απλο χρησιμοποιω το μετρο εως ενα σημειο και μετα κανω μια μικρη διαδρομη με το λεωφορειο που εχει αφετηρια στο σταθμο του μετρο.Παλια εδινα 0.80 (εισητηριο μετρο) & 0.50 εισητηριο λεωφορειου (συνολο 1.30) μετα εδινα 1 ευρω για το εννιαιο και τωρα δινω 0.80 για το εννιαιο αρα καθε φορα και καλυτερα.Αυτό αληθεια πως γίνεται?!?
εχει αποδειχθει σε ολο τον συγχρονο δυτικο κοσμο γυρω απο τετοια καθημερινα θεματα οργανωσης (απλα η καταστολη η μαλλον τα αποτελεσματα της εγιναν πλεον κοινωνικη συνειδηση δηλ. ο φοβος μη φαω κλιση 100 λιρες το 1915 που πρωτοβγηκαν τα μετρα για το παρκινγκ στο Λονδινο...εγινε το 2008 συνειδηση οτι "δεν ειναι σωστο να γραφω τον συμπολιτη μου στα παπαρια μου και να παρκαρω οπου γουσταρω"..)Superfunk λύπαμαι πολυ αν θεωρεις οτι η καταστολή και ο ελεγχος είναι τα μόνα που μπορουν να μας σωσουν, γιατι κατι τετοιο δεν έχει αποδειχτεί ποτέ και πουθενα.
ΦΥΣΙΚΑ,αλλωστε δες και μονος σου τι γινεται οταν παυσει να υπαρχει το οργανωμενο κρατος (π.χ τι εγινε στη Νεα Ορλεανη με τις πλημμυρες..οταν ΟΛΟΙ επιδοθηκαν σε βανδαλισμους,κλοπες και πλιατσικο,μεχρι και οι υπεργηρες κυριες της εκκλησιας μπουκαρανε στον...Κωτσοβολο και κλεβανε ...τηλεορασεις... )Αν δεν υπάρχει νομος, θα καταρρεύσουν τα πάντα αραγε???!?
Εχεις ιδέα ποσα χρόνια μετα άρχισε να υπάρχει η έννοια του αρχηγου είτε πολιτικου είτε θρησκευτικού?? Πολλα πολλαααα χρονια μετα!!! .NemOOO είπε:Tοτε εκεινοι οι ανθρωποι ζούσαν σε πολύ μικροτερες πολεις....με πολυ λιγότερους κατοίκους....και συνηθως οπου δεν υπαρχει σύνταγμα υπηρχε ο μονάρχης που κρατούσε βούρδουλα.... ;D
Σε αλλες περιπτωσεις υπηρχε η θρησκεια που κρατούσε "ψυχολογικό" βουρδουλα...
Επισης μου φαίνεται ότι εχεις μπερδεψει την εννοια "σεβασμος στο νομο" με την "υποταγη στο νομο"...
αλλα αυτές οι κοινωνιες κανονίζαν μόνες τους οτι ο λαλακας χοντρομπαλας δεν θα φαει ολο το φαι μόνος του και δεν επεφτε ο νομος απο τον ουρανο σε πετρες που έλεγε οτι ο χοντρομπαλας δεν θα είναι χαραμοφαης. Αυτο θελω να πω Sf απ'την αρχηSuperfunk είπε:ΠΑΝΤΑ ειχαν νομους (ακομα και στις πλεον πρωτογονες οργανωμενες κοινωνιες)
Ακομα και το "ρε λαλακα χοντρομπαλα δεν θα φας ΟΛΟ τον δεινοσαυρο που χτυπησαμε ΜΟΝΟΣ σου" ΝΟΜΟΣ ειναι....απλα τοτε δεν ειχαν προβλημα παρκαρισματος και δεν καπνιζανε....(με αλλα λογια η ''εξελιξη" και η αποκτηση ΑΓΑΘΩΝ,με τη γενικοτερη εννοια, φερνει μοιραια και περισσοτερες κανονιστικες νορμες δηλ.νομους)
η συνεισφορα μου στη δημιουργια του νομου ειναι απειροελαχιστη δυστυχως. Στην παρεα μου π.χ. δεν ψηφιζουμε τον εναν απο ολους για να μας πει τι θα κανουμε με το τσιγαρο, που θα βγουμε κλπ. Κουβεντιαζουμε ολοι μαζι και συναποφασιζουμε κοκ. Για μεγαλυτερα παραδειγματα δες το link που εδωσα παραπανω οταν θα εχεις χρονο για λιγο διαβασμαSuperfunk είπε:Μα και ο νομοθετης (και αυτοι που κυβερναν τη χωρα που ζεις) απο ΕΣΕΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ αρα σε εκπροσωπουν αρα ΕΣΥ εισαι ο νομος (δηλ.η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δυστυχως καλυτερο συστημα δεν εχει βρεθει μια και οποιαδηποτε παρεκληση απο αυτο οδηγει δυστυχως σε αυταρχισμο...)
αρα ΤΙΠΟΤΑ δεν "επεσε απο τον ουρανο" απλα ΜΕΤΑΞΥ μας "κανονισαμε" με τη λογικη της πλειοψηφιας και τη βοηθεια της επιστημης που απεδειξε οτι το τσιγαρο σκοτωνει,να το περιορισουμε οσο μπορουμε...δεν ειδα κανα Μωυση να κυνηγαει με το χατζαρι τον ...καμποΪ της Marlboro...
Οι αστυνομικοί?
Οοοοοχι οι αστυνομικοί. Οι gatekeepers του noiz θα το κάνουν.uvm είπε:Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, ποιος θα φροντίσει τον νόμο? Ποιος δηλαδή θα σε μαγκώνει και θα σου λέει "excuse me, αλλά διαπράξατε παράβαση, χρωστάτε στο ελληνικό κράτος 300 ευρώ". Οι αστυνομικοί?
από περιέργεια ρωτάω.