Cranked Plexi -Προταση για overdrive / distortion

Γιαυτό που μας λες ότι θέλεις να κάνεις, όμως, δεν θέλει plexi type πετάλι (εάν βάλεις Plexi πετάλι σε plexi ενισχυτή, δεν θα διατηρήσεις τα χαρακτηριστικά του ήχου σου, αλλά θα τα κάνεις πολύ πιο έντονα), αλλά ένα σχετικά transparent od, που να μην σου αλλάζει τον ήχο. Ενδεχομένως, να θέλεις να είναι και λίγο fat sounding για να δίδει όγκο στα single coils. Δεν ξέρω ακριβώς πως θα το δουλεύεις το rig, αλλά θα σου προτείνω κάποια οικονομικά πετάλια που ταιριάζουν όμορφα με plexi type ενισχυτές και τα πιο πολλά τα έχω δοκιμάσει με origin 20.
+1000

το jhs Angry Charlie ειναι υποτιθεται βελτιωμενη εκδοση του guv nor..

κι εγω αυτο υποψιαζομαι αλλα οπως εχω αναφερει και νωριτερα ,τοσο το mxr micro amp οσο κι ενας hw κλωνος του tubescreamer που εχω ,δεν εκαναν τη δουλεια

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, ναι, μέχρι Yngwie πιάνεις άνετα, ειδικά με τσίτα τον 2061. Με το Captor είναι ό,τι πρέπει πραγματικά, έχεις τα καλά χωρίς την ένταση. 
με το captor ,ποια drive δοκιμασες(και με ποιον ενισχυτη) ;

το dod 308 το χεις δοκιμασει;

το jhs Angry Charlie ειναι υποτιθεται βελτιωμενη εκδοση του guv nor..

κι εγω αυτο υποψιαζομαι αλλα οπως εχω αναφερει και νωριτερα ,τοσο το mxr micro amp οσο κι ενας hw κλωνος του tubescreamer που εχω ,δεν εκαναν τη δουλεια
Δημήτρη, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεσαι OD με φλατ mids, τύπου Klon (Soul Food, Archer) ή το Νobels που σου πρότεινε ο Γιώργος παραπάνω. Ίσως και το Mudhoney της T-Rex να σου έκανε δουλειά ή το Xotic AC Βooster το κίτρινο.

Δημήτρη, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεσαι OD με φλατ mids, τύπου Klon (Soul Food, Archer) ή το Νobels που σου πρότεινε ο Γιώργος παραπάνω. Ίσως και το Mudhoney της T-Rex να σου έκανε δουλειά ή το Xotic AC Βooster το κίτρινο.
ειχα ομως το soulfood ,το archer και το tumnus(προ captor εποχες)  .Σαν od ειχαν σιγουρα mid hump .Σαν booster ,το tumnus τονιζε λιγο τα μπασα ,το archer ειχε μια μικρη εμφαση στα μεσσαια (απο οσο θυμαμαι ).Το θεμα ειναι οτι θα κανει τη δουλεια το booster?Εγω επι της ουσιας θελω ενα πεταλι που να μπορω να παιζω απο hendrix μεχρι malmsteen καταστασεις(τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια καθοτι και οι δυο ,παρα το μουσικο χαος που υπαρχει αναμεσα τους ,ο ηχος τους βασιζεται σε τερματισμενο πλεξι και gain πεταλι για σπρωξιμο) και να αλλαζω ταχυτητες με το volume

Δημήτρη
ωχ

παει το απορρητο χαχαχ

εχουμε γνωριστει;

παει το απορρητο χαχαχ

εχουμε γνωριστει;
Θα έχουμε ανταλλάξει και καμιά 20αριά email στις αγγελίες! Για ανταλλαγές κυρίως! Δεν ξέρω όμως αν έχουμε κάνει ποτέ συναλλαγή !

Θα έχουμε ανταλλάξει και καμιά 20αριά email στις αγγελίες! Για ανταλλαγές κυρίως! Δεν ξέρω όμως αν έχουμε κάνει ποτέ συναλλαγή !
ε καποια στιγμη θα μας κατσει ,δεν μπορει..

ε καποια στιγμη θα μας κατσει ,δεν μπορει..
χααχ χλωμό! Γιατί έχουμε εντελώς διαφορετικά γούστα στον ήχο! Αυτά τα OD που ψάχνεις και είχες εγώ δεν θέλω ούτε να τα ξέρω! Εγω θέλω το drive να "χρωματίζει" , να αλλάζει (δίνει άλλον χαρακτήρα) στον ήχο...
Tubescreamer all the way. marshallοπέταλα με πολλά πρίμα, fuzz, τέτχοια μ' αρεσουν

με το captor ,ποια drive δοκιμασες(και με ποιον ενισχυτη) ;

το dod 308 το χεις δοκιμασει;

Όταν είχα το Captor έπαιζα μόνο με το Kraken της Victory. Στο πρώτο κανάλι που είναι σαν JCM800, έβαζα για σπρώξιμο ή ένα modded 308 (mod για να κόβει λιγότερα μπάσα), ή το Archer. Στο άλλο κανάλι που ήταν ουσιαστικά σαν 5150, είχα ένα Boss SD1 με το drive στο 0 και το level στο 10.

Εν τέλει τα έδωσα όλα αυτά και γύρισα σε 100% digital λύσεις, χωρίς να λέω ότι είναι καλύτερη λύση, απλά ταιριάζει καλύτερα στο workflow μου.

Όταν είχα το Captor έπαιζα μόνο με το Kraken της Victory. Στο πρώτο κανάλι που είναι σαν JCM800, έβαζα για σπρώξιμο ή ένα modded 308 (mod για να κόβει λιγότερα μπάσα), ή το Archer
πως ακουγοντουσαν ,με τι ρυθμισεις ;

θα μου δωσουν το ευρος που ψαχνω;

χααχ χλωμό! Γιατί έχουμε εντελώς διαφορετικά γούστα στον ήχο! Αυτά τα OD που ψάχνεις και είχες εγώ δεν θέλω ούτε να τα ξέρω! Εγω θέλω το drive να "χρωματίζει" , να αλλάζει (δίνει άλλον χαρακτήρα) στον ήχο...
τα Tonecity Golden plexi και το Jhs Angry Charlie δεν τα λες transparent .Απλα τωρα χω τη δυνατοτητα να παρω ολο το drive του ενισχυτη και αυτα τα πεταλια κλωτσανε και λογικο

πως ακουγοντουσαν ,με τι ρυθμισεις ;

θα μου δωσουν το ευρος που ψαχνω;

Κι εγώ ουσιαστικά κάτι παρόμοιο με σένα ήθελα, δηλαδή να παίρνω από τον ενισχυτή αυτό που ήδη έχω, αλλά παραπάνω, αν βγάζει νόημα έτσι όπως το λέω.

Αυτό που έκανα συνήθως ήταν να βάζω το Drive στο 1-2 και το Level στο 6-7, με το tone στη μέση. Αυτές ήταν οι ρυθμίσεις του Archer.

Με το 308 ήταν άλλη ιστορία, γιατί είναι πετάλι που χρωματίζει φουλ, δίνει πολλά πριμο-μεσαία και είναι και πολύ φασαριόζικο. 

Δυστυχώς δεν έχω clips από εκείνη την περίοδο, αλλά ούτως ή άλλως παίζω με Tele συν single coil sized humbucker στη γέφυρα, οπότε δε νομίζω να σου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

ειχα ομως το soulfood ,το archer και το tumnus(προ captor εποχες)  .Σαν od ειχαν σιγουρα mid hump .Σαν booster ,το tumnus τονιζε λιγο τα μπασα ,το archer ειχε μια μικρη εμφαση στα μεσσαια (απο οσο θυμαμαι ).Το θεμα ειναι οτι θα κανει τη δουλεια το booster?Εγω επι της ουσιας θελω ενα πεταλι που να μπορω να παιζω απο hendrix μεχρι malmsteen καταστασεις(τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια καθοτι και οι δυο ,παρα το μουσικο χαος που υπαρχει αναμεσα τους ,ο ηχος τους βασιζεται σε τερματισμενο πλεξι και gain πεταλι για σπρωξιμο) και να αλλαζω ταχυτητες με το volume

tc (mini) spark, rc booster, mxr timmy, mxr micro amp

Είναι εντελώς διαυγή, και (κάποια από αυτά) έχουν και eq ώστε να τα φέρεις ακριβώς εκεί που θέλεις.

tc (mini) spark, rc booster, mxr timmy, mxr micro amp

Είναι εντελώς διαυγή, και (κάποια από αυτά) έχουν και eq ώστε να τα φέρεις ακριβώς εκεί που θέλεις.
οπως το εχω ηδη αναφερει ,δοκιμασα το mxr micro amp χωρις ικανοποιητικο αποτελεσμα για αυτο που θα ηθελα να πετυχω

.Πιστευεις οτι με ενα booster μπορω να πετυχω το φασμα που εχω περιγραψει;

Δεν το πρόσεξα για τι micro amp. Δεν το έχω δοκιμάσει, είναι η αλήθεια, αλλά ξέρω ότι είναι καθαρό boost, όπως είναι και το ep booster της xotic, όπως είναι και το tc mini spark, που το έχω.

Κοίτα, έχεις τέρμα τον ενισχυτή και χειρίζεσαι τα πάντα από το vol της κιθάρας. Θες και ένα πετάλι που να μην αλλάζει τον ήχο καθόλου, αλλά να σου δίδει εξτρα gain. Άρα θες ένα tc mini spark, για να δίδεις περισσότερο gain. Μπορείς να το βάζεις και στο fx loop, μετά την προενίσχυση, καθώς δουλεύει λίγο διαφορετικά εκεί.

Μπορείς επίσης, να βάλεις ένα καλό eq pedal, αντι booster, Οπως και ένα διαυγές compressor pedal.

Εάν θες μπορώ να σου κάνω κάποιες ενδεικτικές ηχογραφήσεις με τέρμα gain και vol (μέσω emulated output) στον origin (ίδιας φιλοσοφίας ενισχυτής) ώστε να δεις ακριβώς πως δουλεύουν τα πετάλια. Αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει, μου είναι εύκολο.

Δεν το πρόσεξα για τι micro amp. Δεν το έχω δοκιμάσει, είναι η αλήθεια, αλλά ξέρω ότι είναι καθαρό boost, όπως είναι και το ep booster της xotic, όπως είναι και το tc mini spark, που το έχω.

Κοίτα, έχεις τέρμα τον ενισχυτή και χειρίζεσαι τα πάντα από το vol της κιθάρας. Θες και ένα πετάλι που να μην αλλάζει τον ήχο καθόλου, αλλά να σου δίδει εξτρα gain. Άρα θες ένα tc mini spark, για να δίδεις περισσότερο gain. Μπορείς να το βάζεις και στο fx loop, μετά την προενίσχυση, καθώς δουλεύει λίγο διαφορετικά εκεί.

Μπορείς επίσης, να βάλεις ένα καλό eq pedal, αντι booster, Οπως και ένα διαυγές compressor pedal.

Εάν θες μπορώ να σου κάνω κάποιες ενδεικτικές ηχογραφήσεις με τέρμα gain και vol (μέσω emulated output) στον origin (ίδιας φιλοσοφίας ενισχυτής) ώστε να δεις ακριβώς πως δουλεύουν τα πετάλια. Αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει, μου είναι εύκολο.
δεν εχουμε fx loop ,ειμαστε μινιμαλ

θελω με τερμα το volume να shredαρω (sustain κλπ εκει οκ θελω να παχαινει λιγο ) και με το volume να καθαριζω για πιο hendrix ,jeff beck καταστασεις .Κι εγω μπερδεμενος φουλ ειμαι 

αν σου ειναι ευκολο και πιστευεις οτι θα βοηθησει,δεν θα με χαλαγε να μου στειλεις υλικο

Ενισχυτής με gain και vol στο 8. Παίζω με humbuckers, για να μην έχω θορύβους.

Εδώ το "καθαρό" σήμα

Προβολή συνημμένου no pedals.mp3

Παρακάτω παίζω με πετάλια, ενεργοποιώντας και απανεργοποιώντας το πετάλι κατά τη διάρκεια του κλιπ. Επίσης, σε κάθε πετάλι ρίχνω το volume για να φανεί πόσο καλά καθαρίζει ο boosted ήχος. Το spark το εχω στη μέση, και όλα τα υπόλοιπα πετάλια τα έχω σε volume 10 και gain 2,5-3, εκτός τα boss od3 και tc dark matter, όπου το gain ειναι στο 0. Οι ρυθμίσεις του ενισχυτή παραμένουν σταθερές, και γενικότερα δεν έχω ρυθμίσει κανένα πετάλι για βέλτιστη απόδοση. Μια generic ρύθμιση σε όλα.

Προβολή συνημμένου boss od3.mp3

Προβολή συνημμένου maxon sd9.mp3

Προβολή συνημμένου neo drive in.mp3

Προβολή συνημμένου odr1.mp3

Προβολή συνημμένου spark mini.mp3

Προβολή συνημμένου tc dark matter.mp3

Προβολή συνημμένου wampler panteon.mp3

Προβολή συνημμένου xotic sl drive.mp3

Ενισχυτής με gain και vol στο 8. Παίζω με humbuckers, για να μην έχω θορύβους.

Εδώ το "καθαρό" σήμα

Προβολή συνημμένου 27288

Παρακάτω παίζω με πετάλια, ενεργοποιώντας και απανεργοποιώντας το πετάλι κατά τη διάρκεια του κλιπ. Επίσης, σε κάθε πετάλι ρίχνω το volume για να φανεί πόσο καλά καθαρίζει ο boosted ήχος. Το spark το εχω στη μέση, και όλα τα υπόλοιπα πετάλια τα έχω σε volume 10 και gain 2,5-3, εκτός τα boss od3 και tc dark matter, όπου το gain ειναι στο 0. Οι ρυθμίσεις του ενισχυτή παραμένουν σταθερές, και γενικότερα δεν έχω ρυθμίσει κανένα πετάλι για βέλτιστη απόδοση. Μια generic ρύθμιση σε όλα.

Προβολή συνημμένου 27285

Προβολή συνημμένου 27286

Προβολή συνημμένου 27287

Προβολή συνημμένου 27289

Προβολή συνημμένου 27290

Προβολή συνημμένου 27291

Προβολή συνημμένου 27292

Προβολή συνημμένου 27293
πωπω εκανες πολυ δουλεια!!ευχαριστω

,θα τα ακουσω μολις αδειασω λιγο

θα ηταν ομως προτιμοτερο αν χρησιμοποιουσες μονοπηνιους ,ε ε ε;

Δεν εχω καλο ρευμα σπιτι, και εχουν πολυ θορυβο οι μονοπηνιοι. Αρκεσου στο ακουσεις διαφορες στο eq, τσεκαρε ποια πεταλια σου κανουν κλικ, και θα κανω συμπληρωματικη ηχογραφηση με στρατ.

Δεν εχω καλο ρευμα σπιτι, και εχουν πολυ θορυβο οι μονοπηνιοι. Αρκεσου στο ακουσεις διαφορες στο eq, τσεκαρε ποια πεταλια σου κανουν κλικ, και θα κανω συμπληρωματικη ηχογραφηση με στρατ.
Δυστυχως με τους διπλους πηγε στραφι ολος ο κοπος σου καθοτι μιλαμε για αλλη φαση τελειως .Thumbs up για το παιξιμο

Εκατσα κι εγω κι εγραψα ενα jam πανω απο γνωστου επους το backing track .Χρησιμοποιησα τα παρακατω με τις κατωθι ρυθμισεις :

-Ενισχυτης Marshall 2061x jumpαρισμενος με την κιθαρα στο bright καναλι και τις ρυθμισεις full on στο bright και στο bass καναλι ολα στο 7,5 

-Tonecity Golden Plexi με vol :8,5 o'clock ,gain : 8 o'clock ,tone : 10 o'clock

-Tubescreamer Ts9 by St Pedals  με vol : 4 o'clock ,gain : 1 o'clock ,tone : 12 παρα o'clock

-Jhs Angry Charlie με vol : 2 o'clock ,gain : 8:30 o'clock ,tone : 12 o'clock , presence : 8:30 o'clock

Τα εχω φερει ολα να ναι περιπου στα ιδια  και  εχω χωρισει το jam ας πουμε σε δυο γυρους (δεν παιζω με την ιδια σειρα τα πεταλια και στους 2 γυρους) ,εναν με το neck μαγνητη κι εναν με τον bridge και παιζω 4 φορες σε καθε γυρο ξεκινωντας με τον ιδιο τροπο περιπου (η μια φορα ειναι μονο ο ενισχυτης)  .Βρειτε  ποιο ειναι ποιο ...

Προβολή συνημμένου captor jimi.mp3

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back