Gary Moory 'The loner' guitar tone

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Είπα να μαγειρέψω, με οικονομικά υλικά, τον ήχο που έχει ο θεός στο The loner. ΔΕΝ έχω κάνει cover, και τα λάθη είναι αρκετά στο παίξιμο μου. Σκοπός είναι η αναζήτηση του τόνου...

κιθάρα (χρειάζεται 25,5inch scale με humbucker στη θεση bridge)->soul preacher comp (ελάχιστα μπουστάρει)->mini tubescreamer (gain 0, vol 7, tone 0)->κινέζικος κλωνος rat (gain 4, vol 5, tone 6)-> vox mv50 με emulated output στην κάρτα ήχου.

Στο daw έβαλα eq (έδωσα 3db στα 250hz και στα 3800hz), delay και reverb. Eπίσης, διπλασίασα το κανάλι της κιθάρα, τα πανάρισα δεξιά-αριστερά 70%, και κούνησα το δεξί ένα ελάχιστο δεξιά (άρα να έχει μια μικρή καθυστέρηση, σε σχέση με το αριστερό).

loner tone.mp3

Attachments

Στο daw έβαλα eq (έδωσα 3db στα 250hz και στα 3800hz), delay και reverb. Eπίσης, διπλασίασα το κανάλι της κιθάρα, τα πανάρισα δεξιά-αριστερά 70%, και κούνησα το δεξί ένα ελάχιστο δεξιά (άρα να έχει μια μικρή καθυστέρηση, σε σχέση με το αριστερό).

Ίσως είναι λίγο too much όλα αυτά Γιώργο.

Δηλαδή με delay και reverb δεν ήσουν ικανοποιημένος?

Το "κούνημα" το κάνουμε για big sound (συνήθως στα ακκόρντα που δεν έχουμε delay), εδώ στο σόλο δεν το χρειάζεσαι.

Μια χαρά είναι ο ήχος (απλά πολύ big).

κιθάρα (χρειάζεται 25,5inch scale με humbucker στη θεση bridge)

Ναι μεν έπαιζε με charvel εκείνη την περίοδο, αλλά δεν πιστεύω ότι αν έπαιζε με Les Paul θα είχε διαφορετικό ήχο (ίσως να ήταν λίγο πιο fat ο ήχος).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με δεν είπα με τι έπαιζε ο Gary. Απλά πρότεινα είδος κιθάρας, διότι θεωρώ ότι μικρότερο scale δεν θα έχει το απαραίτητο brightness και ηχοχρωμα για το setup μου. Οπότε το έχω δοκιμάσει, είναι πολυ μακριά ο ήχος.

Για το κούνημα έχεις δίκιο. Δεν ήταν απαραίτητο. 

Ήταν άποψης...

με τη λογική οτι ο άνθρωπος φωτογραφήθηκε ίσως όσο κανείς άλλος με λεσπολ δεν θα ήταν ένας λόγος να πάς σε αντίστοιχη κλίμακα και όχι φεντερίσια?

με τη λογική οτι ο άνθρωπος φωτογραφήθηκε ίσως όσο κανείς άλλος με λεσπολ δεν θα ήταν ένας λόγος να πάς σε αντίστοιχη κλίμακα και όχι φεντερίσια?

Μα δεν παίζει στο κομμάτι αυτό με les paul. Γενικότερα, δεν έχει μόνο έναν γνωστό ήχο. Εχει διάφορους iconic ήχους από κομμάτια, που προέρχονται από διαφορετικές κιθάρες.

Μα δεν παίζει στο κομμάτι αυτό με les paul. Γενικότερα, δεν έχει μόνο έναν γνωστό ήχο. Εχει διάφορους iconic ήχους από κομμάτια, που προέρχονται από διαφορετικές κιθάρες.
α...εσείς ξέρετε πολλά.

πάω πάσο και γυρνάω στην ...τρύπα μου

Εγώ να πω ότι παρόλο που τον λατρεύω τον Gary και τον ήχο του, τον ήχο στο The Loner δεν τον γουστάρω καθόλου.

Οπότε δε μπορώ να πω κάτι Γιώργο. Συμφωνώ όμως με τις παρατηρήσεις του fusion.

Εμένα μου αρέσουν εξίσου όλοι του οι ηχοι. Και είναι αμέτρητοι, πραγματικά. Μεγάλος μαστορας στον ήχο, πέρα από το παιξιμο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ,ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ LES PAUL.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ LIVE ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

δεν είναι ο τομέας μου Γιώργο...

τώρα άκουσα μετά από ψάξιμο το ορίτζιναλ και θυμήθηκα ότι όταν το άκουσα είπα μέσα μου "ω ρε τι europa ripp-off", και ότι δεν ασχολήθηκα έκτοτε ποτέ μαζί του κάτι που φυσικά ενισχύθηκε από το still got the blues. Γενικά δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ κάτι τέτοιο ως φανατικός οπαδός του Carlos.

Αργότερα βέβαια ανακάλυψα την σύνθεση του 1959 του μεγάλου Αρμένιου Arno Babajanian

https://movie.novosti-armenia.com/video/x7G5buKJghQ.

ως γνωστόν δεν υπάρχει παρθενογένεση στον πλανήτη αυτό. Όλα είναι δάνεια. Και ο Carlos ήταν πάντα πρώτος διδάξας είτε το παραδεχονταν ειτε όχι.

20 λεπτά πριν, ShinKazama80 είπε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ,ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ LES PAUL.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ LIVE ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Ο κλέψας του κλεψαντος...

Η μελωδία μου θυμίζει και ένα κομματι, νομίζω, από Σινάτρα.

8 ώρες πριν, ShinKazama80 είπε

Προσπάθησα να αναπαράγω τον ήχο από αυτή την εκτέλεση, που είναι με les paul.

Επαιξα με les paul, μείωσα πολύ το delay, αύξησα το reverb, χρησιμοποίησα και δεύτερο overdrive για boost (μαζί με το mini ts). O ήχος, τώρα, είναι πιο κοντά στον κλασικό ήχο του Gary.

loner les paul.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
2
Εμφανίσεις
543
Απαντήσεις
10
Εμφανίσεις
2K