Δ
Διαγραμμένο μέλος 6000
Guest
Παντως αυτο που λεει ο Eno στο συγκεκριμενο αποσπασμα, δεν εχει καμια σχεση με επαφη με καινουργιες ιδεες και τετοια. Αυτο που λεει ειναι πως του ειναι δυσκολο να απομνημονευει καλες ιδεες που στηριζονται σε μη- οικιες σε αυτον μουσικες λεπτομερειες, καθως αν δεν εχει καποιο κασετοφωνο δεν μπορει να τις καταγραψει σε παρτιτουρα
Είπα εγώ τίποτε για νέες ιδέες;
Αναφέρεται σε δύο πράγματα, α) τη δική του δυσκολία να θυμάται καλές ιδέες όταν δεν έχει κοντά του το δικό του ιδεώδες μέσο για την καταγραφή ιδεών, β) την παρατήρησή του πως οι καλές ιδέες (ένα είδος έμπνευσης, απ' όπου και αν το πιάσεις) σχετίζονται πάντα με την επαφή με κάποιο ασυνήθιστο ερέθισμα.
Με το (β) συμφωνω απόλυτα, το (α) δεν με αφορά. Δεν δίνει κάποια συνταγή για το πως να έχει κάποιος έμπνευση, εγώ πρότεινα μία (από τις πολλές, είμαι βέβαιος) συνταγή. Τα παραδείγματα μουσικών που έκαναν ωραίες δουλειές όταν συμμετείχαν σε κάποια ασυνήθιστη (γι' αυτούς) δραστηριότητα, είναι υπερβολικά πολλά.
Δεν αρκει κανενα καινουργιο ερεθισμα, και δεν εχει σημασια και καμια εμπνευση στην τελικη, αν αυτη δεν αποτελεσει κινητηρια δυναμη για τη δημιουργια ενος εργου που μπορει να πει κατι παραπανω απο οσα εχουν ηδη ειπωθει
Όχι, δεν αρκεί. Άλλο "δεν αρκεί", άλλο το "δεν είναι προϋπόθεση".