Εγώ θα ξανα τονίσω τη σημασία της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.
Ξεκαθαρίζουμε με τον άλλο τί θέλουμε και τί συμφωνούμε.
Εγώ π.χ. αν έλεγα στον
@dimsonic, πριν βγει στη σύνταξη λέμε,
Έλα βρε Δημήτριε λίγο στην Κοζάνη να μου κάνεις ένα τοπογραφικόν σε ένα οικόπεδο που κληρονόμησα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου για να το πουλήσω.
Ερχόταν από Ζαλονίκη ο Δημήτριος , χωρίς να συμφωνήσουμε τίποτα, κουβαλούσε και αυτός τους θεοδόλιχους και τα λαπτόπια, καθόταν μετά μετρούσε από εδώ , μετρούσε απο εκεί....τεσπα....το έκανε το τοπογραφικόν.
Και μετά αφού μου το εκτύπωνε, μου έλεγε, ορίστε κυρ Λάκη μας, θέλω αυτά τα λεφτά για τη δουλειά μου.
Και μετά εγώ θα γυρνούσα και θα του έλεγα.
Στάσου ρε Δημήτριε, το ότι σε κάλεσα να κάνεις τοπογραφικό στην Κοζάνη , στο οικόπεδό μου, δε σου προσόφερε και εσένα οφέλη;
Δεν έκανες ταξιδάκι, και ξεκόλλησες από την καρέκλα του γραφείου;
Δεν είχες την ευκαιρία να δεις τη μαγευτική Δυτική Μακεδονία;
Δεν είχες αφορμή να φύγεις λίγο από τη γυναίκα σου;
Για να μην αναφέρω το αν ήσουν και λίγο μπερμπάντης θα γνωρίζεις και κάνα γκομενάκι -half way- στην Βέροια.
Άρα το πόσο κοστολογούμε τη συνεισφορά μας, τη δουλεία μας, την προσπάθεια μας και τι παίρνουμε ως αντιπαροχή γι ' αυτά, καλό είναι να τα συμφωνούμε ΡΗΤΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ εκ των προτέρων με τα άλλα συμβαλλόμενα με εμάς μέρη, άλλως θα βρισκόμαστε ΠΑΝΤΑ μπροστά στις περίεργες και άβολες συνθήκες που προηγουμένως εξιστορήσατε .