Αμερικανικά οργανα , πάρτε τώρα που υπάρχει στοκ γιατί σε λίγο.....

Status
Not open for further replies.
Tο τζόκερ και το λαχείο άμα κάτσει είναι τρομερή επένδυση, ιδιαίτερα αν παίζεις μια φορά στο τόσο με μικροποσά. Το 2005 πήρα ένα λαχείο μια σειρά και έπιασα 6000 ευρώ. Παίζε κάθε εβδομάδα το ίδιο δελτιο μια στήλη. Και αν σου κάτσει................... Τώρα, το νιώθω ότι θα το πιάσω και θα σταματήσω να δουλεύω γιατί κουράστηκα γιουπι!
Κάποτε υπήρχε ένα website που υπολόγιζε τί θα είχες πιάσει στο τζόκερ αν έπαιζες από την 1η του κλήρωση και για 20 χρόνια περίπου, βασισμένο στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία. Βαρέθηκα να παίζω νούμερα και είχα πιάσει δύο 4άρια. Επαναλαμβάνω: Στα 20 χρόνια με δύο κληρώσεις την εβδομάδα, αν έπαιζα το ίδια 100+δελτία που προσπάθησα, θα είχα πιάσει δυο 4άρια 😅 😅 😅

Κάποτε υπήρχε ένα website που υπολόγιζε τί θα είχες πιάσει στο τζόκερ αν έπαιζες από την 1η του κλήρωση και για 20 χρόνια περίπου, βασισμένο στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία. Βαρέθηκα να παίζω νούμερα και είχα πιάσει δύο 4άρια. Επαναλαμβάνω: Στα 20 χρόνια με δύο κληρώσεις την εβδομάδα, αν έπαιζα το ίδια 100+δελτία που προσπάθησα, θα είχα πιάσει δυο 4άρια 😅 😅 😅
O παππούς μου έπιασε παλιά 13άρι στο προπό και έτσι έχω και δεύτερο εξοχικό :ROFLMAO: Είχε πάρε ένα citroen βατραχο ίδιο με αυτού του πρωθυπουργού της Γαλλίας. Ακόμα τον έχουμε στο κτήμα.

Παντως για σιγουρια και τετοια ελεγαν και για τα ομολογα...
Επίσης το να μιλάς για επενδύσεις και να εννοείς ένα (1) ομόλογο ή μία (1) μετοχή, δείχνει ότι δεν συζητάμε για το ίδιο αντικείμενο. Τα προϊόντα που εννοώ εγώ, τουλάχιστον σε αυτό το νήμα που συγκρίνω με το αν είναι προτιμότερα από το να αγοράζεις κιθάρες για να αντισταθμισεις τον πληθωρισμό, είναι καλάθια που περιέχουν 100δες εταιρείες, οι οποίες κρίνονται σε ετήσια βάση για το αν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το καλάθι -κι αν δεν μπορούν αντικαθίστανται με άλλες, σε συνδυασμό με πολλά κρατικά ομόλογα. Αυτά τα προϊόντα ιστορικά δεν έχουν χασει ποτέ και αν ποτέ χάσουν θα σημαίνει ότι μιλάμε για 3ο Παγκόσμιο ή μετεωρίτη ή κάτι τέτοιο, που μάλλον κανένα asset δε είναι σίγουρο ότι θα σε σώσει.
O παππούς μου έπιασε παλιά 13άρι στο προπό και έτσι έχω και δεύτερο εξοχικό :ROFLMAO: Είχε πάρε ένα citroen βατραχο ίδιο με αυτού του πρωθυπουργού της Γαλλίας. Ακόμα τον έχουμε στο κτήμα.
Το ΠροΠο σε σχέση με το τζόκερ είναι σα να συγκρίνεις τις πιθανότητες να βάλω τρίποντο, με το να με κάνουν ντραφτ οι Λέικερς.

Το ΠροΠο σε σχέση με το τζόκερ είναι σα να συγκρίνεις τις πιθανότητες να βάλω τρίποντο, με το να με κάνουν ντραφτ οι Λέικερς.
Σίγουρα, αλλά είναι και τύχη. Εγώ νιώθω πως θα μου κάτσουν τα λεφτά να πάω να ηρεμήσω μια και καλή μέχρι να ηρεμήσω μια και καλή καλή κάτω από τη γη :ROFLMAO:

Σίγουρα, αλλά είναι και τύχη. Εγώ νιώθω πως θα μου κάτσουν τα λεφτά να πάω να ηρεμήσω μια και καλή μέχρι να ηρεμήσω μια και καλή καλή κάτω από τη γη :ROFLMAO:
Είσαι τυχερός κι ας μη πιάσεις τη καυλή στο τζόγο, γιατί, είσαι ο πρώτος που θα ενημερώσω πως σύμφωνα με επισταμένες έρευνας που έκανα διαπίστωσα πως όλα τα VST προκαλούν υπερθέρμανση στους μετασχηματιστές των κοντρόλερ με αποτέλεσμα να τινάζονται στον αέρα τα έλαια σιλικόνης που περιέχουν σχηματίζοντας πυρόσφαιρα. Αγόρασε γουορκστέσιο για να έχεις την υγεία σου.
Η πλεροφορία αυτή είναι άλλη μια κενωνική προσφορά προς το συνάνθρωπα καταναλωτή πρώην μποξέρ .

Είσαι τυχερός κι ας μη πιάσεις τη καυλή στο τζόγο, γιατί, είσαι ο πρώτος που θα ενημερώσω πως σύμφωνα με επισταμένες έρευνας που έκανα διαπίστωσα πως όλα τα VST προκαλούν υπερθέρμανση στους μετασχηματιστές των κοντρόλερ με αποτέλεσμα να τινάζονται στον αέρα τα έλαια σιλικόνης που περιέχουν σχηματίζοντας πυρόσφαιρα. Αγόρασε γουορκστέσιο για να έχεις την υγεία σου.
Η πλεροφορία αυτή είναι άλλη μια κενωνική προσφορά προς το συνάνθρωπα καταναλωτή πρώην μποξέρ .
Πάρε μονόχορδο από αμερική όσο προλαβαίνεις.

Σίγουρα, αλλά είναι και τύχη
Πολύ τύχη. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να σε δαγκώσει καρχαριας την ίδια στιγμή που σε χτυπάει κεραυνός.

Πολύ τύχη. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να σε δαγκώσει καρχαριας την ίδια στιγμή που σε χτυπάει κεραυνός.
Τύχη είναι. Και αυτός που έπιασε 9 εκατομμύρια με μια στήλη έχει κάτσει αραχτός την έπαυλή του με τη φερράρι από κάτω αυτό θα σκέφτεται. Στατιστικά αυτό που βιώνω είναι σαν να με δάγκωσε καρχαρίας τη στιγμή που με χτυπάει κεραυνός και έτσι νιώθει ακόμα πιο ανεβασμένος, :D

Τύχη είναι. Και αυτός που έπιασε 9 εκατομμύρια με μια στήλη έχει κάτσει αραχτός την έπαυλή του με τη φερράρι από κάτω αυτό θα σκέφτεται. Στατιστικά αυτό που βιώνω είναι σαν να με δάγκωσε καρχαρίας τη στιγμή που με χτυπάει κεραυνός και έτσι νιώθει ακόμα πιο ανεβασμένος, :D
Οι έρευνες λένε ότι όσοι κερδίζουν μεγάλα ποσά, 6 μήνες μετά είναι στην ίδια φάση ευτυχίας που ήταν και πριν τα κερδίσουν, ίσως και πιο δυστυχισμένοι. Ο λόγος έχει εξηγηθεί από τη νευροψυχολογία και πλέον γνωρίζουμε ότι η ευτυχία είναι 50% γενετικοί παράγοντες και το υπόλοιπο 50% είναι κάτι που κυνηγάς συνέχεια, ό,τι και να έχεις γιατί ο εγκέφαλος έχει την τάση να επανέρχεται σε καθεστώς ανικανοποίητου.

Καλά τα εξηγεί και ο Chappers

Οι έρευνες λένε ότι όσοι κερδίζουν μεγάλα ποσά, 6 μήνες μετά είναι στην ίδια φάση ευτυχίας που ήταν και πριν τα κερδίσουν, ίσως και πιο δυστυχισμένοι. Ο λόγος έχει εξηγηθεί από τη νευροψυχολογία και πλέον γνωρίζουμε ότι η ευτυχία είναι 50% γενετικοί παράγοντες και το υπόλοιπο 50% είναι κάτι που κυνηγάς συνέχεια, ό,τι και να έχεις γιατί ο εγκέφαλος έχει την τάση να επανέρχεται σε καθεστώς ανικανοποίητου.
Η ευτυχία μου καθορίζεται από τις θετικές μου σκέψεις, την αυτοαποδοχή και αυτοεκτίμησή μου, το αίσθημα σκοπού και νοήματος, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μου, την αυθεντικότητά μου. Με τα εξτρά λεφτά θα επενδύσω σε μεγαλύτερη ποιότητα σχέσεων και η μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα, οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσής μου, η μεγαλύτερη κοινωνική μου συμμετοχή και προσφορά μέρους του νέου πλούτου σε άλλους, εμένα προσωπικά θα με κάνουν ακόμα πιο ευτυχισμένο από ότι είμαι.
Θα τους καλέσω να με ερευνήσουν για να τα προσθέσουν και ΑΦΤΑ στις νευροψυχοπαθολογικές έρευνες και θα τους δώσω και ένα χαρτζιλίκι για να βγάλουν για ποτάκι κάνα γκομενάκι :ROFLMAO:

Παύση νέων δασμών για 90 ημέρες για αρχή. Μετά βλέπουμε. Οπότε σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, κρεβάτια, πολυθρόνες. Τρέξτε να προλάβετε

Εντωμεταξύ, στον έξω κόσμο, μιας και τα μουσικά όργανα τα έχουν γραμμένα, όλοι τρέχουν να αγοράσουν iPhone…

Τα υλικά αγαθά, δεν φέρνουν καμία ευτυχία.
Αν λύσεις το θέμα ύπνου (κάπου να κοιμάσαι), να έχεις ζέστη και καθαρό νερό, είσαι ευτυχισμένος..
Όλα τα άλλα είναι ματαιοτητες , μαζί τους και οι κιθαρες.
Προωσπικά , και το έχω ξανα πεί, οι κιθάρες είναι ένα κίνητρο για εμένα να ξυπνάω και να πάω στη δουλειά, αλλίως πραγματικά δεν βρίσκω κανέναν άλλο λόγο να το κάνω.

Αν λύσεις το θέμα ύπνου (κάπου να κοιμάσαι), να έχεις ζέστη και καθαρό νερό, είσαι ευτυχισμένος..
Μου θύμησες το ακόλουθο... 😄

Τα υλικά αγαθά, δεν φέρνουν καμία ευτυχία.
Όλα τα άλλα είναι ματαιοτητες , μαζί τους και οι κιθαρες.

Αυτά που θα γραψω δεν πάνε για σένα,μιας και έγραψες
Έχω σπίτι , αμάξι και όποια κιθαρα με καυλ΄$%%^ει;
Έχω.
Ε, αυτό ήθελα από τη ζωή μου 😁
οπότε όλα κομπλέ.

Απλά το τα λεφτά=υλικά αγαθά δεν φέρνουν καμία ευτυχία,μου θυμίζουν ελληνικές αμπελοφιλοσοφίες παντελώς αποτυχημένων,που θέλουν να συμπαρασύρουν μαζί τους και άλλους στη μιζέρια τους.

Και δεν είναι δόκιμο για έναν Έλληνα να βάλει ως στάνταρ διαβίωσης το να έχω ζέστη και καθαρό νερό ή τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε.

Προσωπικά,έχοντας μεγαλώσει με νοοτροπίες να ψάχνω την πιο vfm κιθάρα και όχι αυτή που πραγματικά ήθελα γιατί απλά δεν μπορούσα να την έχω και ψάχνοντας αμάξια μέχρι 1200cc για να μην καίνε πολύ,έχω να σου πω ότι τα υλικά αγαθά αγοράζουν στιγμές ευτυχίας.

Τώρα πίνω τον καφέ μου έχοντας απεναντί μου,μεταξύ άλλων,μια Gibson Les Paul Custom.Και μόνο που την βλέπω φτιάχνομαι και θέλω να παίξω πρωινιατικα.
Και μετά θα κατέβω στο πάρκινγκ να πάρω το αμάξι,όχι το Polo 1000cc που είχα στην Ελλάδα,αλλά αυτό που πάντα ήθελα να έχω.
Και ούτω καθεξής...

Φαντάσου να συνέχιζα να άκουγα τον κάθε γκουρού της μιζέριας,περί κιθαριστικών blind tests,ότι το Headstock είναι απλά μάρκετινγκ και ότι το αυτοκίνητο είναι απλά για να σε πηγαίνει από το Α στο Β...
Οτι δηλαδή αν ήταν στο χέρι του θα συνεχιζε να οδηγάει ένα Renault Twingo και να γρατζουναει μια Samick..

Στο θέμα μας απλά θα γράψω πως αν δεν είστε τίποτα επενδυτές ή δε σας επηρεάζει άμεσα αυτό που γίνεται,μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας για πράγματα που δεν μπορείτε να επηρεάσετε.

Και εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο για τίποτα.
Ποτέ δεν υπήρχαν εγγυήσεις,απλά 30-40 χρόνια ευημερίας έχουν δημιουργήσει σε πολλούς ψευδαισθήσεις για το τι θα πει ζωή.

Και αυτό,ειδικά ένας λαός, που έχει τα τελευταία 100 χρόνια στην πλάτη του βαλκανικούς,παγκόσμιους,εμφύλιο, δικτατορία,εισβολή στην Κύπρο,δε θα έπρεπε να το ξεχνά..

Ξέρω ότι δεν το γράφεις για εμένα.
Εγώ επιμένω σε αυτή μου την άποψή, όντας χορτασμένος.
Αν δεν τα χα χορτάσει όλα, θα τα είχα αποθυμενο , που είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις από τη δυστυχία .
Αλλά στην ουσία δεν θα με έκαναν ευτυχισμένο, και το διαπίστωσα όταν τα απέκτησα.
Για εμένα ευτυχία = ελευθερία και χρόνος....και φυσικά υγεία.

Και δεν είναι δόκιμο για έναν Έλληνα να βάλει ως στάνταρ διαβίωσης το να έχω ζέστη και καθαρό νερό ή τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε.
Εγώ αυτό έκανα και ηρέμησα. Νιώθω πανίσχυρος. Όχι, θα κυνηγούσα καριέρα μεγάλη που έτσι ξεκίνησα για να πέθαινα 50 χρονών από το άγχος ή ακόμα χειρότερα να έμενα μισερός. Εδώ μια γυναίκα μου έβγαλε τον θυρεοειδή :ROFLMAO: Να παίρνω ψυχοφάρμακα όπως οι μισοί ΤΣΕΟ για να μπορώ να κοιμάμαι. :ROFLMAO:
Ιδιαίτερα όταν π.χ. δούλεψα στο προσφυγικό για 6 χρόνια και είδα τι κακουχίες τραβάει ο κόσμος Ρε χωριό και γίδια και πατάτες και ένα αγροτικό εικοσαετίας να βρούμε την υγειά μας που την τρώμε μπροστά στις οθόνες και το νέφος. Και τι έγινε που στις Βρυξέλλες έχει καλύτερους δρόμους και εδώ έχει λακκούβες λες και είναι βομβαρδισμένοι οι δρόμοι από τη Λουφτβαφε:ROFLMAO: Πας πιο σιγά και δεν έχεις πρόβλημα:ROFLMAO::ROFLMAO:
Πολύ δόκιμο το βρίσκω. Και με Cubase και PC εικοσαετίας και με τελευταίο Cubase και PC τούμπανο, μουσική θα κάμεις άμα ξέρεις να την χαίρεσαι. Την υγεία μας να έχουμε και τον αμερικάνικο τρόπο ζωής μας. :ROFLMAO:

Αυτά που θα γραψω δεν πάνε για σένα,μιας και έγραψες

οπότε όλα κομπλέ.

Απλά το τα λεφτά=υλικά αγαθά δεν φέρνουν καμία ευτυχία,μου θυμίζουν ελληνικές αμπελοφιλοσοφίες παντελώς αποτυχημένων,που θέλουν να συμπαρασύρουν μαζί τους και άλλους στη μιζέρια τους.
Αυτό που έγραψα είναι κρατούσα επιστημονικη θεωρία. Δεν είναι "λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο".

Παρόλα αυτά υπάρχει διαφορά με το να μην μπορεί κάποιος να ζήσει, να μην μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του και στην οικογένειά του μια ανεκτή ποιότητα ζωής σε σχέση με το να τα έχει αυτά και να πιστεύει ότι 10 υλικά αγαθά επιπλέον θα αλλάξουν σημαντικά τη ζωή του.

Και μιας που ο καθένας πιάνει τις δικές του εμπειρίες για να δικαιολογήσει αυτά που λέει, εγώ λόγω επαγγέλματος είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κάποιους από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη. Δεν είδα κάποια καταπληκτική ευτυχία.

Επίσης την πρώτη Les Paul R0 την αγόρασα με τα δικά μου λεφτά στα 27 μου. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα απωθημένα μου στις κιθάρες 😂

Last edited:
Συμφωνώ με τα υλικά. Αλλά η αληθινή και μόνιμη ευτυχία είναι άυλη και δεν εξαρτάται από αυτά

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back