epiphone les paul VS gibson

εγω απλα πιστευω οτι εχουν πολυ καλη κατασκευη για τα λεφτα τους(ανω των 400 ευρω)...οχι ολες...δεν σου λεω οτι κ η σπεσιαλ η επι ειναι καλη....ενω η gibson studio δεν αξιζει τα 1100-1200 ευρα της στα δικα μου ματια κ αυτια (οπως ας πουμε το ταυρακι που τα σπαει)....ναι ισως μια epiphone να μην γινοτανε gibson αλλα δεν μπορεις να αμφισβητησεις οτι με καλα Modifications δεν μπορει να σταθει διπλα  στα "φτηνα" les paul...στα δικα μου αυτια-εμπειριες-παιξιματα-ακουσματα εχω καταληξει εκει...οποτε λοιπον,επειδη οπως θα χεις δει εχει ξεσπασει 3.ος παγκοσμιος με αυτο το θεμα και επειδη καποιοι ειναι λιγακι πιο θερμοαιμοι απο μερικους αλλους...(μεχρι κ οτι κανω προπαγανδα κατηγορηθηκα...ΕΛΕΟΣ???...) καλυτερα ας ληξει το θεμα..μιας κ που ξεκινησα κ το thread. διοτι το μονο πραγμα που καταλαβα εδω μεσα ειναι οτι ο καθενας εχει τις αποψεις του,καλα κανει και τις υποστηριζει αλλα ορισμενοι καπου εκτροχιαζονται-εκστασιαζονται ισως στην πορεια... :o

Το σωστό είναι ότι οι κιθάρες epiphone είναι καλές ,για κάποιον που ξεκινάει να παίζει κιθάρα.

Οταν προχωρήσει και καταφέρει να μάθει κιθάρα ,θα πάρει κάτι καλύτερο  ;)

Όπως επίσης και καμμιά 10ρια Epiphone ;)

Γι αυτό σήμερα που πήγα να αγοράσω μία Gibson με ρώτησε ο πωλητής αν ξέρω να παίζω?

Του απάντησα ότι ακόμα δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά και αυτός αμέσως μου κατέβασε μια Epiphone.

Tώρα εξηγούνται όλα....

Αν ήθελε να σου μοσχοπουλήσει μια από τις ακριβότερες κιθάρες του μαγαζιού θα σου την κατέβαζε και θα σε έπειθε ότι μόνο αν την αγόραζες θα μάθαινες σωστή κιθάρα. Μόλις έκανες το %#$#ό σου παξιμάδι για να την πάρεις και έφευγες χαρά χαρούμενος, θα έσκαγε ένα τεράστιο χαμόγελο και θα περίμενε το επόμενο "θύμα". Αυτό που ίσως συνέβη είναι ότι έκανε μια εκτίμηση ότι το βαλάντιό σου θα αξιοποιηθεί καλύτερα με μια από τις πιο πιστές και ποιοτικές κιθάρες αρχαρίων. Από την άλλη, ίσως και να σε υποτίμησε, αλλά αυτό θα έπρεπε να του το διευκρινίσεις, όπως επίσης και το μπάτζετ σου.

Stefmaister συγχώρεσέ με που θα πω κάτι βαρύ αλλά έχω μια μικρή εντύπωση ότι έχεις ένα σύνδρομο καταδίωξης. Ούτε τρίτος παγκόσμιος έγινε, ούτε στη γωνία σε έβαλε κανείς και σε ξυλοκόπησε φραστικά. Μια απλή συζήτηση γίνεται (για πολλοστή φορά, βέβαια) με ανθρώπους που έχουν πείρα στο θέμα, ίσως μάλιστα και μεγαλύτερη από τη δική σου.  :)

bloody_sunday είπε:
Αν ήθελε να σου μοσχοπουλήσει μια από τις ακριβότερες κιθάρες του μαγαζιού θα σου την κατέβαζε και θα σε έπειθε ότι μόνο αν την αγόραζες θα μάθαινες σωστή κιθάρα. Μόλις έκανες το %#$#ό σου παξιμάδι για να την πάρεις και έφευγες χαρά χαρούμενος, θα έσκαγε ένα τεράστιο χαμόγελο και θα περίμενε το επόμενο "θύμα". Αυτό που ίσως συνέβη είναι ότι έκανε μια εκτίμηση ότι το βαλάντιό σου θα αξιοποιηθεί καλύτερα με μια από τις πιο πιστές και ποιοτικές κιθάρες αρχαρίων. Από την άλλη, ίσως και να σε υποτίμησε, αλλά αυτό θα έπρεπε να του το διευκρινίσεις, όπως επίσης και το μπάτζετ σου.

Stefmaister συγχώρεσέ με που θα πω κάτι βαρύ αλλά έχω μια μικρή εντύπωση ότι έχεις ένα σύνδρομο καταδίωξης. Ούτε τρίτος παγκόσμιος έγινε, ούτε στη γωνία σε έβαλε κανείς και σε ξυλοκόπησε φραστικά. Μια απλή συζήτηση γίνεται (για πολλοστή φορά, βέβαια) με ανθρώπους που έχουν πείρα στο θέμα, ίσως μάλιστα και μεγαλύτερη από τη δική σου.  :)
χαχα οχι ρε bloody_sunday (παρεπιπτοντως τρελη ταινιαρα..) δεν εχω συνδρομο καταδιωξης..γενικα εγινε ενα ψιλοθεματακι το πρωι οχι σε αυτο το thread...αλλα σε αλλο ;) το οποιο ξεκινησε απο δω...τελος παντων...οταν θα κανω το modification μολις βρω τα φραγκα θα ανεβασω sound clips  να δειξω την αρχαριοτητα μου :P :P.....(οοοοο :o απειλη?? :P)

γκουντεν ναχτεν το ολ οφ γιου νιγκαζ

Το θέμα είναι οτι οι epiphone με μια αλλαγή μαγνητών μπορούν να παίξουν εξαιρετικά..

πχ

Αλλά και πάλι για να πάρεις μια epiphone custom και να βάλεις τους burstbuckers θέλεις 750 ευρώ..

Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για μια epiphone;

oselifer είπε:
Το θέμα είναι οτι οι epiphone με μια αλλαγή μαγνητών μπορούν να παίξουν εξαιρετικά..

Αλλά και πάλι για να πάρεις μια epiphone custom και να βάλεις τους burstbuckers θέλεις 750 ευρώ..

Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για μια epiphone;

Να μια αγγελια εδω στα δικα μας, που δειχνει οτι θα εδινες max 450, ανευ παζαριων κλπ

http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=4703

Επισης στα 300 εβλεπα την Standard με burstbuckers μεχρι πριν λιγο καιρο. Τωρα η αγελια αυτη εχει ληξει.

Τι θελω να πω.... πιστευω οτι χρειαζομαστε 1 τονο καρβελια ακομα στα δακτυλα μας ο καθεις (εννοειται οτι εξαρειται οποιος πιστευει οτι πρεπει να εξαιρεθει για να μην εχουμε flamewars λογω υπονοιων για την κιθαριστικη μας δεινοτητα) για να πουμε οτι το μανικι της Epiphone μας "κοβει" στο παιξιμο τοσο πολυ σε σχεση με αυτο της original Gibson η οτι το μαονι της μιας κανει τον ηχο μας τοσο ανυποφορο σε σχεση με το μαονι της αλλης.

Αν με 300-450 λοιπον ευρω, μπορει κανεις να εχει σημερα ενα παρα πολυ τιμιο κλωνο σε διαστασεις σωματος, κλιμακα ταστιερας, πρωτογενη υλικα ξυλειας, αξιοπρεπες φινιρισμα και με τα ηλεκτρικα μιας Gibson για μενα he should go for it κατευθειαν.

(Μαλιστα, η κιθαρα αυτη του σημερα, μετρημενη με laser και ακριβεια χιλιοστων, κομμενη με τα καλυτερα CNC ελεγχομενα απο τους υπερ-υπολογιστες του σημερα, εφαρμοσμενη, πιεσμενη, κολλημενη με ολες τις βελτιωμενες τεχνικες ακριβειας, ισως και να μην υπηρχε σαν κατασκευαστικη επιλογη πριν 50 χρονια απο την οποιαδηποτε εταιρια... Δε σημαινει δηλαδη οτι επειδη σημερα πχ ενα φαρμακο ειναι φτηνο και κανει 1 ευρω, πριν 50 χρονια αν ειχες 100 μπορουσες να το αποκτησεις)

Και σε 100-200 χρονια που τα δακτυλα του θα εχουν φτασει να μπορουν να δινουν ηχοχρωματα και χροιες που το μαονι της Epi δεν θα μπορει να αποδωσει οσο καλα οσο το εκλεπτυσμενο της Gibson, η που το βερνικι της Epi θα του τα απορροφα και δεν τα αφηνει να βγουν σαν συνεισφορα στον ονειρεμενο ηχο που θα μπορει να παραγει με τα χερια του,  να παει να παρει και την Gibson του (ειδικα τοτε που θα ξερει και τι ακριβως μαονι και λουστρο ειναι αυτο που του λειπει)

Φυσικα, αν καποιος εχει τα λεφτα και θελει και πιστευει οτι αληθεια καταφερνει και ακουει και πιανει και βλεπει τις διαφορες, εδω και σημερα, στο κιθαριστικο επιπεδο που βρισκεται, τοτε by all means να παει να παρει την κιθαρα που τον καλυπτει καλυτερα και δεν εχω καμια μα καμια αμφιβολια οτι μεταξυ των δυο που λεμε, θα ειναι η Gibson.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επειδή αναφέρονται αρκετά οι Burstbuckers ως βελτίωση μιας Epiphone, να παραθέσω την άποψή μου (kate) περι αυτού:

Δεν είναι οι μαγνήτες που θα βάλει ο μέσος νεοπας κιθαρίστας την σήμερον ημέρα για να φέρει την κιθάρα του σε καλύτερα επίπεδα όσον αφορά τον ήχο. Οι μαγνήτες αυτοί έχουν vintage προσαναταλισμό και η φιλοσοφία τους είναι αρκετά μακριά από τους στοκ της Epiphone. Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, δηλαδή πιο all around και "plug'n'play" και σε σαφώς πιο προσιτή τιμή σε σχέση με την τιμή μιας Epiphone, όπως το κλασσικό και υπέρτατο σετ του Seymour Duncan JB/Jazz.

Από κει και πέρα σαφώς αξίζει να δώσεις λεφτά για μαγνήτες Gibson για κιθάρα Epiphone αν σου αρέσει αυτή η κιθάρα, αλλά υπάρχουν και πολύ προσιτές και ποιοτικές λύσεις από την Gibson, όπως οι εξαιρετικές για μένα faded και special από 500 εως 1100 Ευρώ. Οπτικά από το ίντερνετ δε γεμίζουν το μάτι αλλά είναι μεγάλες στο...κρεβάτι - ειδικά για τον μέσο νεοπα κιθαρίστα  ;)

Jasemeister είπε:
Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, δηλαδή πιο all around και "plug'n'play" και σε σαφώς πιο προσιτή τιμή σε σχέση με την τιμή μιας μιας Epiphone, όπως το κλασσικό και υπέρτατο σετ του Seymour Duncan JB/Jazz.
Και τωρα που το σκεφτομαι, ισως η κιθαρα με τα 300 τελικα να ηταν με τον παραπανω συνδυασμο που αναφερεις.

Οπως και να εχει, τα ξυλα, οι μαγνητες, η διατομη των καλωδιων, το υλικο του nut ειναι πραγματα που τελικα αν αναχθουν σε ευρω κοστους κατασκευης, οριζουν ενα supremum στην αξια του οργανου που ειναι τελικα "χαμηλο".

Η συνεισφορα ομως του μυθου του headstock στην τιμη μιας κιθαρας ειναι ανεκτιμητη (και αρα οχι ανω φραγμενη). Και οι περισσοτεροι αυτο αγοραζουν με τα λεφτα τους. Και δεν χρειαζεται να εισαι παιχταρας, ηλικιωμενος η λεφτας για να κολλησεις το αλκοολικι του headstock...

Εμένα μου έρχονται σκέψεις για έναν Jazz στην Bridge κι έναν στην Neck....

@ STEFMAISTER, επειδή είχαμε παίξει μαζί σε ένα live πριν από πολλάαααα χρόνια και θυμάμαι ότι και εσύ κι ο Άγης ήσασταν γαμώ τα παιδιά, δεν παρεξηγώ αυτά που λες για τις Gibson Les Paul Studio  ;D. Είχα μια studio 4 χρόνια, έβγαλε πολλά live, recordings και μεταμεσονύκτιες ταλαιπωρίες των γειτόνων. Ακόμα χτυπιέμαι που την πούλησα, κι ας την είχα πάρει (τότε) 1600 ευρώ (και όχι 1200 που κάνει τώρα). Epi Les Paul δεν είχα ποτέ, έχω παίξει βέβαια αρκετές στα κιθαρομάγαζα ή φίλων. Δεν είδα να αναφέρεται ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν λέγεται resonance, 2, 3 ή 5 κομμάτια μαόνι κτλ. Είναι όμως η αίσθηση που σου δίνει παικτικά, το playability, οι πλούσιες αρμονικές, η ανταπόκριση στις δυναμικές, χαρακτηριστικά στα οποία υστερούν όσες epiphone έχω παίξει. Επίσης, έχω πολλά χρόνια μια Epi DOT-335 που για συναισθηματικούς λόγους δεν πρόκειται να αποχωρισ΄τω πο΄τε. Πήρα όμως πρόσφατα μια Gibson ES-335 custom shop και καλώς ή κακώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το θέμα δεν είναι όμως ποια είναι η καλύτερη κιθάρα (κάτι τελείως υποκειμενικό), αλλά ποια ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Ενώ έχω μια Gibson Black Beauty, που κοστίζει 3 φορές πάνω από τη studio, πολλές φορές η studio ήταν πολύ πιο χρήσιμη για αυτό που ήθελα να κάνω, γιατί είναι διαφορετικές κιθάρες. Η studio είναι διαφορετική από την custom και ενώ όλοι θεωρούν ότι θέλει να είναι μια entry level standard, εγώ πιστεύω ότι είναι μια πολύ χρήσιμη κιθάρα με το δικό της χαρακτήρα. Υπάρχουν κιθαρίστες που χρησιμοποιούν studio ενώ μπορούν να έχουν ό,τι κιθάρα θέλουν (π.χ. ο Jade Puget των AFI). Επίσης πιστεύω ακράδαντα (από ιδία εμπειρία) ότι μια "καλύτερη" κιθάρα σε βελτιώνει παικτικά, καθώς "ακούει" καλύτερα στι δεξί σου και σε αναγκάζει να ραφινάρεις το παίξιμό σου. Για μένα η studio είναι μια πολύ καλή κιθάρα στα λεφτά της, διαφορετική από τη standard, και με έναν p-94 στο neck παίζει πάρα πολύ ωραία και σου δίνει όλη την απόλαυση μιας Gibson.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

telekris είπε:
@ STEFMAISTER, επειδή είχαμε παίξει μαζί σε ένα live πριν από πολλάαααα χρόνια και θυμάμαι ότι και εσύ κι ο Άγης ήσασταν γαμώ τα παιδιά, δεν παρεξηγώ αυτά που λες για τις Gibson Les Paul Studio  ;D. Είχα μια studio 4 χρόνια, έβγαλε πολλά live, recordings και μεταμεσονύκτιες ταλαιπωρίες των γειτόνων. Ακόμα χτυπιέμαι που την πούλησα, κι ας την είχα πάρει (τότε) 1600 ευρώ (και όχι 1200 που κάνει τώρα). Epi Les Paul δεν είχα ποτέ, έχω παίξει βέβαια αρκετές στα κιθαρομάγαζα ή φίλων. Δεν είδα να αναφέρεται ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν λέγεται resonance, 2, 3 ή 5 κομμάτια μαόνι κτλ. Είναι όμως η αίσθηση που σου δίνει παικτικά, το playability, οι πλούσιες αρμονικές, η ανταπόκριση στις δυναμικές, χαρακτηριστικά στα οποία υστερούν όσες epiphone έχω παίξει. Επίσης, έχω πολλά χρόνια μια Epi DOT-335 που για συναισθηματικούς λόγους δεν πρόκειται να αποχωρισ΄τω πο΄τε. Πήρα όμως πρόσφατα μια Gibson ES-335 custom shop και καλώς ή κακώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το θέμα δεν είναι όμως ποια είναι η καλύτερη κιθάρα (κάτι τελείως υποκειμενικό), αλλά ποια ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Ενώ έχω μια Gibson Black Beauty, που κοστίζει 3 φορές πάνω από τη studio, πολλές φορές η studio ήταν πολύ πιο χρήσιμη για αυτό που ήθελα να κάνω, γιατί είναι διαφορετικές κιθάρες. Η studio είναι διαφορετική από την custom και ενώ όλοι θεωρούν ότι θέλει να είναι μια entry level standard, εγώ πιστεύω ότι είναι μια πολύ χρήσιμη κιθάρα με το δικό της χαρακτήρα. Υπάρχουν κιθαρίστες που χρησιμοποιούν studio ενώ μπορούν να έχουν ό,τι κιθάρα θέλουν (π.χ. ο Jade Puget των AFI). Επίσης πιστεύω ακράδαντα (από ιδία εμπειρία) ότι μια "καλύτερη" κιθάρα σε βελτιώνει παικτικά, καθώς "ακούει" καλύτερα στι δεξί σου και σε αναγκάζει να ραφινάρεις το παίξιμό σου. Για μένα η studio είναι μια πολύ καλή κιθάρα στα λεφτά της, διαφορετική από τη standard, και με έναν p-94 στο neck παίζει πάρα πολύ ωραία και σου δίνει όλη την απόλαυση μιας Gibson.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
σε ποια μπαντα παιζεις??

Διαβαζω GIBSON  GIBSON GIBSON  με μαονια απο δεντρα φυτεμενα σε υψομετρο 1500 m που βαφονται  με  βερνικια που πετιουνται με φαλτσο 145 μοιρων και απελπιστηκα που σαι Μειμαρακι με τα Μπουχαρα σου .Εγω σαν κοροιδο που ειμαι εχω μια κιθαριτσα Epiphone lp standar με seymour duncan JB & Jazz  και ηχο  σαν αυτον στο βιντεακι.http://www.youtube.com/watch?v=oTZl87h1Tpk&feature=related. Τωρα επειδη πολλες φορες βλεπω φιλους που παιζουμε μαζι κιθαρα με  κοκκινα μαγουλα και GIBSON GIBSON GIBSON  αποφασισα να την κανω προσαναμα και να πιασω ΜΠΑΓΛΑΜΑ Κοκκινομαγουλιτσες !!!!! :'( :'(

Χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός θα έθετα στον φίλο που άνοιξε το θρεντ μία ερώτηση :

Αν είχες τα +- 1000 ευρώ που εχει μία studio πια θα έπερνες τελικά ? την epi ή την studio ? (σαφώς και δεν αναφέρω άλλες εταιρίες βλ fender πχ)

και πια θα ήταν μετά  η γνώμη σου ? Θα έλεγες ακόμα οτι η epi είναι καλύτερή?

Τέλος με το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου και εγώ θα αλλάξω μαγνήτες και θα ξαναπατήσω τις μισές epi αν όχι όλες !!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

@Τeospir:

Θα πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι έχεις απόλυτο δίκιο να προτιμάς την Epiphone στην περίπτωση που όπως στο βίντεο που postάρεις...

α. παίζεις με έναν τόνο gain (πόσο μεγάλη διαφορά περιμένεις να ακούσεις...)

β. έχεις αλλάξει μαγνήτες δίνοντας τα ωραία σου λεφτά κι αγοράζοντας μαγνήτες που προορίζονται κυρίως για Gibson με τον δεκαπλάσιο όγκο. Αποτέλεσμα...τα ανύπαρκτα μπάσα του τύπου στο βίντεο. Βέβαια, σε high gain καταστάσεις οι συγκεκριμένοι μαγνήτες μπαίνουν ακόμα και σε...strat αφού ο φυσικός ήχος της κιθάρας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο το articulation στο οποίο οι συγκεκριμένοι μαγνήτες είναι εξαιρετικοί.

γ. Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου ένας παραδοσιακός Les Paul ήχος.

έχω γράψει πολλάκις ποιά είναι η άποψη μου για τις Samick που γράφουν "Epiphone by Gibson" στο headstock. Εσύ κοροϊδεύεις την και καλά "προέλευση" των ξύλων της Gibson. Εγώ με κιθάρα που έχει top "τον καπλαμά που ρουφάει τα πάντα", κολλημένο μάλιστα πάνω σε alder, δε θα έπαιζα ούτε υπό την απειλή όπλου...

Kαι ένα βίντεο με ήχο Gibson για να ξέρουμε γιατί μιλάω...

Jasemeister είπε:
Πολύ προσιτές και ποιοτικές λύσεις από την Gibson, όπως οι εξαιρετικές για μένα faded και special από 500 εως 1100 Ευρώ. Οπτικά από το ίντερνετ δε γεμίζουν το μάτι αλλά είναι μεγάλες στο...κρεβάτι - ειδικά για τον μέσο νεοπα κιθαρίστα  ;)
Όπου και αν έχω πει ότι έπαιξα μια Les Paul Faded sto Malmo, που το κατάστημα την είχε μάλιστα προσφορά, και ήταν καταπληκτική με πήραν στο ψιλό. Ευτυχώς που υπάρχει και ένας άνθρωπος που τουλάχιστον συμμερίζεται την άποψή μου. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back