Αγγελίες και "τιμή ανταλλαγής". Why?

Εστω οτι πωλειται μια κιθαρα για 1000ε. και ανταλλάσεται με πραγματα αξίας 1200.Αν υπάρξει παραδοχή οτι το χρημα ειναι το πιο επιθυμητό... Αλλα και το δυσκολότερο να εχει κάποιος... (Ειναι πιο πιθανό αρα και πιο ευκολο να εχεις πχ ενα πετάλι ενα ηχειο η ενα ποδηλατο των 100ε στην ακρη επειδή πια δεν το θες και να τα χρησιμοποιήσεις ως ανταλλάγματα ωστε να ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ με ωφελος απο κατι που δεν θες παρα 100ε σε χρημα... Που ετσι κι αλλιως ειναι κατι από το οποίο δεν θες ποτέ να απαλλαγεις!!! ) Με λιγα λογια είναι ενας συμβιβασμός.... 

"Ξερω οτι ειναι δυσκολότερο να εχει κάποιος 1200 οποτε την δίνω με 1000 ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ...."

Βεβαια.... ξανά διαβάζοντας τι έγραψα δε βγάζω κανενα νόημα αλλά οκ... Ισως κάποιος βγαλει... 

?

Βρε εσείς γιατί μπερδεύεστε?

Η λέξη "ανταλλαγή" φταίει εδώ, που ναι μεν χρησιμοποιείται κατά κόρον, είναι όμως λάθος σ' αυτή την περίπτωση.

Η σωστή φράση είναι "πληρωμή σε είδος" αντί της λέξης "ανταλλαγή".

Η ανταλλαγή είναι όταν δυο άτομα θέλουν ο ένας αυτό που πουλάει ο άλλος.

Αν κάποιος θέλει αυτό που πουλάω εγώ, αλλά εγώ δεν θέλω αυτό που πουλάει ο άλλος, έχω δυο επιλογές.

Ή αρνούμαι να κάνω συναλλαγή, ή αν κάνω συναλλαγή, πρέπει να κερδίσω κι εγώ κάτι, αλλιώς αντί να πουλάω το δικό μου, θα βρεθώ απλά να πουλάω το αντικείμενο του άλλου.

Έτσι ζητάω κάτι παραπάνω, για να μπω στην διαδικασία να κάνω την συναλλαγή.

Πιο σωστά λοιπόν, θα έπρεπε να γράφει "τιμή 1000 ευρώ, τιμή πληρωμής σε είδος 1200 ευρώ".

Βρε εσείς γιατί μπερδεύεστε?

Η λέξη "ανταλλαγή" φταίει εδώ, που ναι μεν χρησιμοποιείται κατά κόρον, είναι όμως λάθος σ' αυτή την περίπτωση.

Η σωστή φράση είναι "πληρωμή σε είδος" αντί της λέξης "ανταλλαγή".

Η ανταλλαγή είναι όταν δυο άτομα θέλουν ο ένας αυτό που πουλάει ο άλλος.

Αν κάποιος θέλει αυτό που πουλάω εγώ, αλλά εγώ δεν θέλω αυτό που πουλάει ο άλλος, έχω δυο επιλογές.

Ή αρνούμαι να κάνω συναλλαγή, ή αν κάνω συναλλαγή, πρέπει να κερδίσω κι εγώ κάτι, αλλιώς αντί να πουλάω το δικό μου, θα βρεθώ απλά να πουλάω το αντικείμενο του άλλου.

Έτσι ζητάω κάτι παραπάνω, για να μπω στην διαδικασία να κάνω την συναλλαγή.

Πιο σωστά λοιπόν, θα έπρεπε να γράφει "τιμή 1000 ευρώ, τιμή πληρωμής σε είδος 1200 ευρώ".

φασιον αυτό είναι κάτι που προκύπτει κατόπιν συνεννοήσεως και δεν έχει καμία σχέση με τη κοστολόγηση.  με το να βάζεις δύο τιμές απλά μπερδευεις τα πράματα έτσι κι αλλιώς.

εχω περιέργεια να ακούσω πραγματικούς διαλόγους από δοσοληψίες για να καραφλιασω κι άλλο μαθηματικά ??

Στην ζυγαρια δεν βαζουμε τις εμπορικες τιμες των δυο προιοντων προς ανταλλαγη. Βαζουμε και τα θελω, τις επιθυμιες, και τις αναγκες των δυο συμβαλλομενων. Ειναι μια τυπικη διαπραγματευση η ολη διαδικασια. Δεν θα μπορουσε ποτε να ειναι τυπου 1+1=2. Οπου τον βρεις και οπου τον πιασεις...

Νόημα δεν έχει όντως, απλώς όσοι το γράφουν δεν χρησιμοποιούν σωστά τη λέξη «ανταλλαγή».  Τι είναι η ανταλλαγή; Μία πώληση, όπου το αντίτιμο αντί να είναι χρήμα, είναι άλλο αντικείμενο, παρόμοιας αξίας. Αυτός είναι ο ορισμός και αυτή θα ήταν η σωστή χρήση της λέξης. 

Πιθανότατα όσοι το γράφουν σκέφτονται ότι τους είναι πιο χρήσιμα τα μετρητά εκείνη τη στιγμή, οπότε ας πούμε συμβιβάζονται αν είναι να πάρουν μετρητό στο χέρι, το οποίο ελαφρώς στερείται νοήματος, διότι αν πάρουν τα λιγότερα μετρητά στο χέρι, αγοράζουν με τα μετρητά που πήραν αντικείμενο μικρότερης αξίας. 

Λοιπόν, με τον Σουπερφανκ, αν εξαιρέσει κάποιος τις Τέλε, τα χοντρά μπράτσα και την Νταϊαν Λέην ? δεν συμφωνούμε και πολύ συχνά, εδώ όμως είμαι μαζί του...κάηκε ο εγκέφαλος μου! ?

...κάηκε ο εγκέφαλος μου! ?

Έλα ρε συ, απλό είναι ...

fe755065e201b43888916edee42e9e9f5409b0fe

την Νταϊαν Λέην

Αχ τι μου θύμησες τώρα... καλό κορίτσι, αλλά ημΑνε αλήτης τοτενες και την πλήγωσα...την άφησα για μιαν άλλην την καημένη...

Μου έμεινε όμως τουλάχιστον μία φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που είμαστε μαζί στην παραλία...

Αυτά για να μη νομίζετε ότι λεΓω μουφες.

(Στη φωτό η Νταϊάνα έχει πάει για να αγοράσει μια κόκα κόλα από το μπάρ,εγώ έχω πάει για τσιγάρα, κάπνιζα τοτενες)

20190712_111428.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
(Στη φωτό η Νταϊάνα έχει πάει για να αγοράσει μια κόκα κόλα από το μπάρ,εγώ έχω πάει για τσιγάρα, κάπνιζα τοτενες)

Έλα, βρήκα μια φωτό που είσαστε μαζί.

32.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε:

Στην ανταλλακτική οικονομία οι αξίες είναι άλλες. Στη συμβατική, όσο κι αν μπορώ/θέλω να πουλήσω μια σανίδα στα δέκα χιλιάρικα, θα με φάει ο ανταγωνισμός και δε θα ασχοληθεί κανένας μαζί μου. Στην ανταλλακτική που τα μεγέθη δεν είναι άμεσα μετρήσιμα, ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει. Δεν είναι τυχαίο που η ανθρωπότητα έχει ξεπεράσει αυτό το στάδιο εδώ και πολλούς αιώνες.

Αχ τι μου θύμησες τώρα... καλό κορίτσι, αλλά ημΑνε αλήτης τοτενες και την πλήγωσα...την άφησα για μιαν άλλην την καημένη...

Κι αυτό το βρήκα, α ρε Νίκο, φάκελλο σου έχω.

image.jpg

Στην ζυγαρια δεν βαζουμε τις εμπορικες τιμες των δυο προιοντων προς ανταλλαγη. Βαζουμε και τα θελω, τις επιθυμιες, και τις αναγκες των δυο συμβαλλομενων.

Εμ πέσ' το βρε μάστορα τόση ώρα. Δεν είναι θέμα αγοραπωλησίας. Είναι θέμα καρδιάς, κι εκεί πολλά πολλά δε χωράνε. 

Μερικοι ειστε και οικονομολογοι εδω μεσα και δεν καταλαβαινετε το απλο: πως η τραπεζα της Ελλαδας αγοραζει χρυσο στα 350$ την ουγγια κ τον πουλαει 450$; Ε στοκοι, ετσι γινεται κ με τις κιθαρες.

Μερικοι ειστε και οικονομολογοι εδω μεσα και δεν καταλαβαινετε το απλο Ε στοκοι,

Οικονομολόγος είμαι, και σ' ευχαριστώ!

η τραπεζα της Ελλαδας αγοραζει χρυσο στα 350$ την ουγγια κ τον πουλαει 450$ ετσι γινεται κ με τις κιθαρες.

Δηλαδή τις αγοράζουν πιο φθηνά τις κιθάρες, και τις πουλάνε ακριβότερα?

Τι σχέση έχει αυτό με την "τιμή ανταλλαγής"?

Η ΤΤΕ αγοράζει χρυσό και τον πουλάει με αντάλλαγμα κάτι άλλο, πχ πετρέλαιο?

Γι' αυτό τον πουλάει ακριβότερα?

Χάνει ο χρυσός αξία αν είναι μετάχειρος?

Παιδιά ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε και πριν χρησιμοποιήσουμε χαρακτηρισμούς (σε όλους μας πάει αυτό).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back