Ενδιαφέρον, στο θέμα μας
Μια μικρή σημείωση μόνο εδώ, χωρίς να θέλω να γίνει οικονομοτεχνικό το νήμα: Οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν πρόσφατα τις επενδύσεις κι ακόμη πιο πρόσφατα οι Έλληνες. Γιατί στις Η.Π.Α ήταν πάντα υποχρεωτικές, τουλάχιστον αν ήθελες να έχεις κάποιου είδους συνταξιοδοτικό πλάνο. Επίσης δεν πρέπει να συγχέεται ο τζόγος με την αποταμίευση / προστασία απ' τον πληθωρισμό.Το ότι ανακαλύψαν κάποιοι τη freedom 24 και νόμισαν ότι μπήκαν στο market και τις χρηματαγορές .....δεν τους κάνει ούτε stock brokers ούτε Gordon Gekko.
Πιτσιρικπάδες είναι, που θα φάνε το χατρζιλίκι τους εκεί........
Μάλλον δεν θυμάσαι τί έγινε στα late 90s με το χρηματηστήριο......στην Ελλάδα.Μια μικρή σημείωση μόνο εδώ, χωρίς να θέλω να γίνει οικονομοτεχνικό το νήμα: Οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν πρόσφατα τις επενδύσεις κι ακόμη πιο πρόσφατα οι Έλληνες. Γιατί στις Η.Π.Α ήταν πάντα υποχρεωτικές, τουλάχιστον αν ήθελες να έχεις κάποιου είδους συνταξιοδοτικό πλάνο. Επίσης δεν πρέπει να συγχέεται ο τζόγος με την αποταμίευση / προστασία απ' τον πληθωρισμό.
Όχι, πρώτοι αυτοί τα έκαναν αυτά και μετά τα έφεραν και σε εμάς για να βγάλουν τα σπασμένα.Οταν εμεις καταστρεφαμε τα κρατικα ταμεια και τις περιουσιες μας στο χρηματιστηριο, αυτοι ετρωγαν βελανιδια.
Μάλλον δεν θυμάσαι τί έγινε στα late 90s με το χρηματηστήριο......στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας να ταν μόνο.Όπως είπα, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τζόγου και επένδυσης. Τα 90s που ξύπνησε μια μέρα ο Έλληνας κι αποφάσισε ότι μπορεί να διπλασιάσει τις αποταμιεύσεις του σε έναν μήνα, δεν είναι παράδειγμα που μπορεί να σταθεί όταν γίνεται συζήτηση περί επενδύσεων.
Δεν τα έπαιζαν, τα επένδυαν για να έχουν καλύτερη απόδοση αλλά αυτό έχει και ένα ρίσκο. Ψυχραιμία. Όταν επενδύεις θέλει υπομονή και ο υπομένων και επιμένων αμείβεται μετά από τις αγορές όταν βρίσκουν τον ρυθμό τους.Ο Έλληνας να ταν μόνο.
Εδω παίζαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων......τα ασφαλιστικά ταμεία......
Από εκεί και πέρα, όπως είπα ο καθενας βάζει τα λεφτά του όπου γουστατρει.
Εγω δεν παίρνω ρίκσα.Δεν τα έπαιζαν, τα επένδυαν για να έχουν καλύτερη απόδοση αλλά αυτό έχει και ένα ρίσκο. Ψυχραιμία. Όταν επενδύεις θέλει υπομονή και ο υπομένων και επιμένων αμείβεται μετά από τις αγορές όταν βρίσκουν τον ρυθμό τους.
Και εγώ έτσι κάνω και ας μην είμαι δικηγόρος, αλλά φαντάσου τι θα γινόταν αν δεν επενδύονταν τα ταμεία. Και τα κύρια και τα επικουρικά. Δεν είναι μόνο θέμα πλουτισμού. Είναι θέμα αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Τα χρήματα πρέπει να επενδύονται. Απλά εδώ στην Ελλάδα ο μισθωτός του χιλιάρικου ήθελε να παίρνει δάνεια για σπίτι, αυτοκίνητο, μικρό σκαφάκι με προοπτική όλα να είναι σταθερά στη ζωή του για 30 και 40 χρόνια. Δεν τα υπολόγισε καλά, γι αυτό μετά κάποιοι άλλο πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα και γι αυτούς και εκεί το χαλάμε λίγο, στα ανταλλάγματα για τη βοήθεια, αν θα δοθεί η βοήθεια με γνώμονα την αλληλεγγύη ή γνώμονα το κέρδος σε σημείο εκμετάλλευσης.Εγω δεν παίρνω ρίκσα.
Φυσικά όποιος θέλει , ρισκάρει.
Είμαι 50 χρονών και μάλλον ο μοναδικός δικηγόρος στην Ελλάδα, χωρίς γραμματείς, φαρισαίους , ασκούμενους κ.λ.π.
Είμαι old school.
Θέλω να παιρνούν όλα από τα χέρια μου, μέχρι και η τελευταία τελεία ή κόμμα σε ένα δικόγραφο.
Εγώ θα πάω για εξωτερικές δουλειές, εγώ θα σηκώσω το τηλέφωνο....εγώ θα κάνω τον καφέ .
Είμαι small timer?
Είμαι.
Θα γίνω πλούσιος ποτέ;
Όχι.
Έχω σπίτι , αμάξι και όποια κιθαρα με καυλ΄$%%^ει;
Έχω.
Ε, αυτό ήθελα από τη ζωή μου![]()
Οκ λοιπόν.Και εγώ έτσι κάνω και ας μην είμαι δικηγόρος, αλλά φαντάσου τι θα γινόταν αν δεν επενδύονταν τα ταμεία. Και τα κύρια και τα επικουρικά. Δεν είναι μόνο θέμα πλουτισμού. Είναι θέμα αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Τα χρήματα πρέπει να επενδύονται. Απλά εδώ στην Ελλάδα ο μισθωτός του χιλιάρικου ήθελε να παίρνει δάνεια για σπίτι, αυτοκίνητο, μικρό σκαφάκι με προοπτική όλα να είναι σταθερά στη ζωή του για 30 και 40 χρόνια. Δεν τα υπολόγισε καλά, γι αυτό μετά κάποιοι άλλο πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα και γι αυτούς και εκεί το χαλάμε λίγο, στα ανταλλάγματα για τη βοήθεια, αν θα δοθεί η βοήθεια με γνώμονα την αλληλεγγύη ή γνώμονα το κέρδος σε σημείο εκμετάλλευσης.
![]()
Fiesta red strat πήρες... πήρες;και όποια κιθαρα με καυλ΄$%%^ει; Έχω.
Tο τζόκερ και το λαχείο άμα κάτσει είναι τρομερή επένδυση, ιδιαίτερα αν παίζεις μια φορά στο τόσο με μικροποσά. Το 2005 πήρα ένα λαχείο μια σειρά και έπιασα 6000 ευρώ. Παίζε κάθε εβδομάδα το ίδιο δελτιο μια στήλη. Και αν σου κάτσει................... Τώρα, το νιώθω ότι θα το πιάσω και θα σταματήσω να δουλεύω γιατί κουράστηκα γιουπι!Θα της πώ , μάνα τα επένδυσα σε τζόκερ