Επιλογή πεταλιέρας tonelab-κάτι παρόμοιο

respecttheo7

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας συμφορουμίτες,

Ξεκινάω με το γεγονός ο,τι δεν είμαι αρκετά έμπειρος σε ήχο και γι'αυτό το λόγο έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά πεταλιέρας προκειμένου να εξοικειωθώ με κάποια βασικά εφέ και ήχους.Όσον αφορά τον εξοπλισμό μου έχω μια esp ltd ec-1000 και ενισχυτή έναν λαμπάτο vox ac4tv.Θα ήθελα κάτι σε στυλ tonelab se ή le δηλαδή ο ήχος που να βγαίνει να είναι σαν να έχω πετάλια.Δε ξερώ κατά πόσο αυτό είναι εφικτό αλλά τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να πλησιάσω.Για παράδειγμα έχω παίξει με την boss gt 10 και δε μου αρέσει ο ήχος,παρόλο που έχει άπειρα εφέ και ιστορίες μου φαίνεται ψεύτικος και εφετζίδικος.Δε θα ήθελα να έχει τα άπειρα εφέ η πεταλιέρα αλλά τα βασικά εφέ τα οποία να είναι και αξιοπρεπή.Δυστυχώς η tonelab δε βγάζει τα μοντέλα που ανέφερα και δε ξέρω αν τα καινούργια που βγάζει (st και ex) είναι εξίσου καλά,αλλά απο ότι έχω διαπιστώσει από άλλες συζητήσεις στο forum δεν είναι τόσο πρακτικές στο παίξιμο(σε πρόβα ή σε live κάτι που θα ήθελα να μου το προσφέρει η πεταλιέρα μου).Έχετε να μου προτείνετε κάποιες λύσεις?Τέλος όσον αφορά το budget,κυμαίνετε το πολύ έως 300 ευρώ.

Ευχαριστώ!

Για μεταχειρισμένη δεν ψήνεσαι?

Κάποτε την πουλούσα την LE τώρα όμως βολεύτηκα.Είναι πολύ ωραία πεταλιέρα όπως και η SE η οποία SE έχει πιο πολύ πράμα από θέμα χειρισμού.

8)

kbasilis είπε:
Για μεταχειρισμένη δεν ψήνεσαι?

Κάποτε την πουλούσα την LE τώρα όμως βολεύτηκα.Είναι πολύ ωραία πεταλιέρα όπως και η SE η οποία SE έχει πιο πολύ πράμα από θέμα χειρισμού.

8)
Το σκέφτομαι γιατί δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο.Ποιες είναι οι διαφορές της se και της le?

respecttheo7 είπε:
Το σκέφτομαι γιατί δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο.Ποιες είναι οι διαφορές της se και της le?
Στον ήχο δεν μου φάνηκε να έχουν διαφορά σ'εμένα τουλάχιστον.

Η SE έχει δυο expression pedal και πιο πολλά swicth ώστε να είναι πιο εύχρηστη.

Κατά καιρούς βγαίνουν σε αγγελίες  να μια για LE

http://smart.noiz.gr/details.php?id=94336

Από άλλες έχω ακούσει καλά λόγια για αυτή τη λαμπάτη επίσης

http://smart.noiz.gr/details.php?id=93572

αλλά δεν την ξέρω προσωπικά για να σου πω κάτι σίγουρο θα χρειαστεί να το ψάξεις λίγο.

Superfunk είπε:
αν και δε ξαναέχω παραγγείλει απο αγγελίες με βάζεις σε δίλημμα.. ;D

Στον ήχο δεν μου φάνηκε να έχουν διαφορά σ'εμένα τουλάχιστον.

Η SE έχει δυο expression pedal και πιο πολλά swicth ώστε να είναι πιο εύχρηστη.

Κατά καιρούς βγαίνουν σε αγγελίες  να μια για LE

http://smart.noiz.gr/details.php?id=94336

Από άλλες έχω ακούσει καλά λόγια για αυτή τη λαμπάτη επίσης

http://smart.noiz.gr/details.php?id=93572

αλλά δεν την ξέρω προσωπικά για να σου πω κάτι σίγουρο θα χρειαστεί να το ψάξεις λίγο.
Απ'ότι κατάλαβα θα περιμένω απο αγγελίες...Η tonelab ex δε λέει τιποτα?

respecttheo7 είπε:
αν και δε ξαναέχω παραγγείλει απο αγγελίες με βάζεις σε δίλημμα.. ;D

Απ'ότι κατάλαβα θα περιμένω απο αγγελίες...Η tonelab ex δε λέει τιποτα?
Δεν ξέρω για την ΕΧ για τις LE και SE γράφονται τα καλύτερα ειδικά για την SE.

Από αγγελία δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά το προϊόν το εξέταζα καλά ακόμα και από μακριά μέσο skype,αλλά και όταν έφτανε.

Υπάρχουν και οι συναλλαγές για να δεις το μέλος που έχει την αγγελία τι έχει κάνει.

Superfunk είπε:
Επισης μη ξεχναμε και μια απο τις πλεον ευχρηστες και ευηχες πεταλιερες

http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1001
Την βάζω πάνω απο όλα!! Εχει πάνω της όλα τα διάσημα πεταλάκια της boss, είναι Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ  με διαφορά και ο ήχος της είναι σαν να έχεις τα πεταλάκια...την πουλάει κάποιος 200 ευρώ. ευκαιρία! Με κλειστά τα μάτια πάρτη, έχω και tonelab και στο λεω δεν εχει καμία σχέση... ;)

kbasilis είπε:
Από αγγελία δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά το προϊόν το εξέταζα καλά ακόμα και από μακριά μέσο skype,αλλά και όταν έφτανε.

Υπάρχουν και οι συναλλαγές για να δεις το μέλος που έχει την αγγελία τι έχει κάνει.
Απο skype πως την ελέγχεις?!  :P

Την βάζω πάνω απο όλα!! Εχει πάνω της όλα τα διάσημα πεταλάκια της boss, είναι Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ  με διαφορά και ο ήχος της είναι σαν να έχεις τα πεταλάκια...την πουλάει κάποιος 200 ευρώ. ευκαιρία! Με κλειστά τα μάτια πάρτη, έχω και tonelab και στο λεω δεν εχει καμία σχέση... ;)
Κατι τέτοιο θέλω...και stock να την πάρω η τιμή της δεν είναι απαγορευτική.Θα πάω να τη δοκιμάσω όμως για σίγουρα.

Επισης μη ξεχναμε και μια απο τις πλεον ευχρηστες και ευηχες πεταλιερες

http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1001
ΑΝΑΒΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ... ;D

respecttheo7 είπε:
Απο skype πως την ελέγχεις?!  :P
Μαγνήτη που ήθελα να πάρω τον έβαλε και έπεξε και μου μέτρησε την αντίστασή του με το πολύμετρο,ήξερα πόση αντίσταση σου είναι όταν είναι καινούριος από το site της εταιρείας,έτσι ώστε να μπορέσω να συγκρίνω.

kbasilis είπε:
Μαγνήτη που ήθελα να πάρω τον έβαλε και έπεξε και μου μέτρησε την αντίστασή του με το πολύμετρο,ήξερα πόση αντίσταση σου είναι όταν είναι καινούριος από το site της εταιρείας,έτσι ώστε να μπορέσω να συγκρίνω.
πεταλιέρα πως θα τη δοκιμαζες?αμα παίζει μόνο και να δεις αν είναι χτυπημένη πουθενά?

respecttheo7 είπε:
πεταλιέρα πως θα τη δοκιμαζες?αμα παίζει μόνο και να δεις αν είναι χτυπημένη πουθενά?
Όπως τα λες βλέπεις αν όλα(κουμπιά ποτενσιόμετρα κλτ)δουλεύουν και αν έχει χτυπήματα,δεν μου έρχεται κάτι άλλο που θα δεις.

Για το αν θα σου αρέσουν οι ήχοι της  κάνε μια έρευνα από άλλους που έχουν την πεταλιέρα,από βίντεο και το καλύτερο πάνε σε ένα μαγαζί πες θέλω να ακούσω-δοκιμάσω την τάδε πεταλιέρα ή πεταλιέρες σε περίπτωση που είσαι ανάμεσα σε πολλές. ;)

kbasilis είπε:
Όπως τα λες βλέπεις αν όλα(κουμπιά ποτενσιόμετρα κλτ)δουλεύουν και αν έχει χτυπήματα,δεν μου έρχεται κάτι άλλο που θα δεις.

Για το αν θα σου αρέσουν οι ήχοι της  κάνε μια έρευνα από άλλους που έχουν την πεταλιέρα,από βίντεο και το καλύτερο πάνε σε ένα μαγαζί πες θέλω να ακούσω-δοκιμάσω την τάδε πεταλιέρα ή πεταλιέρες σε περίπτωση που είσαι ανάμεσα σε πολλές. ;)
Οκ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Απο οτι θυμάμαι είσαι απο θεσσαλονίκη,μήπως ξέρεις που παίζει να βρω την πεταλιέρα?

respecttheo7 είπε:
Οκ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Απο οτι θυμάμαι είσαι απο θεσσαλονίκη,μήπως ξέρεις που παίζει να βρω την πεταλιέρα?
Για την tonelab θέλεις?

Aν θες την LE ή SE μόνο μεταχειρισμένη για άλλες κάνε μια έρευνα σε ΖΑΧΟ Τζέλιο Μαυρομουστάκη στον Στόλλα δεν νομίζω αλλά μπες στο site το και ρίξε μια ματιά! ;)

8)

για να μην σου αρεσε η GT-10 το πιθανοτερο ειναι να την δοκιμασες κακοσεταρισμενη. ειδικά στο θεμα των εφε ειναι πολυ καλη(σε manual mode). αν κατι μπορει να μη σου αρεσει αυτο θα εινια τα amp sims(εγω μια χαρα τα βρησκω) αλλα ξαναλεω οτι το πιθανοτερο ειναι να ηταν κακοσεταριμενη.

πως την συνδεσες? αν ακαταλλαβα καλα σε ενδιαφερει πιο πολυ το manual mode ωστε να δουλευει σαν stomp boxes. το ιδανικο θα ηταν να τη συνδεσεις με 4CM και οχι αμεσως στο input. Αν παλι θες να αξιοποιήσεις και τα amp sims πρεπει να ρυθμισεις οποσδηποτε το output σε line/phones ωστε να ενεργοποιηθει το CAB SIM ωστε να βγαλει ζεστους ηχους και οχι τζιτζικιλα....

Γενικα ολα τα πολυεφε εχουν φτιαχτει για να κανουν μια δουλεια και την κανουν. Απαιτουν ομως ψαξιμο και σεταρισμα απο εμας.

ΥΓ: μπορεις να παρεις ακομα και μια GT-8 κοντα στα 150 euro και να κανεις μια χαρα τη δουλεια σου...πιστεψε με. θα μαθεις πολλα πανω στα εφε (αυτος δεν ειναι ο αρχικος σκοπος σου?) ωστε να μπορεσεις να αξιολογισεις το καθε τι στο μελλον...

Trending...

Νέα θέματα

Back