Facebook Privacy

hal9000 είπε:
Προσωπικα δεν χρησιμοποιω φεισμπουκ, οχι για να μην με κατασκοπευσει ο αμερικανος και πουλησει τα στοιχεια μου, απλα δεν βρισκω το νοημα να εχω συγκεντρωμενα σε μια σελιδα φωτογραφιες, να γνωστοποιω στον καθενα την διαθεση μου, το αν εχω γκομενα κλπ.

Αυτοι που θελω να τα ξερουν, τα ξερουν.Απο την αλλη ισως ειμαι εγω ο αντικοινωνικος.
Μα αυτό αντιλέγω κ εγώ τόση ώρα. Δεν υποχρεούσαι επειδή είσαι στο φεησμπουκ να δηλώσεις αν είσαι σε σχέση, να γνωστοποιήσεις τη διάθεσή σου ή ακόμα και να ανεβάσεις φωτογραφία σου.

blue είπε:
η κυβερνηση Blue δεν ανακαλει. Τοποθετειται σε σημεια :

1. Οι στοχευμενες διαφημισεις δεν με ενοχλουν, μαλλον με εξυπηρετουν. Το τι τρωω ομως μπορει να χρησιμοποιηθει απο μια ασφαλιστιτκη εταιρεια για να διαμορφωσει το υψος των ασφαλιστρων μου. Ουτε αυτο με πειραζει. Το οτι καποιος βγαζει λεφτα πουλωντας αυτη την πληροφορια με ενοχλει.

2. Δεν πειραζει να εχει αποψη ο καθενας στο Noiz για την περσονα blue. Δεν υπαρχει κατι κρυφο ή κατι που πρεπει να διαφυλαχθει, το προβλημα μου εντοπιζεται στην κακη διαχειριση της πληροφοριας απο ασχετους : εχω μαθει οτι υπαρχουν φωτογραφιες μου στο FB. Δεν εχω λογαριασμο εκει και ενοχλουμαι. Ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι οτι οι αμορφωτοι του ιντερνετ εχουν μαζευτει εκει και δεν ξερουν πως να φερονται. Γραφουν σαν να μιλανε στα κινητα τους και με εκθετουν. Δεν φταιει το facebook σε αυτο, αλλα η συσκευασια αθωοτητας που εχει εξαπατησει τους παραπανω ασχετους.

Η μάπα μου υπάρχει και στο νόιζ, όπως και το όνομά μου. Δεν ειναι το ίδιο πράγμα γιατί γίνεται από επιλογή μου και υπό άλλους όρους, που μου είναι πλήρως γνωστοποιημένοι. Αλλά όταν βλέπω οτι χρηστες fb μαζεύουν ιους επειδή ανοίγουν mail από bots με τιτλο "check this out" και attachment "fun.exe.jpeg" αποχωρω.
Ανυπομονώ να ακούσω τις θέσεις σας για το πολύκροτο επίδομα γκίπσον.

blue είπε:
2. Δεν πειραζει να εχει αποψη ο καθενας στο Noiz για την περσονα blue. Δεν υπαρχει κατι κρυφο ή κατι που πρεπει να διαφυλαχθει, το προβλημα μου εντοπιζεται στην κακη διαχειριση της πληροφοριας απο ασχετους : εχω μαθει οτι υπαρχουν φωτογραφιες μου στο FB. Δεν εχω λογαριασμο εκει και ενοχλουμαι. Ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι οτι οι αμορφωτοι του ιντερνετ εχουν μαζευτει εκει και δεν ξερουν πως να φερονται. Γραφουν σαν να μιλανε στα κινητα τους και με εκθετουν. Δεν φταιει το facebook σε αυτο, αλλα η συσκευασια αθωοτητας που εχει εξαπατησει τους παραπανω ασχετους.
Απολύτως σωστό. Έχουμε καταλήξει στο σημείο ακόμα και αν δεν έχουμε λογαριασμό στο ακατανόμαστο, όλο και κάποια φωτό να έχει ανέβει απο κάποιον που είτε σκέφτεται "έλα μωρέ τώρα και τι έγινε;" ή ακόμα χειρότερα να μην σκέφτεται καθόλου. Μου έτυχε πρόσφατα και με εκνέυρισε αρκετά.

Evilnye είπε:
Πάντως πιο πολλή αντίδραση θα περίμενα να ακούσω για τα κινητά, ή την υποχρέωση ακόμα και η καρτοκινητή να γίνεται με δήλωση προσωπικών στοιχείων. Σκεφθείτε ότι κουβαλάτε ένα μηχανηματάκι που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού σας ανά πάσα στιγμή
αυτοί που έχουν σύνδεση είναι τα κορόιδα/θύματα;

αν σου κάνουν κάθε μέρα φάρσες στις 4 το πρωί απο καρτοκινητό, στις πόσες μέρες θα αλλάξεις άποψη;

Jasemeister είπε:
Το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο. Ο υπουργός της ΡΕ (της τριτης απο κατω) εχει υποβαλλει ηδη την παραιτηση του. Δεσμευομαι σε πληρη διαφανεια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gdevelek είπε:
αυτοί που έχουν σύνδεση είναι τα κορόιδα/θύματα;

αν σου κάνουν κάθε μέρα φάρσες στις 4 το πρωί απο καρτοκινητό, στις πόσες μέρες θα αλλάξεις άποψη;
Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Το μηχανάκι εντοπισμού είναι η συσκευή. Είσαι εκτός θέματος.

Α ναι και ένα ακόμα. Όντως εδώ στο νοιζ δίνετε πληροφορία για εσάς κατ επιλογήν σας. Αλλά αυτή η πληροφορία εδώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προστατευμένη. Μπορεί να την διαβάσει ΟΠΟΙΟΣ θέλει.

Εμένα πάντως στο facebook δεν με βρίσκει όποιος θέλει και δεν μπορεί να μάθει πράγματα για εμένα όποιος θέλει.

Jasemeister είπε:
Μπυροποσία-ψηφοφορία της κυβέρνησης μου μυρίζει....

Evilnye είπε:
Μα αυτό αντιλέγω κ εγώ τόση ώρα. Δεν υποχρεούσαι επειδή είσαι στο φεησμπουκ να δηλώσεις αν είσαι σε σχέση, να γνωστοποιήσεις τη διάθεσή σου ή ακόμα και να ανεβάσεις φωτογραφία σου.
Προφανως αλλα τοτε ποιο ειναι το νοημα?

Να βρω καποια παλια γκομενα ως ο αγνωστος χ?

μηπως εχω χασει κατι? ???

Evilnye είπε:
Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Το μηχανάκι εντοπισμού είναι η συσκευή. Είσαι εκτός θέματος.
είμαι πράγματι εκτός θέματος, κι εσύ εκτός πραγματικότητας, αφού υπερασπίζεσαι την ασυδοσία της ανώνυμης καρτοκινητής

gdevelek είπε:
είμαι πράγματι εκτός θέματος, κι εσύ εκτός πραγματικότητας, αφού υπερασπίζεσαι την ασυδοσία της ανώνυμης καρτοκινητής
Χωρίς παρεξήγηση το μόνο που είπα είναι ότι με ένα κινητό στο χέρι μπορεί να με βρει όποιος θέλει. Και αν κάποιος τον πειράζει η πληροφορία για τα προσωπικά του, με το κινητό μπορεί να βρει την άμεση θέση μου. Το θέμα της ανώνυμης καρτοκινητής το έθιξα ελαφρά, αν και ομολογώ πως είμαι αντίθετη με τη δήλωση στοιχείων σε αυτή για λόγους τρομολαγνικούς και βασιζόμενη σε επιχειρήματα τύπου Λουκά, μιας και το συγκεκριμένο με ενοχλεί ουσιαστικά σε σχέση με το facebook.

Θα μου κάνεις τη χάρη πάντως αν είναι να συζητήσουμε για αυτό να μαζέψεις τον επιθετικό τόνο.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο facebook. Ούτε σε τίποτε άλλο. Ούτε στο ιντερνετ όσο με ενδιαφέρει εμένα. Απλά λέω ότι αν είσαι δεν υπάρχει και λόγος να δίνεις προσωπικά στοιχεία και πληροφορία της προσωπικής σου ζωής.

με το κινητό μπορεί να βρει ΠΕΡΙΠΟΥ τη θέση σου, να είσαι σίγουρη, μόνο τη γειτονιά μπορεί να βρει και τίποτε περισσότερο

κι αυτό ΑΝ διαθέτει την τεχνολογία

και αν κάνεις κάποια "βρωμιά" με το καρτοκινητό, δεκάρα δεν δίνεις γι' αυτό, αρκεί να μην μάθουν ΠΟΙΑ είσαι

έχουμε κάνει την ασυδοσία θρησκεία μερικοί στο ελαδιστάν...

και τον τόνο τον ορίζω μόνος μου, όπως κι εσύ τον δικό σου, ευχαριστώ πολύ

hal9000 είπε:

Μα εκεί είναι η μαγκιά. Αν μπείς στην διαδικασία να αφαιρέσεις όλα όσα δεν χρειάζονται ή δεν θές να είναι διαθέσιμα, το facebook αυτομάτως μετατρέπετε σε κάτι τόσο άχρηστο όσο μια θήκη για τηλεκοντρόλ.

Το βρήκα από κάτω και το ποστάρω επειδή έχει (λίγο) πλάκα...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153297.0

Τι είναι αυτο ρε παιδιά και τι κάνει?Βοηθάει σε κάτι?Δεν βλέπω κάτι στο νόιζ που να χει σχέση με το φέισμπούκ.Τι !#$$#^%^#* παίζει?

gdevelek είπε:
και αν κάνεις κάποια "βρωμιά" με το καρτοκινητό, δεκάρα δεν δίνεις γι' αυτό, αρκεί να μην μάθουν ΠΟΙΑ είσαι

έχουμε κάνει την ασυδοσία θρησκεία μερικοί στο ελαδιστάν...

και τον τόνο τον ορίζω μόνος μου, όπως κι εσύ τον δικό σου, ευχαριστώ πολύ
Η τεχνολογία που λες νομίζω ότι καλύπτεται με ένα gps που έχει ιδιαίτερη ακρίβεια. Επίσης δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια βρωμιά με το κινητό μου και όχι δεν σου έκανα φάρσες εγώ στις 4 το πρωί. Δεν έχω επιχείρημα σοβαρό γιατί να μην δηλώσω τα στοιχεία μου σε καρτοκινητό όπως είπα και πριν και θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μου πεις κάποια ουσιαστικά επιχειρήματα. Τα νεύρα σου όμως ντάξει δε με βοηθάνε ιδιαιτέρως.

bloody_sunday είπε:
Το ξέρεις πχ. πως τα δεδομένα ακόμη και μετά την διαγραφή που ζητάς, αυτά ΔΕΝ διαγράφονται επειδή παραμένουν στους servers τους και προκύπτουν στις αναζητήσεις? Αρκετοί καταφεύγουν σε τέτοιες - λίγο ύποπτες - λύσεις με ειδικά scripts που επεμβαίνουν στους servers και κάνουν κανονική διαγραφή, αλλά ακόμη κι αυτούς τους κυνηγούν δικαστικά, πχ. το http://suicidemachine.org/ (edit: λίγες μέρες πριν δούλευε, από ότι βλέπω το "εξαέρωσαν")
Άλλο επαναφέρω αυτό... Το συγκεκριμένο σαητ το χάζεψα γρήγορα και επιβεβαίωσα και τη διαδικασία σβησίματος/ απενεργοποίησης λογαριασμού. Στο συγκεκριμένο σαητ απλά σου λέει ότι σου το κάνει πιο γρήγορα από ότι θα το έκανες μόνος.

Δηλαδή η διαδικασία που θα ακολουθούσε κάποιος θα ήταν να σβήσει χειροκίνητα τα πάντα. Ομάδες, applications, φωτογραφίες, σελίδες κτλ, να αλλάξει το όνομα σε κάτι άσχετο και να κάνει απενεργοποίηση.

Με πιάνει μια μικρή διάθεση να το κάνω ;D

Evilnye είπε:
Η τεχνολογία που λες νομίζω ότι καλύπτεται με ένα gps που έχει ιδιαίτερη ακρίβεια. Επίσης δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια βρωμιά με το κινητό μου και όχι δεν σου έκανα φάρσες εγώ στις 4 το πρωί. Δεν έχω επιχείρημα σοβαρό γιατί να μην δηλώσω τα στοιχεία μου σε καρτοκινητό όπως είπα και πριν και θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μου πεις κάποια ουσιαστικά επιχειρήματα. Τα νεύρα σου όμως ντάξει δε με βοηθάνε ιδιαιτέρως.
έχεις καμιά αμφιβολία πως ένα μη ταυτοποιήσιμο κινητό αποτελεί εργαλείο στα χέρια κακόβουλων; από φαρσέρ μέχρι εγκληματίες ή και τρομοκράτες; με τι τηλεφωνο θα επέλεγες να επικοινωνείς για να κλείνεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών; εγώ πάντως με καρτοκινητό, χαλαρά!!

η τεχνολογία επιτρέπει εντοπισμό σε επίπεδο γειτονιάς, από τον πάροχο, εφόσον διαθέτει Location Based Server, όπως εδώ και χρόνια έχει η Wind και πιθανόν και οι άλλοι, το ξέρω γιατί έχω δουλέψει επαγγελματικά στον τομέα αυτό  πριν λίγα χρόνια, μιλάμε για εντοπισμό σε χώρο χιλιάδων στρεμμάτων  --> τρίχες

και βέβαια ο κακόβουλος δεν θα κάνει την βλακεία να μπλέξει με τηλέφωνα που έχουν GPS

gdevelek είπε:
έχεις καμιά αμφιβολία πως ένα μη ταυτοποιήσιμο κινητό αποτελεί εργαλείο στα χέρια κακόβουλων; από φαρσέρ μέχρι εγκληματίες ή και τρομοκράτες; με τι τηλεφωνο θα επέλεγες να επικοινωνείς για να κλείνεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών; εγώ πάντως με καρτοκινητό, χαλαρά!!
Όχι δεν έχω αμφιβολία, αλλά δεν νομίζω πως ο περιορισμός ενός μέσου προς όλους είναι η λύση. Ειδικά όταν διαβάζω εδώ ανησυχίες για τη χρήση του φέησμπουκ με τραγικές προεκτάσεις στον έλεγχο ανθρώπων συνηθειών κτλ, απορώ που προβληματίζει αυτό και όχι η υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων στα καρτοκινητά.

Επίσης είμαι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα όλες οι εταιρίες θα χρησιμοποιούν gps. Κάτι το οποίο φυσικά θα περάσει αρκετά χαλαρά σε όλους χωρίς καμία σκέψη ή διαφωνία, μιας και είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων.

(Όσο μιλάμε μπήκα στη διαδικασία να σβήνω ομάδες που είμαι μέλος στο fb :P Πάμε αντίδραση. Πλάκα έχει...)

Συγνώμη, αλλά η λογική

Evilnye είπε:
Ειδικά όταν διαβάζω εδώ ανησυχίες για τη χρήση του φέησμπουκ με τραγικές προεκτάσεις στον έλεγχο ανθρώπων συνηθειών κτλ, απορώ που προβληματίζει αυτό και όχι η υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων στα καρτοκινητά.
είναι μερικές φορές επικίνδυνη γιατί πολύ απλά οδηγεί σε απαξίωση προβλημάτων επειδή αυτά αποδυναμώνονται σε σύγκριση με σοβαρότερα. Το θέμα δεν είναι να ασχολείσαι με τα σόβαρά προβλήματα πρώτα και εφόσον τα λύσεις να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο περνάνε πολλά κάτω από το χαλί. Το θέμα είναι να ασχολείσαι με ότι μπορείς και όσο μπορείς. Φασούλι το φασούλι...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back