Πολύ φιλοσοφία χαράματα και εντελώς οφτοπικ αλλά με τριγκαρε αυτό περί εξαφάνισης
Αυτή δεν είναι η ειρωνία όμως;
"Έχει πρόβλημα ο πλανήτης μας" σου λέει. "Εσύ έχεις πρόβλημα, ρε τράγο, που δε χορταίνεις με τίποτα!". Αυτό το λέω εγώ.
- Σκεφτείτε ότι όλες οι μεγάλες τεχνολογικές κατακτήσεις πάτησαν πάνω σε μια ανακάλυψη περί της φύσεως των σωματιδίων. Ναι, για το ηλεκτρόνιο και το ρεύμα μιλάω. Φτιάχνοντας ρεύμα βάλαμε παντού φώτα, εφευρέθηκε το τρανζίστορ να τραγουδάει η Μαρινέλα και να φτύνουνε οι έχοντες λάμπες, ακόμα και η μπόμπα η στρουμπούλω που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Αν δεν υπήρχε ρεύμα, δε θα μπορούσαν με σιγουριά να γεμίσουν έναν ουρανοξύστη καύσιμα και να τον στείλουν στο φεγγάρι, ούτε να διαβάζετε τις μπούρδες μου. Ευχή και κατάρα δηλαδή.?
Ό,τι γίνεται σήμερα, αποτελεί εφαρμογή και άρμεγμα αυτής της φυσικής πραγματικότητας. Ο άνθρωπος όπως πάντα λειτουργεί δίχως μέτρο. Να θυμίσω ότι όταν ήταν της μόδας οι πυρηνικές βόμβες, έγιναν εκατοντάδες δοκιμές σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, υπέδαφος, διάστημα. Πολλές φορές χωρίς σκοπό, μόνο για πολιτική """"αποτροπής"""". (Κοίτα δω τι μπορώ να κάνω Αμερικάνε/Ρώσε, κάτσε φρόνιμα) Αυτή είναι η ωριμότητα του είδους μας.
Τα συζητάμε εμείς αυτά τώρα περί των ανανεώσιμων πηγών που είμαστε Δυτικός Κόσμος. Β' Τοπικό Δυτικός Κόσμος στην Ελλάδα, αλλά όπως και να έχει... Αυτός ο @#$#@ Δυτικός Κόσμος λοιπόν που μόνο το δικό του πολιτισμικό είδωλο αγαπά και λατρεύει, θέλει να επιβάλει τον τρόπο του και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά άραγε τι θα συμβεί αν και στο τελευταίο χωριό που δεν υπάρχει ρεύμα (γιατί υπάρχει και ακόμα τόση φτώχια στον κόσμο), ο κάθε κάτοικος θέλει και απαιτεί έναν triple rectifier?
Τι θα γίνει όταν οι παρίες θα γίνουν αστοί; Πόση ενέργεια ακόμη θα χρειαζόμαστε με αυτή τη ζωή που διαλέξαμε να κάνουμε; Γιατί εγώ νομίζω ότι δε βγαίνει με τίποτα. Όση μπαταρία και να φτιάξουμε, ο ήλιος δεν μπορεί να δώσει μαζεμένη σε μια στιγμή όση ενέργεια παίρνουμε από άλλες πηγές. Και είναι οξύμωρο να συζητάμε για ΠΟΛΛΕΣ ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ταυτόχρονα (φανταστείτε ένα βουνό που όλη η φάτσα του θα ήταν φωτοβολταϊκά, και να έχει απάνω 500 ανεμογεννήτριες, ενώ υδατοφράκτες θα βγάζανε ρεύμα από τα κύματα της θάλασσας, και φρεάτια γεωθερμίας παντού παντού παντού.)
Όλη η γη σημαδεμένη, από τη ΔΙΚΗ μας παρέμβαση, με την πρόφαση της καθαρότερης ενέργειας. Ώωωω φουουοου.
Και μετά σου λέει για μεταναστεύσεις σε άλλους πλανήτες. Ρε καημένε, μπορείς να στείλεις 1,5 τόνο σε
flyby του Άρη με 100.000.000. Πού να στήσεις ολόκληρο οικισμό; Χιλιάδες κυβικά μέτρα καυσίμου θα ξοδεύεις για κάθε 20 άτομα, με όραμα έναν οικισμό που οι άνθρωποι θα ζουν με στρατιωτική πειθαρχία. (όχι από ιδεολογία, αλλά από ανάγκη. Αν τσακωθείς στον Άρη, δε θα φύγεις βρίζοντας και θα μπεις στο rover να κάνεις μια βολτίτσα να βλέπεις βραχάκια μέχρι να σου περάσει.) Συν ότι κι εκεί το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει:
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
Αν εσύ δε χορταίνεις, πόση ενέργεια κι από πού πια να σου βρούμε; Αν δεν είχες τόση ανάγκη σε ενέργεια, θα σε κάλυπτε. Απλά αυτά μου φαίνονται λίγο απίστευτα να συμβούν όσο ο Ανταγωνισμός κι η Κατανάλωση είναι βασικοί πυλώνες της σύγχρονης οικονομίας, και ο Πελάτης θεοποιημένος και άγιος Κύριος. Αλλά όταν φιλάμε τα αρ@#$%ια της κάθε πολυεθνικής, γιατί μας "σώζει την οικονομία", μετά δεν μπορούμε να συζητήσουμε ειλικρινά και να του πούμε "ρε μάστορα δεν το κλείνεις το ρημάδι, γιατί είναι περιττό και επιζήμιο;" Πετρελαιάδες, αεροπορικές, υπολογιστές παντού, δίκτυα ενσύρματα και ασύρματα. Αυτά πλέον είναι πάγια. Άντε κόφτα...
Εγώ θα ήθελα να δω περισσότερη εξέλιξη στα πυρηνικά. Κι όχι στον τομέα της σχάσης.