David Gilmour sig strat

μου ηρθε ως E-mail News ενημερωση απο τη 7εndεr

http://www.fender.com/gilmour/

εχει ενα βιντεακι που παιζει το comfortably numb και στο solo η (original υποθετω) Strat ειναι εντυπωσιακη ηχητικα... 

και στο solo η (original υποθετω) Strat ειναι εντυπωσιακη ηχητικα... 
θες να πεις οι HIWATT ,τα Cornish treated εφε,τα εκπληκτικα μικροφωνα και οι κονσολες και τα χερακια του Δαυϊδ ειναι εκπληκτικα...(αντε η στρατ του παιζει και ενα....1% ρολο ;D ;D)

μη νομισει δηλ.ο.... κακομοιρης που θα σκασει...30.000 ευρω ;D για να παρει την signature οτι θα εχει και τετοιο ηχο... :)

Superfunk είπε:
μη νομισει δηλ.ο.... κακομοιρης που θα σκασει...30.000 ευρω ;D για να παρει την signature οτι θα εχει και τετοιο ηχο... :)
χεχε....  μα γιατι το λες αυτο?....  ;D ;D ;D

παντως ρε παιδια, ο ηχος του DG στο συγκεκριμενο comfortably numb και γενικα στο τουρ αυτο του On An Island, δεν μου φαινεται τοοοοσο τρομερος. Ο ηχος. Γιατι το παίξιμο βεβαια ειναι μοναδικο.

Εχω δλδ την αισθηση οτι εχει ακολουθησει μια διαφορετικη προσεγγιση ο Gilmour στο rig του, πιθανώς πιο απλή, και μου φαινεται λιγο "χυμα"  ο ηχος (πιο τραχυς καπως) σε συγκριση με το Division Bell και το αντιστοιχο live (με την κοκκινη κιθαρα και τους EMG active μαγνητες), αλλα και σε συγκριση με παλαιότερες δουλειες.

συμφωνειτε ή μηπως ειναι ιδεα μου?

Εγω νομίζω ότι η κιθάρα και το setup του ελάχιστο ρόλο παιζουν στον ήχο του. Ολη η ιστορία είναι αυτός ο ίδιος, τόσο σαν συνθέτης όσο και σαν κιθαρίστας. Τα υπόλοιπα είναι για να συζητάμε στα φόρουμ να περνάει η ώρα ...

ναι ρε συ αγγελε, εννοειται οτι το ουσιαστικο θεμα ειναι η μουσικη και το παιξιμο. κουβεντα κανουμε.

(ξανα)ρωταω: εχει κανεις αλλος την εντυπωση οτι ο ηχος στο τελευταιο live ειναι διαφορετικος, χειροτερος / καλυτερος απο παλαιότερα?? Όπως ακούγεται εστω από το live στο BBC, από το myspace του gilmour, απο τα διαφορα bootlegs και utube ...

Λοιπόν, εγώ θα συμφωνήσω με τον Νικόλα... Μου φαίνεται όντως πιο τραχύς ο ήχος του Gilmour στο τελευταίο live, και προσωπικά θα προτιμήσω τον παλιότερο ήχο του...

Η παρατήρηση αυτή σε φάση "ψυρρίζουμε τη μαϊμού", και όχι ότι δεν μου άρεσε ο άλλος ήχος, ή ότι δεν βάζω να δω live στο γιουτούμπι, ή ότι αν ερχότανε δεν θα πήγαινα να τον δω και δεν ξέρω τι άλλο.... ;)

NicolasAth72 είπε:
παντως ρε παιδια, ο ηχος του DG στο συγκεκριμενο comfortably numb και γενικα στο τουρ αυτο του On An Island, δεν μου φαινεται τοοοοσο τρομερος. Ο ηχος. Γιατι το παίξιμο βεβαια ειναι μοναδικο.

Εχω δλδ την αισθηση οτι εχει ακολουθησει μια διαφορετικη προσεγγιση ο Gilmour στο rig του, πιθανώς πιο απλή, και μου φαινεται λιγο "χυμα"  ο ηχος (πιο τραχυς καπως) σε συγκριση με το Division Bell και το αντιστοιχο live (με την κοκκινη κιθαρα και τους EMG active μαγνητες), αλλα και σε συγκριση με παλαιότερες δουλειες.

συμφωνειτε ή μηπως ειναι ιδεα μου?
+100000000000 ουτε εμενα μου αρεσει ο ηχος του τωρα. Και μιλαω αποκλειστiκα για τον ηχο του, γιατι ο δισκος μια χαρα ηταν. Θα ελεγα πως μαλλον απογοητευτικος ηταν......ειδικα σε σχεση με τις δυο καλυτερες (ηχητικα) περιοδους του......animals μεχρι the wall και τη πιο modern περιοδο του 94 με τους emg.

με αυτον τον εξοπλισμο τιγγα sta buffers και τοσα που εχει οοοοτι κιθαρα και να βαλεις ιδια θα ακουστει..

αλλα αλλαζει και ο παιχτης ετσι....  ;)

panka είπε:
με αυτον τον εξοπλισμο τιγγα sta buffers και τοσα που εχει οοοοτι κιθαρα και να βαλεις ιδια θα ακουστει..

αλλα αλλαζει και ο παιχτης ετσι....  ;)
Πράγματι, το compression και το distortion μειώνουν δραματικά τις διαφορές μεταξύ των οργάνων. Αλλά πρέπει να κρατάμε κατα νου ότι ο glimour -πλέον- δεν παίζει με τόσο έντονα εφφέ. Εννοώ ότι παίζει με λίγο compression και λίγο fuzz/dist και σε αυτή την περίπτωση η φυσική "νότα" ακούγεται περισσότερο. (Δεν μιλάω για μικροδιαφορές, μιλάω -για παράδειγμα- για τους EMG. Διαφέρει πολύ ο βρώμικος ήχος τους από τους passive. Το παρατηρώ κάθε μέρα που ξεβυσματώνω τη μία και βυσματώνω την άλλη κιθάρα χωρίς να ακουμπήσω κανένα κουμπί  ;D ).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
On topic, καθώς είμαι μεγάλος θαυμαστής του Gilmour, έχοντας παρατηρήσει τον -κατά περιόδους- ήχο του, έχω κι εγώ την άποψη ότι τώρα τελευταία  το fuzz του "ξυρίζει" λίγο (σε σχέση με "πριν" βέβαια) ;D

Και για να μη μας παρουν με τις πέτρες (;D) θα πω ότι μου αρέσει πολύ ΚΑΙ ο τρέχων ήχος καθώς τον θεωρώ πιο "πρωτόγονο" και λιγότερο επεξεργασμένο.

Ο χαρακτηριστικός βρώμικος ήχος του pulse προέρχεται από τους EMG με μπόλικο compression, το big muff, αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το γεγονός οτι έπαιζε κολυμπημένος στο reverb και στο delay. (Κάπου διάβαζα ότι στο pulse είχε δεχθεί reverb επιπροσθέτως ΟΛΟ το mix για να αποπνέει εντύπωση σταδίου / μεγάλης αρένας.)

Δεν σας κρύβω όμως, ότι όταν πρωτοάκουσα το On an Island, μου ήρθε στη σκέψη αυτό το διάγραμμα:

presbycusis.jpg

Σκέφτηκα ότι καθώς ο Gilmour έχει πατήσει για τα καλά τα 60, ενδεχομένως να έχει χάσει την ευαισθσία του στις υψηλές και να "τις σπρώχνει" λίγο. (Η μάλλον να τις αφήνει να βγαίνουν από τα fuzz του). :)

Η σκέψη μου ήρθε έχοντας δει αυτό το ενδιαφέρον άρθρο (σε μία από τις 157 εκδοχές του). Ο Monet, άλλαζε τον τρόπο που ζωγράφιζε προσαρμοζόμενος στις αλλαγές της όρασής του (π.χ. έπαθε καταρράκτη) καθώς γέραζε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εγώ πάλι πιστεύω πως αυτός είναι ο καλύτερος ήχος που εβγαλε ποτέ.μετρημένα τα modulation εφέ,ωραίες παραμορφώσεις,πιο vintage και πιο strat.το 94 στην περιοδεία την οποία και έτυχε να δω στην Γερμανία,ο ήχος περνουσε δε ξέρω και γω απο που,πλακωμένος στα εφέ και φουλ delay.ατμοσφαιρικός,κρυστάλινος αλλά πολυ επεξεργασμένος και κομπρεσσαρισμένος.

harilatron είπε:
Και για να μη μας παρουν με τις πέτρες (;D) θα πω ότι μου αρέσει πολύ ΚΑΙ ο τρέχων ήχος καθώς τον θεωρώ πιο "πρωτόγονο" και λιγότερο επεξεργασμένο.
αυτο μου αρεσε κι εμενα στο κλιπακι του comfortably numb. Ο "ωμος και πρωτογονος" χαρακτηρας που ειχε ο ηχος του...

Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν θα έδινα ποτέ 4 χιλιάρικα για να πάρω αυτή την κιθάρα. :-\

Ενώ οι περισσότερες Fender που έχουν τα χαρακτηριστικά Custom Shop-Relic μου προκαλούν αύξηση της έκκρισης σάλιου (κοινώς μου τρέχουνε), έβλεπα το βίντεο και έλεγα "χμ, ναι, οκ..." με περισσή αδιαφορία.

Μάλλον η υπερ-αντιγραφή αυτής της κιθάρας έχει αρχίσει και καταρρίπτει το μύθο της. Ή απλά εγώ είμαι πολύ αδιάφορος προς το Black Strat concept. 8)

Αν δε με γελούν τα μάτια μου αναπαρήγαγαν και το σκάψιμο/μπάλωμα κάτω απ'τον καβαλάρη! Όντως το συγκεκριμένο βίντεο σαν να την "αποκαθηλώνει" την κιθάρα  :-\ Ενα τεστ ντραιβ θα ήθελα να την κάνω πάντως (σε ένα DG103 Hiwatt ας πούμε  :P )

Γνωστό αθηναικό κιθαρομάγαζο την έχει παραγγείλει ήδη οπότε θα την δούμε τουλάχιστον...

(όχι την relic όμως ,την..."φθηνή"!).. :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back