- Πόντοι
- 2,548
Το παρακάτω όταν το πρωτοδιάβασα σκέφτηκα ότι η λύση του θα είναι κάτι τελειως χαζό, αλλά όχι.Η λύση είναι καθαρά μαθηματική, όχι σα κάτι σαχλαμάρες που κυκλοφορουν.Οπως με κάθε πρόβλημα, χωρις χαρτι και μολύβι δύσκολα θα λυθει.
Ειναι δυο φίλοι που έχουν να δουν ο ένας τον άλλο καμια 20αρια χρόνια και συναντιουνται σε ένα δρομο στην εξοχή.
"Ωπ, τι γίνεσαι Γιαννη?"
"Καλά Κωστα, πήρα το πτυχιο μου,μαθηματικός τώρα.Εσυ?"
"Καλα, παντρευτηκα, έχω και 3 παιδια"
"Ποσο χρονων?"
"Αφου είσαι μαθηματικος, θα σου πώ με γρίφο.Λοιπον το γινομενο της ηλικιας των παιδιων μου είναι 36"
"Δεν αρκει αυτο, θέλω και άλλες πληροφορίες"
(φτάνουν σε ένα χωριο τώρα)
"Λοιπόν το βλέπεις εκεινο το σπίτι?Βλέπεις τον αριθμό του?Ε αυτο είναι το άθροισμα των ηλικιων των παιδιων μου"
"Πάλι δεν αρκει, θέλω και άλλες πληροφοριες"
"Οκ, ο μεγαλύτερος γιος μου παίζει τρομπέτα."
To προβλημα έχει μοναδική μαθηματική λύση.
Ενα μικρό hint:Ο μαθηματικός ακομα και όταν γνωρίζει το άθροισμα και το γινόμενο θέλει και άλλες πληροφοριες.
Ειναι δυο φίλοι που έχουν να δουν ο ένας τον άλλο καμια 20αρια χρόνια και συναντιουνται σε ένα δρομο στην εξοχή.
"Ωπ, τι γίνεσαι Γιαννη?"
"Καλά Κωστα, πήρα το πτυχιο μου,μαθηματικός τώρα.Εσυ?"
"Καλα, παντρευτηκα, έχω και 3 παιδια"
"Ποσο χρονων?"
"Αφου είσαι μαθηματικος, θα σου πώ με γρίφο.Λοιπον το γινομενο της ηλικιας των παιδιων μου είναι 36"
"Δεν αρκει αυτο, θέλω και άλλες πληροφορίες"
(φτάνουν σε ένα χωριο τώρα)
"Λοιπόν το βλέπεις εκεινο το σπίτι?Βλέπεις τον αριθμό του?Ε αυτο είναι το άθροισμα των ηλικιων των παιδιων μου"
"Πάλι δεν αρκει, θέλω και άλλες πληροφοριες"
"Οκ, ο μεγαλύτερος γιος μου παίζει τρομπέτα."
To προβλημα έχει μοναδική μαθηματική λύση.
Ενα μικρό hint:Ο μαθηματικός ακομα και όταν γνωρίζει το άθροισμα και το γινόμενο θέλει και άλλες πληροφοριες.