Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.messalion είπε:Εκει εστιαζω την ερωτηση μου και εγω.Βλεποντας τοσα χρονια δουλειες "ερασιτεχνων" εδω μεσα και συγκρινοντας την δουλεια τους ΚΑΙ με δικες μου αγορες αλλα και με οργανα που εχω παιξει,βλεπω οτι τελικα δεν αξιζει ρε παιδια.....
Επαιξα με την κιθαρα του imortalx (προς SF) και πραγματικα μου εφυγε το κλαπετο.Για τιμη δεν το συζηταω (κατω των 1500) και αργοτερα επαιξα και με μια horizon και ηταν για πεταμα μπροστα στην custom του imortalx.Το ιδιο επαθα και με ενα δικο μου οργανο (fender strat deluxe) που την εχω και καθεται γιατι μου αρεσει πιο πολυ η ibanez 470 που εχω.
Τελικα οπως εχει πει και ενας "μεγαλος" "Για να βρεις την πραγματικη αξια ενος οργανου αφαιρεσαι τα μισα απ'οσο κοστιζει γιατι αυτο που αφαιρεις ειναι το ονομα" food for thought
Το θέμα είναι πόσο καλό όργανο είναι η "ΤΑΔΕ" strat ή η "ΤΑΔΕ" lp στο χέρι του καθένα μας (κ στο αφτι φυσικά).Και μετα ο καθενας μας κρίνει αν αξίζει ή οχι τα λεφτά της.
Για παράδειγμα εγώ έχω μια strat απο γνωστό Ελληνα κατασκευαστή που κοστίζει πάνω απο 1500 ευρώ κ για μένα είναι η καλύτερη στρατ που έχω πιάσει στα χέρια σε σύγκριση με κάθε άλλη που έχω ακούσει/παίξει απο 100 ευρω μέχρι 4500 ευρώ. Αρα για μένα τα αξίζει κ με το παραπάνω τα λεφτά της.
Ή να φέρω ενα άλλο παράδειγμα :κάποια μοντέλα της IBANEZ δεκαετίας '70 (Artist κ Musician) παρόλο που καμιά φορά τις βλέπεις σε τιμή πάνω από 2000 ευρώ,είναι όργανα που κ αυτά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσεις γι αυτές (τις έχω παίξει κ αυτή ειναι η άποψή μου).Για κάποιον αλλον ειναι πολλά τα λεφτά κ δεν αξίζει να τα δώσεις.
Η σύντροφος μου από την άλλη (που ζει απο την μουσική) θεωρεί πως δεν αξίζει να δίνεις πάνω απο 1000 για ΟΠΟΙΑΔΗΠΩΤΕ κιθάρα ή μπασσο γιατι άπλα τα ΧΕΡΙΑ κ μόνο αυτά κάνουν την διαφορά.
Αρα λοιπόν είναι καθαρά θεμα του καθενός να πει αν είναι σωστό να δώσει 3500 ή 50 ευρω για την τάδε κιθάρα ή οχι.