• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bass Pedalboards

Katana Bass είπε:
Ορίστε και η φωτογραφία της πεταλιέρας μου...Μάλλον σιγά σιγά θα ξαναγεμίσει,με ουσιαστικά πετάλια φυσικά...  :) :) :)
Πιο βαριά πρέπει να είναι η βάση από τα πετάλια  ;D ;D

Katana Bass είπε:
Κουρδιστήρι έχω στο κεφάλι του μπάσου μου,compressor έχει onboard ο ενισχυτής μου (AMPEG BA300/115)
Δεν κανουν αυτα τα κουρδιστηρια...σε ενα χρονο θα το πεταξεις...οι κομπρεσορες των ενισχυτων συνηθως ειναι για γελια....

...Μάλλον σιγά σιγά θα ξαναγεμίσει,με ουσιαστικά πετάλια φυσικά...  :) :) :)
αυτη ειναι η λεξη κλειδι....

Evilnye είπε:
;D

Ποιά βάση....... Το πολύπριζο είναι βαρύτερο......

Βρε αδερφέ (και κουμάντο δε σου κάνω) αλλά τα χεις που ταχεις λιτά επιλεγμένα, γιατί δεν τα παίρνεις να μετράνε κιόλας; Το eq, αν το χρησιμοποιείς, είναι σημαντικός παράγοντας στην ποιότητα του ήχου σου.  ;)

audiokostas είπε:
;D

Ποιά βάση....... Το πολύπριζο είναι βαρύτερο......

Βρε αδερφέ (και κουμάντο δε σου κάνω) αλλά τα χεις που ταχεις λιτά επιλεγμένα, γιατί δεν τα παίρνεις να μετράνε κιόλας; Το eq, αν το χρησιμοποιείς, είναι σημαντικός παράγοντας στην ποιότητα του ήχου σου.  ;)
Τί θέλεις να πεις με την φράση "να μετράνε κιόλας";;;

Evilnye είπε:
Αυτό που λες ισχύει τώρα,αλλά όχι πριν 2 μήνες που είχα το σετ απ που αναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα...Και ας είναι άδεια,σκοπός δεν είναι να κουβαλάς σαν το γάιδαρο σε κάθε σου εμφάνιση μια βαλιτσάρα γεμάτη με ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ που ούτε καν τα πατάς με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσεις το στερεότυπο του "όσο πιο πολλά,τόσο το καλύτερο" αλλά να έχεις 3-4 πετάλια τα οποία δεν θα σταματάς να τα πατάς όλο το βράδυ...

Δεν λέω ότι είμαι ολοκληρωμένος στον τομέα αυτό απλά για το λόγο ότι είμαι φοιτητής σε άλλη πόλη χρειάστηκα μια άμεση οικονομική ενίσχυση και πούλησα μερικά πραγματικά ΆΧΡΗΣΤΑ για μένα πετάλια...

Θέλω ακόμη ένα φίλτρο και έναν κομπρέσσορα και είμαι ολοκληρωμένος...

Αλλά η βαλίτσα ίσως να είναι πάλι βαρύτερη από όλα τα πετάλια μαζί,σημαίνει δηλαδή ότι δεν εξυπηρετούν ΑΠΟΛΥΤΑ τις ανάγκες μου;;; ??? ??? ???

warwickplayer είπε:
Μαλλον κακιουλα ειναι για το eq ;D
Να λύπει...Όλα τα πετάλια σε αυτή τη φώτο είναι flat επειδή εγώ ήθελα να είναι έτσι...Δεν σημαίνει ότι παίζω με flat eq...Γιατί το πήρα άλλωστε...  ;D ;D ;D

Katana Bass είπε:
Αυτό που λες ισχύει τώρα,αλλά όχι πριν 2 μήνες που είχα το σετ απ που αναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα...Και ας είναι άδεια,σκοπός δεν είναι να κουβαλάς σαν το γάιδαρο σε κάθε σου εμφάνιση μια βαλιτσάρα γεμάτη με ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ που ούτε καν τα πατάς με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσεις το στερεότυπο του "όσο πιο πολλά,τόσο το καλύτερο" αλλά να έχεις 3-4 πετάλια τα οποία δεν θα σταματάς να τα πατάς όλο το βράδυ...

Δεν λέω ότι είμαι ολοκληρωμένος στον τομέα αυτό απλά για το λόγο ότι είμαι φοιτητής σε άλλη πόλη χρειάστηκα μια άμεση οικονομική ενίσχυση και πούλησα μερικά πραγματικά ΆΧΡΗΣΤΑ για μένα πετάλια...

Θέλω ακόμη ένα φίλτρο και έναν κομπρέσσορα και είμαι ολοκληρωμένος...

Αλλά η βαλίτσα ίσως να είναι πάλι βαρύτερη από όλα τα πετάλια μαζί,σημαίνει δηλαδή ότι δεν εξυπηρετούν ΑΠΟΛΥΤΑ τις ανάγκες μου;;; ??? ??? ???
Καλα ηρεμησε λιγο...πλακα σου κανει ο ανθρωπος...οσο για το τι κουβαλας για αυτο περνουμε πεταλακια...σε καθε εμφανιση εχουμε αυτο που μας χρειαζεται...πχ δουλευα σε ενα εντεχναδικο και το μονο που ειχα μαζι μου ηταν κουρδιστηρι κομπρεσορα και chorus.τα αλλα σπιτι...

Να λύπει...Όλα τα πετάλια σε αυτή τη φώτο είναι flat επειδή εγώ ήθελα να είναι έτσι...Δεν σημαίνει ότι παίζω με flat eq...Γιατί το πήρα άλλωστε...  ;D ;D ;D
δεν νομιζω οτι το ειπε για τον τροπο που το χρησιμοποιεις αλλα για την μαρκα του eq ;D

warwickplayer είπε:
Καλα ηρεμησε λιγο...πλακα σου κανει ο ανθρωπος...οσο για το τι κουβαλας για αυτο περνουμε πεταλακια...σε καθε εμφανιση εχουμε αυτο που μας χρειαζεται...πχ δουλευα σε ενα εντεχναδικο και το μονο που ειχα μαζι μου ηταν κουρδιστηρι κομπρεσορα και chorus.τα αλλα σπιτι...δεν νομιζω οτι το ειπε για τον τροπο που το χρησιμοποιεις αλλα για την μαρκα του eq ;D
Παιδιά δεν ξέρω αν φάνηκε ότι θύμωσα,δεν ισχύει κάτι τέτοιο...Εγώ την βαλίτσα την πήρα μόνο και μόνο για προστασία για τα πετάλια και αρκετά μεγάλη για να τα χωρέσει όλα.Τώρα αν περισσεύει λίγο χώρος παραπάνω,θα γεμίσει...Όσο για το eq,από την στιγμή που τα έπαιξα δίπλα δίπλα και δεν κατάλαβα ουσιαστική διαφορά,δεν βλέπω τον λόγω να πληρώσω την φίρμα...  ;D ;D ;D

warwickplayer είπε:
Δεν κανουν αυτα τα κουρδιστηρια...σε ενα χρονο θα το πεταξεις...οι κομπρεσορες των ενισχυτων συνηθως ειναι για γελια....
Αυτό για το κουρδιστήρι το έχω καταλάβει και εγώ ότι κοροδεύει τον κόσμο.Τον κομπρέσσορα

του ενισχυτή δεν τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου γιατί δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά.Το ίδιο ισχύει και για τοBOSS CS-3 που έπαιξα.Εσύ τί προτείνεις;;;Να παίζω με κομπρέσσορα χωρίς να ακούω κάποια διαφορά στον ήχο μου;;;Να πάρω κουρδιστήρι πετάλι;;;Να πάρω το BOSS CS-3;;;

Katana Bass είπε:
Αυτό για το κουρδιστήρι το έχω καταλάβει και εγώ ότι κοροδεύει τον κόσμο.Τον κομπρέσσορα

του ενισχυτή δεν τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου γιατί δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά.Το ίδιο ισχύει και για τοBOSS CS-3 που έπαιξα.Εσύ τί προτείνεις;;;Να παίζω με κομπρέσσορα χωρίς να ακούω κάποια διαφορά στον ήχο μου;;;Να πάρω κουρδιστήρι πετάλι;;;Να πάρω το BOSS CS-3;;;
Το αυτονοητο..να φυλαξεις χρηματα να παρεις κατι καλο...

κουρδιστηρι σε πεταλι σιγουρα...

τωρα για τον κομπρεσορα παιζει και να μην χρειαστεις καν..τι μπασο παιζεις?

warwickplayer είπε:
Το αυτονοητο..να φυλαξεις χρηματα να παρεις κατι καλο...

κουρδιστηρι σε πεταλι σιγουρα...

τωρα για τον κομπρεσορα παιζει και να μην χρειαστεις καν..τι μπασο παιζεις?
Όλο μου το σετ απ αυτό το καιρό: Μπάσο IBANEZ SR700 το καινούργιο,ενισχυτής AMPEG BA300/115 και τα πετάλια.Τι προτείνεις για να βελτιώσω και άλλο τον ήχο μου;;;

Katana Bass είπε:
Όλο μου το σετ απ αυτό το καιρό: Μπάσο IBANEZ SR700 το καινούργιο,ενισχυτής AMPEG BA300/115 και τα πετάλια.Τι προτείνεις για να βελτιώσω και άλλο τον ήχο μου;;;
Κοιτα τον ηχο σου δεν τον βελτιωνουν τα πεταλια...ενα καλος κομπρεσορας θα βοηθησει να στρογγυλεψει τις νοτες σου και να κοψει ενοχλητικες αρμονικες..αλλα παντα το κομπρεσαρισμα το εχουμε σε χαμηλο επιπεδο εκτος και αν θελουμε ηχους σλαπ..απο κει και περα ο ηχος σου ειναι τα δαχτυλα σου...μια καλη ιδεα θα ηταν να παιζεις με πιο ελαφρια ατακα αυξανοντας την ενταση του ενισχυτη

warwickplayer είπε:
Κοιτα τον ηχο σου δεν τον βελτιωνουν τα πεταλια...ενα καλος κομπρεσορας θα βοηθησει να στρογγυλεψει τις νοτες σου και να κοψει ενοχλητικες αρμονικες..αλλα παντα το κομπρεσαρισμα το εχουμε σε χαμηλο επιπεδο εκτος και αν θελουμε ηχους σλαπ..απο κει και περα ο ηχος σου ειναι τα δαχτυλα σου...μια καλη ιδεα θα ηταν να παιζεις με πιο ελαφρια ατακα αυξανοντας την ενταση του ενισχυτη
Αυτό με την ατάκα που λες ισχύει διότι παίζω jazz/funk/fusion μουσική και το παίξιμο μου είναι ιδιαίτερα απαλό.Έχω την ένταση του ενισχυτή μου στα 3/4 και τον κομπρέσσορα ανοικτό στα 2/4 του.Είμαι υπερευχαριστημένος από τον ήχο μου,αλλά όπως όλοι,ψάχνομαι για το κάτι παραπάνω...Να μείνω έτσι λοιπόν;;;Με onboard κομπρέσσορα και να πάρω ένα πετάλι κουρδiστήρι;;;Να αναφέρω ότι σημαντικό στρογγύλεμα του ήχου μου έχω και από το eq και για slap ήχους αυτό που κάνω είναι να ρίχνω λίγο ένταση από το μπάσο μου και να δίνω λίγα πρίμα παραπάνω...

Katana Bass είπε:
Με onboard κομπρέσσορα και να πάρω ένα πετάλι κουρδiστήρι;;;
Παρε και ενα κομπρεσσορα σε πεταλι...οι onboard ειναι συνηθως τις πλακας...ενας στις αγγελιες δινει ενα Black label ebs...φοβερος κομπρεσορας...(δεν γνωριζω τον κυριο που το δινει)

Επισης δοκιμασε να παιζεις τον πισω μαγνητη σε αναλογια 70-30,δωσε μπασα και πριμα και κοψε μεσεα...θα εχεις ενα ωραιο τρομπονατο ηχο ιδιαιτερα οφελιμο σε Live καταστασεις...

warwickplayer είπε:
Παρε και ενα κομπρεσσορα σε πεταλι...οι onboard ειναι συνηθως τις πλακας...ενας στις αγγελιες δινει ενα Black label ebs...φοβερος κομπρεσορας...(δεν γνωριζω τον κυριο που το δινει)

Επισης δοκιμασε να παιζεις τον πισω μαγνητη σε αναλογια 70-30,δωσε μπασα και πριμα και κοψε μεσεα...θα εχεις ενα ωραιο τρομπονατο ηχο ιδιαιτερα οφελιμο σε Live καταστασεις...
Το παιδί που δίνει τον κομπρέσσορα το έχω μιλήσει ήδη!!  ;D ;D ;D

Τους μαγνήτες τους έχω 50/50 και τα μεσαία τα έχω flat μόνο και μόνο για να μην μου κόβουν ένταση(boost/cut preamp).Πρίμα και μπάσα στο 70%!Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Ελπίζω στο τέλος να έχω ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έχω ήδη...

Απλα να εχεις υποψην οτι αυτος ο ηχος δεν ειναι για ολα τα στυλ...

πχ σε ενα bebop μπασσο δεν θες να εχεις αυτον τον ηχο αλλα κατι αλλο...

Και το δικομου pedalboard ειναι ετοιμο. Το μονο που μενει ειναι να ριξω τα καλωδια... ;D ;D ;D

πεταλιερα.jpg

φιλε Νικο να σε ρωτησω ο κομπρεσσορας της ashdown ειναι καλος?ειναι θορυβωδης?θα τον προτεινες για low bugdet compressor?

ευχαριστω φιλικα Κωστας

φιλε Κωστα εχω βρει την υγεια μου με αυτον τον κομπρεσορα. Τον προτεινω οχι μονο για χαμηλο κοστος αλλα και για μεγαλυτερο κοστος. Ολα αυτα ειναι αντικημενικα, εμενα μου εκατσε τελεια ειδικα στο σλαπ τα σπαει. Η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν τα ειχα σε εκτημηση ομως οταν τα ακουσα τα λατρεψα και τον κομπρεσορα και το κορους... Αυτα κι ελπιζω να σε καλυψα 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
23
Εμφανίσεις
3K

Trending...

Νέα θέματα

Back