Αγγελία: Χαρίζεται το ταδεΣτάθης είπε:Συμφωνώ σε όλα γενικά, αλλα η φράση " κατι καλυτερο γινεται" δεν μου κακοφαίνεται καθόλου. Σαφώς.....
Στάθης είπε:εκτός εαν η τιμή είναι φουλ ξεφτίλα και είναι φως φανάρι πως ο υποψήφιος αγοραστής ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.
Η ανάδειξή σου σε ημίθεο, ολοκληρώθηκε.LK είπε:Όταν τους λέω π.χ 100,00 € και μου λένε το κλασσικό «καμία καλλίτερη τιμή γίνεται» , τους απαντάω το επίσης κλασσικό : «ναι, γίνεται €, 120,00» ;D ;D ;D .Δεν με νοιάζει άς χάσω την πώληση ή τη δουλειά.
Απολυτη αποψη. Σε καποιες κοινωνιες (π.χ Αραβες) το παζαρι ειναι must. Επισης στο real estate πρεπει να εισαι χαζος και να μη κανεις παζαρι (π.χ αγορα σπιτιού). Τωρα υπαρχουν και οι "μιζεροι" που απλα θελουν να κοψουν 3 ευρω απο ενα πεταλακί που πωλείται προς 22.LK είπε:Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που κάνουν παζάρια, και η εμπειρία μου λέει ότι τα κάνουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν στην κανονική τιμή…απλά είναι μίζεροι…από την κούνια τους.
Το αντίθετο της απόλυτης άποψης, είναι η σχετική άποψη. Υποθέτω πως στο ερώτημα "θέλω να είμαι Άραβας ή ημίθεος" ο LK έχει προ-πολλού απαντήσει.otto## είπε:Απολυτη αποψη. Σε καποιες κοινωνιες (π.χ Αραβες) το παζαρι ειναι must. Επισης στο real estate πρεπει να εισαι χαζος και να μη κανεις παζαρι (π.χ αγορα σπιτιού). Τωρα υπαρχουν και οι "μιζεροι" που απλα θελουν να κοψουν 3 ευρω απο ενα πεταλακί που πωλείται προς 22.
Δεν ήταν κακός άνθρωπος. Απλά ήταν εθισμένος στην ιδέα του παζαριού - το είχα καταλάβει πριν ακόμη έλθει. Το ενδιαφέρον (και σχεδόν απίστευτο) ήταν πως σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, διαρκώς με διαβεβαίωνε πως δεν είναι "παζαράκιας", και δεν έλεγε ψέμματα, όντως πίστευε πως δεν ήταν.Holystone είπε:Εκει παιζει και η ψυχολογια.
1. Τον κοβεις το κατα ποσο αυτος τρελενεται για το αντικειμενο, ή
2. ψυχολογεις εσυ σαν πωλητης το κατα πόσο κόβεσαι για να το δώσεις.
100 ευρω δεν ειναι λιγα. Μπορει να ειναι λιγοτερο απο το 10%, αλλα ειναι 100 ευρω.
Επειδή πουλάω και σπίτι, μάλιστα αφορμή για να γραψω αυτες τις γραμμές ήταν και ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα.......μου πηρε από το τηλ.....και χωρις καν να δει το διαμέρισμα....μου λεει: καμια καλλιτερη τιμη (από αυτην που του είπα) γίνεται ;D ;D ;D.otto## είπε:. Επισης στο real estate πρεπει να εισαι χαζος και να μη κανεις παζαρι (π.χ αγορα σπιτιού).
Ναι αλλα αλλο ήταν το πνεύμα του ποστ μου πιο πανω. Υπάρχει κάτι που λέγεται διαπραγμάτευση και κάτι αλλο που ειναι το φτηνό παζάρι. Ελπίζω να μη χρειάζεται να εξηγήσω ότι σε καθημερινή βάση άνθρωποι διαπραγματεύονται σε όλα τα επίπεδα. Συμφωνώ ότι κάποιοι ειναι απλά του γυφτοπάζαρου αλλά διαφωνω στο χαρακτηρισμό μίζερος επειδή πιθανότατα θα διαπραγματευτώ σε κάποια αγοραπωλησία ενός αντικειμένου αξίας (π.χ σπιτιού).LK είπε:ΥΓ Ειδικα με τα σπίτια και μιλάω και σαν πωλητης και κυρίως σαν δικηγόρος.......νομιζουν μερικοι ότι θα αγοράσουν πλέον για ένα πιάτο φακή (από το ένα ακρο, της υπερτίμισης.....πήγαμε στο εντελώς άλλο...)
ΥΓ2 Ειδικά πλέον με το Internet , μπορείς εύκολα να κοστολογίσεις όποιο προϊόν (είτε αγοράζείς είτε πουλάς) με συγκρίσεις και μάλιστα worldwide.
και το αντίθετο της σχετικής πάλι η απόλυτη.Το αντίθετο της απόλυτης άποψης, είναι η σχετική άποψη. Υποθέτω πως στο ερώτημα "θέλω να είμαι Άραβας ή ημίθεος" ο LK έχει προ-πολλού απαντήσει.
Τώρα εγώ φταίω? 8)otto## είπε:Υπάρχει κάτι που λέγεται διαπραγμάτευση και κάτι αλλο που ειναι το φτηνό παζάρι.
Και που εισαι ακομα...οταν ενεργοποιηθει η μνημονιακη υποχρωση για τους πλειστηριασμους θα εχουμε ακομα ενα 30% κατω απο το τωρινο...ΥΓ Ειδικα με τα σπίτια και μιλάω και σαν πωλητης και κυρίως σαν δικηγόρος.......νομιζουν μερικοι ότι θα αγοράσουν πλέον για ένα πιάτο φακή (από το ένα ακρο, της υπερτίμισης.....πήγαμε στο εντελώς άλλο...)
Θα γενικευτουν και οι αντιδρασεις.Superfunk είπε:Και που εισαι ακομα...οταν ενεργοποιηθει η μνημονιακη υποχρωση για τους πλειστηριασμους θα εχουμε ακομα ενα 30% κατω απο το τωρινο...
Οποτε ΠΟΥΛΑ τωρα που μπορεις....(καποιοι σοβαρα πιστευουν οτι ΔΕΝ θα γενικευτουν οι πλειστηριασμοι....αλλα ειναι οι ιδιοι που πιστευαν οτι με εναν νομο και ενα αρθρο θα...σΚιζαμε τα μνημονια)
Εχω μια Hondo του 1972 την ανταλλαΖεις με το εξοχικο στην ΕΒοια? ;Dcos_dr είπε:Θα γενικευτουν και οι αντιδρασεις.
Κάτω τα χέρια από τα σπιτάκια μας μνημονιακοι αντισυνταγματικοι, απάνθρωποι βρυκόλακες.
Χαχαχαχα
Κάτω.
Πάρτα να πληρώνεις ΕΝΦΙΑSuperfunk είπε:Εχω μια Hondo του 1972 την ανταλλαΖεις με το εξοχικο στην ΕΒοια? ;D
https://www.ebay.com/itm/Vintage-1970s-Hondo-II-HLP-2RS-Les-Paul-Electric-Guitar-/182818840809
Τωρα που μπορεις γιατι μετα προσφερω ενα πακετο φρυγανιες Elite & ενα μπουκαλι ΛΑΔΙ Μινερβα Εξτρα παρθενο ;D ;D ;D