- Πόντοι
- 36
Για μουσική μιλάμε, τι ακριβώς να καταλάβει ο κοσμάκης και πόσο μάλλον να τον αφήσει/διευκολύνει ο κάθε μουσάτος; Και στην τελική μακάρι το πρόβλημα να ήταν η έλλειψη "οπαδών" μουσικής Μεγάρου. Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο σκεπτικό.Superfunk είπε:.ποιος εισαι ρε ...μουσατε....χαλαρωσε να καταλαβει και ο κοσμακης.... ;D
ΙΜΗΟ, συνήθως το πόσο θα είμαστε ανοιχτοί σε ακούσματα ως ενήλικες έχει διαμορφωθεί και αποφασιστεί από πολύ νωρίς για εμάς χωρίς εμάς. Δεν νομίζω ότι ο ...μουσάτος... είναι το πρόβλημα.
Η απόκτηση γνώσης (να την βάλεις στο μυαλό σου) απαιτεί χρόνο, κόπο και πνευματικά εφόδια. Λίγο να έχεις μάθει να βαριέσαι, τέλος. Η μουσική απ' την άλλη είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν απαιτεί κάποιο είδος προσπάθειας για να εκτεθείς σ' αυτή. Επιπλέον, είναι σχεδόν απαραίτητη κατ' αναλογία φυσικών αναγκών, όπως η τροφή. Η (επιπλέον) γνώση όχι. Μπορείς κάλλιστα να ζείς χωρίς να ΞΕΡΕΙΣ (σχεδόν) τίποτε.Πώς απομακρύνεις κάποιον από τη γνώση? Την εποχή που η γνώση είναι πιο προσβάσιμη από ποτέ.
Σίγουρα, όμως η ελιτιστική στάση του άλλου δεν μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικά αποτρεπτικός παράγοντας για να ασχοληθείς με ένα ιδίωμα. Τόσο πολύ μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι;Ε, κάπως γίνεται : το δικό μου μοντέλο λέει οτι συμμεταβάλλονται οι νοοτροπίες ώστε ο ένας να παρουσιάζει τη δική του κατοχή ειδημοσύνης ελιτιστικά (είναι δύσκολο, πού να καταλάβεις τώρα) και ο άλλος να βρίσκει πρόσβαση στο zeitgeist (το καταλαβαίνω, άρα ισχύει).
Κανένα ψευδοεπιχείρημα κότας-αυγού. Υπάρχει ελεύθερη βούληση. Δεν ασχολούμαι με κάτι γιατί δεν θέλω, όχι γιατί οι άλλοι με απέτρεψαν.αλλά με βάζεις να μιλάω για το ψευδοεπιχείρημα κότας-αυγού που ήθελα να αποφύγω :