Καλή σου μέρα φίλε,SpyrosMan είπε:Οπως καταλαβατε, ειμαι μλουζμαν.
Παιζω μπλουζ και μου αρεσει ο ηχος του Στιβ ρει βον.
Ποιο ενισχυτη να παρω για να ακουγομαι ετσι;
Δεν ξερω αν θα ακουγεσαι ετσι (χρειαζεσαι ΠΟΛΛΑ παραπανω απο εναν ενιχυτη και μερικα πεταλια για αυτο),ουτε βεβαια και χρειαζεται να ακουγεσαι ετσι,καλυτερα να ακουγεσαι οπως ο...εαυτος σου αλλα ο SRV χρησιμοποιουσε σαν βασικο του ενισχυτη εναν Fender BF Vibroverb του 1966 ....επειδη θα τον βρεις αρκετα δυσκολα και δεν νομιζω να θες να πληρωσεις τα 4 χιλιαρικα που κανει (εχει βγει και reissue αλλα και αυτο καμμια 3αρα κανει) καλυτερα να παρεις καποιον SF Fender απο τους πολλους που πουλανε στις αγγελιες (κατα σειρα προτιμησης PRO REVERB , SUPER REVERB,Twin Reverb) με κανα 800αρι και να τον φτιαξεις....Ποιο ενισχυτη να παρω για να ακουγομαι ετσι;
Εγώ πάλι πιστεύω πως ο φίλος, γράφοντας "είμαι μπλούζμαν", εννοούσε πως αγαπάει και παίζει τα μπλούζ, και όχι πως είναι φτασμένος μπλουζμαν.epikouris είπε:Καλή σου μέρα φίλε,
Θα σε παρακαλέσω να μην εκλάβεις αυτή μου τη σημείωση ως απόπειρα να σε νουθετήσω ή να ασκήσω δριμεία κριτική στον αυτοχαρακτηρισμό σου ως μπλουζμαν. Αντιλαμβάνομαι το νεαρό της ηλικίας σου και τον ενθουσιασμό σου. Το μπλουζ όμως, ως η μήτρα της σύγχρονης μουσικής, δηλαδή η μήτρα που γέννησε το Ροκ και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είδη, έχει μια ιστορία που γράφτηκε από πραγματικούς ανθρώπους που βίωσαν κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ζωής ώστε να οδηγηθούν στο να δημιουργήσουν το μπλουζ. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις χρίζει κάποιας βαθύτερης προσέγγισης που δεν περιορίζεται σε κιθάρες, πετάλια, ενισχυτές ούτε και στον SRV που είναι μονάχα ένας πρόσφατος κρίκος (σημαντικός) στην αλυσίδα της ιστορίας του μπλουζ. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις πως πολλοί μπλουζ μουσικοί π.χ Otis Grant έχουν αμφισβητήσει τα μπλουζ του SRV. Δεν έχει σημασία αν εγώ προσωπικά ασπάζομαι ή όχι αυτή την άποψη. Σημασία έχει πως η διαδρομή είναι πολύ μεγάλη μέχρι να φτάσεις στον ήχο και τη μουσική του SRV και να αυτοχαρακτηριστείς ως μπλουζμαν. Αν λοιπόν πραγματικά αγαπάς αυτό το ιδίωμα, ξεκίνα να το ψάχνεις σε μεγαλύτερο βάθος όχι μονάχα μουσικά αλλά κυρίως ιστορικά. Ο SRV δεν ξύπνησε ένα πρωί και ξαφνικά άρχισε να παίζει αυτά που έπαιξε. Πάνω σε κάποιους ανθρώπους πάτησε, κάποιους θαύμασε, και αντίγραψε πριν να καταλήξει στο δικό τον ήχο. Με το να πάρεις λοιπόν τα εργαλεία του SRV και να προσπαθήσεις να μιμηθείς τον ήχο και το παίξιμό του, δεν πρόκειται να σε κάνει μπλουζμαν αλλά έναν από τους χιλιάδες κλώνους του ανά την υφήλιο.
Μάλιστα, δηλαδή το πρώτο βήμα για να βγάλει κανείς τον ήχο του SRV είναι τα πολλά βατ και πολλά μεγάφωνα. ΟΚ.12 μεγάφωνα...και βλέπουμε....
πολλά βατ....
και ο Θεός μαζί μας...και η γειτονιά κουφή !
Παίζει τα μπλουζ ή παίζει τα μπλουζ του SRV γιατί αν παρατήρησες, σε ένα άλλο του ποστ ο φίλος ζητάει τη γνώμη μας για το ποιος είναι ο καλύτερος μπλουζίστας όλων των εποχών, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ο SRV.gdevelek είπε:Εγώ πάλι πιστεύω πως ο φίλος, γράφοντας "είμαι μπλούζμαν", εννοούσε πως αγαπάει και παίζει τα μπλούζ, και όχι πως είναι φτασμένος μπλουζμαν.
Αυτό δεν έχει καμία σημασία, αυτό που εγώ σου επεσήμανα είναι πως δεν έδειξε κάποια έπαρση ώστε να αξίζει το λογίδριο που του έγραψες.epikouris είπε:Παίζει τα μπλουζ ή παίζει τα μπλουζ του SRV γιατί αν παρατήρησες, σε ένα άλλο του ποστ ο φίλος ζητάει τη γνώμη μας για το ποιος είναι ο καλύτερος μπλουζίστας όλων των εποχών, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ο SRV.
filos αφτα που εχι ο Tom Waits φτανουν?I na valo kai αλλα?Μάλιστα, δηλαδή το πρώτο βήμα για να βγάλει κανείς τον ήχο του SRV είναι τα πολλά βατ και πολλά μεγάφωνα. ΟΚ.
ΟΚ. Προτείνω λοιπόν αν ο φίλος φυσικά το επιθυμεί, να μας πει ο ίδιος πως ερμηνεύει τον αυτο-χαρακτηρισμό του ως μπλουζμαν. Αλλά και πάλι, ο καθένας είναι ελεύθερος να αυτοχαρακτηρίζεται όπως επιθυμεί. Σεβαστή πάντως η άποψή σου.gdevelek είπε:Αυτό δεν έχει καμία σημασία, αυτό που εγώ σου επεσήμανα είναι πως δεν έδειξε κάποια έπαρση ώστε να αξίζει το λογίδριο που του έγραψες.
Αναμφίβολα. Ο "κατάλληλος" ήχος λειτουργεί ως έμπνευση και κίνητρο.RayDTutto είπε:Άλλο αέρα έχεις για να μάθεις (αντιγράψεις) όταν είσαι κοντά στον ήχο.
Costas Siachamis είπε:Οφφ τοπίκ:
Τι να πουν και Έλληνες μπλούζμεν με δισκογραφία και λάιβ από τα γενοφάσκια τους...
Με μια κιθάρα και 1-2 πετάλια...και ένας ενισχυτής ..και μένεις άφωνος όταν τους ακούς...