American Special Telecaster

Εξαιρετικα κατατοπιστικος.

Τη διαφορα την ηξερα, απλα δεν ηξερα την ορολογια και το λογο που γινοταν.

Εχω κι εγω μια τετοια, αλλα οχι Fender.Ειναι μια Watkins rapier του 62-63 κι ειχα την απορια..

Thanx και παλι.

phanzz είπε:
Εξαιρετικα κατατοπιστικος.

Τη διαφορα την ηξερα, απλα δεν ηξερα την ορολογια και το λογο που γινοταν.

Εχω κι εγω μια τετοια, αλλα οχι Fender.Ειναι μια Watkins rapier του 62-63 κι ειχα την απορια..

Thanx και παλι.
σαν και αυτες?

http://www.watkinsguitars.co.uk/rapiers.htm

ωραιες,δεν νομιζω να ειχαν round lam fretboard,απο τις φωτο βλεπω οτι δεν το τσιγκoυνευονταν το rosewood. ;)

Δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια.Μπορει και να θυμαμαι λαθος, παει καιρος.Δυστυχως αυτη τη στιγμη βρισκεται σε κομματια, στην αγγλια.Πρεπει να παω να τη μαζεψω.

Μετριοτατο οργανο, εξαιρετικο vibe.Οι μαγνητες της ειναι σχεδον σαν μικροφωνα!

Οταν τη συμμαζεψω, θα βγει για ενα test drive.

Κι ένα πιο μουσικό κλιπάκι. Η tele παίζει μόνο το σόλο, καρφί στον ενισχυτή. Μαγνήτες neck αρχικά και κάπου στη μέση αλλάζω σε middle.

2-tele_test.mp3

Attachments

TSotir είπε:
Αν ερθει η ωρα φιλε να βαλεις χερι στο σιδερο μεσα στη βεργα....παρ το οργανο και πεταξε το.
:o

δώς τη μου εμένα να την πετάξω, γιατί όντως οι βέργες έχουν ένα σίδερο μέσα που δεν κάνει τίποτα  :)

Συνεχίζοντας να ανακαλύπτω ηχητικά και παικτικά την καινούρια μου tele, μου ήρθε να κάνω ένα τεστ μέσα στο τεστ για να έχω και μια πιο αντικειμενική άποψη πάνω στον ήχο.

Παραθέτω λοιπόν δύο κλιπάκια  παιγμένα με δύο γνωστά overdrives του εμπορίου με σημαντική διαφορά στην τιμή. Τα settings πρόσεξα να είναι όσο γίνεται πιο κοντινά ενώ η tele παίζει και στα δύο κλιπς στη μεσαία θέση των μαγνητών.

Αν δε σας κάνει κόπο ακούστε τα και πείτε πιο od σας αρέσει περισσότερο και γιατί. Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

od-1.mp3

od-2.mp3

Attachments

Κάνω ένα μπαμπ γιατί το θέμα χάθηκε και γνώμη δεν γράφτηκε :)

Jazzjoker είπε:
Συνεχίζοντας να ανακαλύπτω ηχητικά και παικτικά την καινούρια μου tele, μου ήρθε να κάνω ένα τεστ μέσα στο τεστ για να έχω και μια πιο αντικειμενική άποψη πάνω στον ήχο.

Παραθέτω λοιπόν δύο κλιπάκια  παιγμένα με δύο γνωστά overdrives του εμπορίου με σημαντική διαφορά στην τιμή. Τα settings πρόσεξα να είναι όσο γίνεται πιο κοντινά ενώ η tele παίζει και στα δύο κλιπς στη μεσαία θέση των μαγνητών.

Αν δε σας κάνει κόπο ακούστε τα και πείτε πιο od σας αρέσει περισσότερο και γιατί. Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

Ωραιο παιξιμο και ωραιες φρασεις!

Μου αρεσε το δευτερο γιατι αφηνει πιο ελευθερη την ταυτοτητα της τελε,το πρωτο τζιτζικοψηφιακιζε και την ψιλοεθαβε ειδικα σε δυναμικες νομιζω  ;)

για τα od που ρωτησες φιλε το 2ο μακραααααααν

sardas είπε:
για τα od που ρωτησες φιλε το 2ο μακραααααααν
Κι εγώ μάλλον προς το δεύτερο τείνω. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι σε κάποια σημεία έχω την εντύπωση ότι βγάζει μια "τρανζιστορίλα".

Έμενα να πω ότι μου άρεσε ο πρώτος  περισσότερο...ήταν λίγο πιο αλήτικος ;D

Ο δεύτερος  ωραίος και αυτός άλλα σαν να μου φάνηκε ότι έπνιγε λίγο στα χαμηλά και στις μπάσες νότες...ήταν λίγο πιο βουβός!  ...άποψή μου :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν. Απ' ό,τι φαίνεται οι απόψεις διίστανται. Προχωρώ στην αποκάλυψη των overdrives:

Το πρώτο είναι το Ibanez Tubescreamer TS9 με τιμή σε ελληνικό κατάστημα 129€. Όσοι είπαν για ξίρισμα και υπερβολικά πρίμα, συμφωνώ. Όταν γράφω με αυτό, έχω το tone knob στο 0. Μόνο για τις ανάγκες του κλιπακίου του τεστ, το είχα ρυθμίσει περίπου στη μέση. Το καλό του κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι αρκετά transparent. Εν ολίγοις, ποιοτικά, αφήνει τον ήχο της κιθάρας/ενισχυτή να ακουστεί ευκρινώς ακόμη και με το drive στο τέρμα.

Το δεύτερο είναι το Marshall Bluesbreaker II με τιμή σε ελληνικό κατάστημα 54€. Σε σχέση με το tubescreamer είναι λιγότερο transparent αλλά  δίνει και πολύ περισσότερο drive. Επίσης  έχει σαφώς λιγότερα πρίμα και περισσότερο όγκο. Το πρόβλημά του κατ' εμέ, όπως πολύ σωστά παρατηρήθηκε, είναι ότι "τρώει" τα μπάσα. Ειδικά σε ρυθμίσεις με το tone knob χαμηλά. Να προσθέσω ότι έχει και λειτουργία boost για περιπτώσεις που θέλουμε να ενισχύσουμε ήδη overdrived/distorted σήμα χωρίς να ανεβάσουμε το volume του ενισχυτή.

Προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο αλλά για διαφορετικές καταστάσεις. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογώ βέβαια την υπερδιπλάσια τιμή του tubescreamer.

Χαίρομαι που συμφωνείς με το ότι "τρώει" τα μπάσα το Marshall Bluesbreaker II

Και ναι...το TS9 είναι πιο πρίμο,άλλα έχουμε και μια tele που έχει και έναν bridge ξυράφι ασχέτως αν η δοκιμή έγινε στην μεσαία θέση!

Θα με ενδιέφερε να δω το συγκεκριμένο τεστ με stratocaster και Neck pickup!..η έστω και μεσαία θέση.

Πιστεύω δηλαδή ότι ο μπασο-πνίχτης ;D Marshall Bluesbreaker II ευνοήθηκε στο συγκεκριμένο τεστ και ότι αν ήταν με start το τεστ θα ήταν πιο ξεκάθαρη η διάφορα ποιότητας ήχου!

....Η πλάκα θα είναι να ανεβάσεις συγκριτικό τεστ με στρατ και να μ'αρεσει πιο πολύ ο Marshall Bluesbreaker II! ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για το τεστ με strat επιφυλάσσομαι. Αν και στα δικά μου αυτιά, τα συμπεράσματα που βγήκαν με την τέλε, ισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τη strat.

Να συμπληρώσω ότι τα κλιπς είναι παιγμένα με τον κύριο ενισχυτή μου (Fender Deluxe Reverb) ο οποίος ως γνωστόν έχει άφθονα πρίμα από μόνος του. Ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να γράψω με τον άλλο μου ενισχυτή ο οποίος έχει πιο ουδέτερο ήχο.

Ευχαριστώ για το feedback.

Ανάσταση!

καλησπέρα παιδιά,για να μην ανοίγω καινούριο θέμα,θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με την κιθάρα.

σήμερα απέκτησα μετά από ανταλλαγή την fender tele american special και είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος,αλλά επειδή έγινε κάπως γρήγορα η όλη φάση έχω μια απορία το greasebucket tone circuit που έχει η κιθάρα,τι κάνει?

μπορεί να είναι και χαζή η ερώτηση αλλά θα το εκτιμούσα εάν μου απαντήσετε.

ευχαριστώ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back