Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Δεν έχουν όλα, εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι άλλο synth από αυτά που είχα στην κατοχή μου που να έχει preview/audition για κάθε ήχο, πρώτη φορά το συνάντησα στο MODX. Δεν μιλάω για demo songs που πάνω-κάτω όλα έχουν πλέον για να δείχνουν τους ήχους και τις δυνατότητες του κάθε synth. Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες, που βοηθάνε μεν αλλά δεν είναι το ζητούμενο στα synths. 

Για τα υπόλοιπα που γράφεις περί επεξεργαστικής ισχύς, αυτό είναι δεδομένο. Κάθε χρόνο όλα θα γίνονται και πιο ισχυρά, όπως γίνεται τόσες δεκαετίες. Σε κάποια φάση που η τεχνολογία θα έχει φτηνύνει ακόμα περισσότερο, να δεις που όλο και λιγότεροι θα ανοίγουν PC, μια και τα synths θα είναι ικανά να δουλέψουν και σαν DAW. Μια έξοδο οθόνης θα κοτσάρουν από πίσω, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν, και σχεδόν όλα θα γίνονται στο Χ dedicated όργανο -που σαν dedicated θα είναι και πιο αξιόπιστο- χωρίς την ανάγκη να συνδεθεί σε PC. 

Τάδε έφη Άγιος SynthΐσιοςΠροβολή συνημμένου 47052
Όχι όλα. Ήταν ενθουσιώδης υπερβολή ανωριμότητος. Δεν έχουν όλα. Η korg είχε σε κάποια μοντέλα από το 2002 και μετά και ακολούθησε η roland. Για kurzweil  δεν ξέρω αν είχαν. 

Τα music workstations είναι πολύ πλήρη και ισχυρά και τώρα, Το touch screen κσι η δόμηση των μενού και η γραφική αναπαράσταση είναι στο απόγειο ακόμα και στους sequencers τους και σε κάθε editor τους εσωτερικά στο όργανο. Βέβαια κάποια πράγματα στο DAW ιδιαίτερα στο καινούργιο μου με αποτρέπουν πλήρως να δουλέψω με sequencer στην εγγραφή και το edit του τραγουδιού, ο χρόνος και η ταχύτητα με το ποντίκι και η απόκριση στις αλλαγές σε εγγραφή του MIDI και audio, τα undo, redo, rearrange κλπ δεν συγκρίνονται, για να μη φλυαρώ το κλείνω. Αν τους δώσουν ένα λειτουργικό περιβάλλον με επεξεργαστικη ισχύ αντίστοιχη με υπολογιστή δεκαετίας α και ένα ποντίκι και την οθόνη που λες, θα είναι πλέον το επόμενο βήμα, πόσο να τρέχουν τα VST και ΑU. Είναι εφικτό. 

Αφού ο επεξεργαστής μου τρέχει 1,5 % το πρόγραμμα και το λειτουργικό και οι απαραίτητοι drivers είναι στο idle επίσης με τη μνημη μόνο να ανεβαίνει και τη χρήση του σκληρού, μάλλον αυτό που λέμε θα είναι και το επόμενο βήμα που θα κρατήσει το hardware στο παιχνίδι αφού οι μουσικοί θέλουν τα μηχανήματα, τους εμπνέουν περισσότερο και η στροφή προς τα πίσω είναι εμφανής και δημοφιλής. 

Πόσα χρόνια έχω να ακούσω το υπέροχο "Magnetic Fields" του J.M. Jarre...?

Κάποιος προσπαθεί να το βγάλει στο Montage M, και απ'ότι βλέπω καλά το πάει. image.gif

mag.mp4

Attachments

• mag.mp4
    2.7 MB
Δε χρειάζονται προσφωνήσεις.

1 λεπτό πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Έλα τώρα...

Είναι αφτοί ήχοι για να ψαρώσει το πόπολο;  Εγώ ήθελα να ακούσω... ?

Έχει καλούς ήχους, πραγματικά, άσχετα με τις τεχνολογικές εμπεριστατωμένες συγκριτικές λεπτομέρειες με τον ανταγωνισμό, στην πράξη έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τα performances. Και το VST είναι τρομερό και πολύ ελαφρύ. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις το όργανο το ίδιο σε VST έκδοση όσο αφορά το sound engine.

Σκέψου να είσαι δημόσιος υπάλληλος, να έχεις το VST μαζί σου και να προγραμματίζεις και να φτιάχνεις τους ήχους σου στη δουλειά, πόσο χρόνο σου γλυτώνει για να παίξεις το βράδυ στο συγκρότημα ή να προετοιμαστείς για την πρόβα. ?

Έχει καλούς ήχους, πραγματικά, άσχετα με τις τεχνολογικές εμπεριστατωμένες συγκριτικές λεπτομέρειες με τον ανταγωνισμό, στην πράξη έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τα performances. Και το VST είναι τρομερό και πολύ ελαφρύ. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις το όργανο το ίδιο σε VST έκδοση όσο αφορά το sound engine.
OK αλλά ο Ιάπωνας φίλος δεν μου έκανε κούκου με τους ήχους του.

Αντίθετα, το οβίδεον που ανέβασε ο @Waterfall-K με το κομμάτι του Jarre με "γράπωσε". 

Αντίθετα, το οβίδεον που ανέβασε ο @Waterfall-K με το κομμάτι του Jarre με "γράπωσε". 
ε, ναι αν το δεις προσωποποιημένα. Κάποιους άλλους δεν θα τους άγγιξαν του jarre και θα τους άγγιξαν αυτοί.

Είναι θέμα προτιμήσεων. Σε κάθε περίπτωση το όργανο είναι πολυ capable

Δεν είχε σκοπό να σε γραπώσει, δεν ήταν review του Montage M, κάποια πράγματα από το OS v2 έδειξε καθώς και κάποια πράγματα από την v2 της soft έκδοσης. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο πλέον στο youtube για το Montage M, που σε γραπώνουν πολύ καλύτερα και αναλυτικότερα.? 

Εγώ αυτό που περιμένω είναι ένα εις βάθος γραπτό review από κάποιο σοβαρό μέσο, το SOS πχ, που να βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους και να βάζει σε τάξη όλες αυτές τις πληροφορίες που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα φόρουμς και βίντεο.

Εγώ αυτό που περιμένω είναι ένα εις βάθος γραπτό review από κάποιο σοβαρό μέσο, το SOS πχ, που να βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους και να βάζει σε τάξη όλες αυτές τις πληροφορίες που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα φόρουμς και βίντεο.
Το ετοιμάζω μείνε ανήσυχος

Τους ξέφυγε, θα το διορθώσουν με update.
Μα είναι δυνατό να ήταν στο προηγούμενο και να μην έχει αυτή τη βασική λειτουργία διαθέσιμη. Να μην μπορείς να έχεις ταυτόχρονο local control?

Και δεν τους ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ τους υπευθύνους ακόμα?

Που πάει ο κόσμος..................?

Μα είναι δυνατό να ήταν στο προηγούμενο και να μην έχει αυτή τη βασική λειτουργία διαθέσιμη. Να μην μπορείς να έχεις ταυτόχρονο local control?

Και δεν τους ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ τους υπευθύνους ακόμα?

Που πάει ο κόσμος..................?
Α καλά. Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. ?

Α καλά. Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. ?
Με τόσο χρήμα δε θα έπρεπε να συμβαίνει τίποτα. Ζητάνε που ζητάνε για την αναβαθμισμένη έκδοση ένα σκασμό λεφτά και συμβαίνει αυτό? Εις θάνατον! ?

Με τόσο χρήμα δε θα έπρεπε να συμβαίνει τίποτα. Ζητάνε που ζητάνε για την αναβαθμισμένη έκδοση ένα σκασμό λεφτά και συμβαίνει αυτό? Εις θάνατον! ?
Είπαμε... συμβαίνουν. Να φανταστώ πως ήδη θα το έχουν διορθώσει;

Ποια αναβαθμισμένη έκδοση?
To MONTAGE M δεν είναι μια αναβάθμιση του MONTAGE?

Είναι!??

Και υπάρχει αυτό το θέμα? Γιατί είναι θέμα ξεκάθαρα γι αυτό και ο φίλος το έκανε βίντεο.

Εγώ θα γινόμουν έξαλλος αν το είχα και το συνειδητοποιούσα και ΔΙΠΛΑ ΕΞΑΛΛΟΣ αν έβλεπα πως το προηγούμενο ΜΟΝΤΑGE είχε αυτή τη λειτουργία... πλήρως λειτουργική.

Εγώ αν ήμουν ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΤΣΕΟ της YAMAHA θα τους είχα καλέσει το τμήμα στα κεντρικά στην Ιαπωνία και θα τους έδινα το σπαθί Σαμουράι να κάνουν αυτό που πρέπει μπροστά μας για να το δουν και οι άλλοι που θα τους συνόδευαν να παραδειγματιστούν για να μην ξαναγίνει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back