• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Echoes (live in Dansk) guitar tone

• Thread starter Thread starter gkourmoul1
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 5K

gkourmoul1

Amateur Musician
23 Μαΐου 2017
9,834
6,586
113
42
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
  4. Blues
  5. Classical
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Είναι από τα πιο ωραία σόλο που έχω ακούσει. Ίσως το αγαπημένο μου (μακάρι και να ήξερα να το έπαιζα).

Κανονικά, χρησιμοποιεί ένα tube driver για να πάρει αυτό το fuzzy ηχο, κάτι που δεν έχω (και ούτε μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο).

Χρησιμοποίησα έναν κλώνο του op amp big muff που έχω, και μπόλικο tape delay.

Αναλυτικότερα: stratocaster->comp->ts9->op amp big muff->tape delay->Vox mv50 emulated output->cakewalk (λίγο EQ, reverb, και πανάρισμα δεξιά-αριστερά)

(το ξανάγραψα, λίγο βελτιωμένο, με single coils και λιγότερο compression) 

echoes2.mp3

To σόλο είναι αυτό:

Attachments

Last edited by a moderator:
 Φαντάζομαι ότι έπαιξες με την ultra.  Ίσως με την special και τους μονούς της texas, θα ακουγόταν πιο κοντά και φυσικά και με λιγότερο κομπρέσιον και διστόρσιον που έχεις τώρα......

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες.... Γιώργο ίσως το καλύτερο παίξιμο σου που έχω ακούσει μέχρι τώρα, δεν αναφέρομαι στο σόλο αυτό καθ'αυτό αλλά στις πενιές και στο "πάτημα" σου.... σε μερικά σημεία χρονικά δεν είσαι ακριβώς, αλλά δεν γαμείς!

Πιάνεις κι εσύ όμως ρε γαμώτο Gilmour..... όσο "εύκολος" φαίνεται και ακούγεται σε ήχους και παίξιμο, άλλο τόσο μανούρα είναι!  Την άλλη φορά Santana που είναι πίις οφ κέικ...?

• Συμφωνώ
  • Like
Reactions: gkourmoul1 and geka
Ευχαριστώ Φώτη!

Έπαιξα με την deluxe, και με πάρα πολύ κομπρεσιον, και τέρμα το muff. Η άλλη θα είχε πολύ θόρυβο (δεν φορά texas πλέον). Πρώτη φορά σημερα το παίζω το σόλο αυτό, και το άκουσα καμία 10αρια φορές πιο πριν για να θυμάμαι τις νότες κλειδιά. Φυσικά, το έχω ακούσει 100αδες φορές στο παρελθόν.

Ευχαριστώ Φώτη!

Έπαιξα με την deluxe, και με πάρα πολύ κομπρεσιον, και τέρμα το muff. Η άλλη θα είχε πολύ θόρυβο (δεν φορά texas πλέον). 
Ναι μωρέ deluxe εννοούσα και έγραψα ultra.... 

Να πω κάτι για τον θόρυβο που σίγουρα το ξέρεις αλλά...   φαντάζομαι ότι όταν γράφεις είσαι μακρυά από την οθόνη του pc που ως γνωστόν δυναμώνει το τζιζζζζ.

Πάντως είναι που είναι κομπρεσαρισμένοι οι μαγνήτες της deluxe, πρόσθεσες κι εσύ βρε αθεόφοβε κι άλλο "πάρα πολύ" κομπρέσιον; 

Edit & off topic...: Ποιούς μαγνήτες φοράει τώρα η Special?

Ο ήχος καλός, αλλά το παίξιμο είναι καλύτερο (εκτός από κανα 2 σημεία) που πήγες να κάνεις κάτι μαγκιές εκτός ύφους.

• Like
Reactions: gkourmoul1
Μου αρέσει με τοσο πολύ κομπρεσιον το συγκεκριμένο σόλο.

Εδώ και χρόνια φορά τους Q στα 13Κ (με το coil tap πέφτει στο μισό).

Ο ήχος καλός, αλλά το παίξιμο είναι καλύτερο (εκτός από κανα 2 σημεία) που πήγες να κάνεις κάτι μαγκιές εκτός ύφους.

Thank you Sir!

Όντως πολύ καλό παίξιμο, μπράβο Γιώργο.

• Like
Μπράβο Γιώργο. 

Όχι τόσο για τον ήχο, όσο για το παίξιμο. Θα έλεγα το καλύτερο σου παικτικα ως τώρα γιατί ο χρόνος σου ήταν σωστοτατος.

Το "πάτημα" σου που λέει κι ο Φώτης πιο πάνω. 

• Like
Ευχαριστώ Μπάμπη!

Έκανα μόλις άλλη μια ηχογράφηση με την άλλη στρατ (με κανονικούς μονούς) που έλεγε ο @cigaret13 και χρησιμοποίησα και λιγότερο κομπρέσιον. Νομίζω έχει λίγο διαφορετικο ήχο. Ίσως πιο διαυγή και γεμάτο. (Την έβαλα στο αρχικό ποστ).

(το ξανάγραψα, πολύ βελτιωμένο, με single coils και λιγότερο compression)
single coils και πάλι single coils..... ήχος αξεπέραστος!!

Καλά μιλάμε σε κάποια σημεία ανατρίχιασα ρε Γιώργο.. ηχάρα τώρα, αλλά πάνω απ'όλα πολύ ωραία παιξίματα! Εύγε! 

• Ευχαριστώ
πολύ ωραίο το παίξιμο, ο ήχος αρκετά κοντά, λίγο πιό άδειος.

Βέβαια θα πω την αμαρτία μου, δεν μου αρέσει καθόλου η εκτέλεση αυτή, ούτε ο ήχος του Gilmour στην εκτέλεση αυτή.

Είναι βρώμικος, μπάσος με πολύ γρέζι. Είναι γενικά ο ύστερος μετά wall ήχος του που δεν με τραβηξε ποτέ ιδιαίτερα. Μάλλον θα έλεγα σιγά σιγά με έδιωξε.

Θα κρατήσω το ορίτζιναλ στο meddle και φυσικά αυτό

Δεν μπορώ καθόλου να ακούω αυτόν τον ήχο, στην ορίτζιναλ έκδοση. Αδιάφορο και το παίξιμο του, σχετικά.

Με εκφράζει περισσότερο ο ήχος και το παίξιμο στο Gdansk.

Δεν μπορώ καθόλου να ακούω αυτόν τον ήχο, στην ορίτζιναλ έκδοση. Αδιάφορο και το παίξιμο του, σχετικά.

Με εκφράζει περισσότερο ο ήχος και το παίξιμο στο Gdansk.
είναι πως συνήθισε κανείς.

Εγω πέρασα από αυτόν τον ήχο, στον ήχο dsotm, wish, animals, wall.

Μέχρι εκεί δεχόμουν τις αλλαγές ευχάριστα.

Εστω και λίγο μετα.

Αλλά τι συζητάμε τώρα....ο άνθρωπος έχει πίσω του όλα τα πετάλια και τις φέτες του πλανήτη, διότι έτσι πρέπει και εμείς ξυνίζουμε τα μούτρα μας....

36 χρόνια απόσταση (1972 και 2008) μεταξύ τους οι ήχοι του Δαυίδ... όσο νά'ναι μια διαφορά θα την έχουν... 

Γνώμη μου.., σήμερα εκείνος ο "άδειος" ήχος του απ'το πρωτότυπο ας πούμε ότι έχει ξεπεραστεί.. βέβαια και ο σημερινός του, τότε μάλλον θα ξένιζε!

• Συμφωνώ
36 χρόνια απόσταση (1972 και 2008) μεταξύ τους οι ήχοι του Δαυίδ... όσο νά'ναι μια διαφορά θα την έχουν... 

Γνώμη μου.., σήμερα εκείνος ο "άδειος" ήχος του απ'το πρωτότυπο ας πούμε ότι έχει ξεπεραστεί.. βέβαια και ο σημερινός του, τότε μάλλον θα ξένιζε!

φυσιολογικό είναι

απλά έτσι μάθαμε.

Υπάρχει κόσμος σήμερα που δεν μπορεί να ακούσει το umma gumma ή το obscured by clouds, δεν συζητάω κάν για πχ piper....

Κατα τη γνώμη μου ο ήχος του David φτιάχτηκε εκεί στο dark side και με τράβηξε στο shine on που το έπαιζα επί μήνες, με ενθουσίασε στο dogs και ίσως έφτιαξε μια ακόμα τελειότητα στο wall.

Αλλά όταν ακούσω meddle, θέλω τον ήχο του meddle, όχι του wall ασχέτως αν θεωρώ τον τελευταίο καλύτερο

• Συμφωνώ
Reactions: cigaret13
Ήχος απίστευτος, παίξιμο απίστευτο, τα πατήματα συμφωνώ και εγώ... πολύ καλά. Επίσης πιστέυω ότι όσο και να ήθελες να πλησιάσεις τον ήχο στο πρωτότυπο αυτός κουβαλάει την δικιά σου προσωπική ταυτότητα που την ακούω συνέχεια στις κιθάρες που γράφεις και αυτό το βρίσκω εξαιρετικό. 

• Like
Σχετικα με τη διαμαχη περι Γκντανσκ κ Πομπηιας ε ας μη μπερδευουμε τις @@ες με τις βουρτσες. Το ενα ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα μουσικα φιλμ ολων των εποχων με μια μπαντα σχεδον στο απεξ της καριερας της ακριβως πριν γινει η μεγαλυτερη μπαντα ολων των εποχων, και ενας υμνος drumming-ταπωμα σε ολους τους ηλιθιους που ισχυριζονται οτι ο Mason δεν ξερει ντραμς, κ το αλλο ειναι ενα middle of the road live.

Παρεπιπτοντως σχετικα με το tube driver του Gdansk….επι χρονια αγοραζα κ πουλαγα tube driver πιστευοντας οτι θα ειναι το μυστικο του ηχου του θεου κ ολες τις φορες το πουλαγα εκνευρισμενος χωρις να μπορω μα καταλαβω γιατι δεν…..Μου πηρε πολυ καιρο να καταλαβω οτι θελει ενισχυτη πλουσιο σε μεσσαια κ υψηλες εντασεις. Ακριβως δηλ τα αντιθετα απ οτι κανω εγω: fender k εντασεις δωματιου. Σε αυτες τι συνθηκες ενα απλο boss bd2>>>>>tube driver.

sorry που δεν σχολιαζω τα περι κλιπ καθως εν μεσω μετακομισης δεν εχω ηχεια.

• Like

Trending...

Νέα θέματα