Ebow

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Γειά χαρά. Έχει παίξει κανείς με το Ebow? Διαφημίζεται σαν ηλεκτρονική πένα-δοξάρι πές το όπως θές. Υπάρχει εμπειρία να το αγοράσω ή θα πετάξω τα λεφτά μου? (δεν είναι πολύ ακριβό 80 ευρώ στον Τηομμαν).

ειναι καλη φαση αν εισαι τυπος που γουσταρει τους περιεργους ηχους feedbacks και λοιπα,σιγουρα τα λεφτα σου δεν θα ειναι πεταμενα αλλα θελει υπομονη και αυτο.δεν ειμαι κατοχος αλλα το χω δει σε αρκετους κιθαριστες και θα θελα και γω να πειραματιστω καποια στιγμη... 8)

Ο JAM έχει ασχοληθεί με το eBow και το χρησιμοποιεί και πολύ καλά! Μάλλον είναι σε θέση λοιπόν να σου δώσει τις πληροφορίες που επιθυμείς. :wink:

Είμαι κάτοχος,δεν το χρησιμοποιώ πολύ,αλλά τα λεφτά του τα βγάζει.Μοιάζει μονοδιάστατο σαν ήχος αλλά δεν είναι,μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα με αυτό.Δεν κάνει μόνο εξωκοσμικούς ήχους feedback αλλά παίζει κανονικά και μελωδίες και arpegios κλπ μόλις εξοικειωθείς.

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/blue/thedirectorscat.wma

Εδώ έχω ανεβάσει ένα κομματάκι που είχα γράψει παλιά με ebow.Ακου αν θες

Ο JAM έχει ασχοληθεί με το eBow και το χρησιμοποιεί και πολύ καλά! Μάλλον είναι σε θέση λοιπόν να σου δώσει τις πληροφορίες που επιθυμείς. :wink:
Με κάνεις και κοκκινίζω... :oops:

:wink:

Το e-bow είναι φανταστικό εργαλείο !!! Μπορείς να βγάλεις πολλούς ωραίους ήχους και πολλά κόλπα :wink:

Νομίζω τα samples που έχουν στην σελίδα τους :

http://www.ebow.com/ebow/sounds.htm

είναι πλέον αντιπροσωπευτικά και θα σε διαφωτίσουν πλήρως για το τι μπορείς να κάνεις :wink:

Με κάνεις και κοκκινίζω... :oops:

:wink:

Το e-bow είναι φανταστικό εργαλείο !!! Μπορείς να βγάλεις πολλούς ωραίους ήχους και πολλά κόλπα :wink:

Νομίζω τα samples που έχουν στην σελίδα τους :

http://www.ebow.com/ebow/sounds.htm

είναι πλέον αντιπροσωπευτικά και θα σε διαφωτίσουν πλήρως για το τι μπορείς να κάνεις :wink:
Βρε ουστ από δω... μετριόφρονα!!!! :P :P :lol: :lol: :lol:

Έχω και εγώ μια ερώτηση, πόσο ρόλο παίζουν οι χορδές που χρησιμοποιείς στην κιθάρα καθώς και αν έχει σταθερή γέφυρα ή τρέμολο; Ξέρω ότι ακούγεται too much αλλά τελικά έχει διαφορά στο πως συμπεριφέρεται το eBow? :?:

Δεν νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο (για την ακρίβεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει με κιθάρα χωρίς σταθερή γέφυρα) όμως να χάσει sustain αποκλείεται !

Αυτό που παίζει σίγουρα μεγάλο ρόλο είναι οι μαγνήτες...και σε ποιο σημείο του μαγνήτη θα το έχεις από πάνω...

Με humbuckers γενικότερα λειτουργεί πιο ωραία + το γεγονός ότι έχουν 2 hotspots...και έχεις μεγαλύτερη γκάμα ήχων και "τεχνικών"...

Με humbuckers γενικότερα λειτουργεί πιο ωραία + το γεγονός ότι έχουν 2 hotspots...και έχεις μεγαλύτερη γκάμα ήχων και "τεχνικών"...
+1.000

Πάνω σε μια LP και μια Stratocaster π.χ. το e-bow συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά.

Θα μπορουσε καποιος να μας πει τι ακριβως κανει;;;;; 8O 8O 8O

Λιγο πιο συγκεκριμενα εννοω..... :?

Θα μπορουσε καποιος να μας πει τι ακριβως κανει;;;;; 8O 8O 8O
Λιγο πιο συγκεκριμενα εννοω..... :?
Για σένα...βασανισμένο αγόρι... http://en.wikipedia.org/wiki/E-bow 8O

Στην ουσία το e-bow προκάλει στις χορδές παλμούς και κάθετα προς την διευθυνσή τους. Έτσι προσομοιώνει σε ένα βαθμό τον ήχο που θα έβγαζε ένα δοξάρι, αλλά με μεγαλύτερο sustain.

Στην ουσία ο ήχος του μοιάζει με ένα ατελείωτο, αλλά μελωδικό (με την έννοια ότι οι αλλαγές των τόνων ακούγονται ξεκάθαρα) feedback και είναι κατάλληλο κυρίως για intros και solos αλλά με λίγη εξάσκηση μπορείς τελικά να παίξεις οτιδήποτε με το e-bow. Απλά ο ήχος θα θυμίζει κάτι μεταξύ κιθάρας και synth strings... 8O

Ωραία, το κατάλαβα αυτό με τα hotspots...

Σε κιθάρα με... σαπουνάκια (P-90) τι συμπεριφορά να περιμένω; Τα συγκεκριμένα σαπουνάκια είναι Alnico (οι P-90 έχουν 2 Αλνίκο μαγνήτες).

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το eBow και έχω αναβάλλει αρκετές φορές την απόκτησή του... τώρα με βάλατε στο λούκι πάλι παλιόπαιδα.

Όπως είναι γνωστό ο jonn (μου μιλάω στο τρίτο πρόσωπο από σεβασμό και ευγένεια :lol: :lol: ) "βαράει" σχεδόν αποκλειστικά με humbuckers αλλά "ψήνεται" χοντρά για κιθαρόνι με P-90s τελευταία...

Χωρίς λοιπόν ίδιαν εμπειρία αλλά από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων ακούγεται Βασίλη πως ο συνδυασμός e-bow + P90s μπορεί να έχει 2 πιθανά αποτελέσματα:

1.)Κορυφαίο ήχο αν ο κιθαρίστας ξέρει να χειρίζεται καλά το volume της κιθάρας του

2.)Τον απόλυτο μικροφωνισμό εάν δεν ξέρει! :oops:

Τουλάχιστον αυτές οι πληροφορίες έχουν φθάσει στα δικά μου αυτιά...

ΤΗΝΧ John........ακουγεται αρκετα ενδιαφερον αν και με τρομαζουν λιγο οι δονησεις/παλμοι που αναφερες..... :lol:

Θα αξιζε παντως μια δοκιμη...... :D :D

Επισης το κομματι που μας λινκαρε ο Blue σχετικα με το ebow ..ηταν αρκετα καλο....αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω και πολλα απο την λειτουργια του..να ξεχωρισω δηλ τον ηχο του στο αυτι μου... 8O

Πιστευετε οτι σαν ebow θα μπορουσε να λειτουργησει και ενας δονητης αρκετα ισχυρος; :lol: :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όπως είναι γνωστό ο jonn (μου μιλάω στο τρίτο πρόσωπο από σεβασμό και ευγένεια :lol: :lol: ) "βαράει" σχεδόν αποκλειστικά με humbuckers αλλά "ψήνεται" χοντρά για κιθαρόνι με P-90s τελευταία...

Χωρίς λοιπόν ίδιαν εμπειρία αλλά από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων ακούγεται Βασίλη πως ο συνδυασμός e-bow + P90s μπορεί να έχει 2 πιθανά αποτελέσματα:

1.)Κορυφαίο ήχο αν ο κιθαρίστας ξέρει να χειρίζεται καλά το volume της κιθάρας του

2.)Τον απόλυτο μικροφωνισμό εάν δεν ξέρει! :oops:

Πιστευετε οτι σαν ebow θα μπορουσε να λειτουργησει και ενας δονητης αρκετα ισχυρος;

Αν είναι μεταλλικός δεν αποκλείεται...

Δεν ξέρω αν φοράς χειροπέδες πως αντιδρούν οι μαγνήτες... :D :D

Πιστευετε οτι σαν ebow θα μπορουσε να λειτουργησει και ενας δονητης αρκετα ισχυρος; :lol: :lol:
Τοποθετημένος που ακριβως??? :twisted:

Παντως αν πάρει την "κάτω" βόλτα ο δονητης σίγουρα έχει απότέλεσμα τρελλό shred από το ζόρι :P

O Adam Jones των Tool πάντως είχα διαβάσει ότι χρησιμοποιούσε το Εpilady(μπορει να κάνω και λάθος στο όνομα..λογικό άλλωστε),αυτό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξυρίσουν τα πόδια τους..για το ρόλο του Εbow..

btw το Εbow "λέει" πολύ με delay..τουλάχιστον εγώ έτσι το χρησιμοποιώ κυρίως..όχι με slapback αλλά με αρκετά msecond..όσο με παίρνει βέβαια με το Memory Man..στον neck τον μαγνήτη πάντα...θέλει όντως κάποια εξοικείωση..κυρίως όσον αφορά το volume

Trending...

Νέα θέματα

Back