- Πόντοι
- 4,208
ή κάποια ιδιαίτερη τεχνική που δεν κανω στο παρόν track?
Αυτό.
Πήγαινε στο 1:40 πχ
ή κάποια ιδιαίτερη τεχνική που δεν κανω στο παρόν track?
Είναι θέμα οργανικό, του ήχου, και όχι παιξίματος. Λείπει η πολύ έντονη ατάκα, το δάγκωμα της στρατ, που να "τρυπά" τον φουσκωμένο ήχο του big muff.
Ήταν ενας out of the ordinary πειραματισμός, και προσπαθώ να δω σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπάρχει το θέμα
συγνώμη κι όλας αλλά υπάρχει μια α' τεράστια διαφορά στην κλάση σας και το λέω γνωρίζοντας ότι ο Γιώργος δεν θα περεξηγηθεί.Ναι παιζει ρολο και η πενια εκτος απα τα υπολοιπα.
Εδω εχω δυο εκτελεσεις μια (το 2009) με prs jb dunkan και pod xt (προσομοιωση soldano 100) και μια (το 2020) με fender gold lace sensors και pod hd500 (προσομοιωση jcm800 με chandler tube drive, boss eq) , χωρις modulation effects, μονο reverb και delay.
Εχει μεγαλη διαφορα με τους μονους, παρα το οτι παιζω με την ιδια πενια.
...
και οι δυο δικές σου προσπάθειες είναι πολύ κοντά και με ό,τι και να έπαιζες πάλι εκεί κοντά θα ήταν.
...
και ουσιώδης και εμφανής, αλλά απολύτως αποδεκτά και μάρτυρες του ποιός παίζει (ένας επαγγελματίας)Κι όμως ακόμα και του Σπύρου που όσον αφορά το παίξιμο είναι και στα 2 clips spot on, η διαφορά στον ήχο ειναι ουσιώδης και εμφανής.
Και τι μ'αυτό βρε Δημήτρη. Ο Σπύρος είναι επαγγελματίας μουσικός (και δάσκαλος εάν δεν απατώμαι) και από το 99% των μελών-κιθαριστών του Νόιζ αρτιότερος μουσικός-κιθαρίστας.και ουσιώδης και εμφανής, αλλά απολύτως αποδεκτά και μάρτυρες του ποιός παίζει (ένας επαγγελματίας)
Και τι μ'αυτό βρε Δημήτρη. Ο Σπύρος είναι επαγγελματίας μουσικός (και δάσκαλος εάν δεν απατώμαι) και από το 99% των μελών-κιθαριστών του Νόιζ αρτιότερος μουσικός-κιθαρίστας.
Το θέμα μας εδώ είναι ο ήχος και πόσο πλησίασε ο Γιώργος τον ήχο του David στο συγκεκριμένο κομμάτι. Γιατί η κιθάρα του με τα συγκεκριμένα εφέ και ενισχυτή δεν είχε αυτήν την ατάκα του original solo;
Κατά την άποψή μου και πέρα απ'τα μέσα, "φταίει" ο τρόπος που χειρίζεται την πένα αλλά και το touch του στα τάστα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι κακό γιατί είναι ο δικός του τρόπος παιξίματος και αυτός τον εκφράζει-αρέσει...
Κάποιες φορές βέβαια και σε κάποιες περιπτώσεις λίγο περισσότερο "σκάψιμο" χρειάζεται Γιώργο...
Edit: Και στο τέλος και στο κάτω κάτω εσύ δεν είσαι αυτός Δημήτρη που λες ότι "εδώ μοιάζει το παίξιμο σου" με του Gilmour ή των Camel η του Gary e.t.c e.t.c... Ο καθείς από εμάς προσπαθεί να έχει τον "δικό" του ήχο.
Συμφωνούμε..ο ήχος φτιάχνεται από τον μουσικό. Και εδώ είναι ξεκάθαρο αυτό. Το χέρι του μουσικού είναι ισχυρότερος παράγοντας από οποιαδήποτε κιθάρα και εξοπλισμό.
Και ποιός σου είπε ότι ο Γιώργος και ο κάθε Γιώργος...., θέλει ή προσπαθεί να μοιάξει ο ήχος και το παίξιμό του με έναν από τους "ήρωες" του....Το ότι φέρνει το παίξιμο του Γιώργου στους παραπάνω δεν σημαίνει ότι είναι κι όλας.
Αυτό προσπαθούμε όλοι μας, τώρα πόσο το πετυχαίνουμε αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... Πάντως εδώ ο Γιώργος δεν έκανε ένα cover του σόλο, αλλά το έγραψε κιόλας στην αρχή, ότι παίζει άλλα....Ενας παίκτης σαν αυτούς θα φανεί σε κάθε στροφή και τσαλίμι του σόλου, ιδίως στα δύσκολα μέρη, αν θες στα πιό 'αόρατα" είτε το σόλο είναι νότα νότα είτε προσέγγιση στο περίπου.
Κι εγώ....?Αν εγώ προσπαθούσα το συγκεκριμένο προφανώς δεν θα έκανα τίποτα διότι αφ ενός θα το προσέγγιζα με δάχτυλα, αφ ετέρου ΔΕΝ μπορώ. ΔΕΝ έχω την ικανότητα. και το ξέρω.
όλοι κάποτε κάτι τέτοιο θέλουμε-θέλαμεΣυμφωνούμε..
Και ποιός σου είπε ότι ο Γιώργος και ο κάθε Γιώργος...., θέλει ή προσπαθεί να μοιάξει ο ήχος και το παίξιμό του με έναν από τους "ήρωες" του....
Το ξέρω. Αλλά τέτοια εικονικά (=iconic) σόλο αν δεν είναι πολύ κοντά δεν σ αφήνουν να επικεντρωθείς στην παρατήρηση του ζητούμενου, δηλαδή του ήχουΑυτό προσπαθούμε όλοι μας, τώρα πόσο το πετυχαίνουμε αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... Πάντως εδώ ο Γιώργος δεν έκανε ένα cover του σόλο, αλλά το έγραψε κιόλας στην αρχή, ότι παίζει άλλα....
κι εγώ και συ ...μόνοι πάνω στη γή...Κι εγώ....?
Άσε...., είναι γνωστή η αμπαλοσύνη σου! Επειδή έχεις 4-5 Tele δεν σε κάνουν και καλό κιθαρίστα...Μπορώ να το παίξω πιο πειστικά σαν ηχος και να διορθώσω τεχνική? Φυσικά και μπορώ.