- Πόντοι
- 198
Μα αυτός πουλάει αναλογικό πράγμα έτσι δεν είναι? Οι SMD αντιστάσεις δεν είναι τίποτα ειδικό....τις βάζει όλος ο κόσμος σε όλα τα κυκλώματα μαζικής παραγωγής πια επειδή υπάρχουν μηχανήματα που τις τοποθετούν και τις κολάνε αυτόματα....Digital processing generally has the disadvantage of losing
information in the process of digitizing and calculating. With DSP
overdrive simulation' date=' you can just reach the limit of your 64 bit
number. [b']So, overdrive must be programmed, but still sounds dead.
Why ? A car crash is always different, in the same circumstances,
on the contrary, a computer simulated car crash is always the same.
Thats why real analog sounds more "live" than a bunch of routines
trying to simulate analog circuits.[/b]"
Μιλάει ο Herman Gillis, κιθαρίστας και σχεδιαστής του περίφημου Shermann Filterbank.
Το σχόλιο σε σχέση με το "όριο" των 64bit έχει σημασία μόνο σε σχέση με σφάλματα στρογγυλοποιήσεων κατά τους υπολογισμούς και όχι με το βήμα της κβάντισης κατά την αρχική δειγματοληψία.
Το παράδειγμα με το τρακάρισμα είναι ατυχές. Δηλαδή η λάμπα αλλάζει χαρακτηριστικά σε κάθε πενιά? Η διαφορετικότητα έγκειται στην πενιά και όχι στη συμπεριφορά του κυκλώματος. Η πενιά είναι διαφορετική άσχετα αν οδηγείς το σήμα σου σε ψηφιακό ή σε αναλογικό κύκλωμα.
Κατά σύμπτωση, σήμερα το απόγευμα έπιασα κουβέντα με ένα Γερμανό μαθηματικό (που παρεπιπτόντως παίζει πολύ καλή κιθάρα) και στην προηγούμενη δουλειά του ανέπτυξε/υλοποίησε τους αλγορίθμους για την προσομοίωση "κλασσικών" κυκλωμάτων ενισχυτών κιθάρας για αυτή την εταιρεία
http://www.creamware.com/
(Ήρθε στο γραφείο μου για να συζητήσουμε άσχετο θέμα... :wink: )
Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά μου εξήγησε πως δουλεύουν εκεί (και φαντάζομαι γενικώς). Πάντα υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ της ακρίβειας της προσομοίωσης (και κατ επέκταση της πολυπλοκότητας του αλγορίθμου), της ακρίβειας των υπολογισμών και της υπολογιστικής ισχύος του μηχανήματος στο οποίο γίνονται οι υπολογισμοί. Το μηχάνημα, πρέπει να διεκπεραιώνει τους μετασχηματισμούς με το ρυθμό που δειγματοληπτεί. Καταλαβαίνετε ότι καθώς οι προσεσσορες, (+ μνήμες κλπ) γινονται γρηγορότεροι και φτηνότεροι, η ακρίβεια θα γίνεται καλύτερη καθώς θα καταστεί δυνατή και η δειγματοληψία αλλά και η επεξεργασία με μεγαλύτερους ρυθμούς (περισσότερα samples/sec).