Ρε παιδιά έλεος λέμε!!Το τετράχορδο βγήκε για να μάς κάνει τη ζωή πιο εύκολη και να μάς πάει λίγο πιο μπροστά.
Δεν είμαι μπουζουξής,έχω παίξει όμως με τρίχορδο και...πολύ χιλιόμετρο ρε παιδάκι μου
Τέλος πάντων,άλλους τούς βολεύει άλλους όχι για πολλούς και διάφορους λόγους.
Στο τρίχορδο παίζονται ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα,στο τετράχορδο περισσότερα,πώς να το κάνουμε δηλαδή.
Ο Μανωλάκης, μεγαλοφυία και ανοιχτόμυαλος ων,έκανε κάτι απλούστατο για να μπορεί να παίξει αυτά που είχε στο κεφάλι του και που τόσο μπροστά από την εποχή του ήταν.
Σιγά τη δυσκολία που έχει το Φτωχομπούζουκο.Μια κλίμακα ουσάκ πάνω κάτω είναι!Απλά στο τετράχορδο είναι πιο εύκολο για έναν μέσο παίχτη,έτσι πιστεύω.
Κατά τ' άλλα,θέμα συνήθειας είναι,όπως αναφέρθηκε και πιο πριν.
Άντε να παίξεις όμως Ζαμπέτα και να μην ακουστούν σωστά αυτά τα καμπανιστά φα ματζόρε και σι μπεμόλ που κοπανάει και με τίς τέσσερεις ενίοτε.Δεν γίνεται.
Άντε να παίξεις με το τρίχορδο το Είμαι αητός χωρίς φτερά.Πάει;Δεν πάει!
Κάτι ανάλογο συμβαίνει αντίστροφα,εκεί που η μπουργκάνα η Ρε κυριαρχεί.
Ο Θύμιος έχει παίξει το σόλο τού Μπέμπη με τετράχορδο γιατί έτσι τον βόλευε.Φυσικά και προτιμάει το τρίχορδο.
Κι ο Τσιμπίδης τρίχορδο έπαιζε αλλά το σόλο του για πεντάχορδο έχει μείνει ιστορικό.
Ξεκολλάτε από τίς προκαταλήψεις και την ταχύτητα επιτέλους.
Ο θείος Θέμης είχε πει κάποτε ότι ο Χιώτης δεν ήταν γρήγορος,ήταν ρυθμικός.Προσκυνώ.

8) 8)