- Πόντοι
- 2,148
δείτε το....Είδα την ταινία αλλα δε με συγκίνησε. Αυτό όμως ...
https://www.imdb.com/title/tt1977894/
Queen: Days of Our Lives
υπάρχει έξω, όσο υπάρχει.
Και κάντε συγκρίσεις....
δείτε το....Είδα την ταινία αλλα δε με συγκίνησε. Αυτό όμως ...
https://www.imdb.com/title/tt1977894/
Queen: Days of Our Lives
Σου είπα Δημήτρη γιατί δεν ήθελα να πάω να τη δω. Δεν με ενδιαφέρει να δω ακρίβεια και περιγραφή, αυτό το κάνουν πολύ καλά τα documentaries που παρέθεσες και άλλα τόσα που έχουν βγει. ( όχι ότι και στα documentaries δεν λένε αρλούμπες και ανακρίβειες όμως.). Στα ντοκιμαντέρ υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν μπαίνεις μέσα στην ιστορία των Queen, στις αντιδράσεις, σε πτυχές, στις ανησυχίες και στα παρασκήνια. Δεν μπαίνεις μέσα στις ζωές τους με τρόπο λυρικό όμως, όχι παραστατικό ή πληροφοριακό. Αλίμονο αν ο κινηματογράφος ήταν τέτοιος (που είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις ούτως ή άλλως). Αν καταφέρω να τη δω εντός της επόμενης εβδομάδας θα επανέλθω.δεν συσχετίζω δεκαετίες ούτε συγκρίνω (τουλάχιστον στο θέμα αυτό - το κάνω συχνά, αλλά εδώ όχι)
Εφ όσον δηλώνεις ότι έζησες την γέννηση και χρυσή εποχή (υποθέτω) των παραπάνω, θα ήθελες σε μια τέτοια ταινία να έβλεπες ανακρίβειες ή ηθοποιούς που να μιμούνται τον Axl ή τον Slash τον Curt ή τον Eddie ή τον Thom?
τα παιδιά που διαφωνούν πιό πάνω, δεν μπορούν να μπούν στο πνεύμα μου, όταν σε μιά εποχή προ MTV μαζευόμασταν στην τιβί να δούμε τις εκπομπές του Πετρίδη να δείχνουν το περίφημο και πρωτοπόρο βίντεοκλιπ (λένε ότι ήταν το πρώτο που δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά) του Bohemian ή να ψάχνουμε περιοδικά ή να διαβάζουμε ΝΜΕ και ΜΜ και να ρουφάμε κάθε λεπτομέρεια για Queen και όχι μόνο, σε μιά προ internet εποχή. Τους Queen τους "ζήσαμε" ναι, δεν ήταν ξάδερφός μου ο Freddie αλλά το "πονούσαμε" διαφορετικά το πράγμα.
Σορρυ που κάποιοι δεν το πιάνουν, σόρρυ κι όλας δηλαδή που εξηνταρήσαμε... τι να κάνουμε....
τώρα όλα είναι μασημένη μπουκιά στο πιάτο.
Ας μάθει λοιπόν ο κόσμος στο περίπου τι ήταν οι Queen, όπως έμαθε πέρισυ τι ήταν ο Hendrix. Αλήθεια, δεν θυμάμαι να έγινε ανάλογη διαμάχη για την ταινία του... Μάλλον εκεί σίγουρα θεώρησαν ότι ήταν πατατα....
βρε Ντιμ τι σχέση έχουν όλα αυτά; Γιατί δηλαδη να μη δεις ταινια με τον Σλας; Τι θα γίνει; Θα γκρεμιστεί το συμπαν του ροκ εν ρολ;[...] θα ήθελες σε μια τέτοια ταινία να έβλεπες ανακρίβειες ή ηθοποιούς που να μιμούνται τον Axl ή τον Slash τον Curt ή τον Eddie ή τον Thom?
[...]
Σορρυ που κάποιοι δεν το πιάνουν, σόρρυ κι όλας δηλαδή που εξηνταρήσαμε... τι να κάνουμε....
τώρα όλα είναι μασημένη μπουκιά στο πιάτο.
Ας μάθει λοιπόν ο κόσμος στο περίπου τι ήταν οι Queen, όπως έμαθε πέρισυ τι ήταν ο Hendrix. Αλήθεια, δεν θυμάμαι να έγινε ανάλογη διαμάχη για την ταινία του... Μάλλον εκεί σίγουρα θεώρησαν ότι ήταν πατατα....
Οσον αφορα το 3,στο τραγουδι του MC Hammer(1990) παιζει λουπα απο το "Super Freak" του Rick James που κυκλοφορησε το 1981,μαλλον αυτο ακουγεται...Αγαπημενη μπαντα Metallica και συλλεκτης με καποια χιλιαρικα σπαταλημενα για την συλλογη αυτη εδω και 23 χρονια.Δεν θα θεωρουσα προσβλητικο να υπαρχουν σε μελλοντικη ταινια τους (αποδεκτες) ανακριβειες που δεν αλοιωνουν την ιστορια...καθως στην τελικη ξερω οτι παω να δω μια ταινια...δηλαδη ενα προιον που καποιος εφτιαξε για να πουλησει.Θα καταλαβω αμεσως τις ανακριβειες μιας που παρακολουθω τη διαδρομη τους τα τελευταια 23 αυτα χρονια (σχεδον σε.....live streaming!!!) αλλα δε θα χαλαστω...εστω και μια νεα πληροφορια-αληθεια να μαθω που δεν ηξερα...ολα καλα.Αν εχει μεσα και παραμυθια κριμα αλλα δεν ειμαι εγω υπευθυνος για τον καθε ακροατη-θεατη να ψαχτει απο μονος του να βρει τα λαθη.Υπο αυτο το πρισμα ειδα και το bohemian rhapsody και μου αρεσε πολυ.Μεγαλυτερη ιστορικη ανακριβεια της ταινιας οτι
1.απο την red special ελειπε το coin απο το hradstock!!!!
3.Δεν ειδα πουθενα treble booster!!!
3.Σε καποια φαση ενω τα πινουν σε ενα club ακουγεται απο πισω να παιζει το cant touch this του mc Hammer που κυκλοφορησε το 1997!!!
Φίλε Τζιμ συμφωνώ σε όλα. Πολλή εύστοχη αξιολόγηση της ταινίας. Κάποια από αυτά που λες τα είχα παρατηρήσει αλλά κάποια άλλα που ανέφερες τα είχα περάσει ντούκου και τώρα που τα διαβάζω τα επιβεβαιώνω. Ειδικά το υπερβολικό φόκους στον φρέντυ ήταν ενοχλητικό. Ο δόλιος ο μπασίστας πέρασε και δεν ακούμπησε.Προσωπικα την βρηκα ψιλομετρια...Στα συν το φιναλε με το live aid, οσες σκηνες ασχολουνταν με την δημιουργια των κομματιων, η χημεια μεταξυ των μελων και μεγαλο μερος του χιουμορ (τυπικο χολιγουντιανο χιουμορ αλλα δουλεψε οποτε δεν εχω παραπονα)
Στα πλην ομως η ελλειψη ρυθμου στην αφηγηση (ενιωθα διαρκως πως πηδανε σημαντικα κεφαλαια), η ελλειψη εμβαθυνσης στην μουσικη τους ιδιοφυια (πιο πολυ τους ακουω να λενε οτι γαμανε και δερνουν -δες τη σκηνη στο γραφειο της δισκογραφικης- παρα να το δειχνουν), η μονοπλευρη εστιαση στον Μερκιουρι εις βαρος των αλλων μελων (τουλαχιστον ο Μει θα επρεπε να ειχε περισσοτερο χρονο και χωρο στη ταινια), το γενικοτερα αβολο και αμηχανο screenplay (σπανια υπαρχει φυσικοτητα στους διαλογους και στο στησιμο της καθε σκηνης), τα υπερβολικα ψευτικα δοντια του Μερκιουρι (στην αρχη ειδικα ειναι απλα αστειος συγγνωμη)...γενικα, περασα την ωρα μου ευχαριστα μιας και λατρευω Queen αλλα σαν ταινια δεν ελεγε πολλα.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι τοση αγαπη για τον Μαλεκ. Οκ, εκανε μια καλη μιμηση οπως χιλιαδες αλλοι ηθοποιοι κανουν σε βιογραφικες ταινιες καθε χρονο...και τιποτα περισσοτερο. Δεν επιασε στιγμη τον γυπαετισιο δυναμισμο του Φρεντι επι σκηνης, την ντροπαλη και εσωστρεφη πλευρα του εκτος σκηνης ή οτιδηποτε αλλο περα απο μανιερες του. Δεν τον βοηθαει το σεναριο, φυσικα, που ποτε δεν κανει τον Φρεντι εναν αληθινο, ολοκληρωμενο χαρακτηρα, αλλα οσκαρ οπως λενε πολλοι δεν το αξιζει με τιποτα.
να δεις που στο τελος θα μου πειτε οτι ειχα δικιο...
Πάντως βρε Ντιμ, για άνθρωπος μιας κάποιας προχωρημένης ηλικίας, απαντάς ταχύτατα. :classic_love:είδα το trailer... (τα trailer μάλλον γιατί είδα 2)
υποτίθεται δείχνει όλα τα δυνατά.... :classic_biggrin:
(προφανώς δεν θα χάσω τον ύπνο μου...)
στον υπολογιστή γράφω τυφλό σύστημα, έχω εκπαιδευτεί στο στρατό ....