- Πόντοι
- 16
και να συμπληρώσω...οτι φυσικά το command πάνω στο όργανο είναι ένα μεγάλο κομμάτι...τεχνικής...αλλά και ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ... όχι το μονο... όμως
mij έγραψε: ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ!!!!!!!!!
ΤΙ ΑΛΛΟ Θ'ΑΚΟΥΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό ήταν χιούμορ, αναφερόμενο στην αποδόμηση του κοματιού το οποίο έπαιζε σε εκείνο το βίντεο-κλιπ. Απορώ πως δεν το κατάλαβες
Ετσι μπράβο αγορίνα μου, επανέφερε μας στην τάξη εμάς τους γελοίους...mij' date=' NightCrawler δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζετε να ασχοληστε...
Προφανως προκειται για ξιπασμενους μαλακες που δεν θα καταλαβουν ποτε τιποτα [u']ουσιαστικο[/u] για τη μουσικη οσα χρονια και να ασχοληθουν..
οκ... δεν μπορουμε ολοι να ακουμε Coltrane, ουτε Prokofieff αλλα τετοιες αποψεις σε ενα forum μουσικων παει πολυ!
Προφανώς είσαι ένας αγενής ξερόλας που δεν πρόκειται ποτέ να μπει στον κόπο (ή απλά δεν μπορεί) να συζητήσει πολιτισμένα, όσες κοινωνικές συναναστροφές και να κάνει.mij' date=' NightCrawler δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζετε να ασχοληστε...
Προφανως προκειται για ξιπασμενους μαλακες που δεν θα καταλαβουν ποτε τιποτα [u']ουσιαστικο[/u] για τη μουσικη οσα χρονια και να ασχοληθουν..
οκ... δεν μπορουμε ολοι να ακουμε Coltrane, ουτε Prokofieff αλλα τετοιες αποψεις σε ενα forum μουσικων παει πολυ!
Προφανώς είσαι ένας αγενής ξερόλας που δεν πρόκειται ποτέ να μπει στον κόπο (ή απλά δεν μπορεί) να συζητήσει πολιτισμένα, όσες κοινωνικές συναναστροφές και να κάνει.
NightCrawler που το είδες αυτό; Δεν αναφερόμουν σε σένα. Μιλούσα σε τρίτο πρόσωπο. Δεν συνηθίζω στη ζωή μου να προσβάλω.mij sorry κιόλας...γιατι αναφέρεσαι σε μένα σαν "παιδάκι" που δεν αντιλαμβάνομαι... την "τεχνική"??? θεωρείς οτι ξέρεις κατι για μένα?!? θα ήθελα να είσαι πιο προσεκτικός στις κρίσεις σου...
σε μια πρόταση έδωσες δίκιο στον eye... Πολύ ελιτίστικο, καθώς έχω δει εγώ ψαράδες να μαζεύονται και να παίζουν για την πάρτη τους, μετά την ψαριά, (καθαρά στο μεταξύ μας φάση ) και να με πιάνουν τα κλάματα....Αν 100 ψαράδες καταλάβαιναν καλύτερα αυτή τη μουσική τότε πάω να αγοράσω μια τράτα και παραγάδι...
έχω να πω ότι κάποιος μπορεί να την εκλάβει ωςΕίπα ακριβως; "Μέσα απο τα χρόναι που "ξεκουφάθηκα" και κατάλαβα τι έπαιζε (για τον Coltrane)ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑ και χώθηκα στη τρύπα μου για σοβαρή μελέτη... " Βλέπεις κάποια έπαρση σε αυτό;
σε μια πρόταση έδωσες δίκιο στον eye... Πολύ ελιτίστικο' date=' καθώς έχω δει εγώ ψαράδες να μαζεύονται και να παίζουν για την πάρτη τους, μετά την ψαριά, (καθαρά στο μεταξύ μας φάση ) και να με πιάνουν τα κλάματα....[/quote']
Ακριβώς !!!!!
Συγγνωμη αλλα πραγματικα δεν νομιζω πως ενας που δεν εχει ασχοληθει επι χρονια με τη μουσικη και δεν την εχει μελετησει σε βαθος (και φυσικα δεν εχει φαει με το κουταλακι θεωρια και πραξη τον αυτοσχεδιασμο) μπορει να "καταλαβει" και αν θες να εκτιμησει σε βαθος εναν μεγαλο τζαζ αυτοσχεδιαστη, αυτο δεν ειναι ουτε ελιτιστικο ουτε τιποτα, ειναι η πραγματικοτητα .Και mij οφείλω να πω ότι με αυτό:
σε μια πρόταση έδωσες δίκιο στον eye... Πολύ ελιτίστικο, καθώς έχω δει εγώ ψαράδες να μαζεύονται και να παίζουν για την πάρτη τους, μετά την ψαριά, (καθαρά στο μεταξύ μας φάση ) και να με πιάνουν τα κλάματα....Αν 100 ψαράδες καταλάβαιναν καλύτερα αυτή τη μουσική τότε πάω να αγοράσω μια τράτα και παραγάδι...
ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα!!ειναι η πραγματικοτητα.
ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα!!ειναι η πραγματικοτητα.
Η τζαζ (και οι μεγάλοι αυτοσχεδιαστές της) έπαιζαν σε μπουρδέλα.
Μερικοί μάλιστα' date=' τα διαχειριζόντουσαν κιόλας.[/quote']
Όλοι οι ¨μεγάλοι αυτοσχεδιαστές¨ έπαιζαν σε μπουρδέλα; :roll:
αρκετοί απο τους ¨μεγάλους αυτοσχεδιαστές¨ δεν έχουν πάει σε ωδείο ή δεν είχαν καποιας μορφής μουσική παιδεία όπως την ορίζουμε σήμερα, αλλά γεννήθηκαν μέσα στη μουσική και αφιέρωσαν τη ζωή τους, κάνοντας το μάλιστα και επάγγελμα.
Κάποιοι μουσικοί που παίζουν στα πανηγύρια για μένα έχουν τεράστια γνώση του είδους που παίζουν, κατι που κάποιος που πάει σε ωδείο δεν θα μπορέσει, θεωρητικά να την αποκτήσει ποτέ, γιατί δεν ασχολείται.
Το οτι μπορεί να υπήρξαν εκατοντάδες μεγάλοι μουσικοί της τζαζ ή οποιουδήποτε άλλου είδους μουσικής - και εξακολουθούν να υπάρχουν- που δεν είχαν καμίας μορφής θεωρητική παιδεία δεν σημαίνει οτι όλοι όσοι πήγαν σε ωδείο δεν μπορούν να παίξουν, και πολύ περισσότερο δεν κάνει όλους όσους παίρνουν μια κιθαρα και παιζουν σε ένα συγκρότημα 5 συγχορδίες, τεράστιους μουσικούς και αστέρια της μουσικής.
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και απο το είδος των συζητήσεων που πλημυρίζουν τα διάφορα φόρα, οπού ο ίδιος χρήστης ρωτάει πως παίζεται μια κλίμακα και απο την άλλη κριτικάρει το παίξιμο ενός μουσκού με αναγνωρισμένη πορεία και μάλιστα τανθρώπων που παίζουν παπάδες :wink:
Υ.Γ. φυσικά και ΔΕΝ αναφέρομαι σε καποιον συγκεκριμένα και πολύ περισσότερο στο παιδί που άρχισε τη συζήτηση ( ειλικρινά), το αναφέρω γιατί το παρατηρώ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.