επιλογη ultra-super-very-hi gain λαμπατου ενυσχητη

Πωπω σαπιλαααα, η εννοια του μηδενικου definition στον ηχο :P

Εγω φιλε Αρη θα σου προτεινα να παρεις μια προενισχυση και να ξεμπερδευεις

Παιζω με ενα ENGL E530 (τιμη γυρω στα 500 ευρω στο γερμανο) τον οποιο τον στελνω σε ενα Rocktron τελικο και κατοπιν σε μια Framus 2x12 καμπινα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο αυτο το σετ.

Ειναι καργα μαματος για μεταλ και εχει και πολυ καλα καθαρα.

Και το σημαντικοτερο το σετ αυτο κοστιζει γυρω στα 1000 ευρω αν ξεπερναει λιγο το οριο που εθεσες αλλα οπως και να εχει και το Bugera να αγοραζες ενα 250-αρι για καμπινα το εδινες...

:) :) :)

Άντε πάλι...κάποιοι πρέπει να ρίξουν λίγο τον εγωισμό τους εδω μέσα! Tί τιμές ειναι αυτές ρε παιδιά που βάζετε;;; Παλικάρι μου, πήγαινε και ρίξε μια ματιά στους ενισχυτές που παρέθεσες στην αρχή και κοίτα ποιός σου αρέσει και κάνει για τα γούστα σου.Μιά χαρά ειναι αυτά που έχεις βάλει στο μάτι!Ούτις ή άλλως δεν διαθέτεις και το τρελό budget,επαγγελματικά δέν παίζεις (στο εύχωμαι πραγματικά κάποια στιγμή)αλλά μπορείς άνετα να βρείς τον ήχο που θέλεις με αυτά τα μηχανήματα και να βγάλεις αρκετά αξιοπρεπή και ικανοποιητικό ήχο.

Υ.Γ. Κατα την γνώμη μου....καλύτερα 2x12 καμπίνα για το σπίτι!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για να βοηθήσω και το παιδί εγω σου προτείνω να πάρεις είτε τον bugera είτε κάποιον orange που έχουν άπειρο gain...αλλά θα σε βοηθήσουν άλλοι ,που είναι λογικοί στις τιμές και ξέρουν σε τι εποχή βρίσκονται, που ξέρουν πιο πολλά απο μένα για hi(ght)-gain ενισχυτές ::)

Superfunk είπε:
μαπα ειναι,ουτε 6.000 ευρω δεν κανει... ;D ;D

χα χα χα χα οταν ο ανθρωπος εχει χιουμορ... μπραβο... πολυ καλο...

Αγοραστε μεταχειρισμεναααααααα.

Για μενα, μεγαλο λαθος μου που εδωσα λεφτα για καινουρια μηχανηματα 1-2 φορες στο παρελθον.

Απο τοτε ebay και παλι ebay.

και απο τη στιγμη που βρισκεις ΑΦΘΟΝΟΥΣ 5150/6505 με 5-6 κατοσταρικα, randall ακομα ποιο φτηνα, single rectifier με 650, dual rec με 800 :o .......... τι να λεμε τωρα?
η ιδεα του mesa με 800 ευρω αλλα και του 6505 με 500-600 ευρω με ενθουσιασε και θα το ψαξω... και ευχαριστω...

γενικα ο μπουγκερα απο οτι εχω ακουσει στο διαδυκτυο που δεν ειναι και το καλυτερο για να βγαλεις συμπερασμα  βεβαια αλλα  εχω διαπιστωσει οτι ειναι μια χαρα απο αποψη ηχου... το προβλημα ειναι οτι διαβαζω σχολια οτι χαλανε , σπανε , διαλυονται , ανατιναζονται , οτι ακουγονται περιεργοι ηχοι κτλ και αυτο με αγχωνει... γιατι τοσα χρονια παιζω με εναν bandit 112 ο οποιος σε χαμηλες εντασεις ειναι παρα πολυ καλος για τα αυτια μου , σε δυνατες γινεται μαπα καθοτι τραντζιστορ ομως κατι που αναγνωριζω στην πιβι απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου ειναι η αξιοπιστια... πολυ γερο μηχανακι... και γι αυτο αγχωμαι λιγο γιατι αντε και εχεις εγγυηση και τον στελνεις πισω στον τομαν τον μπουγκερα... η ολη διαδικασια ομως του να πακεταρεις να επικοινωνεις με μειλ κτλ ειναι πραγματικα πολυ κουραστικη και οταν τελειωσει και η εγγυηση  . τοτε ?? χωρις βεβαια να επιβαλει κανεις οτι ο 6505 δεν χαλαει ποτε αλλα υποτιθεται οτι ειναι πιο σκυλι... επισης προτιμω να κανω λιγη υπομονη και να παρω εναν 6505 αν τελικα ειναι αυτο που ψαχνω παρα να δωσω 800 και να εχω μουφα ενυσχητη παλι... αυτο που θα παρω εχω σκοπο να το κρατησω 5-7 και βαλε χρονια... οποτε θελω να ειναι κατι αξιοπιστο και να με ευχαρηστει... τωρα που θεσαται και τους orange , αν ξερει καποιος που θα μπορουσα να ακουσω ας μου πει... επισης αν καποιος απο εδω παιδια εχεις καποιον απο τους ενυσχητες που με ενδιαφερουν και δεν θεωρει μεγαλο χασιμο χρονου , ας με δεχτει αν γινετα 10 λεπτα στο σπιτι του να δοκιμασω τι εχει ωστε να καταληξω καπου...παντως παιδια σας ευχαριστω πολυ... υπαρχει μεγαλη ανταποκριση και ευχαριστω πολυ παιδια...

SonicBlister είπε:
μέχρι τα 1000 θα πήγαινα στο ebay και θα κοίταγα για engl savage, για καινούριο orange rocker 30 που έχει 850, η για κάποιο άλλο engl μέχρι τα 1000 αλλα καλύτερα τον savage και ας είναι μεταχειρισμένος.

επίσης να κάνω και ένα πολύ φιλικό σχόλιο.

τους ακριβούς ενισχυταί και τις πανάκριβες κιθάρες δεν τις έχουνε η πλούσιοι ούτε η επαγγελματίες απαραίτητα. τις έχουνε αυτή που απλά το θέλουν.
Kαλα θα ξεχασουμε και αυτα που ξεροαμε εδω μεσα! Το παιδι ουτε επαγγελματικα παιζει ουτε εχει την οικονομικη ανεση  να σκαει 4000 ευρωπουλα για μουσικο εξοπλισμο.Εγω αυτη τη στιγμη  την βγαζω με εναν blackstar HT club 40 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Για το σπιτι ειμαι υπεραρκετο  και βγαζει ακομα και live σε κανενα κλαμπακι..Και δεν με ενδιαφερει καν να σκασω 4 χιλιαρικα ετσι για μοστρα γιατι 4000 σκανε αυτοι που τους περισσευουν οι λαλακες που αφηνουν την οικογενεια να πεινασει για να εχουν hight gain(;D) ηχο και αυτοι που νομιζουν οτι με το να εχεις πανακριβο εξοπλισμο και πολλες πανακριβες κιθαρες σε κατατασσουν αυτοματα σε Pro..Aρ..δια χρειαζουνται τιποτα αλλο..

jesu είπε:
Kαλα θα ξεχασουμε και αυτα που ξεροαμε εδω μεσα! Το παιδι ουτε επαγγελματικα παιζει ουτε εχει την οικονομικη ανεση  να σκαει 4000 ευρωπουλα για μουσικο εξοπλισμο.Εγω αυτη τη στιγμη  την βγαζω με εναν blackstar HT club 40 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Για το σπιτι ειμαι υπεραρκετο  και βγαζει ακομα και live σε κανενα κλαμπακι..Και δεν με ενδιαφερει καν να σκασω 4 χιλιαρικα ετσι για μοστρα γιατι 4000 σκανε αυτοι που τους περισσευουν οι λαλακες που αφηνουν την οικογενεια να πεινασει για να εχουν hight gain(;D) ηχο και αυτοι που νομιζουν οτι με το να εχεις πανακριβο εξοπλισμο και πολλες πανακριβες κιθαρες σε κατατασσουν αυτοματα σε Pro..Aρ..δια χρειαζουνται τιποτα αλλο..
+1000

ffmakis είπε:
Υπάρχει η λύση Axe Fx,θα το είχα πάρει αλλά έχω 7 ενισχυτές.
Φιλτατε ffmakis,

Κατα την ασημαντη και ταπεινη μου γνωμη οι 7 ενισχυτες και οι πολλες πανακριβες κιθαρες ειναι αχρηστες οταν στην τελικη καποιος δεν ξερει να βαραει ουτε τρια ακορντα...

Σκεψου λιγακι αυτο που σου λεω. ;)

Φιλικα παντα. :)

PathosRey είπε:
Φιλτατε ffmakis,

Κατα την ασημαντη και ταπεινη μου γνωμη οι 7 ενισχυτες και οι πολλες πανακριβες κιθαρες ειναι αχρηστες οταν στην τελικη καποιος δεν ξερει να βαραει ουτε τρια ακορντα...

Μαθαίνω ....μου κάνει ιδαίτερα μαθήματα κάποιος είδικός στα ακόρντα  ;D ;D ;D

Σημερα έμαθα 3 ακόρντα.

Em      D       C       D

e---0------------------------------|

B-----0-----3-------1-------3------|

G-------0-----2-------0-------2-2--|   ] 2x

D-2-------0-----0-------2-0--------|

A-----------------3----------------|

Εδώ είναι ο Δάσκαλος μου

Rocky Singing Dog

PathosRey είπε:
Φιλτατε ffmakis,

δηλαδη αυτος που ξερει 2 ακορντα πρεπει να παιζει με line6

αυτος που ξερει 3 να εχει bugera

και αυτος που ξερει 5 κλιμακες και 130 ακορντα πρεπει να εχει μες στο σπιτι του ολο το στοκ του νακα ?

Σκεψου λιγακι αυτο που σου λεω.  ;)

Λιγη κατανοηση για τους φιλους μας... Δεν πρεπει να ειμαστε τοσο σκληροι απεναντι στους φιλους που εχουν τη μανια με τους πανακριβους ενισχυτες , κιθαρες κτλ Ειναι κατι σαν ασθενεια που δεν μπορεις να την ελεγχεις. Μπορει ολοι καποια στιγμη να το παθουμε, ειδικα αν εχουμε τα οικονομικα περιθωρια. Η αγαπη για το οργανο σε οδηγει εκει και η βιασυνη να ακουσεις τον ευατο σου να παιζει εντυπωσιακα. Αντι να λιωσεις στην εξασκηση για να βελτιωθεις, πιστευεις οτι ολα θα αλλαξουν με ενα ακριβο εξοπλισμο. Και οταν διαπιστωσεις οτι δεν ακουγεσαι και πολυ καλα ουτε με τον ακριβο εξοπλισμο, αγοραζεις ακριβοτερο κοκ. Οταν καποια στιγμη διαθετεις οτι καλυτερο υπαρχει και βλεπεις οτι καποιοι διπλα σου ακουγονται καλυτερα με τον valvestate ανασκουμπωνεσαι και αρχιζεις να δουλευεις η τα πουλας ολα και σταματας να παιζεις (το εχουμε δει το εργο αυτο πολλες φορες). Επομενως οι ειρωνιες και οι κακιουλες απεναντι στα παιδια δε νομιζω οτι ταιριαζουν στο forum αυτο.

ffmakis είπε:
Μαθαίνω ....μου κάνει ιδαίτερα μαθήματα κάποιος είδικός στα ακόρντα  ;D ;D ;D

Σημερα έμαθα 3 ακόρντα.

Em      D       C       D

e---0------------------------------|

B-----0-----3-------1-------3------|

G-------0-----2-------0-------2-2--|   ] 2x

D-2-------0-----0-------2-0--------|

A-----------------3----------------|

Εδώ είναι ο Δάσκαλος μου

Rocky Singing Dog
με τετοιο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ...δασκαλο ποιος νοιαζεται?

ΦΟΒΕΡΟ το σκυλακι σου Μακη!

vaggelis1234 είπε:
Λιγη κατανοηση για τους φιλους μας... Δεν πρεπει να ειμαστε τοσο σκληροι απεναντι στους φιλους που εχουν τη μανια με τους πανακριβους ενισχυτες , κιθαρες κτλ Ειναι κατι σαν ασθενεια που δεν μπορεις να την ελεγχεις. Μπορει ολοι καποια στιγμη να το παθουμε, ειδικα αν εχουμε τα οικονομικα περιθωρια. Η αγαπη για το οργανο σε οδηγει εκει και η βιασυνη να ακουσεις τον ευατο σου να παιζει εντυπωσιακα. Αντι να λιωσεις στην εξασκηση για να βελτιωθεις, πιστευεις οτι ολα θα αλλαξουν με ενα ακριβο εξοπλισμο. Και οταν διαπιστωσεις οτι δεν ακουγεσαι και πολυ καλα ουτε με τον ακριβο εξοπλισμο, αγοραζεις ακριβοτερο κοκ. Οταν καποια στιγμη διαθετεις οτι καλυτερο υπαρχει και βλεπεις οτι καποιοι διπλα σου ακουγονται καλυτερα με τον valvestate ανασκουμπωνεσαι και αρχιζεις να δουλευεις η τα πουλας ολα και σταματας να παιζεις (το εχουμε δει το εργο αυτο πολλες φορες). Επομενως οι ειρωνιες και οι κακιουλες απεναντι στα παιδια δε νομιζω οτι ταιριαζουν στο forum αυτο.

Μπορεί να ειναι σωστά αυτά που λές κατα κάποιο τρόπο,αλλά όταν ένας ζητάει βοήθεια σύμφωνα με κάποιο budget που διαθέτει, δεν χρειάζεται κιόλας να μπαίνει όποιος νά'ναι και να του λέει πάρε κάτι πoλύ πιο ακριβό διότι μόνο σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι που αξίζει!Νομίζω πως καλύτερα να μήν ασχολούνται αυτοί που τους έχει γίνει εμμονή το πάθος τους στο να ξοδέυουν όσο γίνεται περισσότερα για να αποκτήσουν τον "θεικό" για αυτούς ήχο..... και να κοιτάζουν λίγο την ουσία με κάποιο σεβασμό προς τον καθένα εδώ μέσα που υποβάλει μια ερώτηση ή θέλει μία συμβουλή σε κάτι.Δηλαδή με όλο τον σεβασμό να μήν απαντάνε καλύτερα.Money is not the issue here,but good understanding when someone has a problem at the end.

Ksekourdistos είπε:
δηλαδη αυτος που ξερει 2 ακορντα πρεπει να παιζει με line6

αυτος που ξερει 3 να εχει bugera

και αυτος που ξερει 5 κλιμακες και 130 ακορντα πρεπει να εχει μες στο σπιτι του ολο το στοκ του νακα ?

Σκεψου λιγακι αυτο που σου λεω.  ;)
Oχι δεν παει ετσι. Ο καθενας παιζει με οτι γουσταρει, οτι τον βολευει , και οτι μπορει να αντεξει η τσεπη του.Και μπορω να σου δωσω πολλα παραδειγματα ατομων που παιζουν επαγγελματικα ειναι φοβεροι σε αυτο που κανουν και εχουν αποσπασει φοβερες κριτικες απο πολλα γνωστα μουσικα περιοδικα και την βγαζουν απλα με μια κιθαρα της ταξεως 400 ευρω και με μια πεταλιερα.Το  αν καποιος εχει την οικονομικη ανεση και αντεχει η τσεπη του mesa boogie,Diezel κτλ μαγκια του. Το αν καποιος Βαζει το παθος του για πανακριβα μουσικα οργανα πανω απο τις οικονομικες του δυνατοτητες και πανω απο την οικογενεια του προβλημα του. Εγω φιλε μου αν διαβασεις καλα, ειπα οτι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ πιστευω οτι ειναι αχρηστο να εχεις 10 κιθαρες και 7 ενισχυτες οταν δεν ξερεις να παιζεις.

Μα πανω απ'ολα εναι απαραδεκτο να κανει καποιος χυδαια επιδειξη των αποκτηματων του και να βγαζει σκαρτα ολα τα αλλα που δεν αντιστιχουν σε εργαλεια της ταξεως των 4000 χιλιαδων ευρω.Δηλαδη ολοι εμεις οι αλλοι που δεν εχουμε triple rectrifier τι κανουμε δηλαδη? Αν ειναι να πουλησω κανενα οικοπεδο για να εχω HI(ght) gain ηχο.

Το παιδι εθεσε ενα bu
dget και αν εχετε καμια προταση σε αυτα τα λεφτα καλως αν οχι μην σχολιασετε καν.

Σκεψου αυτα που ειπα! ;)

Δεν ξερω αν ειπωθηκε βαριεμαι να διαβασω ολο το thread, o καλυτερος high end ενισχυτης ειναι ο VHT Ultralead 100, ολα τα αλλα ειναι απο κατω, τα εχω δοκιμασει, τα ξερω...

εχει 3600 αν τα εχεις το παιρνεις, αν οχι διαβασε πριν ή παρακατω...

diablo είπε:
Δεν ξερω αν ειπωθηκε βαριεμαι να διαβασω ολο το thread, o καλυτερος high end ενισχυτης ειναι ο VHT Ultralead 100, ολα τα αλλα ειναι απο κατω, τα εχω δοκιμασει, τα ξερω...

εχει 3600 αν τα εχεις το παιρνεις, αν οχι διαβασε πριν ή παρακατω...
Φίλος όποτε θέλεις μπορώ να σου αλλάξω την λανθασμένη σου άποψη  ;D ;D

Ντροπή κάνεις επίδειξη του HIght  gain ενισχυτή σου  ;D ;D

παιδια συγνωμη αν σας ενοχλω ...

τελικα ποιον να παρω ? τον 6505 μεταχειρισμενο η τον bougera καινουριο ? η και μεταχειρησμενο με καλυτερη καμπινα ?

απαντηστε μου και συνεχιστε.... ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα