David Gilmour guitar collection Auction!

Τελικά δεν πήγε κι άσχημα... Χάθηκε όμως η ευκαιρία, με 21 μισό εκατομμύρια δολάρια τις επαιρνες όλες

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
The Black Strat 

4 εκατομμύρια δολάρια για 2 κομμάτια ξύλο

4 εκατομμύρια δολάρια

4 εκατομμύρια δολάρια

4 εκατομμύρια δολάρια

4 εκατομμύρια δολάρια

4 εκατομμύρια δολάρια

Φίλως δεν μας τα λες καλά.

Δύο (2) κομμάτια μόνο?

Αυτή παίζει να είναι και πέντε (5) κομμάτια.

Δεν υπολόγισες κλειδιά, γέφυρες, τάστα, κλπ.

Αμ οι χορδές?

Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επένδυση, σαν βάση για αναβάθμιση.

Να την πάρεις δηλαδή, για να της αλλάξεις τα πάντα.

Μπορεί να γίνει καλύτερη κι από Squier νομίζω.

Πχ, θα μπορούσε κάποιος να της βάλει active διπλούς, floyd rose, να κάνει scalloped την ταστιέρα, να γίνει πραγματική κιθάρα τέλος πάντων.

Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επένδυση

Σουπερ επενδυση. Την αγοραζεις και την πουλας σε 40 χρονια τριπλη τιμη. Και με σιγουρη αποδοση καθως δεν χανει αξια...

?

The Black Strat 

Που τα έπαιζε ο David Gilmour των Pink Floyd στο Dark Side of the Moon.

Να τα λέμε ΟΛΑ μην κρύβουμε τΣι "λεπτομέρειες" ?

Από την στιγμή που πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα λεφτά όλα είναι μια χαρά.

τα έδωσε σε φιλανθρωπίες ;;; Δεν υπάρχει το μεγαλείο της ψυχής του 

Και το μεγαλείο του ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ τραπεζικού λογαριασμού του μάλλον δεν υπάρχει.

Ελπίζω μόνο να μην τα έχει όλα σε GBP γιατί με τις βλακείες του Brexit θα γίνουν χαρτοπετσέτες σε κανά χρόνο ?

Μπράβο του πάντως και αυτούνου και άλλων που έχουν ζμπρώξει την (μάταιη) συλλογή τους για καλό σκοπό. Μιλάμε για βιομηχανία αγγίγματος (αλλά που να ξέρουν από αυτά οι επενδυταί, να κάνουν μια startup και με πραγματικά αριστοτεχνικό εντρεπρενιλίκι να ακουμπάνε όργανα σε διάσημους, να παίρνουν αξία και μετά να τα πουλάνε σε e-auctions).

Tελικά 4 εκατομμύρια η μαύρη; (Σας τα 'λεγα εγώ, χαχαχα, σπασίκλας)

(Ο Ιβάν δεν τσίμπησε καμία? Τι τον έχουμε εδώ σα παν, μόνο για να μας σβάει τα "MΠΑΟΚ ρε νιαμού" απ' τους λευκούς πύργους;)

Θέλω να πιστεύω ότι έχετε την ίδια άποψη και για άλλες τέχνες

πχ πίνακες ζωγραφικής. 

Εδω αλλοι δινουν 20 εκατομμυρια για μερικα κομματια χαρτι με μελανι τα οποια καποιος τα εχει συραψει με κλωστη μεταξυ τους...

Aσε που και μερικα ειναι χειρογραφα ,ουτε ενα word,μια γραφομηχανη ρε παιδι μου...   

Που παμε κυρΓιοι ?

?

https://www.catawiki.com/stories/1027-the-10-most-expensive-books-of-all-time

Εφόσον τα χρήματα πάνε σε φιλανθρωπία, εγώ γουστάρω φουλ. Το θέμα είναι πως με ενοχλεί πολύ να καταλήγουν κιθάρες σε συλλέκτες.

Σε αντίθεση με τους πίνακες που όντως είναι για να τους κοιτάς και να τους θαυμάζεις, οι κιθάρες είναι για να παίζονται και να βγάζουν μουσική.

Θα μου πείτε "ο άλλος πλερώ και την πήρε, ό,τι γουστάρει κάνει". Δε μπορώ να διαφωνήσω, αλλά με ενοχλεί πολύ.

https://eu.indystar.com/story/entertainment/music/concerts/2019/06/20/jim-irsay-pays-record-auction-price-when-buying-david-gilmour-guitar/1518118001/ 

A guitar heard on iconic Pink Floyd albums sold for a record $3.975 million at auction Thursday, and Jim Irsay is the instrument's new owner. The Indianapolis Colts owner picked up three items at the David Gilmour Guitar Collection auction at Christie's New York salesroom:

• A 1969 black Fender Stratocaster known as "The Black Strat" for $3.975 million.
  • A 1969 Martin D-35 acoustic guitar for $1.095 million.
  • The travel case used for "The Black Strat" for $175,000.

Κλάμα για τη θήκη 

Με λίγα κατοστάρικα παίρνει μια deluxe βιτρίνα τζαμαρία για να τη χαίρεται 

O Iβάν κοιμάται όρθιος

Πες τα ρε Φάνη.

Δίνεις Πέλκα κυρ Ιβάν μου, και παίρνεις Gilmour.

Αλλά άμα έχεις τον Μίνο για σύμβουλο .... θα κάτσεις στο παγωτό.

Αμ ο άλλος, ο Τίγρης ...

Ήθελε ο γιός του μια κιθάρα, και ψάχνανε στα μετάχειρα για καμιά Cort.

Κι αυτή δανεική.

Έλεος.

Εντάξει, δεν το περίμενα!!! Πίστευα θα πουληθούν οι 'γνωστές' του κιθάρες σε καλή τιμή, αλλά θήκη στα 175,000 και κάτι άλλες Washburn και Fender επανεκδόσεις σε τέτοια αστρονομικά ποσά!!!!? 

Ακόμα και δύο ενισχυτές Fender έπιασαν πάνω από 70,000. 

Κι εντάξει τις κιθάρες τις άγγιζε, έπαιζε με μερικές από αυτές στο studio και στις συναυλίες, αλλά τους ενισχυτές??? 

Μήπως ζούμε τη φούσκα του rock 'n' roll και τη μετάβασή του σε μουσείο? Λέω εγώ τώρα... 

Και μήπως η επόμενη ή μεθ'επόμενη γενιά που δεν θα έχει μεγαλώσει όπως εμείς με Beatles και Floyd, δεν θα δίνει δεκάρα τσακιστή για τέτοια όργανα? 

αι μήπως η επόμενη ή μεθ'επόμενη γενιά που δεν θα έχει μεγαλώσει όπως εμείς με Beatles και Floyd, δεν θα δίνει δεκάρα τσακιστή για τέτοια όργανα? 

Ήδη δεν δίνει.

Κανά μικρόφωνο χρυσό για να "τραγουδά" ΜΑΜΑ και πολύ θα είναι.

Επίσης μη ξεχνάς ότι στις ΗΠΑ ο κόσμος ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ σαν κανονικός άνθρωπος και όχι σαν Ραγιάς από Οθωμανούς.

Δηλαδή η φορολογητέα ύλη είναι ότι μείνει αφαιρωντας  ΟΛΑ τα έξοδα από τα

εσοδα & μετά πέφτει και ΕΞΤΡΑ ελάφρυνση με τεράστιο μειωτικό συντελεστή για τα έξοδα για ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ οπότε μάλλον θα ΒΓΑΛΕΙ και λεφτά οποίος αγόρασε τη συλλογή.

Σκέψου ας πούμε ότι κάποιος έβγαλε 5.000.000 δολλάρια το 2019.

Αν το μοναδικό του ΕΞΟΔΟ ήταν τα συνηθισμένα φως,νερό, τηλέφωνο , διακοπές, διασκέδαση και σούπερ μάρκετ θα πλήρωνε 37% σε ότι έμενε αφαιρώντας τα πες 100.000 δολλάρια που κοστίζουν όλα τα παραπάνω δηλαδή 5000000-100.000=4900000*37%=1813000

Αγοράζοντας την black strat θα πληρώσει φόρο 5000000-100000-4000000=900000*33%=297000 (ο συντελεστής πέφτει στο 33% για κάτω από ενα εκατομμύριο δολάρια)

Αλλά επειδή ήταν για ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ θα πάρει και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ το 10% δηλ. 400000 οπότε θα βγάλει και 100000 και θα έχει και την black strat σαν επένδυση που αργότερα θα πούλησει στη διπλή τιμή ?

Ειδες τι ωραίος που είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΖΜΟΣ;

Και εσύ μου ψήφισες ΑΛΕΚΣΗ να σου πίνει το αίμα με 90% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ φόρου ?

Εγώ πάλι νομίζω ότι βασικά σαν φιλανθρωπική εκδήλωση λειτούργησε το όλο πράγμα. Το όνομα καί η ιστορία του Gilmour, καθώς και ο σκοπός που υποστήριζε βοηθήσε να είναι τόσο πετυχημένο. Πόσοι και πόσοι CEO θα μεγάλωσαν, σαν και μας, με Floyd.. ?

Trending...

Νέα θέματα

Back