• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bass Pedalboards

just a pick in my pocket  8)

κατά περίσταση (σπάνια ) το ebs multicomp και το πολυεργαλείο  ebs micro bass II

είχα και το pichblack αλλά το βούτηξε  ο κιθαρίστας μας   ;D

Papalampraina είπε:
Ερώτηση προς τους κατόχους του Bass Blogger της ΕΗΧ.

Τι λέει σαν πετάλι; Έχω ακούσει αρκετές αρνητικές κριτικές, χωρίς να το έχω ακούσει ο ίδιος. Δεν ψάχνομαι να το πάρω γιατί με το fuzz που έχω είμαι υπερκαλυμένος, αλλά έχω την απορία εδώ και καιρό.
Ωραιότατο πετάλι απλά δεν κολλούσε με τον ακατάδεχτο σε πετάλια ampeg b100r....To fuzz του δεν έλεγε και μάλιστα αν απο drive το γύριζες σε fuzz 'επρεπε να παίξεις με το tone και το volume αλλιώς τρίριζε λιγουλάκι!το drive του πάντως ήταν πολύ ωραίο και μου άρεσε περισσότερο απο το bass big muff....

με την ευκαιρία να πω και τι είχα:

bass blogger/big muff

ebs multi comp

Dunlop bass Q CRYBABY

digitech x-series multi chorus

πεταλιέρα korg axb1 για reverbs/delays και

behringer bass synth...

Για να μη χάνω το σήμα στο δρόμο είχα και το line-selector της boss ;D

Μετά πήρα τη line6 m9 αλλά ξενέρωσα που δεν είχε dry mix για τα drive της,;άθλια phazer/chorus,μέτρια flangers(εκτώς απο ένα),μέτρια delay...Το looper της περίμενα να επηρεάζεται απο το tap tempo αλλά μπα!Βέβαια το octaver της ήταν απλά τέλειο και είχε ένα πολύ ψυχεδελικό reverb...(κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα)

Τώρα έχω μόνο το bass-synth ,θα του προσθέσω ενα expression pedal και θα πάρω ένα καλό delay και ένα reverb της behringer(RV600 για το space mode)

Πάντως μου έκανε καλό που έπαιζα καρφί στον ενισχυτή για μεγάλο διάστημα γιατί μαθαίνεις να βγάζεις τις ψυχεδέλειες του οργάνου άμεσα!

Ωραία και πλουσιοπάροχα πράγματα βλέπω στα πόδια μας.

Πάντως, επειδή είμαι σίγουρος ότι έχει συμβεί σε όλους, υπάρχουν βραδιές που δεν πατάω ούτε κουμπί. Βάζω το pedalboard στην πρίζα, ανάβω το BDDI και τα ξεχνάω όλη νύχτα. Υπάρχουν όμως και βραδιές που κάνω την μπαλαρίνα και δεν σταματάω να πατάω κουμπάκια.

korakios είπε:
με τον ακατάδεχτο σε πετάλια ampeg b100r
αυτό είναι αλήθεια και καλά κάνει  ,έτσι και αλλιώς είναι ''εφφετζίδικος'' από μόνος του  ;)

Zoom B2.1u

DHA VT-1 Eq DI

Αλλά είμαι τεμπέλης και βαριέμαι να χρησιμοποιώ πετάλια, πολλώ δε μάλλον να αλλάζω και patches (αυτό δεν παίζει με τίποτα).

Αν βάλω το DHA, μένει on συνέχεια με μικροδιορθώσεις στο eq ανάμεσα στα κομμάτια.

Υπάρχει βέβαια και το eq του μπάσου.

Δοκίμασα και ένα chorus, πλάκα είχε αλλά δεν το χρειάζομαι.

Το comp το χω στον amp.

Το κουρδιστήρι το χω στο μπράτσο (δόνηση).

Βέβαια δεν έχω και πολλούς ήχους να αλλάξω και κατά βάση καλύπτομαι με αλλαγές με το που θα παίξω τη χορδή, πως (πένα ή δάχτυλα) blend μαγνητών, tone, eq, κλπ.

Υποθέτω όμως τα παιδιά που έχουν ανάγκες για περισσότερες ηχητικές αναζητήσεις, χρειάζονται και περισσότερα πετάλια.

Εγώ το μόνο πετάλι που νομίζω ότι (μάλλον) χρειάζομαι, είναι το Boss VE-20.

Γιώργηηηηηηηηηηη το ΣΚ σου ρχομαι  ;D

Βλέπω Guys δεν βρισκόμαστε πολύ πίσω από τους κιθαρίστες...Έχουμε και εμείς ανάγκη από εφφέ και αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις σας...Κάποιος άλλος εφφετζής μπασσίστας???

Το λοιπον συνδεδεμενα με την εξης σειρα

1) BOSS NS-2 Noise Suppressor

και απο εκει συνδεδεμενα Send Return

2)Boss TU-3 Chromatic Floor Tuner

3)Electro Harmonix Small Clone

4)MXR M80 Bass DI Plus

Αυτα...

Καλησπέρα παιδιά. Κι εγώ, αν και για χρόνια έπαιζα καρφί – ενισχυτή, τώρα έχω τα εξής.

1.Korg Pitchblack Tuner

2.Electro Harmonix Bass Big Muff

3.Boss SD-1

4.Ibanez Phat-Hed PD7

5.Digitech Bass Multi Chorus

6.Electro Harmonix Nano Bassballs

7.Boss Bass EQ GEB-7

8.Ibanez Delay-Echo DE7

Είχα και το Electro Harmonix Bass Blogger  το οποίο αντάλλαξα με το Bass Big Muff και βρήκα την υγεία μου. Πραγματικά δεν μου έκατσε καθόλου καλά αυτό το πετάλι.

Επίσης στο Boss SD-1 που είναι για κιθάρα σκεφτομαι να κάνω ένα mod το οποίο αφήνει να περάσουν περισσότερα μπάσα. Πάντως και ως έχει μια χαρά ακούγετε στο μπάσο (αν δεν το παρακάνεις με το tone βέβαια).

πολυ καλο θεμα να περνουμε καμια ιδεα και οι υπολοιποι.εγω προσφατα αρχισα να χτιζω πεταλιερα γιατι οπως και να το κανουμε κρινεται απαραιτητη.

προς το παρων λοιπον

1)korg dt-10

2)ebs valvedrive

εντως ολιγων ημερων προστειθεται και ενα wah(εχω ανοιξει threat αν θελετε να μου προτεινετε κατι ;D)

και αργοτερα κανα 2 ακομα

τελικα αποφασισα να μην βαλω(ακομα τουλαχιστον)το wah στην αλυσιδα μου αλλα ενα phaser η καποιο αλλο modulation πεταλι γιατι ταιριαζει περισσοτερο στα θεματα της μπαντας...

Παρατηρώ πάρα πολύ ωραία pedalboards με τρομερά εφφέ...Προτείνω να αρχίσουμε να ανεβάζουμε και φωτογραφίες τους...Θα κάνει κάποιος την αρχή???

DSC01444.jpg
DSC01444.JPG

RegJohn είπε:
Γαμ@@@το pedalboard φίλος...Σύντομα θα ανεβάσω και εγώ φωτογραφία του δικού μου γιατί τώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου(καθάρισμα,ΞΕκαθάρισμα,)και το ξανασυναρμολογώ οπότε,stay tuned...

Κάποιος άλλος με φωτογραφίες του pedalboard του???

Πλεον, μετα και τις τελευταιες 2 προσθηκες, εφτιαξα και εγω το δικο μου. Μεχρι προτινως τα ειχα χυμα και με μπαταριες. Μεχρι που επρεπε να αγορασω 5 9βολτες μαζι, οποτε και εκανα pedalboard.  ;D

1. Behringer TU300 (tuner μια χαρα με βγαζει..)

3. MXR MC-401 Boost

2. Boss ODB-3 (το λατρευω...)

3. EHX Bass Big Muff Pi (προφανης επιλογη, ισως πειραματιστω και με αλλα..)

4. Tech 21 Sansamp Bass Driver Programmable (απλα απιστευτο...)

Και νομιζω ειμαι καλυμμενος. Choruses, Octavers, Flangers και τετοια τα αφηνω στους κιθαριστες.  :P Ισως ενας κομπρεσορας να προστεθει στην αλυσιδα.

Γενικα δεν ειμαι φαν, αλλα καποια μου εχουν δωσει πραγματικη βελτιωση στον ηχο. Το κουρδιστηρι μεγαλη ευκολια, το boostακι με εχει βοηθησει πολυ για σολο και το Tech 21 το χω συνεχεια ανοιχτο. Το Fuzz ειναι αυτο που χρησιμοποιειται ελαχιστα εως καθολου αλλα γενικα το γουσταρω πολυ. Το boss απ'την αλλη, αν και βαρυ distortion, το χρησιμοποιω αρκετα.

Έχω μία ερώτηση να κάνω. Το delay στο μπάσσο τι μπορεί να το θέλει κανείς? ??? ???

Δεν έχω καμία πρόθεση να ειρωνευτώ όποιον έχει, απλά δεν καταλαβαίνω σε τι ήδη μουσικής μπορεί να ταιριάξει και σε τι κομμάτια. Πραγματικά έχω την απορία.

Έχω δύο delay στο σπίτι και βρίσκω ποτέ κάποιο λόγο να τα χρησιμοποιήσω με το μπάσσο, εκτός και αν θέλω να σαχλαμαρίσω λιγάκι ;D ;D ;D Μου φαίνεται ότι αν επιχειρήσω να βάλω delay στο μπάσσο, το μόνο που θα καταφέρω θα είναι μία μεγάλη βαβούρα μέσα στο κομμάτι.

;)

Εμένα με ψήνει πολύ σαν ιδέα. Και πρέπει να δοκιμάσω και το συστηματάκι delay με expression pedal να βγει πάλι σαν ήχος τσέλο.

Πάντως νομίζω δεν τίθεται θέμα ΟΛΟΙ έχουν το big muff... Ακόμα κ εγώ!

koomis είπε:
Έχω μία ερώτηση να κάνω. Το delay στο μπάσσο τι μπορεί να το θέλει κανείς? ??? ???

Δεν έχω καμία πρόθεση να ειρωνευτώ όποιον έχει, απλά δεν καταλαβαίνω σε τι ήδη μουσικής μπορεί να ταιριάξει και σε τι κομμάτια. Πραγματικά έχω την απορία.

Έχω δύο delay στο σπίτι και βρίσκω ποτέ κάποιο λόγο να τα χρησιμοποιήσω με το μπάσσο, εκτός και αν θέλω να σαχλαμαρίσω λιγάκι ;D ;D ;D Μου φαίνεται ότι αν επιχειρήσω να βάλω delay στο μπάσσο, το μόνο που θα καταφέρω θα είναι μία μεγάλη βαβούρα μέσα στο κομμάτι.
Το delay στο μπάσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάάάάάάάάρα πολλούς τρόπους οι οποίοι ποικίλουν ανάλογα με το είδος μουσικής που παίζει ο καθένας μας...Εγώ προσωπικά το delay το πήρα επειδή το βρήκα σε καλή τιμή και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να πειραματιστώ με αυτό και τελικά μου βγήκε σε καλό γιατί τελικά χρειάστηκε(το δεύτερο κομμάτι που ετοιμάζουμε με το συγρότημα έχει intro με delay) οπότε δεν πήγαν τζάμπα τα λεφτά...Βέβαια και η σωστή χρήση του είναι και θέμα υπομονής και επιμονής πολλές φορές...Αν υπάρχουν αυτά και βρίσκεσαι μαζί με το groupάκι σου στο επίπεδο να γράψεις ένα κομμάτι από το μηδέν τότε,και με λίγη φαντασία θα το λατρέψεις...  :) :) :)

Δεν βλέπω φωτογραφίες να ανεβαίνουν όμως παιδιά και αγχώνομαι...  ;) ;) ;) ;) Για πάμε...  :P

Για το muff συμφωνώ, όλοι έχουμε ή είχαμε (τουλάστιχον) ένα.

Για το delay με καλύψατε και σε ό,τι αφορά την φώτο, το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι.

Κατα βάση χρησιμοποιώ την πεταλιέρα του Mesa Boogie.

Έχω 3 διαφορετικούς ήχους, ( ένα απο κάθε προεισχυτή + έναν απο την μίξη των δύο).

Στον καθένα έχω διαφορετικό κομπρέσορα σάν πρεσέτ. ( Απο τους ενσωματωμένους στο μηχάνημα).

Προσθέστε 4 ήχους ακόμα με την χρήση του eq του καθενός προενισχυτή, Α.TUBE / B.FET/ C.MIX+TUBE CHANEL EQ / D.MIX+FET CHANEL EQ.

Drive έχω απο το κανάλι της λάμπας του ενισχυτή. Switchable απο την πεταλιέρα επίσης.

Το μόνο εξωτερικό πετάλι που χρησιμοποιώ είναι το Chorus της EBS. Στην λούπα του ενισχυτή, με κατεύθυνση στις ψηλές συχνότητες, μου δίνει αυτή την δυνατότητα ο Mesa, έτσι ώστε να μήν επηρεάζονται οι θεμελιώδεις συχνότητες ( χαμηλές).

Έχω επίσης ένα παλιο eq BOSS ένα Compressor/Limiter & ένα αναλογικό delay ( D-2 ) της ίδιας εταιρίας, τα οποία όμως δέν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, εκτός άν υπάρχει ειδικός λόγος.

Στο οπλοστάσιο επίσης υπάρχουν Line 6 Pod XT Live + bass expansion, BEHRINGER Bass-Vamp 2 + FC1010 floor board. Αυτά ως επι το πλείστον για ταξίδια και για όπου δέν επιτρεπόταν ο Boogie.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
23
Εμφανίσεις
3K

Trending...

Νέα θέματα

Back