Custom Shop Jackson Help!

Φιλε gathulis αν αναφερεσαι σε αυτα που γραφω,εγω μιλαω για κατασκευαστες Ελληνες που εχουν κανει εναρξη στην εφορια (το αν ειναι εταιρια ή οχι ειναι αλλο θεμα.Μπορει να εχεις εταιρια ή να εισαι ελευθερος επαγγελματιας,αναλογα το τι σε βολευει φορολογικα κτλ)

Κ ισα ισα συμφωνω μαζι σου πως ορισμενα οργανα 1500 ή 2000 ευρω οχι μονο αξιζουν τα λεφτα τους αλλα ειναι ισαξια (αν οχι καλυτερα) με τα διαφορα μοντελα custom shop της καθε Fender,Gibson,Jackson κτλ που σε χρεωνουν 1500 μονο κ μονο για το brand name.Ειναι μαλιστα οργανα που αξιζουν καθε ευρω που θα πληρωσεις,χωρις να ειναι υπερβολικα τα χρηματα που δινεις  γιατι "μπορεις κ με φτηνοτερο"

Κατα την γνωμη μου δλδ ναι αντι να δωσεις 3500 στην καθε Jackson μπορεις να δωσεις 2000 σε "μικροτερο ονομα" ή κατασκευαστη κ να εχεις στα χερια σου ενα καταπληκτικό οργανο απο ολες τις αποψεις.

Αξιζει για παραδειγμα να δωσεις λεφτα για μια Suhr ή μια Dukas.Αυτο λεω.Και το οργανο που θα εχεις θα εχει διαφορα μερας/νυχτας σε σχεση με μια Fender Stand που κοστιζει 500 ευρω λιγοτερα κ θαναι επιπεδου Fender Custom shop που κοστιζει 2 φορες παραπανω.

Αρα το θεμα δεν ειναι αν  αξιζει να δωσεις 2000 για μια solid body κιθαρα αλλα που αξιζει να τα δωσεις.

Γιατι καλη η Jackson custom shop αλλα με τα ιδια χρηματα (ή λιγοτερα) η Carvin σου κανει πολυ καλυτερο οργανο για παραδειγμα.Αρα λοιπον ξεκιναμε με το τι τσεπη εχει ο καθενας κ το τι αναγκες εχει (τι οργανο θελει στα χερια του κ για ποιον λογο)

Απο κει κ περα κρινει σε τι τιμες θελει να παιζει κ αν (σε περιπτωση που η τσεπη του εχει πολλες δυνατοτητες) αξιζει η ταδε ή η αλλη κιθαρα τα λεφτα της.

Να το πω αλλιως:εγω κ να ειχα τα 3500 ή 4000 που θελει η Jackson ή η Fender για το custom shop μοντελο της δεν θα τα εδινα γιατι ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ (κατα την γνωμη μου)

Αυτο ομως δεν σημαινει πως ενα οργανο 2000 απο καποιο αλλο brand ειναι υπερβολικά ακριβό κ πως στην ουσια ειναι πανω κατω το ιδιο προιον με μια κιθαρα 800-1000 ευρω.

"Οι κιθαρες που μου αρεσουν αξιζουν τα λεφτα τους. Οι κιθαρες που δε μου αρεσουν δεν αξιζουν τα λεφτα τους".

Σωστά και όμορφα.

Υπάρχει όμως (για πολύ κόσμο) και η μεταπωλητική αξία στην εξίσωση.

Και ναι, υπάρχουν κιθάρες 1000-1500 ευρώ που διασύρουν hands down customιές της Jackson-Fender-you name it- αλλά...δεν πωλούνται με τίποτα όταν και αν τις βαρεθείς/αλλάξεις μουσική ρότα.

Πόσα top όργανα έχουμε δει στα αζήτητα μόνο και μόνο επειδή είναι made by μαστρο-Μήτσος??

Εγω παιδια ακομα δεν εχω καταλαβει και δεν με εχει πεισει κανενα σχολιο σχετικα με τους λογους που μια κιθαρα εχει ας πουμε 4000€...και μη μου πειτε οτι ειναι π.χ suhr,musicman η οτιδηποτε αλλο...τι σημαινει δηλαδη οτι ειναι suhr για να καταλαβω....ας πουμε τυχαια...το μαονι η οποιο αλλο ξυλο βαζει η suhr τι διαφορα εχει απο το μαονι της ibanez που εχει 1800€....τα ηλεκτρικα τι διαφορα εχουν....τα ταστα...τα τρεμολο και γενικα ολα τα Parts....αν τα βαλουμε διπλα διπλα δηλαδη σαν ''εξαρτηματα'' πριν τα χρησιμοποιησει οποιαδηποτε εταιρια για της κιθαρες της,τι διαφορα εχουν αυτα της Ibanez με τα 1800€ με αυτα της suhr....και οταν λεμε συνεχεια ποιοτητα κατασκευης περα απο τα υλικα τι εννοουμε....οτι δηλαδη καθε εταιρια που φτιαχνει κιθαρες με 1500€ δεν εχει τον εξοπλισμο που εχουν αλλες που πουλανε 3000€...δεν κανει το προσωπικο καλη δουλεια σε οτι γινεται με το χερι και βγαινουν οι κιθαρες στην παραγωγη με εργοστασιακα ελατωματα?...οσο αφορα στην αισθηση στο χερι ειναι εντελως υποκειμενικο οπως και ο ηχος που ειναι ενα στοιχειο που μεταβαλεται ανετοτατα με τα πραγματα που υπαρχουν σημερα και δεν ερχεται μαζι με την κιθαρα κατα την αγορα.

*Δικαιολογω καποιο επιπλεον κοστος μονο σε κιθαρες που έχουμε ''αναγκασει'' τον κατασκευαστη να εφαρμοσει οποιοδηποτε λοξα εχουμε στο κεφαλι μας σχετικα με το πως θελουμε να ειναι το οργανο που θα παντρευτουμε ;D....αλλα και παλι δεν μπορω να δικαιολογησω τετοιες τεραστιες διαφορες στα χρηματα...εκτος αν βαλουμε κανα φυλλο χρυσου ;D

Αυτα :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kostaras75 είπε:
Εγω παιδια ακομα δεν εχω καταλαβει και δεν με εχει πεισει κανενα σχολιο σχετικα με τους λογους που μια κιθαρα εχει ας πουμε 4000€...και μη μου πειτε οτι ειναι π.χ suhr,musicman η οτιδηποτε αλλο...τι σημαινει δηλαδη οτι ειναι suhr για να καταλαβω....ας πουμε τυχαια...το μαονι η οποιο αλλο ξυλο βαζει η suhr τι διαφορα εχει απο το μαονι της ibanez που εχει 1800€....τα ηλεκτρικα τι διαφορα εχουν....τα ταστα...τα τρεμολο και γενικα ολα τα Parts....αν τα βαλουμε διπλα διπλα δηλαδη σαν ''εξαρτηματα'' πριν τα χρησιμοποιησει οποιαδηποτε εταιρια για της κιθαρες της,τι διαφορα εχουν αυτα της Ibanez με τα 1800€ με αυτα της suhr....και οταν λεμε συνεχεια ποιοτητα κατασκευης περα απο τα υλικα τι εννοουμε....οτι δηλαδη καθε εταιρια που φτιαχνει κιθαρες με 1500€ δεν εχει τον εξοπλισμο που εχουν αλλες που πουλανε 3000€...δεν κανει το προσωπικο καλη δουλεια σε οτι γινεται με το χερι και βγαινουν οι κιθαρες στην παραγωγη με εργοστασιακα ελατωματα?...οσο αφορα στην αισθηση στο χερι ειναι εντελως υποκειμενικο οπως και ο ηχος που ειναι ενα στοιχειο που μεταβαλεται ανετοτατα με τα πραγματα που υπαρχουν σημερα και δεν ερχεται μαζι με την κιθαρα κατα την αγορα.

*Δικαιολογω καποιο επιπλεον κοστος μονο σε κιθαρες που έχουμε ''αναγκασει'' τον κατασκευαστη να εφαρμοσει οποιοδηποτε λοξα εχουμε στο κεφαλι μας σχετικα με το πως θελουμε να ειναι το οργανο που θα παντρευτουμε ;D....αλλα και παλι δεν μπορω να δικαιολογησω τετοιες τεραστιες διαφορες στα χρηματα...εκτος αν βαλουμε κανα φυλλο χρυσου ;D

Αυτα :D
Ακριβως, ασε που ετσι και αλλιως και τα parts(τα ξυλινα) κοβωνται και στις ιδιες διαστασεις με τον ιδιο τροπο παντου...εκτος και αν νομιζει κανεις οτι ο Suhr πχ καθεται με το spokeshave μερονυχτα πχ για να φτιαξει μια κιθαρα ;D(που ετσι και αλλιως μεγαλυτερη ακριβεια απο το cnc αποκλειεται να εχει).Το μονο play που εχει μεινει ουσιαστικα να παιξουν ειναι τα υπερξυλα....γιαυτο λυσσανε και οι μεν που τα πουλανε για τεραστιες διαφορες...και οι δε που τα εχουν αγορασει μαστιγωνοντας την αμειρη την τσεπουλα τους οτι ειναι λευγες ανωτερα....αλλιως η εξισωση δεν....βγαινει 8).

Dreamdancer είπε:
Ακριβως, ασε που ετσι και αλλιως και τα parts(τα ξυλινα) κοβωνται και στις ιδιες διαστασεις με τον ιδιο τροπο παντου...εκτος και αν νομιζει κανεις οτι ο Suhr πχ καθεται με το spokeshave μερονυχτα πχ για να φτιαξει μια κιθαρα ;D(που ετσι και αλλιως μεγαλυτερη ακριβεια απο το cnc αποκλειεται να εχει).Το μονο play που εχει μεινει ουσιαστικα να παιξουν ειναι τα υπερξυλα....γιαυτο λυσσανε και οι μεν που τα πουλανε για τεραστιες διαφορες...και οι δε που τα εχουν αγορασει μαστιγωνοντας την αμειρη την τσεπουλα τους οτι ειναι λευγες ανωτερα....αλλιως η εξισωση δεν....βγαινει 8).
Πάρτε στα χερια σας την οποια κιθαρα.(ειτε κανει 5 ευρω ειτε κανει 5000 ευρω)

Αν σας πείσει θα σας πείσει μονο ετσι για το αν αξιζει ή οχι τα οποια χρηματα πρεπει να δωσεις για να την αποκτησεις.Αφου την παίξετε κ την ακούσετε.

Μη το παιδεύουμε πολυ το θέμα.

Υ.γ Ηθελα κ την παραθεση που εκανες φιλε Dream απο τον Kostara αλλα κατι πατησα κ δεν...Τεσπα.

juand είπε:

Αν σας πείσει θα σας πείσει μονο ετσι για το αν αξιζει ή οχι τα οποια χρηματα πρεπει να δωσεις για να την αποκτησεις.Αφου την παίξετε κ την ακούσετε.

Υ.γ Ηθελα κ την παραθεση που εκανες φιλε Dream απο τον Kostara αλλα κατι πατησα κ δεν...Τεσπα.
Its ok...εξαλλου συμφωνω με τα περισσοτερα απο αυτα που λες απλα ειναι μερικες φορες που φτανουμε σε κατι μεγεθη δυσθεωρατα που δυσκολα δικαιολογουνται...

juand είπε:

^

|

|

Αυτό!

Αυτός που πιστεύει ότι αν κάποιος παίζει με κιθάρα των 300 ευρώ, είναι και καλά μουσικός για τα μπάζα, σκέφτεται ηλίθια.

Παρομοίως, αυτός που πιστεύει ότι ο μουσικός που παίζει με μιά κιθάρα των 2.500 ευρώ είναι κορόιδο, σκέφτεται επίσης ηλίθια.

Just my opinion.

Dreamdancer είπε:
Its ok...εξαλλου συμφωνω με τα περισσοτερα απο αυτα που λες απλα ειναι μερικες φορες που φτανουμε σε κατι μεγεθη δυσθεωρατα που δυσκολα δικαιολογουνται...
Μα πανω κατω τα ιδια λεμε με την διαφορα που εχουμε στο αν καποια οργανα της ταξης 1500-2000 ευρω (solid body)τα αξιζουν τα ευρα ή οχι.

Η μονη μου ένσταση εκει ηταν.

Κατα τα αλλα με την καμια δε αξιζουν τα 3000 για την οποια Jackson Custom shop(σουπερ ντουπερ Νιντζα μοντελο που παιζει με αυτο ο ταδε παιχταρας) εκτος κ αν θες να εχεις το συγκεκριμενο οργανο,που ειναι ετσι κ αλλιως κ γιουβετσι,που παιζει ο συγκεκριμενος παιχταρας κτλ κλτ κλτ.(Και που εκ των πραγματων δεν ειναι η ιδια κιθαρα αλλα λεμε τωρα)

;D

Πάλι ξεφύγαμε...  ::)

Επειδή βλέπω κουβέντα για suhr. Έχω παίξει και με suhr δεν με ενθουσίασε.. (είναι ίσως ο διαφορετικός προσανατολισμός στυλ μουσικής) Δεν την Θεωρώ όμορφή κιθάρα και δεν θα μου έκανε και αίσθηση να παίξω αν την είχα. Προσωπική γνώμη πάντα!!

Δεν ξέρω τι λέτε για τα ξύλα και τα καυσόξυλα και αν παίζουν ρόλο ή όχι, μια απο της καλύτερες κιθάρες που έχει τύχει να παίξω είναι αυτή: http://high-gain.com/products/xox-single-dot στο σπίτι του Jezus. Η κιθάρα εξολοκλήρου από ανθρακόνημα. Πανάλαφρη τέλεια αίσθηση στο παίξιμο, τέλειο ζύγισμα και ήχος απλά. Αλλά άσχημη....  8)

Το ότι κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει 10001000 για την κιθάρα των ονείρων του (και καλά κάνει) δεν πάει να πεί ότι εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε ότι το όργανο αυτό τελικά δεν τα αξίζει με όρους .... μη ονειρεμένους. Τι να κάνουμε, όλα μα όλα τα προιόντα έχουν και κάποια αντικειμενική αξία που καθορίζεται από παράγοντες που μπορούν να οριστούν, άλλο αν εμείς δεν είμαστε πάντα σε θέση να τους γνωρίζουμε.

Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια κιθάρα μαζικής παραγωγής που δεν διαθέτει κάτι εξωτικό και στοιχίζει πάνω από 2000 ευρώ χοντρικά, είναι υπερκοστολογημένη.

Το πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει κάποιος για μια κιθάρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο για να κριθεί η όποια κιθάρα. Υπάρχουν και οι χουβαρντάδες, οι σπάταλοι, οι πλούσιοι, οι απελπισμένοι, οι υπερεπαγγελματίες και, μη κρυβόμαστε, τα απλά κορόιδα.

longshadow είπε:
Αυτός που πιστεύει ότι αν κάποιος παίζει με κιθάρα των 300 ευρώ, είναι και καλά μουσικός για τα μπάζα, σκέφτεται ηλίθια.

Παρομοίως, αυτός που πιστεύει ότι ο μουσικός που παίζει με μιά κιθάρα των 2.500 ευρώ είναι κορόιδο, σκέφτεται επίσης ηλίθια.

Just my opinion.
+100000000 ακριβώς!!

Συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά περί δοκιμής ενός οργάνου,όσα χρήματα κι αν κάνει,ό,τι και αν λέει πάνω στο headstock και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η απολύτως σωστή δοκιμή γίνεται με τον ακριβή εξοπλισμό που διαθέτουμε (ενισχυτής,πετάλια,καλώδια,ακόμα και πένα).

Θεωρώ ότι στα μαγαζιά ακούμε εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που θα ακούμε από τη στιγμή της αγοράς και μετά,όχι αναγκαστικά χειρότερο,αλλά σίγουρα διαφορετικό.

Να πεταχτώ σαν την τσου τσου και εγώ.

Φίλε Consigliere089 αν και δεν παρακουλούθησα πολύ την κουβέντα αλλά κατάλαβα ότι σε καίει πιό πολύ το στήσιμο του οργάνου.

Να βγάζει έναν σωστό ήχο οργάνου παρά σαν πορδή και όχι πολλές λεπτομέριες περί ξύλων κτλ,απλά θέλεις να επιλέξεις το είδος του ξύλου και να είναι αξιοπρεπές και όχι παραπάνω ψαχούλεμα.

Επίσης θέλεις εμφανισιακά να είναι ένα κουκλάκι.

Τώρα απ'όλα αυτά αν κατάλαβα κάτι λάθος να με συγχωράς.

Το σχήμα,χρώμα και είδος ξύλων φαντάζομαι τα έχεις επιλέξει.

Σε καίει πιο πολύ,το όργανο σου να παίζει και να ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάς.

Για αρχή πρέπει να ξέρεις τι μανίκι σε βολεύει τι τάστα τι κλίμακα στην ταστιέρα και τι radius στην ταστιέρα.

Αν τα γνωρίζεις όλα αυτά τότε το μόνο που σου μένει είναι να στηθεί σωστά το όργανο.

Τώρα τελευταία είχε ανοιχτεί ένα θέμα που αναφέρεται σε διαφορές playability μεταξύ ακριβού και φτηνού οργάνου.

Το συμπέρασμα ήταν πως η φτηνό ή ακριβό όργανο με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά (σχήμα μανικιού,radius τάστα,κλίμακα ταστιέρας κτλ.) αν σεταριστούν σωστά τότε δεν υπάρχει διαφορά playability ανάμεσά τους.

Αυτό το σωστό στήσιμο ή θα στο κάνει κάποιος καλός μάστορας έξω (αν πάρεις ένα όχι καλοστημένο όργανο) ή θα στο κάνει το ακριβό όργανο είτε Custom Shop είτε ότι άλλο μπορεί να είναι.

Ένας από τους πολλούς λόγους που είναι πιό ακριβά αυτά τα όργανα είναι ότι δείνουν παραπάνω λεπτομέρια στην δουλειά για να γίνει πιό σωστή και αυτό φυσικά το χρεώνουν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Dreamdancer και JohnGam

Έλεος πια ρε παιδιά. Μας έχετε κουράσει με την προσωπική σας διαμάχη. Άμα θέλετε να μαλώσετε, μαλώστε, βριστείτε και κανονίστε σημείο για να "μονομαχήσετε" με pm.

Εμάς τους υπόλοιπους δεν μας ενδιαφέρει.

Φιλικά.  :)

kbasilis αυτό ακριβώς που λες φίλε μου!

Εχω καταλήξει σε όλους τους τομείς οπως ξύλα, μανίκια και μαγνήτες φυσικά.

Βασικά αυτό που θα ήθελα σε σχέση με τη Jackson που ερωτεύτηκα στο link, είναι αν γινόταν να είναι neck through κατασκευή και όχι bolt on, και σταθερή γέφυρα με πιεζοηλεκτρικό μαγνήτη.   8)

Consigliere089 είπε:
kbasilis αυτό ακριβώς που λες φίλε μου!

Εχω καταλήξει σε όλους τους τομείς οπως ξύλα, μανίκια και μαγνήτες φυσικά.

Βασικά αυτό που θα ήθελα σε σχέση με τη Jackson που ερωτεύτηκα στο link, είναι αν γινόταν να είναι neck through κατασκευή και όχι bolt on, και σταθερή γέφυρα με πιεζοηλεκτρικό μαγνήτη.  8)
Μία καλή λύση είναι αυτή που είπε ο theoctapus

Για δες εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=198735.120

απ' τον δικό μας θεούλη τον immortalx.
Άμα δεχτεί να σου την φτιάξει και τι κόστος θα έχει.

Αν σκεφτείς η παραγγελία από την jackson θα έχει και τελωνεία(αν έχει)και στην ουσία θα συ την ετοιμάσουν και θα σου την στείλουν.

Πολύ δύσκολο να κάνουν μάπα δουλειά αλλά αν θα σου την ετοιμάσει ο immortalx θα είσαι από κοντά και θα μπορέσετε να ανταλάξετε απόψεις σχετικά με την κατασκευή.

Η δουλειά του είναι γνωστή για το πόσο καλή είναι,οπότε δεν νομίζω να διαφέρει από της jackson και θα έχεις όλα τα υπόλοιπα θετικά που σου ανέφερα που δύσκολα θα τα έχεις εξ'αποστάσεως.

Όλα αυτά εννοήται πως είναι πιό βολικά αν συμφέρει και η τιμή.

Καλή επιλογή  ;)

To είδα διάολε πριν δημιουργήσω το ποστ!!

Απίστευτος μάστορας, τρομερή δουλειά με αγάπη και μεράκι πάνω απ όλα! Θα ήθελα να μου πει και αυτός δύο πράγματα.

Αν έχει κάνεις το τηλέφωνό του immortalx ας σου στείλει ένα μήνυμα στο inbox. Θα στείλω κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν μπαίνει συχνά ώστε να δει το μήνυμά μου! :/

Consigliere089 είπε:
To είδα διάολε πριν δημιουργήσω το ποστ!!

Απίστευτος μάστορας, τρομερή δουλειά με αγάπη και μεράκι πάνω απ όλα! Θα ήθελα να μου πει και αυτός δύο πράγματα.

Αν έχει κάνεις το τηλέφωνό του immortalx ας σου στείλει ένα μήνυμα στο inbox. Θα στείλω κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν μπαίνει συχνά ώστε να δει το μήνυμά μου! :/
Την κιθάρα

SAM_2005.jpg

την είχε φτιάξει για τον Stavros_F αν δεν απατώμαι και ίσως να γνωρίζει να σου πει,δες και το προφίλ του

http://www.noiz.gr/index.php?action=profile;u=43348

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back