Bugera

Ναι  μπορεις να παιζεις σπιτι σε χαμηλες εντασεις με πολυ καλο ηχο  Η λουπα boost που εχει ειναι για μενα οτι καλυτερο.Εχω συνδεμενα στη λουπα ενα delay και ενα reverb ενεργοποιημενα  και τα χρησιμοποιω στα σολο μου μαζι με το boost του ενισχυτη απο το footswitch του Bugera.Μιλαω για τον 333 2.12 combo

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
n4Sha είπε:
κατι αλλο που δεν μου αρεσει ειναι οτι στο tapping δεν ακουγεται οπως πρεπει..... ακουγεται πολυ σιγα....
και γιατι να φταιει ο ενισχυτης στο tapping φιλε μου ? :)

Θα ήταν πολύ χρήσιμο και πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε και κάποια δείγματα των ενισχυτών Bugera εφ' όσον υπάρχουν τόσοι κάτοχοι τελικά.

Πιστεύω ότι θα βοηθούσε καλύτερα στο να σχηματίσει κάποιος γνώμη παρά να κάθεται να διαβάζει και να διασταυρώνει απόψεις και να φαντάζεται μόνο.

Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε να ακούσω όλη τη γκάμα των (διαθέσιμων) ενισχυτών από "clean" έως το "βόρβορο" και επίσης ένα μικρό review από τους κατόχους όσον αφορά την αξιοπιστία τους (βλάβες, hot, not κ.τ.λ.)

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον επίσης να ακούγαμε τους ενισχυτές σε "ολοκληρωμένες" ηχογραφήσεις (με άλα τα όργανα) αν υπάρχουν και θέλουν οι δημιουργοί να τις δημοσιεύσουν.

Αν υπάρξουν κάποιοι συνφορουμίτες που ασχοληθούν με το παραπάνω αίτημα εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Sonic X είπε:
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον επίσης να ακούγαμε τους ενισχυτές σε "ολοκληρωμένες" ηχογραφήσεις (με άλα τα όργανα) αν υπάρχουν και θέλουν οι δημιουργοί να τις δημοσιεύσουν.

Αν υπάρξουν κάποιοι συνφορουμίτες που ασχοληθούν με το παραπάνω αίτημα εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
Εγώ συτή την περίοδο βγαίνω ''στο πάλκο'' με έναν v22 , 2 φορές τη βδομάδα! Δυστυχώς είμαι άσχετος από θέμα ηχογραφήσεων, αλλά ο ηχολήπτης μας μας ηχογραφεί και έχει μαζέψει υλικό, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω για να ακούγεται καλό το αποτέλεσμα..δεσμεύομαι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να  ποστάρω clips  ;)

messalion είπε:
και γιατι να φταιει ο ενισχυτης στο tapping φιλε μου ? :)
το λεω γιατι στον προηγουμενο που ειχα, ακουγοταν οπως επρεπε... επεζαν ρολο τα εφε μαλλον... λες να χρειαστω κανα πεταλακι??

Οσον αναφορα τα βιντεο που λετε, δεν εχω καμερα για να το κανω.Εαν αγορασω στο εμμεσο μελλον και ανεβασω  , θα ενημερωσω.

n4Sha είπε:
το λεω γιατι στον προηγουμενο που ειχα, ακουγοταν οπως επρεπε... επεζαν ρολο τα εφε μαλλον... λες να χρειαστω κανα πεταλακι??
κανενας ενισχυτης δεν ειναι ιδιος με καποιον αλλον - δλδ οι ρυθμισεις σου στον προηγουμενο ενισχυτη δεν ειναι οι ιδιες και στον καινουργιο - το πεταλακι εσυ ξερεις αν θα το χρειαστεις ή οχι  ;)

αρα με λιγα λογια καταληγουμε οτι στο tapping δεν φταιει ο ενισχυτης αλλα οι ρυθμισεις που εχουμε κανει και κατα 90% τα χερια μας :D

Ετυχε και επαιξα χθες σε ενα home studio ενος γνωστου μου με τον 333xl(head)me καμπινα harley benton...4X12 πραγματικα απιστευτος ενισχυτης για τα λεφτα του απιστευτη δυναμη τον τσιταραμε αρκετα μιας και δεν ειχαμε προβλημα εντασης θα ελεγα οτι ο ηχος του εμοιαζε αρκετα με mesa triple rec και μονο 444Ε!!! Αγαπημενος μου high gain ενισχυτης ειναι ο LABOGA Mr hector αλλα απ τη στιγμη που δεν προκειται ποτε να μαζεψω 1500+ ο bugera αν καταφερω να μαζεψω λεφτα θα ειναι η 1η μου επιλογη.

παιδια οντως οπως σας ξαναειπα εχω και εγω bugera και ειωαι κα μαμω δηλ αν εχεις μια αξιοπρεπεισ κιθαρα της ταξεως 250Ε και πανω παιζεις μια χαρα(π.χ. παιζω το enter sadman με reverb του ενισχυτη και ακουγεται σαν να εχεις βαλει backing track!)

Ομως επιδη παιζω ποιο south rock θελω να αλλαξω λαμπες:1ο εχετε καποια λαμπα να μου προτεινετε και 2ο αν αλαξεις λαμπα στον προενισχητη τι αλλαζει;

Petrara  ποσα λεφτα θελει για να αλλαξεις τις λαμπες? δεκα δεν ειναι? πολλες.....

Οι προενισχύτριες του 333-212 είναι 4 και όχι 10!Και άλλες 4 είναι οι τελικές!

Petrara τι ακριβώς δεν σου αρέσει και θέλεις να αλλάξεις λυχνίες;

1ο δεν εχω προβλημα στο θεμα λεφτα

2ο οι λαμπες καλες ειναι αλλα μου θυμιζουν πολυ ροψκ δεκαετιας 90 μεχρι σημερα και εχω διαβασει σε ενα αλλο chat του noiz που ελεγαν οτι αν αλλαξεις λαμπες ο ηχοος θα ακουγεται πολυ διαφορετικος

3ο μπορειτε να μου απαντήσετε στην 2η ερωτηση που ειχα κανει(αν αλαξεις λαμπα στον προενισχητη τι αλλαζει);

Petr@r@s είπε:
1ο δεν εχω προβλημα στο θεμα λεφτα

2ο οι λαμπες καλες ειναι αλλα μου θυμιζουν πολυ ροψκ δεκαετιας 90 μεχρι σημερα και εχω διαβασει σε ενα αλλο chat του noiz που ελεγαν οτι αν αλλαξεις λαμπες ο ηχοος θα ακουγεται πολυ διαφορετικος

3ο μπορειτε να μου απαντήσετε στην 2η ερωτηση που ειχα κανει(αν αλαξεις λαμπα στον προενισχητη τι αλλαζει);
http://www.noiz.gr/index.php?topic=191600.0

hot_sauce είπε:
Δεν είναι το ίδιο...

Βασικά όπως σου είπα έχεις 4 προενισχύτριες!Κάθε μία έχει και διαφορετική λειτουργία στο κύκλωμα!

Αλλάζοντας την V1 παίζεις με την χροιά και το gain του καθαρού καναλιού!Δηλαδή έχοντας τώρα στην V1 μία 12AX7, μπορείς να την αλλάξεις βάζοντας μία 12AU7 η οποία είναι μία λυχνία με μικρότερο gain, αυξάνοντας έτσι το headroom σε μεγάλες εντάσεις!Βέβαια μπορεί να παρατηρήσεις αλλαγές στον ήχο...Για παράδειγμα μπορεί να σου φανεί κάπως "άδειος"!

Απο κει και πέρα εγώ θα σου πρότεινα απλά να κάνεις διάφορες δοκιμές εφ όσον δεν έχεις πρόβλημα και με το θέμα των χρημάτων!

Neurotic είπε:
Δεν είναι το ίδιο...

Βασικά όπως σου είπα έχεις 4 προενισχύτριες!Κάθε μία έχει και διαφορετική λειτουργία στο κύκλωμα!

Αλλάζοντας την V1 παίζεις με την χροιά και το gain του καθαρού καναλιού!Δηλαδή έχοντας τώρα στην V1 μία 12AX7, μπορείς να την αλλάξεις βάζοντας μία 12AU7 η οποία είναι μία λυχνία με μικρότερο gain, αυξάνοντας έτσι το headroom σε μεγάλες εντάσεις!Βέβαια μπορεί να παρατηρήσεις αλλαγές στον ήχο...Για παράδειγμα μπορεί να σου φανεί κάπως "άδειος"!

Απο κει και πέρα εγώ θα σου πρότεινα απλά να κάνεις διάφορες δοκιμές εφ όσον δεν έχεις πρόβλημα και με το θέμα των χρημάτων!
Ωπα ωπα...

Σιγα...

Στη V1 δεν αλλαζεις τη χροια του ΚΑΘΑΡΟΥ αλλα ολοκληρου του ηχοχρωματος του ενισχυτη...

Η V2 αφορα στο lead,V3-Καθαρο,V4 και τα δυο,V5 effects loop,V6 phase inverter...

Στον 6262 που εχω εχω κανει πολλες αλλαγες στις προενισχυτριες...

Καλυτερη επιλογη φαινεται να ειναι(για τωρα) JJ σε ολες τις θεσεις εκτος του PI οπου εκει εχω  βαλει μια SOVTEK LPS BALANCED...Τελικες εχει JJ 6l6...

Ειχα δοκιμασει tung-sol στη V1 αλλα αν και ηταν πολυ γκαζιαρικη και με απειρες αρμονικες ο ενισχυτης φαινοταν να χανει ογκο...

Οποιος θελει να τον ακουσει μου το λεει...

blackie είπε:
Ωπα ωπα...

Σιγα...
Ορίστε;

Στη V1 δεν αλλαζεις τη χροια του ΚΑΘΑΡΟΥ αλλα ολοκληρου του ηχοχρωματος του ενισχυτη...

Η V2 αφορα στο lead,V3-Καθαρο,V4 και τα δυο,V5 effects loop,V6 phase inverter...
Κυρίως του καθαρού καναλιού!Με το να βάλεις μία λυχνία χαμηλότερου gain στάνταρ θα δεις διαφορές και στο βρώμικο κανάλι, πχ θα γίνει και αυτό πιο "αδύναμο"...Αλλά τουλάχιστον απ όσο ξέρω στην χροιά του βρώμικου καναλιου δεν θα καταλάβεις και τρελές διαφορές!

Εγώ πάντως ξαναπροτείνω να κάνεις δοκιμές και να δεις τι σου αρέσει περισσότερο!

Neurotic είπε:
Ορίστε;

Κυρίως του καθαρού καναλιού!Με το να βάλεις μία λυχνία χαμηλότερου gain στάνταρ θα δεις διαφορές και στο βρώμικο κανάλι, πχ θα γίνει και αυτό πιο "αδύναμο"...Αλλά τουλάχιστον απ όσο ξέρω στην χροιά του βρώμικου καναλιου δεν θα καταλάβεις και τρελές διαφορές!

Εγώ πάντως ξαναπροτείνω να κάνεις δοκιμές και να δεις τι σου αρέσει περισσότερο!
Το σιγα δε ξερω πως το εννοησες αλλα μη το παιρνεις με κακια,μονο αυτος δεν ηταν ο σκοπος μου...

Απο τις δοκιμες που εχω κανει εγω(και οχι μονο με αυτον τον ενισχυτη) πιο πολυ φαινεται να αλλαζει ο ηχος με την V1 και τη Phase Inverter παρα με ολες τις αλλες...

Εχω δοκιμασει στον 6262 μια 12au7 αλλα ο ηχος δε μου αρεσε καθολου καθως δεν εχασε μονο gain(που με το knob το βρισκεις) αλλα εχασε πολλες αρμονικες και επιθετικοτητα...σε ολα τα καναλια...Ισως καποια στιγμη δοκιμασω και μια 5751 στη V1 που ειναι ουσιαστικα ειναι το 70% μιας 12ax7...

blackie είπε:
Απο τις δοκιμες που εχω κανει εγω(και οχι μονο με αυτον τον ενισχυτη) πιο πολυ φαινεται να αλλαζει ο ηχος με την V1 και τη Phase Inverter παρα με ολες τις αλλες...

Εχω δοκιμασει στον 6262 μια 12au7 αλλα ο ηχος δε μου αρεσε καθολου καθως δεν εχασε μονο gain(που με το knob το βρισκεις) αλλα εχασε πολλες αρμονικες και επιθετικοτητα
Δεν νομίζω ότι εγώ είπα κάτι διαφορετικό...Δεν ανέφερα καθόλου βέβαια την phase inverter!

παιδια μην τσακονεστε εγω ρωτησα μονο τι χρηση εχουν δεν θα αλλαξω κιολας τις λαμπες του ενισχυτη σκεφτομε να αλλαξω οπως ξαναειπα για να εχω ενα ποιο classic ηχο

Petr@r@s είπε:
παιδια μην τσακονεστε εγω ρωτησα μονο τι χρηση εχουν δεν θα αλλαξω κιολας τις λαμπες του ενισχυτη σκεφτομε να αλλαξω οπως ξαναειπα για να εχω ενα ποιο classic ηχο
Μα δεν τσακωνόμαστε... :)

Τουλάχιστον εγώ δεν έχω κανένα θέμα με τον Blackie!Και απ ότι φαίνεται δεν είπαμε και κάτι το τελείως διαφορετικό! :)

Trending...

Νέα θέματα

Back