Η Χρυσή Εποχή του Gamer και του Home Studio Μουσικού: Μια Γλυκόπικρη Διαπίστωση

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων δημιουργίας

• Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

Ψήφοι: 13 59.1%
  • Το υψηλό κόστος αγοράς και συντήρησης του εξοπλισμού

Ψήφοι: 1 4.5%
  • Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων λογισμικών και η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων.

Ψήφοι: 2 9.1%
  • Η γεύση της πίτσας με ανανά.

Ψήφοι: 6 27.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    22
Υπό αυτή την έννοια, συμφωνώ με τον Μάνο ότι η ρομαντική εικόνα του συνθέτη που αράζει στο καφέ και του έρχονται συμφωνίες ολόκληρες από το πουθενά, σε μένα τουλάχιστον είναι όνειρο μακρινό που πιο πολύ με αποθάρρυνε από το να γράψω, παρά βοηθούσε.
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο, για αράγματα σε καφέ και τέτοια.

Δεν υπαρχει περιπτωση αλλης ερμηνειας :ROFLMAO: μην το κουραζουμε αλλο.
Επιμένεις ότι ο Eno χρησιμοποίησε για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του τον όρο nuance για να περιγράψει αυτά που λέει ο Μιούλερ; Και σε ποια nuances αναφέρεται; Στα δικά του (δεν ξέρει να παίζει ούτε ένα όργανο, ειδικά εκείνη την εποχή), ή των άλλων (τα οποία θα αναγνώριζε και θα ανέλυε μέσα από μία ορολογία που του είναι άγνωστη);

Είναι βέβαιο ότι κάνεις λάθος, ο άνθρωπος (άντε πάλι) αναφέρεται στο ότι μην γνωρίζοντας παραδοσιακή μουσική σημειογραφία, όταν έχει ξεχάσει το κασσετόφωνό του, και έρχεται σε επαφή με κάτι ασυνήθιστο το οποίο γεννά στο νου του μία καλή ιδέα, προβληματίζεται για το πως θα μπορούσε να την καταγράψει διότι είναι "αυτόματα" δύσκολο να την θυμηθεί μετά.

Αυτό λέει, εκεί είναι για να το δει όποιος θέλει και.. ας ρίξει και μία ματιά στις προηγούμενες και επόμενες σελίδες, που καθιστούν ακόμη πιο σαφές σε τι αναφέρεται.

Over and out, από 'μένα, πάω να αγοράσω ένα γυναικείο μαγιώ.

, ο άνθρωπος (άντε πάλι) αναφέρεται στο ότι μην γνωρίζοντας παραδοσιακή μουσική σημειογραφία, όταν έχει ξεχάσει το κασσετόφωνό του, και γεννά στο νου του μία καλή ιδέα, προβληματίζεται για το πως θα μπορούσε να την καταγράψει διότι είναι "αυτόματα" δύσκολο να την θυμηθεί μετά.

Fixed it for you

Το κασετόφωνο το ήθελε για να καταγράψει τον ήχο,τον οποίο αρκετές φορές χρησιμοποιούσε αυτούσιο,"music for airports" η τον αναπαραστούσε στο περίπου,με χρήση μουσικών όργανων,η και όχι,όπως έκαναν και αρκετοί άλλοι τότε αλλά και σήμερα.
Και εγώ το κάνω,απλά δέν χρειάζομαι κασετόφωνο,γιατι τον ήχο μπορώ να τον βρώ πλέον απο την ηχογράφηση κάποιου άλλου,στο διαδίκτιο.
Περκέ "λανθασμένα"; Όλοι αυτό πιστεύουμε και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όταν γράφουμε μουσικούλα.
Λόγο ιδιοσυγκρασίας και τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου,ιδιαιτέρος όταν πρόκειται για κάτι άυλο και αφηρημένο,όπως είναι μία ιδέα για μουσική.
Το έχω γράψει και παλαιότερα (αλλά μη με ρωτήσετε την πηγή), ότι ένας πληκτράς είχε στείλει ένα γράμμα σε ένα περιοδικό και ρώταγε "Έχω πάρει τα εξής σύνθια, από M1 έως τρέχα γύρευε, και να οι κονσόλες μου, και να τα μικρόφωνα, και να τα εφέ μου, και να οι οθόνες και να, και να.... αλλά οι ηχογραφήσεις μου ακούγονται κάπως χάλια, ενώ στοχεύω σε κάτι που να θυμίζει Beatles της εποχής του White Album. Τι μπορεί να φταίει;"

Οπότε του απαντά ο αρχισυντάκτης "Not enough drugs?".
Μύθος.
Δέν εγγυώνται κανένα είδος έμπνευσης,λειτουργικότητας,αντιληπτικής ικανότητας,τεχνικής ικανότητας,κρίσης του παραγόμενου αποτελέσματος και επιλογής,η το ότι θα σου εξασφαλίσουν την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά.
Ο πληκτράς αν έπασχε τόσο από έμπνευση,ακόμη και άν την αύξανε με τεχνητό τρόπο,δέν θα μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία σε άλλες λειτουργίες,για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Απλά αντί για έναν πληκτρά χωρίς έμπνευση,θα είχες έναν μαστουρωμένο πληκτρά που θα βαρούσε μία λούπα για 10 ώρες,μέχρι να κουραστεί και να τα παραιτήσει.
Στην μουσική,οι ουσίες λειτουργούν αντιστρόφος ανάλογα και αρκετές φορές έχουν την ιδιότητα του μεγεθυντικού φακού.
Εγώ πρότεινα ως αιτία την έλλειψη έμπνευσης, αλλά αν κάποιος κρίνει κάτι άλλο, θα ήθελα πραγματικά να το ακούσω.
Την έλλειψη κίνητρου.
Αυτό μαστίζει όλους τους ταλαντούχους.

Η κλασσικη μ@λ@κια ειδικα με τα θυμιατα, ειναι πως γραφεις κατι θυμιασμενος :ROFLMAO: και νομιζεις οτι εχεις γραψει το καινουργιο Dark side of the moon. Την επομενη μερα βεβαια, διαπιστωνεις οτι ειναι κονσερτο για πουλοφωνο σε ξι φαλτσορε

Το κασετόφωνο το ήθελε για να καταγράψει τον ήχο,τον οποίο αρκετές φορές χρησιμοποιούσε αυτούσιο,"music for airports" η τον αναπαραστούσε στο περίπου,με χρήση μουσικών όργανων,η και όχι,όπως έκαναν και αρκετοί άλλοι τότε αλλά και σήμερα.
Ναι, το έκανε και αυτό. Το έχω δοκιμάσει και εγώ με ένα μινι-disc, αλλά δεν πήγε πολύ καλά.

Και εγώ το κάνω,απλά δέν χρειάζομαι κασετόφωνο,γιατι τον ήχο μπορώ να τον βρώ πλέον απο την ηχογράφηση κάποιου άλλου,στο διαδίκτιο.
Είναι μία άποψη.

Μύθος.
Μάλλον. Κανείς γνωστός μου που το έριξε στα ναρκωτικά δεν έκανε τίποτε της προκοπής.

Την έλλειψη κίνητρου.
Αυτό μάλιστα, είναι ένα πρόβλημα. Αν η έμπνευση είναι ένα "μαύρο κουτί", το "κίνητρο" είναι ακόμη πιο μυστικό, δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι κινητροδοτεί άλλους ανθρώπους, μερικές φορές ούτε καν σε 'μένα.

Over and out, από 'μένα, πάω να αγοράσω ένα γυναικείο μαγιώ.
Kάνε μου μια χάρη, πάρε μου και αυτό γιατί ξέμεινα από χρήματα και θα στα δώσω τα χριστούγεννα. 🤣

Το τροφοδοτικό μου πάλιωσε και το φοβάμαι και είναι σε καλή τιμή και ας είναι λευκό στο μαύρο κουτί. Με τα υπόλοιπα RGB θα δείχνει νομίζω καλύτερα, πιο abstract. :D

Το κινητρο, πρεπει IMHO να εχει να κανει με τα βιωματα, και ειδικα τα αρνητικα. Ειναι εσωστρεφης διαδικασια η δημιουργια, δυσκολα θα δωθει ολοκληρωτικα καποιος αν ολα του πηγαινουν ρολοι στον πραγματικο κοσμο.

Το κίνητρο,προσωπικά για εμένα,είναι η δύναμη που θα με σπρώξει στο να δημιουργήσω κάτι,με απώτερο σκοπό την ψυχική άσκηση,την πνευματική ικανοποίηση και σαν ζητούμενο περιλαμβάνει πάντα την αναγνώριση της επίτευξης του στόχου που έχει τεθεί,όχι μόνο από εμένα,αλλά και από ένα σύνολο ανθρώπων.

Οτιδήποτε ξεκινάει εσωτερικά,θέλω να ικανοποιεί μέν τις προσωπικές μου ανάγκες για έκφραση,αλλά η όποια ανταμοιβή έρχεται όταν το τελικό αποτέλεσμα κοινωνικοποιείται και καταφέρνει να εκφράζει και άλλους ανθρώπους.

Το κίνητρο,προσωπικά για εμένα,είναι η δύναμη που θα με σπρώξει στο να δημιουργήσω κάτι,με απώτερο σκοπό την ψυχική άσκηση,την πνευματική ικανοποίηση και σαν ζητούμενο περιλαμβάνει πάντα την αναγνώριση της επίτευξης του στόχου που έχει τεθεί,όχι μόνο από εμένα,αλλά και από ένα σύνολο ανθρώπων.

χμ!!! πες το παιδί μου πιο απλά να σε καταλαβαίνει κι ο κόζμοs... προσωπικά για σένα (για μένα και πολλούυυς άλλους) το απόλυτο κίνητρο για το εν δυνάμει masterpiece είναι το να σε παρατήσει παγωτό η ξανθούλα -ης (ή μελαχρινή -ος ή κοκκινομάλλα - ης) που γούσταρες τρελά... 😛

προσωπικά για σένα το απόλυτο κίνητρο για το εν δυνάμει masterpiece είναι το να σε παρατήσει παγωτό η ξανθούλα που γούσταρες τρελά... 😛
Είχα έναν γνωστό, ερασιτέχνης μπουζουξής, με πρωινη δουλειά και φυσιολογική ζωή, που χτυπηθηκε αλύπητα απο κριση μέσης ηλικίας. Δυστυχώς για αυτόν βρήκε κίνητρο σε αρκετά νεαρότερη ξανθούλα, αλλά εκείνη αποδείχθηκε ότι είχε και εκείνη κίνητρο και πλάνο κάτι που ο δικός μου δεν ειχε καθώς ήταν του αυτοσχεδιασμού!

Τελικά τον παράτησε και του έκανε ghosting (ετσι μάθαμε και τι σημαινει ο όρος αυτός) και απο την βαθιά θλιψη κλείστηκε στο δωμάτιο αμίλητος παίζοντας ταξιμια για 14 ώρες την ημέρα ή μάλλον πιο σωστά 1 ταξίμι που κράτησε 14 ώρες. Κομμάτι πάντως δεν έπαιξε. Ούτε καν την αχάριστη. :ROFLMAO:

Αντίστοιχος άλλος φίλος (γλυπτης) κλείστηκε στο εξοχικό του ακούγοντας νυχθημερόν μια κασέτα που είχε γραμμένο μόνο το "ποιος φταίει μη ρωτάς" του Μητροπανου πολλές φορές τη μια πισω απο την άλλη.

Μυστήριο πράγμα το πένθος

Last edited:
χμ!!! πες το παιδί μου πιο απλά να σε καταλαβαίνει κι ο κόζμοs... προσωπικά για σένα (για μένα και πολλούυυς άλλους) το απόλυτο κίνητρο για το εν δυνάμει masterpiece είναι το να σε παρατήσει παγωτό η ξανθούλα -ης (ή μελαχρινή -ος ή κοκκινομάλλα - ης) που γούσταρες τρελά... 😛

Πως φαινόΜαστε ότι είμαστε μίζεροι Ελληνάρες πάντως.... ο άλλος έγραψε τη "Φανταστική Συμφωνία" για να κερδίσει τη γυναίκα που τον ενδιέφερε, εμείς θεωρούμε κίνητρο το να φάμε μία παχυά χυλόπιττα.

κάτι που ο δικός μου δεν ειχε καθώς ήταν του αυτοσχεδιασμού!

Είπαμε, να το ριξουμε στη Free Jazz, αλλά ακόμη και ο Anthony Braxton είχε ανοίξει παρτιτούρα μπροστά του.

Είπαμε, να το ριξουμε στη Free Jazz, αλλά ακόμη και ο Anthony Braxton είχε ανοίξει παρτιτούρα μπροστά του.
O αυτοσχεδιασμός σε αυτή την μεριά του πλανήτη είναι το "πάμε και όπου βγει". Η ξανθούλα πάντως αποδείχθηκε οτι διάβαζε παρτιτούρα.

Το να γράφεις μια συμφωνία στην Ελλάδα είναι εύκολο. Το να την προωθήσεις είναι δύσκολο. Θα γράψω εκεί μια το Σαββατοκύριακο να υπάρχει. Ευτυχώς πού υπάρχει το midi και θα μου βγάλει καί την παρτιτούρα. Τίποτα μικροδιορθώσεις θα τις κάνω με το score editor πού έχω το σπασμένο.🤣🏖️🏖️ Και στην τουαλέτα να πάμε αν δυσκολευόμαστε, έμπνευση θέλει.

Το να γράφεις μια συμφωνία στην Ελλάδα είναι εύκολο. Το να την προωθήσεις είναι δύσκολο. Θα γράψω εκεί μια το Σαββατοκύριακο να υπάρχει. Ευτυχώς πού υπάρχει το midi και θα μου βγάλει καί την παρτιτούρα. Τίποτα μικροδιορθώσεις θα τις κάνω με το score editor πού έχω το σπασμένο.🤣🏖️🏖️ Και στην τουαλέτα να πάμε αν δυσκολευόμαστε, έμπνευση θέλει.
Να τη δώσεις στην Panic.

Προχθές που πιναμε καφέ με τον CEO μου έλεγε, "Εχω βαρεθει να βγάζω τραπ και meta-λαικά. Ψαχνω έναν να γραψει μια συμφωνια, σαν τον παλιό καιρό ρε παιδί μου, και τρώω συνέχεια άκυρα".

Μπορείς να μη συμφωνήσεις?

Να τη δώσεις στην Panic.

Προχθές που πιναμε καφέ με τον CEO μου έλεγε, "Εχω βαρεθει να βγάζω τραπ και meta-λαικά. Ψαχνω έναν να γραψει μια συμφωνια, σαν τον παλιό καιρό ρε παιδί μου, και τρώω συνέχεια άκυρα".

Μπορείς να μη συμφωνήσεις?
Εγώ έχω μία φίλη πολύ τραγουδίστρια τής golden records.,. Εκεί θα πάω καί άμα μου πουν όχι θα πάω καί θά τούς σκάσω τα λάστιχα στην Πόρσε.

Γραψε τη συμφωνια της Βαρκιζας. :ROFLMAO:
Έλεγα για τον Μελιγαλά αλλά άκουσα κάτι εμβατήρια πού έβαλε σε ρεπορτάζ ένα νέο πού λέει ότι είναι πατριωτικό ραδιόφωνο στα 99.8 αν θυμάμαι καλά καί είπα πως το έπιασαν το θέμα. Να γράψω ένα για βοσκοτόπια μέσα σε στρατόπεδα, ωδή στη διαπλοκή λέω εγώ. Να έχει γερα οστινατα με βιολιά καί τριτονα σι-φα. Να δω τι μου έχει απομείνει με ορχηστρικά στο KONTAKT αν καί έχει κάτι ωραίους ήχους το MONTAGE VST πού "περνάνε". Τον producer θα τον βρούνε, μου έχει σφίξει και ο πωπος γιατί γυμνάζομαι λιγάκι καί κάνει καλό πλατς πλουτς, είναι νομίζω στα συν.

To έχουμε κάνει και αυτό,αλλά για αποχωρισμό :p
Δέν έχω γράψει ποτέ κάτι που αφορά χωρισμό,αλλά υπάρχουν λίγα,για να εντυπωσιάσω κάποια.

Πρίν πολλά χρόνια,μια κοπέλα από την Ελβετία και μετά την πτήση που την οδηγούσε πίσω στην χώρα της από τις καλοκαιρινές της διακοπές,λαμβάνοντας πάντα σαν βάση αυτά που μου είχε πεί στον χρόνο που είχαμε μαζί,με το που πήγε στο σπίτι της βρήκε αυτό.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,ενα βίντεο είχα κόψει και είχα φτιάξει ένα track πρίν πάω για δουλειά την ημέρα εκείνη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back