Blues Summer Jam

Έχουν πολύ ενδιαφέρον τέτοια posts με backing tracks και δικές μας ηχογραφήσεις. 

Να παίρνουμε ιδέες από άλλους και να ακούμε κανέναν καλό λόγο που και που ?

Καλή συνέχεια παιδιά!

κοίτα καλά τα backing tracks αλλά...δεν είναι πάντα απαραίτητα.

Όπως διαπίστωσες διαθέτεις το hardware ήδη.

Διαθέτεις και το ταλέντο.

Περιμένουμε τα πρώτα συνθετικά δείγματα!

@yannisp

Το παιξιμο σου σε σημεια μου θυμισε καποια "μαυρα" πραγματα(Walter"Wolfman" Washington πχ) αλλα και λιγο Peter Green.

Ωραιος Γιαννη,μπραβο.

Μπράβο ρε Μιχάλη..... Αισθησιακό, sexy, ότι πρέπει για τις "ιδιωτικές" στιγμές με την γυναίκα μου κι όχι μόνο...!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο ρε Μιχάλη..... Αισθησιακό, sexy, ότι πρέπει για τις "ιδιωτικές" στιγμές με την γυναίκα μου κι όχι μόνο...!
Ντροπή ρε, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Ήθελα απλά να μην παίξω κλασική μπλουζιά και μου αρέσουν τα μελωδικά σόλο ?

Ντροπή ρε, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Ήθελα απλά να μην παίξω κλασική μπλουζιά και μου αρέσουν τα μελωδικά σόλο ?
Ναι καλά.... Πάντως ότι κι αν λες εσύ το παίξιμο σου, το touch σου, οι νότες σου είναι sexy......τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι!

Δεν ανεβάζει κάποιος που το 'χει κι ένα ματζόρε backing track, να jamάρουμε και σε κάτι άλλο; ?

Να πω εδώ πέντε κουβέντες για τα blues (και όχι μόνο) ευκαιρίας δοθείσης.

Το blues είναι ένα πολυφορεμένο ιδίωμα (με πολύ απλή και γνωστή φόρμα), που μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα και να get away with επαρκώς.

Όμως ....

Αν θέλει κάποιος να παίξει σόλο πάνω σε blues φόρμες, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι παρ' όλο που είναι απλές αρμονικά, δεν διαφέρουν από την jazz όσο νομίζουμε, όσον αφορά στην λογική του σολίστα.

Τρία ακκόρντα? Τέσσερα?

Δεν έχει σημασία, σημασία έχει να τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στον αυτοσχεδιασμό.

Καλό θα είναι λοιπόν να δίνουμε και σολιστικά αυτές τις αλλαγές συγχορδιών, παίζοντας κάποιες βασικές για αυτά νότες, όταν αλλάζουν από το ένα στο άλλο.

Θα μου πείτε τώρα "τι λε ρε φίλως, όλοι αυτοί οι μπλουζίστες ξέρανε νότες και αλλαγές συγχορδιών?".

Όχι βέβαια, αλλά αν προσέξετε την παραδοσιακή φρασεολογία, θα διαπιστώσετε ότι (χωρίς να ξέρουν) έπαιζαν πάνω στις αλλαγές.

Οι περισσότερες από τις κλασσικές φράσεις του ιδιώματος, τονίζουν αυτές ακριβώς τις αλλαγές.

Τα λέω αυτά, γιατί δεν άκουσα πολλούς που δοκίμασαν (όσο καλά κι αν έπαιξαν) να το κάνουν πράξη αυτό.

Επίσης, πάνω σε φράση (ή σόλο) φωνής ή άλλου οργάνου, καλό είναι να είμαστε φειδωλοί, ή να μην παίζουμε καθόλου.

Δεν θυμάμαι κανέναν να σίγησε πάνω στην φράση των πνευστών προς το τέλος.

Όλα αυτά, απλά για ενημέρωση και προσοχή, και χωρίς φυσικά καμιά διάθεση ψόγου για κανέναν.

EDIT: Μιχάλη, μου άρεσε πολύ όπως το έχτισες.

όπως το έχτισες
Μες το μυαλό μου , το βρήκες. Μου ακούγεται τόσο κοινότυπο το chord progression του Thrill is gone, που σκέφτηκα τι θα επαιζα αν μου άφηναν 4 λεπτά σόλο για να κλείσει το κομμάτι, για να έχει και κρεσέντο στο τέλος (στο τέλος βεβαια το γάμησα λίγο, αλλά με εξαίρεση τη μελωδία της εισαγωγής που την ψιλοσκέφτηκα , το υπόλοιπο ήταν ένα take κι όξω απ' την πόρτα - εχει λαθάκια και είναι αστρωτο)

δόση Gato
gatos είσαι και φαίνεσαι ? ego aftodidaktos

Δεν ανεβάζει κάποιος που το 'χει κι ένα ματζόρε backing track, να jamάρουμε και σε κάτι άλλο; ?
Ναι αλλά όχι απλό 12μετρο. Ας είναι πιο ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε χρόνους

Όμως ....

Αν θέλει κάποιος να παίξει σόλο πάνω σε blues φόρμες, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι παρ' όλο που είναι απλές αρμονικά, δεν διαφέρουν από την jazz όσο νομίζουμε, όσον αφορά στην λογική του σολίστα.

ρε συ ....

λες?

μηπως να δοκιμάσω την τύχη μου στα μπλούζ.... :classic_ninja:

είπα να κάνω μια προσπάθεια...

one take και άντε καλά κρασά....Δεν είμαι σε editing mode σήμερα.

αν και θα ήθελα να είναι μπλουζοειδές κράτησα ως συνήθως τις αποστάσεις μου από λίγο έως πολύ, και μια και το ξέσκισα είπα να του αλλάξω και τον τίτλο.

Προβολή συνημμένου blow job.mp3

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
96
Εμφανίσεις
11K
Απαντήσεις
13
Εμφανίσεις
2K
Απαντήσεις
25