• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bass Pedalboards

Katana Bass

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους τους απανταχού Noizάδες και κυρίως μπασσίστες...

Δημιούργησα αυτό το θέμα με μοναδικό σκοπό να μοιραστούμε εμείς οι μπασσίστες τις επιλογές μας στα χρωματιστά κουτάκια...Και ξεκινώ εγώ...

1)Dunlop bass q cry baby.

2)Boss ODB-3(Bass overdrive).

3)Electro harmonix bass big muff.

4)Boss CEB-3(Bass chorus).

5)Behringer bdi 21.

6)Electro harmonix stereo memeory man with hazarai.

Με την σειρά που τα έχω συνδεδεμένα:

1) Korg Pitchblack

2) Rothwell Lovesqueeze

3) Sanford and Sonny Bluebeard fuzz

4) Tech 21 Sansamp VT Bass

5) EHX Small Stone nano

6) EHX #1 Echo digital delay

7) Tech 21 Sansamp Bass Driver DI

Ωραίο set up φίλος...Μήπως θα μπορούσες να μας πεις μερικά στοιχεία για τα πεταλάκια σου νούμερο 2,3??

Λοιπόν, για το (2) πρώτα. Είχα ψιλοφρίξει με το compressor που είχα και ψάχνοντας βρήκα αυτό εδώ το site http://www.ovnilab.com/ και διάβασε-διάβασε κατέληξα στο Love Squeeze. Είναι πολύ απλό στην λειτουργία του: volume και compression. Καμία αλλοίωση στον τόνο, αθόρυβο ακόμα κι αν τα βάλεις όλα στο τέρμα και είναι αυτό που πρέπει να είναι ένα compressor, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.

Για το (3), αυτή τη φορά ήθελα να αλλάξω την παραμόρφωση μου. Ξεκίνησα από το Bass Big Muff της EHX που μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά ήθελα κάτι λίγο πιο βάρβαρο, πέρασα στο Boss ODB-3 και στο Tech 21 XXL, τα οποία όμως μου φάνηκαν πάρα πολύ σκληρά. Όταν λοιπόν συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν οι χροιές των fuzz και όχι των overdrive ή των distortion, ξεκίνησα να ψάχνω reviews από fuzz. Βρήκα αυτό εδώ http://bassfuzz.com/, είδα και άκουσα πάρα πολλά πετάλια και κατέληξα στο Bluebeard.

Thanks a lot man...Αυτός από το BassFuzz κάνει από ότι βλέπω reviews σε πετάλια Fuzz και όχι μόνο...Καταλαβαίνεις πολλά από τον ήχο που προσφέρει το κάθε πετάλι...Ωραίος φίλε...

Παίζω συνέχεια καρφί σε ενισχυτή, δε χρησιμοποιώ σε κανένα γκρουπ ως ώρας εφέ.

Θεωρώ όμως πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο ένα fuzz και έχω εδώ κ λίγο καιρό το EHX bass big muff το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ.

Οπότε no pedalboard for me.

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. :)

Μετά θα θες ένα κουρδιστήρι για να μην ενοχλείς, ένα DI τύπου Sansamp γιατί δεν μπορείς να βασίζεσαι στα μηχανήματα των μαγαζιών, έναν κομπρέσορα γιατί τα περισσότερα μαγαζιά δεν έχουν ούτε στο PA, πολλές φορές ούτε PA και καταλήγεις με 3-4 πετάλια στα πόδια σου.

Και μετά βέβαια ότι χρειάζεσαι για τις ανάγκες των κομματιών, όπως π.χ έχω εγώ το phaser και το delay.

Αυτή τη στιγμή αν είχα λεφτά θα έπαιρνα 2 3 εφέ σίγουρα, όπως delay κ συνθ. Και όπως φαίνεται ίσως κ να ήταν χρήσιμος κ ένας compressor. Ευτυχώς δεν έχω δεκάρα οπότε δεν παίρνω τίποτα :P

Όπως έχω απαντήσει και εδώ:

funky_bassman είπε:
Θα μιλήσω για μπάσο γιατί δεν ξέρω τα κιθαριστικά μαραφέτια... Το ξέρω ότι είμαι προδότης που πήγα σε πεταλιέρα αλλά εκτός από τα λεφτά στα πετάλια είναι και τα ΚΙΛΑ πολλά για να τα σέρνεις δεξιά και αριστερά...

Έχουμε και λέμε:

- Tuner -> Behringer TU300 (20e) (και δεν θέλω κουβέντα με κάλυπτε απόλυτα και χωρίς κανένα πρόβλημα)

- Volume -> Δεν το χρειάζεσαι... Αλήθεια...

- Wah -> Danelectro Trip L Wah (59e)

- Comp -> Δεν είναι απαραίτητο...

- Fuzz -> EHX Bass Big Muff (75e)

- Drive -> Θα πρότεινα το Ibanez PD7 σε τιμή 49$ από ebay αλλά επειδή είναι discontinued (Μ@@@ιες της Ibanez και τα γούσταρα τα πετάλια)Άρα αναγκαστικά θα πάω στην αμέσως επόμενη λύση.. Boss ODB3 (88e)

- Phaser -> EHX Small Stone (69e)

- Chorus -> Μπάσο παίζεις... Ξεκόλλα

- Delay -> Θα πρότεινα πάλι το Ibanez DE7 αλλά όπως και στο drive θα πάω στην άλλη μου επιλογή (φθηνότερη βέβαια) Behringer VM1 (60e)... Αλλιώς take your chances και ίσως προλάβετε τα τελευταία κομμάτια από το DE7 (82e)

- EQ -> Fame sweet tone EQ10 (49e)

- Booster -> EHX The mole Bass Booster (35e)

- Τροφοδοσία -> One Spote (25e)

- Pedalboard -> 20e από τα Learoy Merlin με ροδάκια και από όλα +10 ευρώ για την ταινία...

Κόστος:

465e (Όλες οι τιμές από Thomann εκτός από το EQ και το Booster)

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες γιατί το τελικό μου gear ήταν αρκετά πιο ακριβό και αρκετά διαφορετικό... Απλά αυτά τα είχα δοκιμάσει όλα και πιστεύω πως αν δεν έχεις (τρελό)GAS σε βγάζουν άνετα πολλά χρόνια
Και επίσης υπάρχει και αυτό εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175608.0

;)

Με τη σειρά όπως περνάει το σήμα

1) MarkBass Compressore

2)carl martin bass chorus

3)tech 21 xxl

4)EH bass big muff

5)EH memory man with hazarai

6)Hardwire DL-8

7)behringer Dr100 (μυστηριωδώς δεν μου διαλάει το σήμα, όταμ το χω σε πολύ μικρές ρυθμίσεις)

8)Lehle little Dual A/B

απο εκεί το σήμα καταλήγει είτε στον έναν amp  είτε στο

9)Boss Rc-20 Xl και από κει σε άλλο amp.

Α! και για tuner ενα Korg Dt-7

Μμμμμ ... ωραίο θέμα και παρά τις λίγες συμμετοχές μέχρι τώρα βλέπω ωραία pedalboards, αλλά και φίλους/φίλες μπασίστες που "φοβούνται" τα πετάλια.

1) Korg DT-10 Tuner

2) Aguilar ToneHammer Preamp/DI

3) Boss OC-2 Octaver

4) EH Bass Blogger Fuzz/Distortion

5) EH micro QTron Envelope Filter

Γεια κι απο μενα λοιπον...

Αυτη τη στιγμη εχω

1)tc electrinic polytune

2)ebs actabass

3)ehx bass bloger

4)ehx micro q tron

5)ehx LPB1

6)tc nova repeater

7)tc nr1 nova reverb

Και θελω ακομη να παρω

1)BOSS FV-500-H

2)MORLEY TM STEVENS BASS WAH

3)BOSS NS2

4)TONEBONE BASSBONE

5)BBE OPTO STOMP

6)CARL MARTIN OCTA-SWITCH

και τελος ενα τροφοδοτικο για τα πεταλια και ενα καλο chorus (ειχα της ebs και με απογοητευσε και το πουλησα)

Αυτα ταολιγα και απο μενα γιατι οπως λενε η τρελα δεν παει στα βουνα αλλα στους μπασσιστες........ ;D  ;D  ;D

Ερώτηση προς τους κατόχους του Bass Blogger της ΕΗΧ.

Τι λέει σαν πετάλι; Έχω ακούσει αρκετές αρνητικές κριτικές, χωρίς να το έχω ακούσει ο ίδιος. Δεν ψάχνομαι να το πάρω γιατί με το fuzz που έχω είμαι υπερκαλυμένος, αλλά έχω την απορία εδώ και καιρό.

Καλημέρα και από εμένα. Και εγώ έπαιζα για πολύ καιρό καρφί στον ενισχυτή, αλλά τελευταία εκτίμησα το pedalboard. Το δικό μου,  με σειρά σύνδεσης, είναι το εξής (και δεν αλλάζει, προς το παρόν)

-Radial bigshot i/o

-korg pitchblack

-ElectroHarmonics Bass Big Muff

-Moog MF101 LowPassFilter

-Moog EP-2

-Moog MF102 RingModulator

-Boss DD5 DigitalDelay

-SansAmp BassDriver DI

Fuzz, chorus, distortion, synth, blender και λοιπα μπλιμπλικια εσχατως μπηκαν στη ντουλαπα. Πλεον τη βγαζω με:

Pitchblack -> Opto Stomp -> Para Driver

Καλησπέρα συνάδελφοι!

Εγώ με κόπους και οικονομίες όσο ήμουν φαντάρος έφτιαξα μέσα σε 12 μήνες το εξής:

1)EBS microbass II preamp

2)EHX Big Muff Fuzz

3)Boss Bass Overdrive

4)MXR Bass Octaver

5)EHX POG

6)Boss Flanger

7)Boss Bass Chorus

8)Boss Phase Shifter

9)Boss Digital Delay

10)EHX Bass Balls

11)Line 6 Filter Modeller 4 + expression pedal

και είμαι στην αναζήτηση ενός καλού  Tremolo και κάποιου looper για να κλέισει οριστικά αυτό το πολυδάπανο εγχείρημα

Tool και τα μυαλά στο blenderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

πολυ καλο θεμα να περνουμε καμια ιδεα και οι υπολοιποι.εγω προσφατα αρχισα να χτιζω πεταλιερα γιατι οπως και να το κανουμε κρινεται απαραιτητη.

προς το παρων λοιπον

1)korg dt-10

2)ebs valvedrive

εντως ολιγων ημερων προστειθεται και ενα wah(εχω ανοιξει threat αν θελετε να μου προτεινετε κατι ;D)

και αργοτερα κανα 2 ακομα

το bass blogger εγω που το επαιξα μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ.ειναι ιδιαιτερο πεταλι. δεν παραμορφωνει απλως μιξαρει τον ηχο με το καθαρο σημα το μπασου ετσι εχεις ενα γρεζι απο πισω και ανεβαζοντας το tone παραμορφονει περισσοτερο.πολυ αξιολογο μηχανημα και σε αυτα τα λεφτα...

αν ωστοσο κανω λαθος για το πεταλι αυτο σορρυ ας με διορθωσει καποιος εμενα αυτη την εντυποση μου εδωσε

τι ωραιο θεμα! :)

και απο μενα:

1.korg pitchblack

2.Boss CE-5

3.tc nova repeater

4.aguilar agro

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
23
Εμφανίσεις
3K

Trending...