- Πόντοι
- 198
Kilon τα επιχειρήματά σου είναι τόσο μέτρια που απλά αποδεικνύουν τα λεγόμενα του evris.
Πολύ ευχαρίστως να το συζητήσω αλλά θα απαντήσω μόνο σε αυτούς που έχουν πραγματικά επιχειρήματα. Εξάλλου αυτό δεν σημαίνει διάλογος? Και δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ... αν κάποιοι επιλέγουν να πίστευουν ότι η γή είναι επίπεδη αυτό είναι δικαίωμα τους το οποίο μάλιστα προστατεύεται και απο το Σύνταγμα. Πότε μου δεν προσπάθησα να πείσω κανένα. Ούτε δουλεία του δικηγόρου είναι να πείθει αλλά να εφαρμόζει τον νόμο ... αν νομίζετε ότι είστε εσείς σκλήρα καρύδια να πειστείτε τότε μάλλον δεν έχετε γνωρίσει δικαστή , ο οποίος δεν νοιάζεται για τίποτα παραπάνω απο τον νόμο και τίποτα άλλο εκτός τον νόμο.harilatron είπε:Kilon τα επιχειρήματά σου είναι τόσο μέτρια που απλά αποδεικνύουν τα λεγόμενα του evris.
... ένας σοβαρός λόγος για να κατεβάσω το κάρμα του... evris, ο οποίος νόμισε ότι θα βγάλει άκρη.kilon είπε:Σόρρυ αν κούρασα με την απάντηση μου αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε μια πρόκληση.
καλή και η πλάκα αλλά καλό είναι να λέμε που και που κάτι χρήσιμο. Ακόμα και αν αυτό οδηγεί σε μείωση κάρμαevris είπε:Kilon, τελικα ειχες δικαιο, τα ξανασκεφτηκα. Η νομικη και τα μαθηματικα εχουν πολλες ομοιοτητες.
(για να δουμε, πως θα διαφωνησεις τωρα και σε αυτο![]()
kilon με συγχωρείς αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση στις αρμοδιότητες του δικηγορικού επαγγέλματος η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου. Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;kilon είπε:Ούτε δουλεία του δικηγόρου είναι να πείθει αλλά να εφαρμόζει τον νόμο
με συγχωρεις κιλον , αλλα το να γραφεις 50 σειρες κειμενο με χλιαρα επιχειρηματα για να διασκεδασεις τις εντυπωσεις που προκαλεσε μια ατυχη στιγμη σου (η δηλωση σου περι ομοιοτητας μαθηματικων και νομικης) δεν ειναι καθολου χρησιμο.kilon είπε:καλή και η πλάκα αλλά καλό είναι να λέμε που και που κάτι χρήσιμο.
Πώς είναι δυνατόν να το ξέρεις αυτό καλύτερα απο εμένα? Να σκίσω τα πτυχία μου ? ;D ;D ;D ;DJasemeister είπε:kilon με συγχωρείς αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση στις αρμοδιότητες του δικηγορικού επαγγέλματος η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου. Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;
Φυσικά και είμαστε νομικά υπέυθηνοι για τις αποφάσεις που βγαίνουν. Πχ άν ένα πελάτης έρθει και έχει δίκιο και μπορεί να κερδιθεί η υπόθεση του και ο δικηγόρος την στηρίξει σε λάθος νομική βάση. Ο δικαστής δεν πρόκειται να του πεί "κοίτα ρε βλάκα ... αυτή ειναι η νομική βάση που έπρεπε να την στηρίξεις ". Απλώς θα απορίψει το δικόγραφο. Άρα ο δικηγόρος παίζει τεράστιο ρόλο στην εφαρμογή του νόμου. Χωρίς τον δικηγόρο είναι αδύνατον να υπάρξει εφαρμογή του νόμου. Βεβαίως όπως πολυ σωστά λές αρχικά το τελευταίο λόγο έχει ο δικαστής ... αυτός αποφασίζει. Αλλά και ο δικηγόρος έχει τα όπλα που ασκούν μεγάλη πίεση στον δικαστή, όπως η έφεση η αναψυλάφηση η αναίρεση κτλJasemeister είπε:Το εκάστοτε δικαστικό σώμα δουλεύει πάντα με την υπάρχουσα νομοθεσία και βάση αυτής λαμβάνει τεκμηριωμένες (που και που) αποφάσεις πάνω στο υλικό το οποίο εκθέτουν οι αντίδικοι δικηγόροι για λογαριασμό πελατών. Επίσης, αναλόγως το δικαστικό σώμα, έχει το δικαίωμα (και την υποχρέωση) να ζητά διευκρινίσεις και στοιχεία που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα ή βοηθούν στην εξαγωγή απόφασης. Απ'τη στιγμή που δεν έχεις λέγειν στην τελική ετυμηγορία, δεν συμμετέχεις στην εφαρμογή του νόμου αλλιώς θα ήσασταν και σαν κλάδος νομικά υπεύθυνοι γι'αυτές![]()
Με ρωτάς αν υπάχρουν διαφορές απο ένα δίκαιο στο άλλο.Για να κλείσω αυτόν τον υπέροχο δίσκο: μαθηματικά υπάρχουν κοινά για όλους είτε είναι στην ΕΛΛΑΔΑ, στη Ρουμανία, στη Ζιμπάμπουε. Νομοθεσία σε κάθε χώρα είναι διαφορετική. Εσύ μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμά σου μόνο στην χώρα μας. Ένας μαθηματικός την ασκεί οπουδήποτε στον κόσμο
1. Ο καλός ο δικηγόρος ξέρει και ορθογραφία για να μη ζαλίζει το δικαστή.kilon είπε:Αν δεις δικόγραφο θα συνειδητοποιήσεις ότι ο δικηγόρος είναι αυτός που πάει τον δικαστή στην πηγή να πιεί νερό. Για αυτό και πολλές φορές το δικόγροφος μπορεί να είναι και δέκα φορές μεγαλύτερο απο την ίδια την απόφαση ( σε σελίδες και περιεχόμενο) . Βασικά αν μπορούσατε να δείτε δικόγραφο τότε θα βλέπατε πόσο αυστήρο και συγκεκριμένο είναι σε σημείο ελάχιστης λεπτομέριας το πλέγμα νομικών αρχών. Δυστηχώς ο κόσμος έχει μια τρομερά διαστρευλομένη άποψη ως προς την νομική επιστήμη και για αυτό πολυ πελάτες έρχονται σε δικηγόρους νομίζοντα ότι με την δύναμη της πειθού ο δικηγόρος θα κερδίσει την υπόθεση.
Αλλα ο δικηγόρος δεν είναι πολιτικός , δεν δίνει μάχη εντυπώσεων. Ούτε προσπαθεί να πείσει με εντυπωσιακό ρουχισμό και φαφαρολογία. Δουλεύουμε με νόμους ένα αυστηρό πλέγμα κανόνων αλλά και νομικές αρχές όπως αυτέ ορίζονται απο την νομολογία. Το ηθικό και συναισθηματικό στοιχείο ελάχιστο ρόλο παίζουν σε ένα δικόγραφο και είνα γνωρίζματα κακού δικηγόρου.
Ασχετα με τον kilon(γιατι δν τον ξερω για να κρινω), σαπιλα υπαρχει παντου.. :-Xspy είπε:2. (για την υπογραμμισμένη φράση) Αυτά σας μαθαίνουν στη Νομική για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια;![]()
![]()
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είσαι δικηγόρος στην ΕΛΛΑΔΑ. Δε με ρωτάς να μάθεις τι εμπειρία έχω από δικαστήρια και αποφάσεις. Έχω ζήσει τη σαπίλα, τη ρεμούλα, το ξεπούλημα από τον ίδιο μου το δικηγόρο ο οποίος χρηματίστηκε απ'την αντίδικη πλευρά να με τρελάνει στο δούλεμα, τον κλητήρα που "κατα λάθος" έβαλε τα στοιχεία σε φάκελο άλλης υπόθεσης για να απορριφθεί η προσφυγή στο ΣτΕ και να χαθεί το παιχνίδι της προθεσμίας.
Πυροσβέστης ή εμπρηστής??σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί επαγγελματίες και όταν βγαίνεις στο κυνήγι της δόξας και του χρήματος,κάνεις πολλές φορές έκπτωση των ηθών σου και του ίδιου του δικαίου...Θέλεις να έρθει να δείς πόσες φορές βλέπουμε αδελφό να σφάζεται με αδελφό και ο δικηγόρος να γίνεται ο πυροσβέστης ? Να μιλήσω για διαζύγια με παιδιά στην μέση ? Ανθρώπους να πεθαίνουν και παιδία να αλλητρόγωνται για το ποιός θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας ?
Οχι σε τοοοσο σημαντικο βαθμο.kilon είπε:Με ρωτάς αν υπάχρουν διαφορές απο ένα δίκαιο στο άλλο.
...
Βεβαίως και υπάρχουν!!!! Επηρεάζουν σε έστω σημαντικό βαθμό ?
Γιατι δεν ρωτας τον δικηγορικο συλλογο πρωτα πρωτα αν σου επιτρεπεται *ετσι απλα* να ανοιξεις εκει ενα Υποκαταστημα του Γραφειου Πειραιως και στο Μαιμι ?Είναι δύσκολο να πάω εγώ να δικηγορεύσω στο Μαιάμι παρόλο που το νομικό τους σύστημα είναι διαφορετικό και είμαι ήδη δικηγόρος Πειραιώς ?
Δυστηχώς είτε δεν θυμάσαι καλά είτε στα έχουν πεί λάθος. Ειδικά για το Μαϊαμι το έχω ψάξει , μιας και δεν μιλάω για κάτι που δεν είμαι σίγουρος και επειδή με ενδιέφερε μια εποχή να πάω. Τα ίδια συμβάινουν και στην αγγλία και στην Ελλάδα.evris είπε:Γιατι δεν ρωτας τον δικηγορικο συλλογο πρωτα πρωτα αν σου επιτρεπεται *ετσι απλα* να ανοιξεις εκει ενα Υποκαταστημα του Γραφειου Πειραιως και στο Μαιμι ?
Παντως, χωρις να ειμαι ειδικος, εχω ακουσει, οτι οι διαφορες ειναι τοσες που ακομα και το πτυχιο νομικης καποιων χωρων (και μαλιστα αναπτυγμενων, Δυτικων) δεν μετραει στην Ελλαδα οσον αφορα την ασκηση επαγγελματος (δεν κοβω και το κεφαλι μου, αλλα νομιζω οτι μου ειχαν πει για την Αγγλια)