Αμερικανικά οργανα , πάρτε τώρα που υπάρχει στοκ γιατί σε λίγο.....

Status
Not open for further replies.
Υπάρχει πιο μεγάλη ευτυχία που θα αλλάξω τα λάδια, το φίλτρο και τα τακάκια στη μηχανή μου μόνος μου για να γλυτώσω ένα πενηντάρικο από το συνεργείο που δεν ξέρω και τι λάδι θα μου βάλει μέσα, ή να λύνω και να φτιάχνω μόνος μου το pitch bend στο V-Synth? Άλλο να τρως πατάτα που την έχεις καλλιεργήσει και άλλο να την αγοράζεις. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο. Άντε να πάτε μια βόλτα σε μια εφημερία ελληνικών αστικών νοσοκομείων να δείτε τι γίνεται μέσα και θα βγείτε άλλη άνθρωποι από ευτυχία που περπατάτε και έχετε την υγειά σας. :ROFLMAO:
Και ο άλλος που κηδέψαμε προχθές και ήταν 52 χρονών και άφησε 3 παιδιά και μια γυναίκα και που είχε λεφτά και το αμάξι που ήθελε, τι να το κάνει που έλιωνε 4 χρόνια από τον καρκίνο.

Και αυτός είμαι σίγουρος πως θα ζούσε ευτυχισμένος.

Τελικά, πόση δυστυχία άραγε θα φέρουν αυτά τα λεφτά.
Άμα ήταν σαν και εμένα αρχιτεμπέλαρος :ROFLMAO:τώρα μπορεί και να ζούσε και ας είχε αμάξι 20ετίας που δεν του φτιάχνει τα χτυπήματα γιατί περιμένει να τον τρακάρει κανας άλλος, να του τα πληρώσει όλα. :ROFLMAO:

Σε άλλα νέα, το δολλάριο σήμερα στο 1,13 και κατρακυλάει...κι απ' ότι φαίνεται υπάρχει πλάνο υποτίμησης για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μείωση του Αμερικάνικου χρέους (μιας που είναι αποθεματικό νόμισμα).

Aν αντέξει η ΕΕ, σε κανα δίμηνο θα ξαναρχίσουμε να συχνάζουμε στο The Gear Page.

Αξιότιμα μέλη, διαβάζω τις αναρτήσεις και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι... Μήπως διακρίνω μια κρίση μέσης ηλικίας; Υπαρξιακά ζητήματα;
Τι συμβαίνει;

Αξιότιμα μέλη, διαβάζω τις αναρτήσεις και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι... Μήπως διακρίνω μια κρίση μέσης ηλικίας; Υπαρξιακά ζητήματα;
Τι συμβαίνει;
Μέση ηλικία θα ήμασταν, αν ζούσαμε μέχρι τα 100.
Εγώ με τοποθετώ στην 3η ηλικία.

Προσδοκώ άυξηση του προσδόκιμου ζωής κι έχω τοποθετήσει τη σωστή φάση της ζωής μου για κρίση μέσης ηλικίας στα 75.

Τι συμβαίνει
Προχωρημένης ηλικίας γιστι έχουμε και άγχη. Θα τα ξεπεράσουμε στην μπυροποσια που θα μας κεράσεις γιατί θα έχω ξεχάσει το πορτοφόλι μου 🤣

Σε άλλα νέα, το δολλάριο σήμερα στο 1,13 και κατρακυλάει...κι απ' ότι φαίνεται υπάρχει πλάνο υποτίμησης για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μείωση του Αμερικάνικου χρέους (μιας που είναι αποθεματικό νόμισμα).

Το μόνο που θα σχολιάσω σε αυτό είναι ότι εδώ και μέρες γελάω με όσους πιστεύουν ότι ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο πίσω από όσα (πολύ καλά μελετημένα) γίνονται. Σαφέστατα και υπάρχει και αυτό είναι μόνο η (πολύ) αρχή του σχεδίου. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα και στο παρόν νήμα.

Εγώ με τοποθετώ στην 3η ηλικία.
Δηλαδή αν εσύ είσαι 3η ηλικία, άλλα αξιότιμα μέλη όπως ο... γκουχ- γκουχ ή ο... ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, είναι σε κατηγορία... Μαθουσάλα; :ROFLMAO:

υπάρχει πλάνο υποτίμησης για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Ναι, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι όνειρο θερινής νυκτός. Θες να μαζέψεις την παραγωγή σου στις ΗΠΑ. Λαμπρά... Αλλά ο Αμερικάνος δεν είναι δυνατόν να πληρώνεται ως... Βιετναμέζος. Οπότε το όποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση του νομίσματος εξανεμίζεται.
Εκτός αν παρακολουθήσουμε μια ακόμη θεαματική «κυβίστηση» στο μεταναστευτικό και όλοι αυτοί που τώρα παίρνουν την άγουσα, γίνουν δεκτοί πίσω με ανοιχτές αγκάλες, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό που θα διατηρούσε ανταγωνιστικά τα made in USA προϊόντα.

Γενικά αυτός ο μπάρμπας σκέφτεται με οικονομικούς όρους τελών 19ου / αρχών 20ου αιώνα, την ώρα που ζούμε σε άλλον κόσμο.

• Haha
Reactions: LK
Ναι, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι όνειρο θερινής νυκτός. Θες να μαζέψεις την παραγωγή σου στις ΗΠΑ. Λαμπρά... Αλλά ο Αμερικάνος δεν είναι δυνατόν να πληρώνεται ως... Βιετναμέζος. Οπότε το όποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση του νομίσματος εξανεμίζεται.
Εκτός αν παρακολουθήσουμε μια ακόμη θεαματική «κυβίστηση» στο μεταναστευτικό και όλοι αυτοί που τώρα παίρνουν την άγουσα, γίνουν δεκτοί πίσω με ανοιχτές αγκάλες, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό που θα διατηρούσε ανταγωνιστικά τα made in USA προϊόντα.

Γενικά αυτός ο μπάρμπας σκέφτεται με οικονομικούς όρους τελών 19ου / αρχών 20ου αιώνα, την ώρα που ζούμε σε άλλον κόσμο.

@Terry RoscoeBeck5 η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα ερθει από το φθηνό δολάριο, όχι από την επιστροφή παραγωγής στην Αμερική. Τα αμερικάνικα προϊόντα θα γίνουν πιο ελκυστικά γιατί παρά τους δασμούς, θα τα βοηθά το αδύναμο δολάριο.

Επίσης.... ποιούς δασμούς έβαλε η Ευρώπη στην Αμερική? Τί δασμούς να βάλεις στην Νο. 1 αγορά-πελάτη της υφηλίου χωρίς να πυροβολήσεις τα πόδια σου... Διαβάστε λίγο πίσω από τις απειλές και δείτε τις πράξεις. Πρίμα πάει το σχέδιο του Ντόναλντ.

η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα ερθει από το φθηνό δολάριο, όχι από την επιστροφή παραγωγής στην Αμερική. Τα αμερικάνικα προϊόντα θα γίνουν πιο ελκυστικά γιατί παρά τους δασμούς, θα τα βοηθά το αδύναμο δολάριο.

Επίσης.... ποιούς δασμούς έβαλε η Ευρώπη στην Αμερική? Τί δασμούς να βάλεις στην Νο. 1 αγορά-πελάτη της υφηλίου χωρίς να πυροβολήσεις τα πόδια σου... Διαβάστε λίγο πίσω από τις απειλές και δείτε τις πράξεις. Πρίμα πάει το σχέδιο του Ντόναλντ.
Άρα με λίγα λόγια πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του thread και να γίνει "Αμερικανικα όργανα, μην κάνετε καμιά λαλακία και αγοράσετε τώρα, περιμένετε να πέσει κι άλλο το δολάριο να έρθει το φτηνότερο στοκ";

Άρα με λίγα λόγια πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του thread και να γίνει "Αμερικανικα όργανα, μην κάνετε καμιά λαλακία και αγοράσετε τώρα, περιμένετε να πέσει κι άλλο το δολάριο να έρθει το φτηνότερο στοκ";

Ειχε δικιο ο kpeyos τελικα. Διοτι αν πει καποιος στους δικους του και στους φιλους του "καταστραφηκα στο χρηματιστηριο", θα λαβει παρηγορια και συμπαρασταση. Αν ομως πει " καταστραφηκα αγοραζοντας κιθαρες", μονο γελιο, κοροιδια και κανα φατουρο θα πεσει.

όχι από την επιστροφή παραγωγής στην Αμερική. Τα αμερικάνικα προϊόντα θα γίνουν πιο ελκυστικά γιατί παρά τους δασμούς, θα τα βοηθά το αδύναμο δολάριο.
Ναι, μεν, αλλά...
Ένα υποτιμημένο νόμισμα (οποιοδήποτε νόμισμα), προφανώς είναι εργαλείο για boost των εξαγωγών. Αυτό είναι «συμπαντικό» οικονομικό αξίωμα.

Όμως όταν κάποιος ξεκινά έναν εμπορικό πόλεμο - όπως στην περίπτωσή μας - πολλά μπορούν τεθούν πάνω στο τραπέζι από τους εμπλεκόμενους. Έθιξες το θέμα της Ευρωπαϊκής αντίδρασης - χλιαρή. Όμως, κατά την άποψη μου η ενδεδειγμένη στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η ΕΕ δεν έριξε "βενζίνη στη φωτιά".

Κράτησε τα προσχήματα, αλλά κυρίως επέδειξε λογική- το ότι σε έναν εμπορικό πόλεμο θα χάσουν όλοι δεν είναι "τσιτάτο", είναι ιστορικό πεπραγμένο. Βέβαια, αυτά συμβαίνουν τώρα, γιατί αύριο δεν έχουμε ιδέα που μπορεί να πάει το πράγμα. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι αν ένα πράγμα αποφεύγουν οι αγορές όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι η αβεβαιότητα. Και πλέον από αβεβαιότητα να φάνε και οι... κότες. Αυτό από μόνο του δείχνει προς μια κατεύθυνση όχι και τόσο ευχάριστη.

Από την άλλη, ωραία τα... πατριωτικά που εκτοξεύει ο ηλικιωμένος κύριος, αλλά τα yields των αμερικανικών ομολόγων (30ετες και 10ετες) άρχισαν να τραβάνε την ανηφόρα. Αυτό απετέλεσε και το "φρένο" χθες με το "πάγωμα" των δασμών για τρεις μήνες, καθώς (για να το πω λαϊκά) έσφιξαν οι... ποποί.

γελάω με όσους πιστεύουν ότι ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο πίσω από όσα (πολύ καλά μελετημένα) γίνονται.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Θα "διαφωνήσω" στο "πολύ καλά μελετημένο".

Το φλερτ με πρακτικές της εποχής του προέδρου Χάρντινγκ και η επιστροφή στην εποχή του Smoot–Hawley Act σε οδηγούν στον κουβά, όσο καλά μελετημένες και αν είναι.
Απέτυχαν παταγωδώς στην εποχή τους και πρόσθεσαν πόνο στην οικονομική καταστροφή που είχε συντελεστεί. Παράλληλα, είναι εντελώς άκαιρες και άκυρες, καθώς όπως είπα ζούμε σε άλλον κόσμο.

Προφανώς και υπάρχει μια ιδέα που έχει μελετηθεί, δεν διαφωνώ σε αυτό. Όπως και πολλές άλλες ιδέες, πολύ καλά μελετημένες, οι οποίες οδήγησαν σε απόλυτες καταστροφές.

Bottom line: Η πόρτα του "τρελοκομείου" πρέπει να παραμένει ερμητικά κλειστή, γιατί αν την ανοίξεις δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει από μέσα.

Ναι, μεν, αλλά...
Ένα υποτιμημένο νόμισμα (οποιοδήποτε νόμισμα), προφανώς είναι εργαλείο για boost των εξαγωγών. Αυτό είναι «συμπαντικό» οικονομικό αξίωμα.

Όμως όταν κάποιος ξεκινά έναν εμπορικό πόλεμο - όπως στην περίπτωσή μας - πολλά μπορούν τεθούν πάνω στο τραπέζι από τους εμπλεκόμενους. Έθιξες το θέμα της Ευρωπαϊκής αντίδρασης - χλιαρή. Όμως, κατά την άποψη μου η ενδεδειγμένη στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η ΕΕ δεν έριξε "βενζίνη στη φωτιά".

Κράτησε τα προσχήματα, αλλά κυρίως επέδειξε λογική- το ότι σε έναν εμπορικό πόλεμο θα χάσουν όλοι δεν είναι "τσιτάτο", είναι ιστορικό πεπραγμένο. Βέβαια, αυτά συμβαίνουν τώρα, γιατί αύριο δεν έχουμε ιδέα που μπορεί να πάει το πράγμα. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι αν ένα πράγμα αποφεύγουν οι αγορές όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι η αβεβαιότητα. Και πλέον από αβεβαιότητα να φάνε και οι... κότες. Αυτό από μόνο του δείχνει προς μια κατεύθυνση όχι και τόσο ευχάριστη.

Από την άλλη, ωραία τα... πατριωτικά που εκτοξεύει ο ηλικιωμένος κύριος, αλλά τα yields των αμερικανικών ομολόγων (30ετες και 10ετες) άρχισαν να τραβάνε την ανηφόρα. Αυτό απετέλεσε και το "φρένο" χθες με το "πάγωμα" των δασμών για τρεις μήνες, καθώς (για να το πω λαϊκά) έσφιξαν οι... ποποί.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Θα "διαφωνήσω" στο "πολύ καλά μελετημένο".

Το φλερτ με πρακτικές της εποχής του προέδρου Χάρντινγκ και η επιστροφή στην εποχή του Smoot–Hawley Act σε οδηγούν στον κουβά, όσο καλά μελετημένες και αν είναι.
Απέτυχαν παταγωδώς στην εποχή τους και πρόσθεσαν πόνο στην οικονομική καταστροφή που είχε συντελεστεί. Παράλληλα, είναι εντελώς άκαιρες και άκυρες, καθώς όπως είπα ζούμε σε άλλον κόσμο.

Προφανώς και υπάρχει μια ιδέα που έχει μελετηθεί, δεν διαφωνώ σε αυτό. Όπως και πολλές άλλες ιδέες, πολύ καλά μελετημένες, οι οποίες οδήγησαν σε απόλυτες καταστροφές.

Bottom line: Η πόρτα του "τρελοκομείου" πρέπει να παραμένει ερμητικά κλειστή, γιατί αν την ανοίξεις δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει από μέσα.
Εγω τον Terry πιστεύω και εμπιστεύομαι γιατι ξέρω παρακολουθεί επαγγελματικά τα θέματα και τις εξελίξεις και είναι αντικειμενικος αλλά και τον @Superfunk που λογω κατάρτισης πέφτει και αυτος μέσα στην αξιολόγηση και τα αποτελεσματα. Χωρίς πρόθεση υποτίμησης των εκτιμήσεων βέβαια άλλων συμφορουμιτων που ενδεχομένως να έχουν ανάλογες γνώσεις και εμπειρία σε αυτά τα θέματα. Εγω πάντως αγοράζω από Ευρώπη και δεν έχω και πολλά λεφτά για αγορές τώρα γιατί έχω κάτι έξοδα οπότε δεν με ενδιαφέρει και πολύ το topic άρα τώρα που το σκέφτομαι γιατί εφόσον ισχύει αυτό κάθομαι τώρα και γράφω post για το θέμα 🤣

@Terry RoscoeBeck5 Κατά την γνώμη μου και τις γνώσεις μου, πηγαίνουμε σε αλλαγή μοντέλου όσον αφορά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η Αμερική έχει βρει τρόπο εξόδου από την συνεχή απώλεια αγοραστικής δύναμης του δολαρίου (τύπωσαν τόσο που το έχουν υποτιμήσει όσο δεν πάει άλλο) και του τρομαχτικού τους χρέους (όπως πολύ σωστά επισήμανε ο @kpeyos ). Μην σκέφτεσαι με παρελθοντικούς όρους.

Τις ημέρες που έβαζε τους δασμούς ο Ντόναλντ, υπέγραψε και κάτι άλλο που στα δικά μας (ευρωπαϊκά εννοώ) ΜΜΕ δεν έπαιξε ΚΑΝ σαν είδηση. Και είναι τρομαχτική είδηση. Τα επόμενα χρόνια μπαίνουμε (σαν πλανήτης και οικονομικό σύστημα) σε νέα τροχιά. Την ίδια ώρα η (ομφαλοσκοπική) Ευρώπη, ψηφίζει ΑΥΤΟ το έκτρωμα:

Και βεβαίως έχουν ήδη αρχίσει να μας πουλούν το παραμύθι ότι την τρομαχτική άνοδο του πληθωρισμού που έρχεται, την προκαλούν... οι ταρίφες του Ντόναλντ (και όχι το money supply που οι ίδιοι δημιουργούν). Από την άλλη, πρέπει κάτι να παράξουν τα δύσμοιρα γερμανικά εργοστάσια, από την στιγμή που κανένας δεν αγοράζει πια τα κουτιά με ρόδες που γράφουν volkswagen. Γιατί όχι... τανκς? Α, ναι, βέβαια, ο Βλαδίμηρος είναι προ των πυλών. "Predicting war for millions, in the hope that one appears", που τραγούδησαν και οι Maiden.

Κάνε zoom out και δες την πλήρη εικόνα. Η Αμερική βρήκε τρόπο να αποφύγει την κατάρρευσή της. Η Ευρώπη παραμένει δέσμια του παρελθόντος της και δεν μπορεί καν να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Είχατε δεν είχατε ρε κερατάδες, με τραβήξατε σε πολιτική / οικονομική συζήτηση... Θέλω να μιλήσω για ΞΎΛΑ, λέμε!!!

Για εμένα ευτυχία = ελευθερία και χρόνος....και φυσικά υγεία.

Λάκη,τα χρήματα κάποιες φορές σου αγοράζουν,μεταξύ άλλων, και χρόνο
Αυτό που έγραψα είναι κρατούσα επιστημονικη θεωρία. Δεν είναι "λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο".

Δεν ξέρω σε ποιο από τα γραφόμενά σου αναφέρεσαι,αλλά δεν υπάρχει η έννοια της "κρατούσας επιστημονικής θεωρίας".
Από ποιον εκφραζεται αυτή η θεωρία και ποιος/τι την καθιστά κρατούσα;
Παρόλα αυτά υπάρχει διαφορά με το να μην μπορεί κάποιος να ζήσει, να μην μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του και στην οικογένειά του μια ανεκτή ποιότητα ζωής σε σχέση με το να τα έχει αυτά και να πιστεύει ότι 10 υλικά αγαθά επιπλέον θα αλλάξουν σημαντικά τη ζωή του.
Αν ο Λάκης δεν έγραφε τη λέξη ΚΑΜΙΑ μπροστά από τη λέξη ευτυχία,δε θα είχα κάνει το ποστ μου,μιας και είναι ένα από τα δύο άκρα του περιγράφεις.
Από τον υπερκαταναλωτισμό μέχρι το yolo,υπάρχει απόσταση και κάπου στη μέση είναι η αλήθεια

Απλα το "καμία" μου θύμησε βιωματά μου στην Ελλάδα και μπαρούφες που όσοι τις ακολούθησαν πήραν το εξπρές τις δυστυχίας με προορισμό τη μιζέρια..

Ο Λάκης είναι ειδικά περίπτωση, νομίζω ξέρετε όλοι σε τι τύπους αναφέρομαι.

Τα χρήματα μειώνουν την δυστυχία, δεν αυξάνουν την ευτυχία.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Όσο για τις οικονομικές πρακτικές της Αμερικής σίγουρα οι οικονομολόγοι του μέλλοντος θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσα την περίοδο που ζούμε!

Ισχύει ότι το χρήμα αγοράζει χρόνο.
1ον όταν αντί για το αστικό, πάρεις ταξί (δεν με αφορά πάω με τα πόδια ).
2ον σε ιατρικά θέματα. Αν δεν έχεις $$ για μια επέμβαση, πέθανες. Τέλος χρόνου (γι αυτό είπα υγεία πάνω από όλα).
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο χρόνος ξοδεύεται, δεν αγοράζεται. ...και συνήθως οι άνθρωποι πουλάν τον χρόνο τους για χρήμα (π.χ μισθωτή εργασία).

πηγαίνουμε σε αλλαγή μοντέλου όσον αφορά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Αυτό το θεωρώ δεδομένο ως κίνηση που συντελείται, αλλά με εντελώς λάθος τρόπο και κυρίως με εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο να κινεί τα νήματα. Στο τέλος αυτής της αναμπουμπούλας, θα προκύψει κάτι άλλο, κάτι νέο, όχι όμως η επιστροφή στις παρελθοντικές πρακτικές των αρχών του 20ου που πάει να επιβάλει ο ηλικιωμένος κύριος. Που θα κάτσει η μπίλια; Δεν μπορώ να το προβλέψω.

Τα επόμενα χρόνια μπαίνουμε (σαν πλανήτης και οικονομικό σύστημα) σε νέα τροχιά.
Φυσικό επακόλουθο της ανατροπής της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων. Και το θέμα είναι ότι έχουμε εστιάσει στα αμιγώς οικονομικά/ αγοραία, ενώ συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στα γεωπολιτικά.
Την ίδια ώρα η (ομφαλοσκοπική) Ευρώπη, ψηφίζει ΑΥΤΟ το έκτρωμα:
Γερμανικό, όχι ευρωπαϊκό... Αλλά γιατί έκτρωμα; Το "φρένο χρέους" καθιερώθηκε σε άλλες εποχές και τώρα βρισκόμαστε σε καιρούς που συντελούνται οι τεκτονικές αλλαγές στα γεωπολιτικά που ανέφερα. Οπότε πρέπει να υπάρξει προσαρμογή. Φυσικά είναι κίνηση οικονομική, αλλά με μόχλευση και απ' τα γεωπολιτικά.
Α, ναι, βέβαια, ο Βλαδίμηρος είναι προ των πυλών.
Ο Βλαδίμηρος τις βλέψεις του μας τις είχε κάνει γνωστές από τα '00. Δεν τις είχε κρύψει ποτέ. Το όραμα του για μια επανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, για τους ρωσόφωνους που ζουν εκτός των συνόρων και όλα τα σχετικά. Όσοι τον παρακολουθούσαν, τα γνώριζαν. Δημόσια τα έλεγε άλλωστε, δεν ήταν κάνα μυστικό.
Το "θεματάκι" απλά ήταν ότι το ρωσικό φυσικό αέριο ήταν "τσάμπα" και ποιος να ασχολείται τώρα...

Οπότε όταν το 2008 "έφαγε" την Νότια Οσετία απ' τη Γεωργία (και η Αμπαχαζία βέβαια έχει αποσχιστεί απ' τη Γεωργία), ή όταν η Υπερδνειστερία "αποκόπηκε" απ' τη Μολδαβία ή όταν "κατάπιε" την Κριμαία το 2014, δεν δώσαμε και τόση... σημασία.

Μέχρι που αναγκαστικά δώσαμε... Και να μην ξεχνάμε ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.

Αυτό το θεωρώ δεδομένο ως κίνηση που συντελείται, αλλά με εντελώς λάθος τρόπο και κυρίως με εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο να κινεί τα νήματα. Στο τέλος αυτής της αναμπουμπούλας, θα προκύψει κάτι άλλο, κάτι νέο, όχι όμως η επιστροφή στις παρελθοντικές πρακτικές των αρχών του 20ου που πάει να επιβάλει ο ηλικιωμένος κύριος. Που θα κάτσει η μπίλια; Δεν μπορώ να το προβλέψω.

Φυσικό επακόλουθο της ανατροπής της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων. Και το θέμα είναι ότι έχουμε εστιάσει στα αμιγώς οικονομικά/ αγοραία, ενώ συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στα γεωπολιτικά.

Γερμανικό, όχι ευρωπαϊκό... Αλλά γιατί έκτρωμα; Το "φρένο χρέους" καθιερώθηκε σε άλλες εποχές και τώρα βρισκόμαστε σε καιρούς που συντελούνται οι τεκτονικές αλλαγές στα γεωπολιτικά που ανέφερα. Οπότε πρέπει να υπάρξει προσαρμογή. Φυσικά είναι κίνηση οικονομική, αλλά με μόχλευση και απ' τα γεωπολιτικά.

Ο Βλαδίμηρος τις βλέψεις του μας τις είχε κάνει γνωστές από τα '00. Δεν τις είχε κρύψει ποτέ. Το όραμα του για μια επανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, για τους ρωσόφωνους που ζουν εκτός των συνόρων και όλα τα σχετικά. Όσοι τον παρακολουθούσαν, τα γνώριζαν. Δημόσια τα έλεγε άλλωστε, δεν ήταν κάνα μυστικό.
Το "θεματάκι" απλά ήταν ότι το ρωσικό φυσικό αέριο ήταν "τσάμπα" και ποιος να ασχολείται τώρα...

Οπότε όταν το 2008 "έφαγε" την Νότια Οσετία απ' τη Γεωργία (και η Αμπαχαζία βέβαια έχει αποσχιστεί απ' τη Γεωργία), ή όταν η Υπερδνειστερία "αποκόπηκε" απ' τη Μολδαβία ή όταν "κατάπιε" την Κριμαία το 2014, δεν δώσαμε και τόση... σημασία.

Μέχρι που αναγκαστικά δώσαμε... Και να μην ξεχνάμε ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.

Εάν δεν καταλαβαίνεις ότι το να τυπώσεις χρήμα για να χρηματοδοτήσεις (φανταστικούς) πολέμους, υποτιμώντας το νόμισμά σου και καταστρέφωντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών σου είναι έγκλημα, συγνώμη, δεν νομίζω ότι μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο.

Και καλά, εαν τελος πάντων ο Βλαδίμηρος θέλει ανασύσταση της Ρωσικης αυτοκρατορίας, οι Γερμανοί γιατί θα φτιάξουν τανκς? Οι Σουηδοί γιατί μπήκαν στο ΝΑΤΟ?

"the golden goose is on the loose and never out of season..." Και άλλος στίχος από Maiden, bonus.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back