Αλλαγή χορδών

Τι να το κάνεις το μοτέρ αν έχεις τον superfunk ωρέ
η μέθοδος superfunk (που εντελώς τυχαία εφάρμοσα την τελευταία φορά που άλλαξα) θέλει πολύ στρίψιμο. Συνήθως 80-100 ημιστροφές. Κάντο επί 6 κατα μέσον όρο για να καταλάβεις.

πάντως κι εγώ δεν πετυχαίνω σωστά την αλλαγή χορδών , προφανώς επειδή είμαι καλομαθημένος και οι 2 βασικές κιθάρες μου έχουν locking tuners κάτι που με έκανε να μην ασχοληθώ ιδιαίτερα με την τέχνη , καθώς είναι πανεύκολο και διάρκειας 5λεπτου με αυτά 

Θα τολμήσω να σου προτείνω @BillTrantos να το σκεφτείς κι εσύ να αλλάξεις κλειδιά . Αν και καλό είναι να μάθουμε και οι 2 σωστά ?

δυό μέθοδοι είναι βρε παιδιά

και οι δυο ανέβηκαν ήδη να τις δείτε.

Μιά με τύλιγμα και μια με καβάλημα.

Και οι δυο έχουν φανατικούς φίλους ...και εχθρούς

Ρε τωρα με βαλατε στο τρυπακι να βαλω χορδες στην tele. Αλλα διατηρω επιφυλαξεις για δυο λογους:

1. Οι νεες χορδες συνηθως μου κανουν ανω κατω το σεταπ της κιθαρας.

2. Θα πρεπει εντος 10 πρωτων ωρων να ανοιξω daw για δοκιμαστικες εγγραφες και για καμια νεα παραγωγη, και βαριουμαι αφανταστα...

• Like
Reactions: rgxinap
Δηλαδή ο SF δεν θα τσιμπάει και κανένα μπουτάκι?

Μόνο θα γυρνάει ασούμε?

Αν υποθέσουμε για μια στιγμή ότι ο ψήστης δεν τσιμπάει τα καλύτερα (ούτε σε παράλληλο σύμπαν από βιβλίο του Λάβκραφτ) τότε....ετσι όπως έκανε το headstock της τέλε....τιμωρία μόνο γύρισμα!

• Haha
Reactions: fusiongtr
Οι νεες χορδες συνηθως μου κανουν ανω κατω το σεταπ της κιθαρας

Υπερβολές.

Τελε ινε.

Ίσως μόνο αν την πατήσεις με το τρακτέρ χαλάσει λίγο το ιντονεΣιο.

• Haha
Reactions: gkourmoul1
@BillTrantos γιατί δεν βάζεις ένα σετ κλειδιών σαν αυτά που έχουν ο @gkourmoul1 και @Superfunk και τα οποία έχω κι εγώ σε μια κιθάρα μου. Από τις πιο εύκολες αλλαγές χορδών κάνω εκεί.

Κατά δεύτερον γνωρίζεις ότι δεν χρειάζεται να βάλεις τις χορδές σε όλο μήκος τους ε? τις κόβουμε στο τελος ?

@BillTrantos γιατί δεν βάζεις ένα σετ κλειδιών σαν αυτά που έχουν ο @gkourmoul1 και @Superfunk και τα οποία έχω κι εγώ σε μια κιθάρα μου. Από τις πιο εύκολες αλλαγές χορδών κάνω εκεί.

Κατά δεύτερον γνωρίζεις ότι δεν χρειάζεται να βάλεις τις χορδές σε όλο μήκος τους ε? τις κόβουμε στο τελος ?

Αυτο το σετ φορα στην κιθαρα του (οι λεγομενοι vintage tuners). Γιαυτο του δειξαμε και το αναλογο σετ απο τις κιθαρες μας.

Επανέρχομαι, έχοντας χαλάσει 5(!!!!!) σετ χορδών χωρίς να έχω καταφέρει να περάσω σωστά ούτε μία χορδή. ?

Ευτυχώς μου έκοψε και δεν πειραματίζομαι με την Tele, αλλά με μία Yamaha Pacifica που έχω εδώ και κάθεται. Πήγα και πήρα άλλα 4 σετ, οπότε συνεχίζουμε. 

Αυτή η κιθάρα έχει τα πιο συνηθισμένα tuners, παρ'όλα αυτά κάτι κάνω λάθος από τα πρώτα βήματα. Είναι λες και με το που αφήσω τη χορδή στο σημείο του tuner, ξελασκάρει, "τσαλακώνει" κιόλας και μετά δε μπορώ να τη συνεφέρω με τίποτα.

Υπάρχει κάνα βίντεο που να δείχνει πώς γίνεται όλη αυτή η μανούρα, αλλά να απευθύνεται σε εντελώς κουλούς; 

Υπάρχει κάνα βίντεο που να δείχνει πώς γίνεται όλη αυτή η μανούρα, αλλά να απευθύνεται σε εντελώς κουλούς; 

Όχι.

Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείς στον ερυθρό Σταυρό :)

• Haha
Reactions: BillTrantos
Με 0 στα 30 νομίζω πως πρέπει.

Όταν εμβολιαστω να περάσεις μια μέρα από το σπίτι να σε κάμω μάθημα και να πΓιουμε και καΙφε :)

• Like
Reactions: BillTrantos
Ρε Βασιλη, ειναι πολυ ευκολο ρε γμτ.

Γιατι ζοριζεσαι τοσο? Ειδικα με vintage tuners, ειναι γελοιο.

Αυτος εδω ειναι ο πιο απλος τροπος. Εαν δεν μπορεις να το κανεις αυτο, τοτε θα χρειαστεις καποιον απο κοντα να σου δειξει.

Το καλύτερο σημείο που έφτασα είναι αυτό. 

image.jpg

Να την αφηνεις λιγο πιο λασκα τη χορδη, πριν ξεκινησεις να κουρδιζεις.

• Like
με το που αφήσω τη χορδή στο σημείο του tuner,

Γιατί την αφήνεις?

Το θέμα είναι να την περάσεις, και όσο γυρνάς το κλειδί για να πάρει βόλτες, να την κρατάς τεντωμένη στο tuner, είτε να την πατάς στο headstock με το δάχτυλο, μέχρι να τεντώσει και από την γέφυρα.

Με το ενα χερι κουρδιζεις και σφιγγεις, και με το αλλο χερι κρατας τεντωμενη τη χορδη, μεχρι να κουρδισεις.

Γιατί την αφήνεις?

Το θέμα είναι να την περάσεις, και όσο γυρνάς το κλειδί για να πάρει βόλτες, να την κρατάς τεντωμένη στο tuner, είτε να την πατάς στο headstock με το δάχτυλο, μέχρι να τεντώσει και από την γέφυρα.

Εχεις καλο μνημονικο!

Εχεις καλο μνημονικο!

Πλάκα πλάκα Γιώργο, έχω θέμα στην αλλαγή.

Κάθε φορά ξεχνάω τι πρέπει να κάνω.

Έχει τύχει στην sg, να περάσω ανάποδα τις χορδές, αντί να είναι από την εσωτερική πλευρά των κλειδιών να είναι από την εξωτερική.

Και όταν πήγαινα να κουρδίσω, η χορδή ξεκούρδιζε.

να την κρατάς τεντωμένη στο tuner, είτε να την πατάς στο headstock με το δάχτυλο, μέχρι να τεντώσει και από την γέφυρα.

Εγω κανω και τα δυο ταυτοχρονα. Με τον δεικτη το δεξιου χεριου πιεζω την χορδη στο headstock, και με το μικροδακτυλο κρατω την χορδη κοντρα τεντωμενη.

Πλάκα πλάκα Γιώργο, έχω θέμα στην αλλαγή.

Κάθε φορά ξεχνάω τι πρέπει να κάνω.

Έχει τύχει στην sg, να περάσω ανάποδα τις χορδές, αντί να είναι από την εσωτερική πλευρά των κλειδιών να είναι από την εξωτερική.

Και όταν πήγαινα να κουρδίσω, η χορδή ξεκούρδιζε.

Οταν αλλαζεις χορδες καθε 5ετια, λογικο ειναι να χρειαζεσαι χρονο για κουρδιστει και η μνημη λιγο.

• Like

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα