Arturia Polybrute 12

Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σε σειρά.

Αν μιλάμε για laptop, smartphone , tablet και Gaming Κονσόλες, και για επαγγελματικό ΑΦΜ τότε στο ταμείο ΔΕΝ πληρώνουμε Φ.Π.Α.

(Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017) .

Σε όλα τα άλλα και σε επαγγελματικό ΑΦΜ να έχουμε πληρώνουμε κανονικά ΦΠΑ.

Άλλο πράγμα, αν αυτό που το αγοράσουμε  το περάσουμε σαν έξοδο (αν δικαιολογείται) και συμψηφιστεί κατά την υποβολή περιοδική δήλωσης (ΦΠΑ  Εκροών-Εισροών) .

Αν κάποιος αγοράσει synth , επαγγεμλατιας ή ερασιτέχνης θα πληρώσει ΦΠΑ κατα την αγορά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: Waterfall-K
Μπορεί να τα αρνηθεί όλα διότι θα νομίσει ότι θες να του τη πέσεις για να πάρεις το Μονταζ φθηνότερα.
Ο κιθαρίστας του είναι, και τον έχω μεγαλώσει στα πόδια μου, οπότε θα μου πει την αλήθεια.?

Κάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει...?
Αν σου πεί όχι, τότε ή δεν ξέρει ή θα ισχύει αυτό που σου είπε ο @trolley

Να πώ ένα παράδειγμα.

Αν εγώ δεν κόψω ΚΑΜΙΑ απόδειξη (δεν έχω δουλειά ) σε ένα τρίμηνο, και αγοράσω π.χ.  έναν εκτυπωτή (που μπορώ να τον περάσω ως έξοδο) θα πληρώσω κανονικά ΦΠΑ στο κατάστημα.

Αν όμως είχα δουλειά και έκοβα παραστατικό μέσα στο τρίμηνο , τότε δεν θα χρειαζόταν να αποδώσω τον ΦΠΑ που εισέπραξα μέχρι του ποσού του ΦΠΑ του εκτυπωτή.

Όμως και καμια απόδειξη να μην έκοβα, smartphone, laptop , tablet kai gaming κονσόλα, με θα μπορούσα να αγοράσω επαγγελματικό ΑΦΜ και δεν θα πλήρωνα ΦΠΑ στον γκισε. Αλλά μονον γι αυτά.

Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σε σειρά.

Αν μιλάμε για laptop, smartphone , tablet και Gaming Κονσόλες, και για επαγγελματικό ΑΦΜ τότε στο ταμείο ΔΕΝ πληρώνουμε Φ.Π.Α.

(Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017) .
Σωστά. Για αγορά από Ελλάδα.

Σε όλα τα άλλα και σε επαγγελματικό ΑΦΜ να έχουμε πληρώνουμε κανονικά ΦΠΑ.
Ναι αν αγοραστούν από Ελλάδα. Όχι αν αγορασούν από εξωτερικό.

Αγορά προϊόντος από το εξωτερικό που εμπίπτει με τον ΚΑΔ μας δεν εκταμιεύουμε ΦΠΑ κατά την αγορά.

Άλλο πράγμα, αν αυτό που το αγοράσουμε  το περάσουμε σαν έξοδο (αν δικαιολογείται) και συμψηφιστεί κατά την υποβολή περιοδική δήλωσης (ΦΠΑ  Εκροών-Εισροών) .
Άλλο πράγμα αυτό.

Αν κάποιος αγοράσει synth , επαγγεμλατιας ή ερασιτέχνης θα πληρώσει ΦΠΑ κατα την αγορά.
Για τον ερασιτέχνη.

Ναι αν το αγοράσει από Ελλάδα ή από εξωτερικό.

Για τον επαγγελματία.

Ναι αν το αγοράσει από Ελλάδα, όχι αν το αγοράσει από το εξωτερικό (τιμολόγιο).

Ναι για Ελλάδα μιλάω.

Για τον επαγγελματία.

Ναι αν το αγοράσει από Ελλάδα, όχι αν το αγοράσει από το εξωτερικό (τιμολόγιο).
Μάιστα. Πάει κι αυτό, λύθηκε. 

Ας ανοίξουμε ένα θρεντ τώρα και για το Kυπριακό. image.gif

Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι ισχύει για μουσικούς που έχουν κάνει έναρξη το παραπάνω. 
Ρώτα τον λογιστή σου ή την αρμόδια ΔΟΥ στην οποία έχεις κάνει έναρξη να σου το επιβεβαιώσουν.
Μα μόλις είπα ότι το επιβεβαιώνω που σημαίνει πως έχω ρωτήσει και πάρει απάντηση ? 

Δες την απάντηση του λογιστή LK.

Πρόσεχε τι διαβάζεις. Ο LK ( ο οποίος δεν είναι Λογιστής, ο άνθρωπος, είναι κάτι ανώτερο, αν θες Λογιστή, μίλα με μένα, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τελείωσα, πριν πάω για άλλα), έγραψε ακριβώς αυτό που σου έγραψα. Φυσικά, θα πληρώσεις Φ.Π.Α. την ώρα της αγοράς αλλά (αν δικαιολογείται, και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται) θα το "περάσεις" σαν έξοδο και θα σου επιστραφεί ο Φ.Π.Α. Αν αγοράσεις από το εξωτερικό (χώρα της Ε.Ε. σαν "επιχείρηση-προς-επιχείρηση") δεν θα πληρώσει καν Φ.Π.Α.

Μα μόλις είπα ότι το επιβεβαιώνω που σημαίνει πως έχω ρωτήσει και πάρει απάντηση

Ο κ. Χναράκης νόμιζε ότι ρωτούσες, μετά κατέστη σαφές ότι έκανες τοποθέτηση.

Πρόσεχε τι διαβάζεις. Ο LK, ο οποίος δεν είναι Λογιστής, ο άνθρωπος...
Όλοι ξέρουμε τι είναι ο LK ωρέ Trolley, περιττή η διευκρίνηση.? Συλλέκτης CRT/LED οθονών και DVD/CD/MC/LP/VHS players & lap/desktops είναι κυρίως ο άνθρωπος.?

θα πληρώσεις Φ.Π.Α. την ώρα της αγοράς αλλά (αν δικαιολογείται, και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται) θα το "περάσεις" σαν έξοδο και θα σου επιστραφεί ο Φ.Π.Α.
Γι αυτό το "και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται" έχω ακόμα κάποιες αμφιβολίες, αλλά τέλος πάντων. Πάμε πίσω στο θέμα. Ποιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ??

Όλοι ξέρουμε τι είναι ο LK ωρέ Trolley, περιττή η διευκρίνηση.? Συλλέκτης CRT/LED οθονών και DVD/CD/MC/LP/VHS players & lap/desktops είναι κυρίως ο άνθρωπος.?

Γι αυτό το "και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται" έχω ακόμα κάποιες αμφιβολίες, αλλά τέλος πάντων. Πάμε πίσω στο θέμα. Ποιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ??
Και δεν έχω πληρώσει ΠΟΤΕ  ΦΠΑ γι' αυτά.?

Στην πράξη, ως "έξοδα" , ένας με έναρξη, γιατί μουσικός μπορεί να είναι κάποιος με πρόσληψη- σύμβαση εξαρτημένης εργασίας,  μπορείς να περάσεις ό,τι γουστάρεις......μέχρι να σου γίνει (αν σου γίνει) έλεγχος τουλάχιστον. ?

Ποιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ?
Βασικά εάν έχεις επιχείρηση στην οποία μπορείς να κόψεις τιμολόγιο την αγορά του polybrute και οποιουδήποτε άλλου οργάνου τότε είτε απαλλάσσεσαι (πχ αγορά από εξωτερικό) είτε παίρνεις επιστροφή φπα (αγορά από εσωτερικό). Εφόσον φυσικά ο τύπος της επιχείρησης δικαιολογεί μια τέτοια αγορά. Αν παράδειγμα ο καδ λέει π.χ. υδραυλικός προφανώς και δε μετράει σαν αγορά για την επιχείρηση οπότε και σε περίπτωση ελέγχου θα το πάρουν πίσω (edit: το φπα όχι το όργανο :D ). 

• Like
Reactions: Waterfall-K
Φυσικά και μπορείς να αγοράσεις μουσικό εξοπλισμό και να απαλλαγείς από το ΦΠΑ (αν αγοράζεις από Ε.Ε.) είτε ή να σου επιστραφεί - εκπίψει από το ΦΠΑ που θα αποδώσεις στο κράτος στο τέλος του τριμήνου (αν αγοράσεις από Ελλάδα), αρκεί φυσικά να είσαι δηλωμένος επαγγελματίας μουσικός αυτασφάλιστος (όχι δηλαδή να σε ''προσλάβει'' κάποιος σαν μουσικό, αλλά εσύ να του κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) με το αντίστοιχο ΚΑΔ.

Μάλιστα κανονικά το gear που έχεις αγοράσει ως επαγγελματικό και θα το πας να το χρησιμοποιήσεις για να παίξεις κάπου πρέπει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο δελτίο αποστολής το οποίο συμπληρώνεις πριν πας εκεί σε περίπτωση ελέγχου αλλά λεμε τώρα

Το όργανο είναι άξιο αλλά ούτε ένας δεν πρόκειται να το αγοράσει στην Ελλάδα. Κάνα φθηνό controller και κάρτα ήχου budget και το software  της Αrturia το αγοράζουν, αλλα ούτε ένας δεν θα αγοράσει αυτό και το άλλο με το στρογγυλό κουμπί και την οθονουλα στην Ελλάδα. Ούτε ένας ?

Το όργανο είναι άξιο αλλά ούτε ένας δεν πρόκειται να το αγοράσει στην Ελλάδα. Κάνα φθηνό controller και κάρτα ήχου budget και το software το αγοράζουν, αλλα ούτε ένας δεν θα αγοράσει αυτό και το άλλο με το στρογγυλό κουμπί και την οθονουλα στην Ελλάδα. Ούτε ένας ?
Γιατί είμαστε πολύ ξύπνιοι (ή πολύ φτωχοί...?)

Trending...

Νέα θέματα