FENDER Custom Shop founders design Project

mikeguitar είπε:
Καλά αυτο διορθώνεται όμως με το truss rod.
Λες να έχει πάρει το μπράτσο?

Τι custom shop και αηδίες ... ::)

fusiongtr είπε:
Λες να έχει πάρει το μπράτσο?

Τι custom shop και αηδίες ... ::)
Τι φταίει όμως και είναι τοσο ψηλό το action ;Γιατι ουτε και εμενα μ'αρεσει το ψηλό.Θέλει πειραγμα το nut η το saddle ;Πωπω βγαινουμε και off topic τώρα.

Edit:Dimsonic τι προτείνεις ;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
BlackCrow81 είπε:
FRED STUART FOUNDERS DESIGN HERRINGBONE TELECASTER

1587173821_gtr_frt_001_rr.png

http://www.fendercustomshop.com/guitars/telecaster/fred-stuart-founders-design-herringbone-telecaster-african-blackwood-fingerboard-natural/

Τι ψηλο action που το είδατε βρε? (mini quiz: πόσο είναι το action στην κιθάρα της φωτό κάτω?)

Κατά τα άλλα, αυτή είναι μακράν η πιο εντυπωσιακή καστομιά από όλες, με μπόλικο γούστο, θεματολογία ( martin ακουστικές ) και όμορφο αποτέλεσμα. Ωραίο -ημιδιάφανο- tortoise guard, ωραία πινελιά οι μαγνήτες σε matching tortoise tops, purfling ψαροκόκκαλο, zipper backstrip, snowflake markers. Εξαιρετικό καπάκι (πριν δω τα specs το πέρασα για birdseye, που ενώ στα μανίκια δεν με τρελαίνει, στα σκάφη μου αρέσει πολύ), ωραίο μαόνι στο μανίκι. Αντί για αυτό το rosewood στην πλάτη και στο headplate νιώθω πως θα ταίριαζε καλύτερα-στο θέμα-ένα απλό Indian χωρίς πολλά νερά, αλλά και έτσι πάλι ξεχωρίζει. Εξαιρετική επιλογή τα butterbean tuner buttons. Kέρδισε κατά κράτος, ως custom.

Μου άρεσε και η Strat με τον tele μαγνήτη και controls, αλλά βρε παιδί μου, "stelecaster"? Πόσες πια παραφράσεις του "caster" χωράει ο κόσμος?

DSCF0098.JPG

Πνοή και Νύξη είπε:
Τι ψηλο action που το είδατε βρε? (mini quiz: πόσο είναι το action στην κιθάρα της φωτό κάτω?)
Στο 12ο ταστο στη μι μπαχο 7 χιλιοστά θα ελεγα εγώ...Πες αν θα το χαμηλώσεις και πως.

mikeguitar είπε:
Καλά αυτο διορθώνεται όμως με το truss rod.Άμα είναι και πολύ χαμηλό ταστάρει.Όλα θέλουν το μάστορα τους πάντως.Έτσι κι'αλλιώς η fender πάντα εχει λιγο μεγαλυτερο action.Ας ειναι το μόνο πρόβλημα.
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Superfunk είπε:
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Ήμουνα σιγουρος ότι θα σχολίαζες για τη fender.Έχοντας όμως τόση εμπειρία(εσύ)θα περίμενα να ελεγες κάτι που θα ήταν on topic.Οπως εκανα και εγω ακόμα και αν εκανα λαθος δεν είναι αυτος ο τροπος για να διορθωθεί.Θα προτιμούσα να μάθω τη γνωμη σου πανω σε αυτα τα οργανα που παρεθεσε ο BlackCrow81.Τώρα οσο για το καλυτερα να μασάω νομίζω τα υπεράριθμα posts σου δίνουν την απάντηση από μόνα τους.

mikeguitar είπε:
Ήμουνα σιγουρος ότι θα σχολίαζε για τη fender.Έχοντας όμως τόση εμπειρία θα περίμενα να ελεγες κάτι που θα ήταν on topic.Οπως εκανα και εγω ακόμα και αν εκανα λαθος δεν είναι αυτος ο τροπος για να διορθωθεί.Θα προτιμούσα να μάθω τη γνωμη σου πανω σε αυτα τα οργανα που παρεθεσε ο BlackCrow81.Τώρα οσο για το καλυτερα να μασάω νομίζω τα υπεράριθμα posts σου δίνουν την απάντηση από μόνα τους.
ΟΛΑ όσα έγραψες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λάθος.

Δηλαδή δεν έπιασες ούτε ένα στα τρία :)

Αν βρεις ΤΙ έγραψες λάθος κερδίζεις δύο βαθμούς.

:)

Superfunk είπε:
ΟΛΑ όσα έγραψες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λάθος.

Δηλαδή δεν έπιασες ούτε ένα στα τρία :)

Αν βρεις ΤΙ έγραψες λάθος κερδίζεις δύο βαθμούς.
Ξέρω τι έκανα λάθος καθώς μου το επισήμαναν και άλλα μέλη με τα posts σου και με τον ωραίο τους τρόπο.Δεν μας είπες ομως την αποψη για αυτες τις κιθαρες custom shop,και πως σου φαίνεται το setup τους ;

Τέλος πάντων ίσως ήμουν σκληρός μαζί σου :)

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.το action δεν ρυθμίζεται με το truss rod (θα μας διαβάσει κάβας νιουμπης και θα καταστρέψει την κιθάρα του και θα μας κυνηγάει) :)

2 .χαμηλό actiοn δεν σημαίνει απαραίτητα τασταρισμα

3.οχι οι Fender δεν έχουν υψηλότερο action

mikeguitar είπε:
Ξέρω τι έκανα λάθος καθώς μου το επισήμαναν και άλλα μέλη με τα posts σου και με τον ωραίο τους τρόπο.Δεν μας είπες ομως την αποψη για αυτες τις κιθαρες custom shop,και πως σου φαίνεται το setup τους ;
Οποιοδήποτε μπορεί να κρίνει το σετ απ μιας κιθάρας από ένα βίντεο χαραμιζεται, πρέπει να ανοίξει κανά γραφείο μέντιουμ να κονομησει.

Επίσης μπορεί να παίξει και τζόκερ μια και σίγουρα μπορεί να μαντέψει τα νούμερα που θα βγουν.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα και δεν σου αρκεί η γνώμη του Φάνη λίγο παραπάνω που είμαι σίγουρος ότι το έχει ρίξει στα τσίπουρα για να ξεπεράσει αυτά που διαβάζει εδώ μέσα :)

Superfunk είπε:

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.το action δεν ρυθμίζεται με το truss rod (θα μας διαβάσει κάβας νιουμπης και θα καταστρέψει την κιθάρα του και θα μας κυνηγάει) :)

2 .χαμηλό actiοn δεν σημαίνει απαραίτητα τασταρισμα

Ήσουν όντως σκληρός, γιατί βρήκε τα άλλα δύο.

4. Όλα θέλουν τον μάστορά τους

5. Ας είναι το μόνο πρόβλημα το action.

;)

Superfunk είπε:

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.το action δεν ρυθμίζεται με το truss rod

2 χαμηλό actiοn δεν σημαίνει απαραίτητα τασταρισμα

1.Εντάξει

2.Εδώ είναι που μπαινει ο έμπειρος μάστορας.

3.Εντάξει,ποιά εταιρία το έχει;Τα custom μοντελα ειναι οκ από  action.Τα υπόλοιπα ;

Να σου πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί δεν έχεις και αδικο.Πως να μην μπερδευτεις με τοσα νεα που μαθαινεις καθε μέρα ομως για τη μουσική;

Edit:Μου αρκεί η γνωμη του Φάνη και δεν νομίζω να το'χει ρίξει στα τσίπουρα χαχα.Θα ήθελα όμως και τη δικια σου μιας και προκειται για fender και είναι κάτι που το κατεχεις καλά.

Είμαι offtopic αλλά δεν αντέχω ρε παιδιά (απευθυνόμενος κυρίως στα παλαιώτερα μέλη)

Σαν πολλά troll δεν έχουν μαζευτεί ή είναι ιδέα μου;

Δεν κρίνω την γνώμη κανενός, αλλά λίγο σοβαρότητα ρε παιδιά, δεν μπορεί να συζητάτε για θέματα setup από ότι βλέπετε σε ένα video.

Λίγο στοιχειώδη σεβασμό στα μέλη που έχουν εμπειρία, κάτι έχουν να πουν και έχουν βοηθήσει και πέντε άτομα που λέει ο λόγος.

Ζητάω συγνώμη από όλους για την τοποθέτηση μου, απλώς, μάλλον σκεφτόμουν δυνατά.

fusiongtr είπε:
Κανένα 3άρι mm. ...  ::)
2,1mm low E.  Kι εγώ ξεγελιέμαι πολλές φορές από φωτό που βλέπω, υπό κάποιες γωνίες. Ακόμη και κάποια όργανα που πιάνω στα χέρια μου, μοιάζουν να έχουν πολύ ψηλό action, αλλά στην ουσία έχουν χαμηλό-αλλά ψηλά τάστα=μακριά η χορδή από την ταστιέρα.

Κάποιοι από τους πρώην custom shop luthiers, διαγράφουν δική τους πορεία ως μεμονωμένοι κατασκευαστές ή ως designers ή και τα δύο. Ο John Page και ο Gene Baker πχ.

https://www.johnpageclassic.com/collections/ashburn

AJ Series | John Page Guitars

http://www.destroyallguitars.com/models/item/605-gene-baker-phoenix/category_pathway-32

Πνοή και Νύξη είπε:
2,1mm low E.  Kι εγώ ξεγελιέμαι πολλές φορές από φωτό που βλέπω, υπό κάποιες γωνίες.
Εγώ υπολόγισα με βάση το πάχος του τάστου .... ::)

fusiongtr είπε:
Εγώ υπολόγισα με βάση το πάχος του τάστου .... ::)
Εγώ μάλλον εβαλα και το παχος των κλειδιών.Τελικά από καμια φωτογραφία δεν γίνεται να βγει συμπερασμα.

BlackCrow81 είπε:
Αυτή θα διαλέξω και γω με τα διαφορετικά για τη θεματολογία της fender ξύλα

Πολύ προσεγμένη και στα χρώματα,  ιδιαίτερα το καπάκι πολύ διαφορετικό για ηλεκτρικό όργανο

και ειναι και tele :D

nasokosm είπε:
8Αυτή θα διαλέξω και γω με τα διαφορετικά για τη θεματολογία της fender ξύλα

Πολύ προσεγμένη και στα χρώματα,  ιδιαίτερα το καπάκι πολύ διαφορετικό για ηλεκτρικό όργανο

και ειναι και tele :D
κ εγω αυτη θα διαλεξω...θα τσακωθουμε! ;DΒεβαια κατι μου λεει οτι θα ναι βαριουτσικη!

Δε καταλαβα τι ξυλο ειναι το καπακι!

Απαντήσεις

Trending...

Back