sampler δεν έχουν το montage m και το modx+ ?
Εννοώ αν κάνουν sampling.
Πρέπει να κάτσω μια μέρα να μετρήσω πόσες χιλιάδες φορές έχω αναλύσει το Montage/MODX και εξηγήσει τι στον Μπέο είναι αυτό το όργανο. Όσοι γράφετε σε αυτό το θρεντ -πλην Foxxx- τα ξέρουν, αλλά συνεχίζουμε και γράφουμε ξανά και ξανά τα ίδια, απαντώντας ξανά και ξανά στις ίδιες ερωτήσεις.
Πάμε λοιπόν ρε Μανώλη να τα πούμε για 2,536η φορά, αφού απ'ότι φαίνεται δεν βαριέσαι να τα ξαναδιαβάζεις, και αφού κι εγώ δεν βαριέμαι να τα ξαναγράφω.
Τα Montage/MODX λοιπόν δεν κάνουν sampling με την έννοια που έκαναν τα Motif ή τα Fantom, δεν μπορείς να δημιουργήσεις waveforms
(multisamples) από το όργανο κατευθείαν. Τα Montage/MODX μπορούν να ηχογραφήσουν ψηφιακά σε USB, κι αυτό sampling είναι, αλλά όχι με την έννοια που ξέρουμε από τα samplers ή άλλα workstations. Τα Montage/MODX μπορούν να ηχογραφήσουν κατευθείαν σε USB μέχρι 74 συνεχόμενα λεπτά στα 24bit/44.1kHz και σε wav format. Τα wav αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν elements και να παιχτούν και διαμορφωθούν κανονικά όπως όλα τα waveforms του οργάνου, οπότε οι ηχητικές δυνατότητες που ανοίγονται μόνο από αυτό είναι άπειρες.
Όποιος θέλει να φτιάξει δικά του multisamples από κάποιο άλλο hard/soft synth, χρησιμοποιεί το SampleRobot, αυτή είναι η δουλειά του.
Οπότε είναι sample player.
Οπότε είναι ΚΑΙ rompler, όπως και το αγαπημένο σου Fantom εξάλλου, μόνο που σαν rompler είναι κάτι έτη φωτός πιο ισχυρό από οποιοδήποτε Fantom. Εκτός από rompler είναι και FM και VA. Φυσικά όλα αυτά τα ξέρεις, αλλά είπαμε,
"δεν βαριέσαι να τα ξαναδιαβάζεις".
Μαζί με το όργανο δίνουν και κανένα DAW ?
θα σου έγραφα
"Όχι, δεν δίνουν", αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μου έγραφες
"Πως όχι? Αφού δίνουν μαζί και το Cubase!"
, οπότε θα
(ξανα)γράψω ότι Ναι, δίνουν μαζί και το Cubase, όπως το δίνουν μαζί με όλα τους τα synths εδώ και δύο δεκαετίες, μια και η Steinberg ανήκει στη Yamaha από το 2005.
Αφού sequencer υπάρχει... Το cubase AI τι ρόλο βαράει;
Το ρόλο του
(τζάμπα) DAW βαράει, τι άλλο? Ένα DAW τζάμπα σας δίνει η Yamaha μαζί με το Montage M, συν το Montage M σε soft μορφή, τζάμπα και αυτό. Δεν σας αρέσει? Δεν πειράζει, αγοράστε Fantom και πηγαίνετε να πληρώσετε άλλα τόσα για να κατεβάσετε απ'το cloud της Roland τους ήχους από παλιότερα της synths.
Τρέχα Bill!