Arturia Polybrute 12

Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι ισχύει για μουσικούς που έχουν κάνει έναρξη το παραπάνω. 
Ρώτα τον λογιστή σου ή την αρμόδια ΔΟΥ στην οποία έχεις κάνει έναρξη να σου το επιβεβαιώσουν.

Γιατί να έχουν επιστροφή ΦΠΑ οι μουσικοί?

Γιατί να μην έχουν; Δεν είναι άνθρωποι αυτοί; (Μιλάμε για τους επαγγελματίες, όχι σαν εμένα).

Το όργανο είναι πολύ ωραίο. Ακριβό αλλά ωραίο. 

Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί αγοράζουν χωρίς ΦΠΑ? Μα τι λέμε τώρα, σοβαρολογούμε? Με το ίδιο σκεπτικό όλοι οι επαγγελματίες σε οποιονδήποτε κλάδο  αγοράζουν τα εργαλεία της δουλειάς τούς χωρίς ΦΠΑ επίσης. Τελικά ποιοι μένουν να πληρώσουν ΦΠΑ, οι γάτες?

Δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί αγοράζουν χωρίς ΦΠΑ? Μα τι λέμε τώρα, σοβαρολογούμε? Με το ίδιο σκεπτικό όλοι οι επαγγελματίες σε οποιονδήποτε κλάδο  αγοράζουν τα εργαλεία της δουλειάς τούς χωρίς ΦΠΑ επίσης. Τελικά ποιοι μένουν να πληρώσουν ΦΠΑ, οι γάτες?
Τι δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον τι σου είναι δύσκολο να καταλάβεις;

Τελικά ποιοι μένουν να πληρώσουν ΦΠΑ, οι γάτες?
Ο Φ.Π.Α. μεταφέρεται και πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή και μόνο από τον τελικό καταναλωτή.

Ισχύει, ακριβώς έτσι όπως το έγραψες, ότι δηλαδή οι επαγγελματίες, για τα εργαλεία (και τις πρώτες ύλες και πολλά άλλα) της δουλειάς τους, δεν πληρώνουν Φ.Π.Α.

Είμαι βέβαιος ότι κάνεις πλάκα, είναι αδύνατο να μην το ξέρεις όλο αυτό.

• Συμφωνώ
Reactions: blue
Τι δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον τι σου είναι δύσκολο να καταλάβεις;
Δεν απαντάς, όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί αγοράζουν χωρίς ΦΠΑ, ναι ή όχι? Και αν ναι, γιατί? 
Εγώ σαν έμπορος στο παρελθόν έχω αγοράσει Ν όργανα χωρίς ΦΠΑ, αλλά εγώ δικαιολογούμαι για Χ λόγους. Ο μουσικός πως δικαιολογείται να μην πληρώνει ΦΠΑ??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο Φ.Π.Α. μεταφέρεται και πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή και μόνο από τον τελικό καταναλωτή.
Οι μουσικοί δεν θεωρούνται "τελικοί καταναλωτές"?

Οι μουσικοί δεν θεωρούνται "τελικοί καταναλωτές"?

Εγώ π.χ. είμαι προγραμματιστής.

Μπορώ να αγοράσω ένα laptop ως ιδιώτης (οπότε θα μου κόψουν απόδειξη λιανικής και θα πληρώσω Φ.Π.Α.), ή ως επιχείρηση (οπότε θα μου κόψουν τιμολόγιο πώλησης, θα πληρώσω Φ.Π.Α. και τον επόμενο μήνα η Εφορία θα μου επιστρέψει το ποσό του Φ.Π.Α.).

Τι διαφορά υπάρχει αν αγοράσω ένα συνθ;

Δεν υπάρχει διαφορά.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να το πουλήσω, άλλωστε δεν είμαι έμπορος και δεν δικαιούμαι να πουλήσω τίποτε απ' όλα αυτά, είμαι πάροχος υπηρεσίας.

Τι διαφορά έχει ο μουσικός (λογιστικά μιλώντας); Νομίζω καμία, αλλά όπως βλέπεις το επιβεβαιώνουν και άλλοι, οπότε άσε τι νομίζω εγώ.

Δεν κάνω καμία πλάκα. Και απάντηση ακόμα δεν παίρνω. 

Πάμε απ΄την αρχή λοιπόν: ο πληκτράς που δουλεύει με τον Γονίδη θα αγοράσει το Montage M6 στα €3,000 αντί €3,850 που κοστίζει με ΦΠΑ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε κάθε περίπτωση, το όργανο δεν κάνει 4 χιλιάρικα.

?????????????????

Μπορώ να αγοράσω ένα laptop ως ιδιώτης (οπότε θα μου κόψουν απόδειξη λιανικής και θα πληρώσω Φ.Π.Α.), ή ως επιχείρηση (οπότε θα μου κόψουν τιμολόγιο πώλησης, θα πληρώσω Φ.Π.Α. και τον επόμενο μήνα η Εφορία θα μου επιστρέψει το ποσό του Φ.Π.Α.).
Γνωστά όλα αυτά, σε έμπορο μιλάς. Για τους επαγγελματίες μουσικούς είναι η απορία, και αν θεωρούνται και αντιμετωπίζονται το ίδιο ρωτάω.

σε έμπορο μιλάς
Γι'αυτό νόμιζα ότι κάνεις πλάκα.

Για τους επαγγελματίες μουσικούς είναι η απορία

Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα είχαν άλλη μεταχείριση. Παρ' όλα αυτά, όπως είδες ψάρωσα με την αρχική σου αντιδραση και ρώτησα. Απ' ότι επιβεβαιώνουν οι άλλοι, ισχύει.

Λογικό είναι, δεν έχει ανάγκη εξοπλισμού ο μουσικός; Δεν χρειάζεται όργανα, υπολογιστή κλπ. Δεν μπορεί να έχει έξοδα για διαφήμιση; Τα στάνταρ δηλαδή, δε λέω ότι θα του δικαιολογούσαν την αγορά ψαρόβαρκας.

Κάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει...?

Κάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει...?
Μπορεί να τα αρνηθεί όλα διότι θα νομίσει ότι θες να του τη πέσεις για να πάρεις το Μονταζ φθηνότερα.

Trending...

Νέα θέματα