ερωτηση σχετική με truss rod

riotshield

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ποια είναι η λύση όταν το μπράτσο χρειαζεται να αποκτήσει λίγη καμπυλότητα ακόμα αλλά το truss rod είναι εντελώς ξεσφιγμένο?

υγ.υπάρχει κίνδυνο να ξεβιδωθεί εντελώς με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα?

ποια είναι η λύση όταν το μπράτσο χρειαζεται να αποκτήσει λίγη καμπυλότητα ακόμα αλλά το truss rod είναι εντελώς ξεσφιγμένο?υγ.υπάρχει κίνδυνο να ξεβιδωθεί εντελώς με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα?
Η πρώτη λύση είναι να βάλεις (ας πούμε) 12άρες χορδές, να τις κουρδίσεις έναν τόνο πάνω και να περιμένεις να 'έρθει' σιγά σιγά, ώστε κάποια στιγμή να αρχίσει να λειτουργεί η βέργα.

'Μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα' είναι βαριά κουβέντα. Αν το μπράτσο δεν έρθει με την παραπάνω μέθοδο, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε μάστορα, για να στο 'σιδερώσει'.

μη αναστρεψιμο εννοουσα να ξεβιδωθει η βεργα και να μην ξαναπιάνει

αυτο με τις χορδές, λογικα δεν θα είναι προσωρινο? μολις βαλω παλι 11αρες με κανονικα κούρδισμα δεν θα κάτσει?

μη αναστρεψιμο εννοουσα να ξεβιδωθει η βεργα και να μην ξαναπιάνει
Ναι' date=' μπορεί να συμβεί, οπότε βίδωσέ το έστω ελάχιστα.

αυτο με τις χορδές, λογικα δεν θα είναι προσωρινο? μολις βαλω παλι 11αρες με κανονικα κούρδισμα δεν θα κάτσει?
Όχι

Για τι κιθάρα μιλάμε;

Αν πρόκειται για μπουζουκομπράτσο τύπου Ibanez, τότε η βέργα είναι το μόνο πράγμα που το κρατάει στη ζωή. 8)

Αν είναι κανένα αντρικό fat μπράτσο τότε αλλάζει το πράγμα.

tele '72 deluxe
Τότε θα έλεγα να δοκιμάσεις με τις χορδές και να ελέγχεις κάθε τόσο αν έχει αρχίσει να κάνει κοιλότητα... οπότε βιδώνεις λίγο τη βέργα (1/8-1/4 της στροφής) και πάλι από την αρχή.

Βέβαια αν μέσα σε 10-15 μέρες δεν δεις φως, καλό είναι να το δει μάστορας...

Νίκο, τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Στον μάστορα με την μία; :?

εγω θα εβαζα για κανα δυο εβδομαδες 13αρες κουρδισμενες ενα τονο πανω και μετα θα εβλεπα.....

το relief το μετρησες σωστα?

την κιθαρα που την εχεις,δηλ.σε τι χωρο?

με τη μεθοδο καπο στο 1ο και πατωντας στο τελευταιο ταστο οι χορδες ειναι λιγο παρακατω απ'οτι πρεπει πανω απο το 8ο ταστο.

η κιθαρα ειναι συνηθως στο σπιτι σε θερμοκρασια δωματιου μακρυα απο καλοριφερ κτλ. αλλα κατα καιρους περναει κατι ταλαιπωριες του στυλ, διανυκτερευει στο βαν σε πολεις οχι ιδιαίτερα 'τροπικες'

δεν το μετρας σωστα.

θα κανεις το παρακατω.

βαλε ενα καποταστο πισω απο το πρωτο ταστο.

μετα φρεταρε την χορδη σολ στο 14ο ταστο.

θα πρεπει η αποσταση μεταξυ χορδης & ταστου στο 7ο ταστο να ειναι τοση ωστε ενα κομματι χαρτι παχους καρτας επισκεπτηριου να περναει ανετα (δηλ. απο 0,2mm εως 0,5mm)

Επισκεπτήριο φυλακής; Ή ψυχιατρείου;;; :? :roll:

Αααα εγώ είμαι καλό παιδί! Δεν κάνω τέτοια!

Από την άλλη όμως, αν είναι για το καλό (setup) της κιθάρας μου,

να κάνω μια ληστεία βρε αδερφέ, δεν χάθηκε ο κόσμος!!! :lol:

γιατι να θελει καποιος να καμπυλωσει το ξυλο ενω ειναι ισιο? 8O
Xμμμ... γιατί δεν πρέπει να είναι τελείως ίσιο μήπως? :wink:

Superfunk, εγώ πατάω στο 1ο - 17ο τάστο και μετράω στο 9ο, νομίζω (για μια κιθάρα τουλάχιστον όπου έχει γίνει fall-over στα τελευταία τάστα) είναι πιο ρεαλιστική η μέτρηση... :?:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back