ που παιζει καποιος με τον ενισχυτη που επιλεγει... ???
a) να τον δοκιμάσω δεν παίζει (εκτός αν προσφέρεται κάποιος που τον έχει  :)), οπότε όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα -

β) ένταση δωματίου: δεν με ενδιαφέρει το "φυσικό" του overdrive (δε θα τον ανοιγω πάνω από το 3)

Είμαι ευτυχής ιδιοκτήτης ενός DRRI εδώ και 4 χρόνια και τον λατρεύω.
Ποιον είχες πριν τον DRRI?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
β) ένταση δωματίου: δεν με ενδιαφέρει το "φυσικό" του overdrive (δε θα τον ανοιγω πάνω από το 3)
ε και? τους ενισχυτες δεν τους αγοραζουμε για να τους ανοιγουμε στο τερμα,τους αγοραζουμε γιατι μας αρεσει ο ηχος τους ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ και χαμηλα και δυνατα,in fact στην πραγματικη ζωη και στα "παλκα" (απο τη μουσικη σκηνη της γειτονιας σου μεχρι το ΟΑΚΑ)  δεν θα βρεις και τοσο πολλους κιθαριστες που εχουν τον ενισχυτη τους τερματισμενο.....    

Dinosp είπε:
Για κατεβα κατα πολυ ακομα  8)

Dinosp είπε:
Thanks, να υποθεσω οτι το Αlmost Over You ειναι με τον DRRi?
Όχι, αυτός είναι ένας Laney VC30. Τον DRRI μπορείς να τον ακούσεις σκέτο σε αυτό:

Superfunk είπε:
ε και? τους ενισχυτες δεν τους αγοραζουμε για να τους ανοιγουμε στο τερμα,τους αγοραζουμε γιατι μας αρεσει ο ηχος τους ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ και χαμηλα και δυνατα,in fact στην πραγματικη ζωη και στα "παλκα" (απο τη μουσικη σκηνη της γειτονιας σου μεχρι το ΟΑΚΑ)  δεν θα βρεις και τοσο πολλους κιθαριστες που εχουν τον ενισχυτη τους τερματισμενο.....    
Όπως έχουμε πει πενήντα χιλιάδες φορές (αλλά όπως λες κι εσύ η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως), αυτή είναι μια αποπροσανατολιστική υπεραπλούστευση του θέματος με αποσπασματικές δόσεις αλήθειας, με μια μονάχα από τις παραμέτρους της το γεγονός πως πολλοί ωραιότατοι ενισχυτοί ΔΕΝ παίζουν καλά σε εντάσεις δωματίου, και πως έχουν μια "ωφέλιμη" περιοχή που συσχετίζεται με το μεγάφωνο, το wattage, το master volume (ή την απουσία του), το αν είναι κόμπο ή ποια καμπίνα φέρει κλπ κλπ.

Βαριεμαι να ξαναμπω σε αυτη τη κουβεντα για 1000στη φορα,πιστευε και λεγε οτι θες και ασε με και εμενα να πιστευω και να λεω οτι θελω.... ;).Προσωπικα δεν εχω παντως συναντησει καλο ενισχυτη που να μη παιζει καλα σε λογικες εντασεις,τωρα αν με το εντασεις δωματιου εννοουμε να ακουγεται η ακουστικη κιθαρα δυνατοτερα απο τον ενισχυτη ..αστο καλυτερα παιζε με ακουστικη...

για τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιπτωση των 2 ενισχυτων αυτων  ετσι κι αλλοιως ισχυει μια και εχοντας τους και τους 2  πλαι πλαι για πολυ καιρο μπορω να διαβεβαιωσω τον ΟΡ οτι εχουν σχεδον την ΙΔΙΑ ενταση και δεν προκειται να αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα προσαρμογης...δεν θελει να αγορασει 100αρη Marshall το παιδι εναν ενισχυτη 22 βαττ θελει να παρει... ;D

Jazzjoker είπε:
Όχι, αυτός είναι ένας Laney VC30. Τον DRRI μπορείς να τον ακούσεις σκέτο σε αυτό:
Με τέτοιες κοματάρες, δε βοηθάς ρε φιλε (να αποφύγω το έξοδο  ;D)

Καμία βοήθεια antiGAS απο κανένα?

Ειναι του πεταματου ο BJ?

Superfunk είπε:
...δεν θελει να αγορασει 100αρη Marshall το παιδι εναν ενισχυτη 22 βαττ θελει να παρει... ;D
Μπα, το βλέπω το παιδί να κάθεται στα αυγά του...

Dinosp είπε:
Με τέτοιες κοματάρες, δε βοηθάς ρε φιλε (να αποφύγω το έξοδο  ;D)

Καμία βοήθεια antiGAS απο κανένα?

Ειναι του πεταματου ο BJ?
Όχι.

Ειναι μια χαρά, επαρκώς δυνατός για ό,τι μπορείς να φανταστείς, βγάζει και πολύ καλα καθαρά και πολύ ωραιο od. Ηχογραφείται πολύ ευκολα με ωραία αποτελέσματα και βολεύει πολύ στο κουβάλημα.

Μου αρέσει και εμένα ο DRRI. Όμως 1200ευρώ ειναι υπολογίσιμο ποσό, ενώ bj βρίσκεις καινούργιο στα 600 και μεταχειρισμένο στα 400-450 (ο DRRI δεν κυκλοφορεί τόσο στα μεταχειρισμένα, αλλά και πάλι ακριβότερος θα ήταν). Επίσης ο laney v30 ειναι πολύ ωραίος ενισχυτής.

Sakis_Gallo είπε:
κατσε στα αυγα σου :)
Έκατσα στ αυγά μου πέντε μήνες

Σήμερα αποφάσισα ότι είμαι ΠΟΛΥ μεγάλος για κλώσσημα.

Προς το παρον, βεβαια, εξακολουθώ να γουστάρω περισσότερο τον blues junior

Μάλλον είμαι κουφός

20140322_170014.jpg

Καλορίζικος, ο ενισχυτής είναι εξαιρετικός!  :)

Dinosp είπε:
Προς το παρον, βεβαια, εξακολουθώ να γουστάρω περισσότερο τον blues junior

Μάλλον είμαι κουφός
Σίγουρα είναι πολύ υποκειμενικά τα κριτήρια στον ήχο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μήπως παίζει κάποιο ρόλο και η εξοικείωση με το παλιό σετάπ?

Μην ξεχνάς ότι αγόρασες ένα κομμάτι της.. μουσικής ιστορίας!

Suede είπε:
Καλορίζικος, ο ενισχυτής είναι εξαιρετικός!  :)

Σίγουρα είναι πολύ υποκειμενικά τα κριτίρια στον ήχο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μήπως παίζει κάποιο ρόλο και η εξοικείωση με το παλιό σετάπ?

Μην ξεχνάς ότι αγόρασες ένα κομμάτι της.. μουσικής ιστορίας!
Ευχαριστω για την ψυχολογική υποστήριξη Suede - μαλλον πάσχω απο αυτο που λένε post-shopping regret  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back